Χαμός στο διαδίκτυο... Απίστευτες κατηγορίες του Καθηγητή Κωνσταντίνου Αρβανίτη, κατά του γερμανού δικηγόρου για ΑΠΑΤΗ, σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα ΦΩΤΙΑ!!!. Γερμανικό δημοσίευμα: “Σε ποιον λοιπόν πήγαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη «μήνυση των δισεκατομμυρίων»;” !!!

Χαμός στο διαδίκτυο... Απίστευτες κατηγορίες του Καθηγητή Κωνσταντίνου Αρβανίτη, κατά του γερμανού δικηγόρου για ΑΠΑΤΗ, σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα ΦΩΤΙΑ!!!. Γερμανικό δημοσίευμα: “Σε ποιον λοιπόν πήγαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη «μήνυση των δισεκατομμυρίων»;” !!!

24 Σεπτεμβρίου, 2022 48 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:4,354
Μοίρασέ το

 

 

Ο ίδιος χαρακτήρισε τα μέτρα του κορωνοϊού «εγκλήματα» και υποσχέθηκε μια τεράστια αγωγή. Τώρα τα σχέδια του δικηγόρου μοιάζουν όλο και περισσότερο με φάρσα.

 

 

Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή

 

Εχθές όπως είναι γνωστόν ήρθαν στην Ελλάδα ο κορυφαίος επιστήμονας Σουχαρίτ Μπάχντι και ο γνωστός δικηγόρος Ράινερ Φούλμιχ, προσκεκλημένοι των Υγειονομικών σε αναστολή… (το σχετικό δημοσίευμα, εδώ)

Πληροφορήθηκα από σχολιαστή της ανάρτησής μου, ότι ο γνωστός Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης, κρέμασε κυριολεκτικά στα μανταλάκια τον γερμανό δικηγόρο για… ΑΠΑΤΗ…

Αν και σχεδόν από την αρχή, είχα γράψει πως δεν εμπιστεύομαι τον εν λόγω δικηγόρο και κάποιες χειρονομίες και πράξεις του με προβλημάτιζαν, διαπιστώνω διαβάζοντας την σχετική ανάρτηση του κ. Αρβανίτη στην προσωπική του σελίδα, πως Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ, ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΟΛΥ… 

Μόνο που δεν γνωρίζω… ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΒΡΩΜΑΕΙ…

Παραίνεση: ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΤΕ ΩΣ… “ΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΩΤΗΡΕΣ”

Υπάρχει και σχετικό γερμανικό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ο κ. Καθηγητής και το οποίο παραθέτω στο τέλος, μεταφρασμένο από τον αγαπητό blümlifee, τον οποίο και ευχαριστώ πολύ για τη μετάφραση και τις χιλιάδες μεταφράσεις που έχει παραχωρήσει στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ…

Η προσωπική μου άποψη είναι πως παίζονται πολύ βρώμικα παιχνίδια και … όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά…

Παραθέτω χωρίς  άλλα σχόλια πρωτα αποσπάσματα από την ανάρτηση του κ. Αρβανίτη και τα σχόλια που ακολουθούν και έχουν μεγάλη σημασία να διαβαστούν και στη συνέχεια, το μεταφρασμένο άρθρο της γερμανικής ιστοσελίδας… και περιμένω προσωπικότητα κύρους που συνέφαγε με τους κ.κ. Μπάχντι και Φούλμιχ, να γράψει σχετικό άρθρο…

Τα συμπεράσματα τα αφήνω σ’ εσάς…

Και για μια ακόμη φορά καλώ όλους τους αναγνώστες να κρίνουν με αυστηρά κριτήρια ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ όλους όσους βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αγώνα κατά του κορονοϊού και όχι μόνον…

ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ… ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΑΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Όλη η ανάρτηση του κ. Αρβανίτη (το λινκ εδώ) είναι φωτογραφημένη, γιατί … ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ, ΜΕΝΟΥΝ…SCRIPTA MANENT…  Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες, για να τις μεγενθύνετε και να τις διαβάσετε.

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

 

 

 

Υπάρχει φυσικά και ο αντίλογος σε άλλη ιστοσελίδα…, που είναι λιαν επικριτικός για τον κ. Αρβανίτη. (εδώ)

 

Ακολουθεί η μετάφραση από το γερμανικό ιστολόγιο, που βάζει φωτιά

 

Η απάτη των τρισεκατομμυρίων ευρώ

(φωτό: Reiner Fuellmich: Ο δικηγόρος ήθελε να ξεκινήσει την μεγαλύτερη ομαδική αγωγή στην ιστορία και οργάνωσε χρήματα για αυτήν. (Πηγή: Jörg Carstensen/dpa))

 

Μετάφραση blümlifee

του Lars Wienand

 

Ο ίδιος χαρακτήρισε τα μέτρα του κορωνοϊού «εγκλήματα» και υποσχέθηκε μια τεράστια αγωγή. Τώρα τα σχέδια του δικηγόρου μοιάζουν όλο και περισσότερο με φάρσα.

 

Το πρώην «Corona Resistance» βιώνει το επόμενο του σκάνδαλο: Πρώτον, ο ιδρυτής του κινήματος «διαφωνούντων», Michael Ballweg, βρίσκεται σε κράτηση για καταγγελίες για απάτη. 

Τώρα βρίσκεται υπό πίεση ο σημαντικότερος υποτιθέμενος «διαφωτιστής», ο δικηγόρος Rainer Fuellmich. 

Είχε εξαγγείλει «μήνυση δισεκατομμυρίων δολαρίων» για τεράστιες ζημιές μετά την «απάτη του κορωνοϊού» και εισέπραξε χρήματα για αυτήν. 

Τώρα οι πελάτες αισθάνονται προδομένοι και οι πρώην συνεργάτες του Fuellmich τον κατηγορούν ότι λέει ψέματα. 

Η διαμάχη δίνει επίσης μια εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα “ταχυδακτυλουργικά” με τις δωρεές.

 

Το 2020, ο Reiner Fuellmich είχε γίνει σύμβολο για όλους εκείνους που έβλεπαν δημοσίως τους εαυτούς τους ως «covidiots» και θεωρούσαν όλα τα μέτρα κατά του ιού περιττά. Έδωσε σε αυτούς τους ανθρώπους ελπίδα να τερματίσουν τους περιορισμούς. Παρουσιάστηκε ως ένας διεθνώς έμπειρος δικηγόρος που είχε ήδη αναλάβει την Deutsche Bank και τη Volkswagen (https://www.t-online.de/finanzen/boerse/aktien/volkswagen-vz-aktie/de0007664039/) για θιγμένους πελάτες.

 

Τώρα η μεγαλύτερη αγωγή στην ιστορία θα πρέπει να γονατίσει τις κυβερνήσεις και να τερματίσει τα lockdown. Ο ιολόγος Christian Drosten (https://www.t-online.de/themen/christian-drosten/) και ο προϊστάμενος του RKI Lothar Wieler θα πρέπει να μηνυθούν. Ο λόγος: Ο Drosten ανέπτυξε το πρώτο τεστ PCR για να επιβεβαιώσει λοιμώξεις και ο Wieler συμμετείχε στην «απάτη». Μαζί με τον ΠΟΥ (https://www.t-online.de/themen/who/), είναι οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από τα μέτρα για τον κορωνοϊό – και επομένως είναι προσωπικά υπεύθυνοι για τη ζημιά.

 

 

800 ευρώ η είσοδος στην πολλά υποσχόμενη βροχή χρημάτων

 

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι κομμωτές ή οι εστιάτορες που υπέστησαν απώλειες κατά τη διάρκεια του lockdown θα πρέπει να κάνουν μήνυση στον Fuellmich. Απαίτησε ως προκαταβολή 800 ευρώ (https://www.t-online.de/finanzen/boerse/waehrung/eur-usd/eu0009652759/) συν ΦΠΑ (https://www.t-online.de/finanzen/geld-vorsorge/steuern/id_43268204/mehrwertsteuer-wann-zahle-ich-19-prozent-wann-7-prozent-.html) και υποσχέθηκε στους συνενάγοντες μερίδιο από τις μετέπειτα, γιγαντιαίες ζημιές. Μια «ομαδική αγωγή» στις ΗΠΑ (https://www.t-online.de/themen/usa/), θα απέφερε υποτίθεται τελικά πραγματικά τεράστια ποσά. Παρόμοιες υποθέσεις που αφορούν χιλιάδες ή και εκατομμύρια τραυματίες συνδυάζονται αντί να διεξάγονται χωριστές ατομικές διαδικασίες για όλους.

 

Ο Fuellmich, ο οποίος δραστηριοποιείται ως δικηγόρος και στην Καλιφόρνια (https://www.t-online.de/themen/kalifornien/) ρίχτηκε γενναία στην υπόθεση, στην οποία έχει λίγη εμπειρία: εκπροσώπησε μια Γερμανίδα, όταν το 1998, μια αμερικανική εταιρεία, κατόπιν μιας μαζικής αγωγής, πλήρωσε 3,2 δις δολάρια σε γυναίκες που θα μπορούσαν να έχουν συνέπειες στην υγεία τους από τα εμφυτεύματα στήθους. Η γυναίκα ήταν μία από τα περισσότερα από 1.000 θύματα που προσχώρησαν στην συγκεκριμένη αγωγή που άσκησαν οκτώ γυναίκες με χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

 

Και οι ζημιές από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Fuellmich τον Σεπτέμβριο του 2020, είναι μια «σούπερ φοβερή υπόθεση» που έχει«τεράστιες πιθανότητες επιτυχίας από την άποψη του ουσιαστικού δικαίου», στην Γερμανία (https://www.t-online.de/themen/deutschland/), επίσης. Ωστόσο, υπάρχει το πρόβλημα στη Γερμανία ότι οι δικαστές πρέπει να αποφασίσουν εναντίον του εργοδότη τους. Επομένως, στις ΗΠΑ, ο νόμος της απόδειξης είναι εκατό φορές καλύτερος. Κάτι συμβαίνει ήδη εκεί: “Αν πρόκειται να λειτουργήσει, πρέπει να λειτουργήσει. Κανένα μεγάλο καναδικό ή αμερικανικό δικηγορικό γραφείο δεν είναι αρκετά ανόητο για να ασκήσει μια αγωγή που δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας”.

(φωτό: στο καστ των Vivianne Fischer και Reiner Fuellmich, οι θεατές γνώριζαν ότι πίσω από αυτό το σχήμα, βρίσκεται μια εταιρεία και των δύο. Τώρα ακολουθούν ξεχωριστούς δρόμους. (Πηγή: Screenshot Odyssey/Corona Committee)
 

Και ο Fuellmich διαφημίστηκε επίσης σε μια άλλη πλατφόρμα με ευρεία εμβέλεια: μέχρι τον Αύγουστο, ήταν μέλος της «Επιτροπής Corona», η οποία υποσχέθηκε να «ασχοληθεί» με την πανδημία. 

Για το σκοπό αυτό, σε περισσότερες από 120 συνεδρίες διάρκειας πολλών ωρών, σχεδόν όλοι όσοι ήταν σε θέση να προσφέρουν στους θεατές κριτική για το κορωνοϊό με επιστημονικό ή ψευδοεπιστημονικό υπόβαθρο ερωτήθηκαν εκτενώς. 

Μια «επιφοίτηση» έλαμψε. Ένας από τους πιο εξέχοντες συναγωνιστές του ήταν ο γιατρός και πρώην πολιτικός του SPD Wolfgang Wodarg, ο φορολογικός σύμβουλος Stefan Homburg που ονομάστηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου όταν ιδρύθηκε, αλλά είπε ότι ακύρωσε την εγγραφή του*, και πρόεδρος της συνεπιτροπής ήταν η Βερολινέζα δικηγόρος Viviane Fischer.

Σήμερα, ο Wodarg και η Fischer προειδοποιούν για τον Fuellmich. 

Αλλά περισσότερα για αυτό αργότερα.

 

«Αναρωτιέται κανείς πόσο αφελή είναι τα αφεντικά της εταιρείας»

 

Ο Fuellmich τροφοδότησε δυναμικά τις προσδοκίες. Η ανακοίνωσή του μεταφράστηκε και σε άλλες γλώσσες. 

Ο Fuellmich ονειρευόταν ενάγοντες από όλο τον κόσμο, ήθελε να υποστηρίξει συναδέλφους δικηγόρους στο εξωτερικό (https://www.t-online.de/nachrichten/ausland/), ώστε να μπορούν και αυτοί να συλλέγουν ενάγοντες. 

Σε συνέντευξή του είπε ότι επρόκειτο για τρισεκατομμύρια ευρώ. 

Φυσικά, ο φορολογούμενος θα έπρεπε να το πληρώσει, αλλά αυτό θα ήταν φθηνότερο από το να αφήσουμε όλες τις εταιρείες να χρεοκοπήσουν.

 

Υπήρχαν ουρές ανθρώπων που ήταν πρόθυμοι να μηνύσουν, κυρίως επιχειρηματίες που έβλεπαν χρήματα ή την ευκαιρία να ανατρέψουν τους κανόνες του κορωνοϊού. 

«Αναρωτιέται κανείς πόσο αφελείς μπορεί να είναι οι διευθύνοντες σύμβουλοι», λέει ο δικηγόρος από το Αμβούργο Thorsten Bölck. 

«Ήθελαν να ακούσουν κάτι, και τους το έδωσε γιατί καλλιέργησε και υπηρέτησε μια εικόνα του εχθρού». 

Ο Bölck δημιούργησε αυτή την εμπειρία αφού μίλησε με πελάτες του Fuellmich που εξακολουθούν να υποστηρίζουν την ομαδική αγωγή και την πηγή των ιδεών τους.

 

Ο ίδιος εκπροσωπεί έναν επιχειρηματία που πλήρωσε επίσης για την «Ομαδική Δράση» αλλά έκτοτε έχει αποστασιοποιηθεί. 

Το πρώτο τιμολόγιο ήρθε στις 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Η απόδοση στη συμφωνία αποδοχών:

“…. η εντολή για νομικές συμβουλές και εκπροσώπηση σε σχέση με τη διεκδίκηση αποζημιώσεων ως αποτέλεσμα των “μέτρων κορωνοϊού”. Αυτό περιλαμβάνει ιδίως την εξώδικη εκπροσώπηση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων (…) στη Γερμανία καθώς και την αλληλογραφία και την υποστήριξη (…) Δικηγόροι στις (…) ΗΠΑ, στο βαθμό που αυτό είναι απαραίτητο για την προετοιμασία και την εκτέλεση των αξιώσεων αποζημίωσης – πιθανώς με τη μορφή ομαδικής αγωγής στο ΗΠΑ.”

 

Αυτό που σχεδόν κανείς δεν κατάλαβε: Η μήνυση Corona ήταν το στοίχημα του Fuellmich ότι κάποιος θα έκανε μήνυση και ότι θα μπορούσε να εμπλακεί. 

Και κανείς δεν ήθελε να ακούσει τις εκτιμήσεις των ειδικών από τους υποστηρικτές του: Θεώρησαν ότι ήταν σχεδόν αδύνατο να κατηγορήσουν τους Christian Drosten και Lothar Wieler για ζημιές από το lockdown σε όσους επλήγησαν στις ΗΠΑ. 

Ακόμα κι αν έχει επιτυχία, αυτό δεν σημαίνει ότι οι Γερμανοί στη Γερμανία μπορούν να πάρουν τα χρήματα που χρειάζονται.

 

«Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε σε τρεις ή τέσσερεις εβδομάδες»

 

Ο Fuellmich γέλασε με αυτό.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ανέφερε στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Sputnik, ότι βρισκόταν σε συνομιλίες. 

Η επιλογή του σωστού δικηγορικού γραφείου είναι το πιο σημαντικό πράγμα. “Τότε θα είναι μια σίγουρη επιτυχία.

Υποθέτω τρεις ή τέσσερεις εβδομάδες, τότε θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε.” 

Τώρα είπε κάτι παρόμοιο στο εβδομαδιαίο φυλλάδιο της Δημοκρατικής Αντίστασης: «Εδώ και αρκετούς μήνες», ο ίδιος και οι συνάδελφοί μου στις ΗΠΑ πίστευαν ότι τώρα (…) είναι η κατάλληλη στιγμή για να καταθέσουμε μια τέτοια μήνυση».

 

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, καμία μεγάλη καναδική ή αμερικανική δικηγορική εταιρεία δεν ήταν «τόσο ανόητη» για να καταθέσει μήνυση, λέει. 

Λέγεται από τους γύρω του ότι η αρχική ευφορία του Fuellmich δεν ήταν υποκριτική. 

Πραγματικά είχε στο μυαλό του μια τέτοια μήνυση. 

Μόνο που, και σύμφωνα με τον Wolfgang Wodarg, στενά έμπιστο του Fuellmich για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν το είχε υπολογίσει πραγματικά. Ο Fuellmich χαρακτήρισε αυτή την κριτική “όχι ιδιαίτερα έξυπνη κίνηση”.

Με μια ομαδική αγωγή μπορείς να συγκεντρώσεις απίστευτα πολλά χρήματα.

Εξαρτάται από το αν το κάνεις πραγματικά ή αν απλώς βγάζεις χρήματα από τις τσέπες των ανθρώπων ή το παλεύεις. Και αυτό δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Νομίζω ότι όταν κανείς κάνει κάτι τέτοιο, πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων πώς θα το εφαρμόσει. 

 

WOLFGANG WODARG, ΓΙΑΤΡΟΣ, ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ FUELLMICH ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ CORONA “DIE BASIS” (Η ΒΑΣΗ)

Το φθινόπωρο του 2020, ο video blogger Elijah Tabere ήρθε ακόμη και από τη δική μας σκηνή και προειδοποίησε από νωρίς για τη μήνυση με γεγονότα. 

Αλλά για τον Fuellmich, αυτοί που αμφέβαλαν ήταν απλώς «άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα». Έξω από τη φούσκα υπήρξε χλευασμός: το ιστολόγιο «Volksverpetzer», που επανειλημμένα ανέφερε επικριτικά σχετικά, κυκλοφόρησε έναν κουμπαρά με την αποτύπωση (λογοπαίγνιο από το όνομα του Fuellmich): «Fuell mich!». (“Γέμισέ με!”)

 

Λογαριασμοί ύψους 1,44 εκατ. ευρώ

Και ήρθαν τα χρήματα για τον Fuellmich: Σύμφωνα με τη συνεχή αρίθμηση, στάλθηκαν τιμολόγια τουλάχιστον 1,44 εκατομμυρίων ευρώ σε όσους επιθυμούσαν να κάνουν μήνυση. Ωστόσο, στα συμβόλαια δεν αναγράφεται ο Fuellmich, αλλά το όνομα Marcel Templin

Ο Templin (https://www.t-online.de/themen/templin) είναι ένας από τους δικηγόρους της νομικής εταιρείας «Hafenanwälte» του Βερολίνου. 

Αυτό το δικηγορικό γραφείο είχε ήδη προσφέρει νομική βοήθεια σε συλλόγους και εστιάτορες πριν από τον Fuellmich. Και ήταν εκεί από την αρχή όταν ο ιστότοπος για την «Απαίτηση αποζημίωσης κορωνοϊού» κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο στις 20 Αυγούστου 2020.

 

Δεν υπήρξε καμία μήνυση στις ΗΠΑ και δύο απόπειρες στη Νότια Αφρική (https://www.t-online.de/themen/suedafrika/) και τον Καναδά (https://www.t-online.de/themen/kanada/)δεν ξεκίνησαν ποτέ. 

Η καναδική απόπειρα, όπου ένας δικηγόρος των Ινουίτ ήθελε να μηνύσει τη βασίλισσα και το Βατικανό (https://www.t-online.de/themen/vatikan/) ταυτόχρονα, θεωρείται ιδιαίτερα γελοία. 

Θα έπρεπε να έχει να κάνει με την «ομαδική δράση», προσπάθησε να εξηγήσει ο Fuellmich. 

Ο Καναδός δικηγόρος έχει πλέον μεταναστεύσει στη Νότια Αμερική.

 

Τώρα κάποια αφεντικά της εταιρείας που κάποτε έπεισαν τον Fuellmich δεν παίζουν πια μαζί. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι συμπαθούν τον επιχειρηματία που χρησιμοποίησε γρήγορα τους ονομαστικούς όρους με τον Reiner και τώρα αναλαμβάνει δράση με τον δικηγόρο Bölck κατά των δικηγόρων Templin και Fuellmich. 

Για πολύ καιρό είχε πληρώσει χωρίς δισταγμό και γεμάτος ενθουσιασμό: για την «ομαδική δράση» στον συνεργάτη του Fuellmich Templin 928 ευρώ με ΦΠΑ. 

Εκεί, η μικρομεσαία του εταιρεία περιορισμένης ευθύνης του μετέφερε επίσης περαιτέρω ποσά τιμολογίου 11.900 και 3.570 ευρώ για «γενικές συμβουλές» σε σχέση με την αξίωση για αποζημίωση λόγω κορωνοϊού.

 

Όταν ένα τιμολόγιο από το περιφερειακό δικαστήριο του Duisburg (https://www.t-online.de/themen/duisburg/για τεράστια δικαστικά έξοδα έπεσε στην εταιρεία, ο επιχειρηματίας άρχισε να υποψιάζεται και ζήτησε συμβουλές από τον Bölck. Και αυτό που διαπίστωσε ελέγχοντας τους φακέλους προκάλεσε το μεγάλο ξύπνημα.

 

Τα δικαστικά έξοδα εμφανίζονται από το πουθενά

 

Ο Fuellmich υπέβαλε μήνυση κατά του Lothar Wieler χωρίς το πληρεξούσιο του επιχειρηματία και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. 

Στη μήνυση έκανε λόγο για «ζημία στο ύψος διψήφιων εκατομμυρίων». 

Κάτι τέτοιο είναι ακριβό, γιατί τα δικαστικά έξοδα εξαρτώνται από το επίδικο ποσό. 

Ενόψει της διατύπωσης που επιλέχθηκε, το δικαστήριο του όρισε το ανώτατο ποσό των 30 εκατ. ευρώ. 

Αυτό σημαίνει ότι μόνο η κατάθεση της μήνυσης κοστίζει 120.000 ευρώ.

 

Ο δικηγόρος Bölck λέει ότι ο επιχειρηματίας έμαθε από το δικαστήριο του Duisburg ότι μήνυσε το αφεντικό του RKI (Robert Koch Institut) μόνο όταν του ζητήθηκαν τα έξοδα.

Ομοίως και σε άλλο περιφερειακό δικαστήριο, εκεί τουλάχιστον σημαντικά φθηνότερα, με αμφισβήτηση μόνο 50.000 ευρώ. 

Σε μια αγωγή, δεν κλήθηκαν ως μάρτυρες οι διευθύνοντες σύμβουλοι για υποτιθέμενη ζημία που υπέστη η ενάγουσα εταιρεία, αλλά τα δύο αφεντικά μιας εταιρείας αλουμινίου στο Hagen (https://www.t-online.de/themen/hagen/).

 

Ο Fuellmich πηγαίνει σε διάφορα δικαστήρια στη Γερμανία για διάφορες εταιρείες εναντίον του επικεφαλής του RKI. 

Αυτό παρέχει την πιθανή εξήγηση για τα λανθασμένα ονόματα: Το κείμενο μπορεί να έχει αντιγραφεί απρόσεκτα. 

Υπάρχουν αγωγές που βασίζονται στο ίδιο σχέδιο χωρίς μεγάλη προσπάθεια – “και χωρίς καμία πιθανότητα επιτυχίας”, λέει ο Bölck. 

Αν μη τι άλλο, ο Wieler θα έπρεπε να είχε μηνυθεί στον τόπο διαμονής του στο Βερολίνο (https://www.t-online.de/region/berlin/).  Αλλά τότε, σύμφωνα με τις εικασίες, ο Fuellmich δύσκολα θα μπορούσε να καταθέσει διάφορες αγωγές.

(φωτό: «Πολιτικοί»: Ο Reiner Fuellmich είχε επίσης επιλεγεί ως υποψήφιος καγκελάριος του κόμματος διαμαρτυρίας Corona «Die Basis», το οποίο έλαβε 1,4% λιγότερες ψήφους στις ομοσπονδιακές εκλογές από το κόμμα για την προστασία των ζώων. (Πηγή: Schreyer μέσω www.imago-images.de/imago images)

 

«Πρέπει να βάλεις ένα τέλος σε αυτή τη δραστηριότητα και να ταρακουνήσεις τον κόσμο», λέει ο Bölck. «Θεωρώ ότι είναι ηθικά κατακριτέο για κάποιον που έχει επάγγελμα μεγάλης εμπιστοσύνης να λέει στους ανθρώπους κάθε λογής πράγματα».

 

Ο Fuellmich απειλείται τώρα με μήνυση από τον επιχειρηματία στον τόπο κατοικίας του στο Göttingen (https://www.t-online.de/themen/goettingen/):

Πρέπει να επιστρέψει το τέλος, να καταβάλει αποζημίωση για τα δικαστικά έξοδα και να αναλάβει τα νομικά έξοδα: συνολικά 280.000 ευρώ. 

Ο Marcel Templin, ο άνθρωπος από την πραγματική «Ομαδική Δράση» του Fuellmich, λέγεται επίσης ότι πρέπει να επιστρέψει σχεδόν 18.000 ευρώ για τρεις λογαριασμούς. 

Ο επιδιωκόμενος σκοπός της μεταφοράς στον ζημιωθέντα τα έχει όλα: «Αποζημίωση για απάτη (https://www.t-online.de/themen/betrug/) σε …». Προφανώς, μετά την αποστολή της επιστολής, υπήρξε μια πρώτη προσέγγιση ότι η διαφορά με τον Templin θα μπορούσε να διευθετηθεί γρήγορα φιλικά.**

 

Οι εισαγγελείς δεν βλέπουν απάτη στη μήνυση

Η εισαγγελία του Βερολίνου δεν έχει δει μέχρι στιγμής καμία απάτη κατά τη διάρκεια της ομαδικής αγωγής. 

Μετά από τέσσερεις μηνύσεις εναντίον των Fuellmich και Templin, αποφάσισε τον Απρίλιο του 2022 ότι οι έρευνες θα αποφευχθούν, δήλωσε εκπρόσωπος του t-online. 

Η απαραίτητη αρχική υποψία απάτης δεν υφίσταται. 

“Αυτό θα συνέβαινε μόνο εάν οι δικηγόροι δεν ήταν πρόθυμοι ή/και ανίκανοι να παράσχουν την υπηρεσία που όφειλαν από την αρχή”. Η επίδοση είναι απλώς ανάληψη της εντολής και αντίστοιχη ενέργεια, αλλά όχι πιθανή επιτυχία της αγωγής. Υποβλήθηκε καταγγελία εναντίον αυτού, αλλά το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα επιβεβαίωσε: καμία έρευνα στο Βερολίνο.

 

Οι ερωτήσεις προς το περιβάλλον του Fuellmich έγιναν όλο και πιο πιεστικές, όσο περισσότερο προέβαλε δικαιολογίες για τη δήθεν μεγαλύτερη αγωγή στην ιστορία.

Ο Templin και η δικηγορική εταιρεία “Hafenanwälte” δεν έχουν απαντήσει σε αίτημα του t-online από τις 5 Σεπτεμβρίου. Για αυτό δημοσίευσαν ένα δελτίο τύπου στο Telegram.

 

Αναφέρει ότι η συνεργασία με τη Fuellmich έχει λήξει και ότι έχουν κινηθεί νομικά. 

Ο λόγος είναι «σημαντικές διαφορές στις δραστηριότητες του Δρ. Fuellmich στο πλαίσιο της Επιτροπής Corona» -στο οποίο ανήκαν και οι δικηγόροι του δικηγορικού γραφείου- «και η ομαδική αγωγή που ανακοίνωσε στις ΗΠΑ». 

Ο Fuellmich λέει επίσης ψέματα γιατί δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα.

 

Η Viviane Fischer τον κατηγορεί ότι είπε ψέματα για τη χρήση των χρημάτων των πελατών. 

Από την αρχή έχετε δει κριτικά την “Ομαδική Δράση”. 

Εκεί όμως δεν υπήρχε επιχειρηματική συνεργασία. Ωστόσο, και οι δύο είναι πλέον μέτοχοι μιας επιχειρηματικής εταιρείας που ιδρύθηκε την άνοιξη του 2022, η οποία διευθύνει την Επιτροπή Corona. Πριν από αυτό υπήρχε ήδη μια μη εγγεγραμμένη εταιρεία των Fuellmich, Fischer και δύο από τους “Hafenanwälte”.

 

Δωρεές αυτοεξυπηρέτησης στην επιτροπή

Η επιτροπή προφανώς έλαβε ένα σαφές επταψήφιο ποσό σε ευρώ από το επικριτικό προς τον κορωνοϊό κοινό, το οποίο ήταν επίσης πρόθυμο να μεταφέρει ανεξάρτητα από την «Ομαδική Δράση». 

Το απόγευμα της Τετάρτης, μετά τη δημοσίευση της πρώτης έκδοσης αυτού του κειμένου, Η Fischer δημοσίευσε ένα βίντεο με ισχυρισμούς εναντίον του Fuellmich και αντέδρασε σε αυτό το βράδυ. 

Τα βασικά σημεία της δημόσιας “κατασπαραξης”:

 

– Ο Fuellmich έβαλε την επιτροπή να του πληρώνει 29.750 ευρώ το μήνα για την επεξεργασία των e-mail, συνολικά σχεδόν 660.000 ευρώ, αλλά δεν είχε καθόλου πρόσβαση στα e-mail. Αντέτεινε ότι το δικηγορικό του γραφείο παρέλυσε γιατί κανείς στην επιτροπή δεν φρόντισε πραγματικά για την επικοινωνία, «μας χτύπησε το κύμα στο δικηγορικό γραφείο». Το ποσό περιλάμβανε επίσης μηνιαίο επίδομα ταξιδιού 1.500 ευρώ.

 

– Ο Fuellmich έβαλε 700.000 ευρώ από τις δωρεές, που προορίζονταν ως «αποθεματικά ρευστότητας» της επιτροπής και έπρεπε να είχαν κληθεί ανά πάσα στιγμή, στο σπίτι του για να εξοφλήσει δάνεια ή άλλα παρόμοια. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατή η ταχύτερη πρόσβαση στα χρήματα. Μια πώληση κατοικίας, μετά την οποία τα χρήματα θα ήταν ξανά διαθέσιμα, θα καθυστερούσε. Ο Fuellmich απάντησε ότι και οι δύο είχαν βγάλει χρήματα από την εταιρεία με τις κατάλληλες δανειακές συμβάσεις – είχαν 100.000 ευρώ για να ζήσουν και ξεπλήρωσαν μόνο 70.000 από αυτά.

 

– Με ένα «περιουσιακό στοιχείο» που ανήκει στην επιτροπή, ο Fuellmich εμπόδισε την επιτροπή να συνεργαστεί μαζί της. Πρόκειται για χρυσό που αγόρασε ο δικηγόρος από δωρεές για λογαριασμό της επιτροπής «επειδή δεν είναι πλέον προσβάσιμος στις αρχές», όπως εξήγησε ο Fuellmich. Είναι στο χέρι του Degussa, χωρίς τη συμμετοχή του Fuellmich προφανώς δεν είναι δυνατή η πώληση.

 

– Ο Fuellmich δημοσιοποίησε ότι η εταιρεία μέσων ενημέρωσης Oval Media, η οποία μεταδίδει τις συνεδριάσεις, είχε αποφέρει τεράστια έσοδα: 120.000 ευρώ είχαν χρεωθεί στην επιτροπή και μέσω διπλών εκκλήσεων για δωρεές από τη Fischer, η εταιρεία είχε ακόμα λάβει «πολύ, πολύ υψηλότερο ποσό από δωρεές”. Ο ιδιοκτήτης είναι ο συνεργάτης της Fischer.

 

Η FIscher είχε μάταια αναζητήσει καθεστώς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την επιτροπή. Οι «δωρεές» μερικές φορές έρεαν στον λογαριασμό ενός μακροχρόνιου υπαλλήλου του Fuellmich, στη συνέχεια σε έναν ξεχωριστό λογαριασμό του δικηγόρου από το Göttingen, καθώς από τα τέλη του 2021 έχει δοθεί τραπεζικός λογαριασμός από τη Fischer.

 

H Fischer είχε ήδη δηλώσει ότι ο Fuellmich δεν είχε χρησιμοποιήσει χρήματα για την ομαδική αγωγή, όπως δήλωσε: ήταν λάθος ότι είχαν πληρωθεί χρήματα στους εμπλεκόμενους δικηγόρους και εμπειρογνώμονες. Οι αγωγές στον Καναδά και τη Νότια Αφρική, τις οποίες ο Fuellmich παρουσίασε ως αρχή για την ομαδική αγωγή, διεξήχθησαν από τους δικηγόρους εκεί χωρίς αμοιβή. Οι ειδικοί εργάστηκαν επίσης pro bono.

 

Ο Fuellmich μιλά μόνο σε ακτιβιστές των μέσων ενημέρωσης

Σε ποιον λοιπόν πήγαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη «μήνυση των δισεκατομμυρίων»; 

Το t-online έδωσε στον Fuellmich την ευκαιρία να σχολιάσει. 

Απάντησε ότι «δεν δίνουμε πλέον συνεντεύξεις στα λεγόμενα mainstream media», αν και δεν ήταν σαφές ποιον εννοούσε με το «εμείς». Τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται «εντελώς υπό τον έλεγχο (όχι μόνο οικονομικό) των υπευθύνων για αυτήν την πλανδημία και ο,τιδήποτε άλλο σχετίζεται με τη Μεγάλη Επαναφορά (…)».

 Τον Ιούνιο, ο Fuellmich έλαβε πρόστιμο για υποκίνηση των μαζών για 90 ημερήσιες τιμές των 200 ευρώ. 

Αναφερόμενος στο Ολοκαύτωμα, είχε πει: «Δεν ήταν μόνο ο Χίτλερ*** που το έκανε. Ήταν το αγγλοαμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

 

Ο Fuellmich μιλά μόνο σε ακτιβιστές των μέσων ενημέρωσης που δεν τον αμφισβητούν επικριτικά, και έχουν μείνει μόνο λίγοι από αυτούς. Είπε σε έναν Ελβετό που είχε μεταναστεύσει στην Τανζανία (https://www.t-online.de/themen/tansania/): «Δεν χρησιμοποιήθηκε για την αγορά Ferrari». Κάποια από τα χρήματα για τη μήνυση υπάρχουν ακόμα. Και τους επόμενους μήνες θέλει να ασχοληθεί με το θέμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Και έχει μια νέα ιδέα μετά το διάλειμμα με την «Επιτροπή Corona»: τώρα θέλει να ιδρύσει την «International Crimes Investigative Committee», μια επιτροπή διερεύνησης διεθνών εγκλημάτων. Ωστόσο, ούτε αυτό ακούγεται εντελώς νέο: το καλοκαίρι του 2021 είχε ήδη μιλήσει για μια τεράστια δικαστική υπόθεση, συμπεριλαμβανομένης της κατά του ΠΟΥ.

 

Σημείωση του Συντάκτη.: Το κείμενο συμπληρώθηκε εκτενώς το απόγευμα της Τετάρτης.

 

 

*Ο Stefan Homburg εξήγησε στο Twitter μετά την δημοσίευση του κειμένου ότι είχε ονομαστεί ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου αλλά δεν ήταν διαθέσιμος λόγω αμφιβολιών για την σοβαρότητα

** Αυτές οι πληροφορίες ενημερώθηκαν μετά την δημοσίευση. Ως εκ τούτου, υπήρξε μια συνομιλία μεταξύ των δικηγόρων Bölck και Templin την Τετάρτη.

 

*** Σε παλαιότερη εκδοχή, η λέξη μόνο έλειπε. Δεν εμφανίστηκε σε γερμανιξή μετάφραση του αποσπάσματος Fuellmich, αλλά ο Fuellmich το είπε στην δήλωσή του στα Αγγλικά.
Μετάφραση blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 4,354


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα