Φτάνει πια! Το Ισραήλ πρέπει να υποστεί μια μεγάλη ήττα.

Φτάνει πια! Το Ισραήλ πρέπει να υποστεί μια μεγάλη ήττα.

9 Οκτωβρίου, 2023 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:698
Μοίρασέ το

 

 

Ισραηλινό κράτος και σιωνιστές έποικοι  προσπάθησαν  να εκτοπίσουν παράνομα Παλαιστίνιους

Ο βομβαρδισμός της Γάζας μπορεί να συνεχιστεί επειδή ισχυρές χώρες όπως οι ΗΠΑ αντιστρέφουν ξεδιάντροπα τους ρόλους Ισραηλινών και Παλαιστινίων: ο Ισραηλινός επιτιθέμενος γίνεται ξανά το διωκόμενο θύμα, σύμφωνα με την ιστορία του Exodus, ενώ οι Παλαιστίνιοι στραγγαλισμένοι, τραυματισμένοι και ακινητοποιημένοι στην υπαίθρια φυλακή δηλαδή η Γάζα, κλεισμένοι μέσα σε ηλεκτρισμένα τείχη και φράχτες, μεταμορφώνονται σε τρομοκράτες, διώκοντας αμείλικτα και άκαρδα τα αθώα ισραηλινά θύματα. Αυτή η αντιστροφή έχει πραγματικά αποτελέσματα: χρησιμεύει για να ενισχύσει την εικόνα του Παλαιστινίου ως εχθρού, ως υποανθρώπου, μιας οντότητας που δεν δικαιούται καμία αξιοπρέπεια.

εισαγωγή Jonas E. Alexis, VT Senior Editor

Ο Norman Finkelstein είπε πριν από μερικά χρόνια ότι «το Ισραήλ πρέπει να υποστεί μια μεγάλη ήττα» για να ενταχθεί στον πολιτισμένο κόσμο.

Γιατί το είπε αυτό;

Λοιπόν, το Ισραήλ δεν ακολούθησε ποτέ τους διεθνείς και παγκόσμιους νόμους όσον αφορά την πολιτική και τους πολέμους.

Το Ισραήλ κάνει ό,τι θέλει όταν πρόκειται να εξαφανίσει αμάχους και αθώους ανθρώπους. Αυτό ακριβώς γινόμαστε μάρτυρες αυτή τη στιγμή.

Στο πρόσφατο έργο του  Gaza: An Inquest into Its Martyrdom , το οποίο δημοσιεύεται από το University of California Press, ο Finkelstein παίρνει το ισραηλινό σχέδιο στη Γάζα με το να παράγει το ένα έγγραφο μετά το άλλο που δείχνει ότι το Ισραήλ έχει διαπράξει εγκλήματα στη Γάζα – εγκλήματα που θα ντροπιάστε ανθρώπους όπως ο Ted Bundy ή ο Ted Kaczynski.

 

Ο Finkelstein γράφει:

«Η Λωρίδα της Γάζας είναι από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στον κόσμο. Πάνω από τα δύο τρίτα των κατοίκων του είναι πρόσφυγες και περισσότεροι από τους μισούς είναι κάτω των δεκαοκτώ ετών.

…«επιχειρήσεις» κατά του σε μεγάλο βαθμό ανυπεράσπιστου πληθυσμού της Γάζας. Χιλιάδες έχουν χαθεί και δεκάδες χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι. Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ έχει υποβάλει τη Γάζα σε έναν ανελέητο παράνομο αποκλεισμό. Αυτό που έπληξε τη Γάζα είναι μια ανθρωπογενής ανθρωπιστική καταστροφή». [1]

Η Γάζα, γράφει ο Finkelstein στον πρόλογο του βιβλίου, «είναι ένα σαφώς κακό έγκλημα» και «το ντοκιμαντέρ το επιβεβαιώνει». [2]

Ο Finkelstein παίρνει όλα τα επιχειρήματα του Ισραήλ σε σχέση με τη λειτουργία του και τη Γάζα και τα τεμαχίζει από λόγιο.

Το Ισραήλ συνεχίζει να ενεργεί με τρόπους που είναι ασυμβίβαστοι με την ηθική και πολιτική τάξη, κυρίως επειδή το Ισραήλ ξεφεύγει από τις κακές του πράξεις χωρίς καμία επίπτωση από τη Δύση. Αρκετά είναι αρκετά.


Οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα

Του Yanis Iqbal

Το Ισραήλ πραγματοποιεί και πάλι αιματηρές επιθέσεις στη Γάζα. Ατελείωτοι βομβαρδισμοί από Ισραηλινούς τρομοκράτες – γνωστούς ως Ισραηλινές Άμυνας Δυνάμεις (IDF) – άφησαν στο πέρασμά τους πτώματα βρεφών και αιματοβαμμένα ερείπια κτιρίων κατοικιών. Γίνεται κάθε προσπάθεια να αποκεφαλιστεί το παρόν και να ξεκοιλιαστεί κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Οι τρέχουσες εκστρατείες σφαγής από το σιωνιστικό κράτος ακολούθησαν το καθιερωμένο μοτίβο των αποικιακών επιθέσεων, που χαρακτηρίζεται από μια ασυνείδητη λογική απανθρωπιάς.

1) Ισραηλινό κράτος και σιωνιστές έποικοι  προσπάθησαν  να εκτοπίσουν παράνομα Παλαιστίνιους από τον Σεΐχη Τζάρρα.

2) Οι Παλαιστίνιοι  αντιστάθηκαν .

3) Τα ισραηλινά στρατεύματα κατέστρεψαν βάναυσα τους Παλαιστίνιους,  εισβάλλοντας  σε έναν από τους πιο ιερούς χώρους, το τέμενος Al-Aqsa, σε μια από τις πιο ιερές νύχτες, το Laylat-al Qadr, του ιερότερου μήνα, το Ραμαζάνι, σε μια από τις πιο ιερές πόλεις, την Ιερουσαλήμ, ενώ οι μουσουλμάνοι προσεύχονταν ειρηνικά. Οι ισραηλινές επιδρομές  συνεχίστηκαν  για δύο ημέρες, τραυματίζοντας εκατοντάδες.

4) Οι Παλαιστίνιοι  εκτόξευσαν  ρουκέτες ως αντίποινα.

5) Το Ισραήλ βομβάρδισε ανελέητα   τη Γάζα, σκοτώνοντας 24 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων 9 παιδιά, και τραυματίζοντας περισσότερους από 100 άλλους.

Υποκριτική απάντηση

Οι ΗΠΑ – αντί να καταγγείλουν τον βομβαρδισμό δολοφονίας παιδιών στη Γάζα- αποδοκίμασαν υποκριτικά τους πυραύλους που εκτόξευσε η Παλαιστίνη στο Ισραήλ, λέγοντας ότι αναγνωρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Μιλώντας στην καθημερινή του ενημέρωση Τύπου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις,  είπε ευχαρίστως :

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο το μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ τις τελευταίες ώρες. Αυτή είναι μια απαράδεκτη κλιμάκωση». «Ενώ προτρέπουμε την αποκλιμάκωση από όλες τις πλευρές, αναγνωρίζουμε επίσης το νόμιμο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του και να υπερασπίζεται τον λαό του και το έδαφός του».

Πρόκειται για καθαρή διπλή ομιλία, που διαμορφώθηκε μετά τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν   ότι «οι Ισραηλινοί ξυπνούν κάθε πρωί αντιμετωπίζοντας μια υπαρξιακή απειλή. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να είμαστε ανένδοτοι ότι το Ισραήλ πρέπει να μπορεί να αμυνθεί».

Ο Price γνωρίζει καλά ότι η κατάσταση στην Παλαιστίνη δεν μπορεί να «αποκλιμακωθεί» όσο το Ισραήλ χρησιμοποιεί πονηρά την αρχή της «αυτοάμυνας» για να νοικιάζει τον αέρα της Γάζας με κραυγές αγωνίας.

Ενώ οι ΗΠΑ εμπλέκονταν σε λεκτικό κρανιοκτόνο, ο Αρχηγός του Επιτελείου Αβίβ Κοτσάβι είπε ότι όλες οι μονάδες του Ισραηλινού Στρατού πρέπει να προετοιμαστούν για μια ευρύτερη εκστρατεία «αόριστης» διάρκειας. Διέταξε να συνεχιστούν οι επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Χαμάς για την κατασκευή και αποθήκευση όπλων – και να επεκταθεί η επίθεση σε πρόσθετους στόχους. Με άλλα λόγια, λουτρό αίματος σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Αναστροφή

Ο βομβαρδισμός της Γάζας μπορεί να συνεχιστεί επειδή ισχυρές χώρες όπως οι ΗΠΑ αντιστρέφουν ξεδιάντροπα τους ρόλους Ισραηλινών και Παλαιστινίων: ο Ισραηλινός επιτιθέμενος γίνεται ξανά το διωκόμενο θύμα, σύμφωνα με την ιστορία του Exodus, ενώ οι Παλαιστίνιοι στραγγαλισμένοι, τραυματισμένοι και ακινητοποιημένοι στην υπαίθρια φυλακή δηλαδή η Γάζα, κλεισμένοι μέσα σε ηλεκτρισμένα τείχη και φράχτες, μεταμορφώνονται σε τρομοκράτες, διώκοντας αμείλικτα και άκαρδα τα αθώα ισραηλινά θύματα. Αυτή η αντιστροφή έχει πραγματικά αποτελέσματα: χρησιμεύει για να ενισχύσει την εικόνα του Παλαιστινίου ως εχθρού, ως υποανθρώπου, μιας οντότητας που δεν δικαιούται καμία αξιοπρέπεια.

Όταν επισημοποιηθεί το σχήμα της αντιστροφής, μας παρουσιάζεται η έννοια του «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα». Το θέμα πλαισιώνεται καθώς η Χαμάς εκτοξεύει ρουκέτες προς το Ισραήλ και το Ισραήλ αντεπιτίθεται για να αμυνθεί. Εδώ, το πλαίσιο – η δολοφονική κατοχή του Ισραήλ και τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου εναντίον του παλαιστινιακού λαού – εξαφανίζεται στον αέρα. Ξεχνιέται επίσης ότι η αντίσταση της δημοκρατικά εκλεγμένης Χαμάς στην παράνομη κατοχή της Γάζας είναι δίκαιη και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Πρώτον, το Ισραήλ έχει  καταλάβει  τη Λωρίδα της Γάζας από το 1967 κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Ενώ το Ισραήλ απέσυρε τις παράνομες αποικίες του από τη Γάζα το 2005, διατήρησε τον στρατιωτικό αποκλεισμό, που αποτελεί  πράξη πολέμου και παραβίαση της IV Σύμβασης της Γενεύης, η οποία απαγορεύει  τη συλλογική τιμωρία. Όσο το Ισραήλ συνεχίζει την κατοχή/προσάρτηση των παλαιστινιακών εδαφών, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει βία για «αυτοάμυνα» από επιθέσεις αντίστασης που προέρχονται από τη Γάζα.

Το ζήτημα της νομιμότητας  συνοψίστηκε προσεκτικά από τον διεθνή νομικό John Dugard το 2014: «Δεδομένου του γεγονότος ότι η Γάζα είναι ένα κατεχόμενο έδαφος, σημαίνει ότι η… επίθεση του Ισραήλ είναι απλώς ένας τρόπος επιβολής της συνέχισης της κατοχής και η απάντηση της. Οι Παλαιστίνιοι μαχητές πρέπει να θεωρηθούν ως η απάντηση ενός κατεχόμενου λαού που επιθυμεί να αντισταθεί στην κατοχή».

Δεύτερον, σύμφωνα με  το ψήφισμα 3246 του ΟΗΕ , οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να απελευθερωθούν από την ξένη κατοχή μέσω «ένοπλο αγώνα». Στην πραγματικότητα, το ψήφισμα επιβεβαίωσε «τη νομιμότητα του αγώνα του λαού για απελευθέρωση από την αποικιακή και ξένη κυριαρχία και την ξένη υποταγή με όλα τα διαθέσιμα μέσα».

Είναι σκόπιμο να σημειωθεί ότι τα όπλα της Χαμάς δεν ταιριάζουν με τη στρατιωτική ισχύ του Ισραήλ. Οι περιορισμένοι πύραυλοι του είναι άθλιες συσκευές. Πετούν ακανόνιστα και τρομάζουν τους αντιπάλους τους, αλλά σκοτώνουν πολύ λίγους και καταστρέφουν πολύ λίγους. Μοιάζουν σχεδόν με σφεντόνες, σε σύγκριση με το πάνω από 90% αποτελεσματικό αντιπυραυλικό προστατευτικό Iron Dome του Ισραήλ, καθώς και με την ισχύ της ξηράς, της θάλασσας και του αέρα.

Και ενώ το Ισραήλ επιτίθεται στο έδαφος, από τη θάλασσα και τον αέρα με πολύ ανώτερα όπλα, η μόνη άλλη λύση της Χαμάς είναι υπόγεια, χρησιμοποιώντας σήραγγες για να αντεπιτεθεί. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, γίνεται σαφές ότι η ηθική οργή για την παλαιστινιακή αντίσταση είναι μέρος των προσπαθειών προπαγάνδας για την απεικόνιση των Ισραηλινών ως ευάλωτα, τρομοκρατημένα θύματα των πυραύλων της Χαμάς.

Όπως είναι προφανές, ο τρομοκρατικός βομβαρδισμός της Γάζας είναι εντελώς αβάσιμος. Καμία συσκότιση δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η κατοχή του θύλακα από το Ισραήλ είναι εξ ολοκλήρου  συνώνυμη  με την ατέρμονη απανθρωποποίηση των Παλαιστινίων. Το  αποικιακό  κράτος του Ισραήλ πρέπει να διαλυθεί. η κατοχή πρέπει να τελειώσει.

Ο Yanis Iqbal είναι ανεξάρτητος ερευνητής και ανεξάρτητος συγγραφέας με έδρα το Aligarh της Ινδίας και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο [email protected] . Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ινδία και πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2021.

[1] http://normanfinkelstein.com/2019/11/06/congratulations-to-norman-finkelstein-gaza-an-inquest-into-its-martyrdom-has-been-featured-in-a-list-of -τα καλύτερα βιβλία-ανθρώπινα δικαιώματα-όλων των εποχών/.

[2]  Norman Finkelstein,  Gaza: An Inquest into Its Martyrdom  (Oakland: University of California Press, 2018), πρόλογος.

 

 

Πηγή μετάφρασης

Προβολές : 698


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα