Φοβερή η αποκάλυψη του Inside Story: Κληρικοί και υπουργοί πίσω από την πολιτογράφηση του Τουρκοκύπριου Γιασάμ Αγιαβέφε

10 Ιουλίου, 2022 12 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Δύο συστατικές επιστολές και μια βεβαίωση του Μητροπολίτη Περαία Σεραφείμ ότι ο Γιασάμ Αγιαβέφε έχει δωρίσει στην Εκκλησία ποσό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ έχει στα χέρια του το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές.

Ειδικότερα, η πρώτη συσταστική επιστολή είναι από τον ίδιο τον μητροπολίτη Σεραφείμ ενώ η έτερη προέρχεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

 

 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Δύο συστατικές επιστολές και μια βεβαίωση του Μητροπολίτη Πειραιά, κ. Σεραφείμ (φωτογραφία) ότι ο Γιασάμ Αγιαβέφε έχει δωρίσει στην Εκκλησία ποσό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ έχει στα χέρια του ελληνικό το Υπουργείο Εσωτερικών. Φωτογραφία από την Μητρόπολη Πειραιά

Σάλο και πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το θέμα της πολιτογράφησης του αλλοδαπού, Γιασάμ Αγιαβέφε ως Έλληνα πολίτη, μια αποκάλυψη στην οποία προχώρησε το Inside Story και η Ελίζα Τριανταφύλλου.

Το θέμα επιβεβαιώθηκε από αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ήδη έχει ζητήσει εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ με μια οργισμένη ανακοίνωση.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ξεπερνά κάθε φαντασία, το θέμα που έχει ανακύψει με την εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη στην τιμητική πολιτογράφηση τούρκου πολίτη, που είχε λάβει την ψευδο-υπηκοότητα της λεγόμενης και παράνομης ψευτο-«Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» ως μεγάλος ευεργέτης και υποστηρικτής του ψευδοκράτους στο οποίο δραστηριοποιείται και επιχειρηματικά.

«Είναι διαφορετικό πράγμα -σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ- να παίρνει καθεστώς διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα ένας άνθρωπος που διώκεται σε άλλη χώρα και άλλο να πολιτογραφείται τιμητικά μέσα σε έναν χρόνο, άνθρωπος που έχει την “υπηκοότητα” του ψευδοκράτους και δηλώνει παντού ότι το στηρίζει ενεργά, με συστατική επιστολή του ανθρώπου που έχει στηρίξει την καριέρα του στο εμπόριο “υπερπατριωτισμού”, τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

“Ενός πολιτικού απατεώνα που αντιτίθεται – δήθεν για εθνικούς λόγους- απέναντι στην πολιτογράφηση χιλιάδων μεταναστών που έχουν ζήσει και εργαστεί όλη τους τη ζωή στην Ελλάδα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο κ. Γεωργιάδης αποδεικνύει πόσο υποκριτικός ήταν και είναι ο πολιτικός του λόγος στα εθνικά θέματα. Περιμένουμε να απαντήσει εάν έχει αναλογιστεί τις συνέπειες της πράξης του. Σημείωση: κροκοδείλιες συγνώμες δεν γίνονται δεκτές».

  • «Είχαμε συστατικές επιστολές από Σεραφείμ και Άδωνι»

Δύο συστατικές επιστολές και μια βεβαίωση του Μητροπολίτη Περαία Σεραφείμ ότι ο Γιασάμ Αγιαβέφε έχει δωρίσει στην Εκκλησία ποσό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ έχει στα χέρια του το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές.

Ειδικότερα, η πρώτη συσταστική επιστολή είναι από τον ίδιο τον μητροπολίτη Σεραφείμ ενώ η έτερη προέρχεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα, το ΥΠΕΣ κατέχει και βεβαίωση του κ. Σεραφείμ ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει προχωρήσει σε δωρεές ύψους 250.000 ευρώ και 300.000 ευρώ προς την Εκκλησία και παράλληλα ο κ. Αγιαβέφε, κατά της ίδιες πηγές, έχει κάνει δωρεές υγειονομικού υλικού σε πέντε – έξι δήμους της Αττικής.

Σε ότι αφορά την δωρεά προς την Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει λάβει ποτέ την ανάκληση της δωρεάς, «αν και όπως καταγράφεται αυτή έγινε για τυπικούς λόγους».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο αλλοδαπός επιχειρηματίας έχει προχωρήσει σε επένδυση άνω των 10 εκ σε ξενοδοχειακή επιχείρηση στη Μύκονο.

Αναφορικά, με το γεγονός ότι διώκεται ποινικά στην Τουρκία, το Υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι δεν υπάρχει ποινικό κόλλημα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Κι αυτό διότι με βούλευμα ο Άρειος Πάγος ζητάει τη μη έκδοση του, καθώς «θεωρείται εχθρός του Ερντογάν».

Άλλωστε, όπως υπογραμμίζουν στο ΕΘΝΟΣ αρμόδιες πηγές, ο κ. Αγιαβέφε έχει πάρει άδεια παραμονής στην Ελλάδα από την αρμόδια αρχή, έχοντας λάβει, δε, το καθεστώς του πρόσφυγα. «Υπό αυτά τα δεδομένα το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την τιμητική του πολιτογράφηση», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά παράγοντες του ΥΠΕΣ.

  • Ποιος είναι ο Γιασάμ Αγιαβέφε

Σύμφωνα με το ΦΕΚ της τιμητικής πολιτογράφησης, ο Γιασάμ Αγιαβέφε γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1983 στα Άδανα της Τουρκίας.

Ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα περιγράφει τον εαυτό του ως «κατά συρροή επιχειρηματία» και φιλάνθρωπο. Γράφει:

«Ξεκίνησε την επιχειρηματική του ζωή σε νεαρή ηλικία και σήμερα είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Milaya Capital Limited, μιας δυναμικής επιχείρησης επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα το Λονδίνο, η οποία έχει αναπτυχθεί γρήγορα και έχει εξελιχθεί σε έναν ιδιαίτερα σεβαστό “εγκέφαλο” πολλών τομέων, όπως οι αναγνωρισμένες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει το Inside Story, ο Γιασάμ Αγιαβέφε είναι αρκετά δραστήριος επιχειρηματικά στα κατεχόμενα στην Κύπρο. Σύμφωνα με το χαρτοφυλάκιο που έχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του, έχει επενδύσεις σε υπερπολυτελή κτίρια διαμερισμάτων, ένα ξενοδοχείο και καζίνο στην Κερύνεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο Γιασάμ Αγιαβέφε θεωρείται ένας από τους ευεργέτες στο παράνομο ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου, αφού από τότε που ξέσπασε η πανδημία το 2020 έχει κάνει σειρά δωρεών υγειονομικού και άλλων βασικών ειδών όπως τρόφιμα και καθαριστικά σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Ωστόσο αυτές δεν είναι οι μόνες υπηκοότητες που διαθέτει ο Γιασάμ Αγιαβέφε, αφού σύμφωνα με εταιρικά έγγραφα που έχουν κατατεθεί στη Βρετανία όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά έχει υπάρξει πολίτης της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, της Τουρκίας και της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Παράλληλά, ο Αγιαβέφε αναζητείται από την Turkinterpol σε διεθνές επίπεδο με ερυθρά αγγελία με την κατηγορία της “δημιουργίας και διαχείρισης παράνομου διαδικτυακού τόπου τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων”. Συνελήφθη από την Ελληνική Μονάδα της Interpol στις 28 Φεβρουαρίου 2019 και έχει γίνει αίτημα του κακουργοδικείου της Κωνσταντινούπολης για έκδοσή του στη χώρα μας».

ΠΗΓΕΣ: Inside Story – Ελίζα Τριανταφύλλου, και ΕΘΝΟΣ

 

Πηγή

Προβολές : 1,599


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα