Όταν ο ... εθνικισμός, επικαλείται τον Ψαρρά και τον Δημητρά, τότε... βράσ’ τα Χαράλαμπε...

Όταν ο ... εθνικισμός, επικαλείται τον Ψαρρά και τον Δημητρά, τότε... βράσ’ τα Χαράλαμπε...

25 Μαΐου, 2024 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:845
Μοίρασέ το

 

Καλλιόπη Σουφλή: Διαβάζω έκπληκτη και αναρωτιέμαι: Όταν κάποια πολιτικά δεδομένα, βγαίνουν μέσα από ακροαριστερά στοιχεία, τότε είμαστε να μας κλαίνε και οι ρέγγες…

Ακόμα μωρέ δεν καταλάβατε πως ο Ψαρράς και ο Δημητράς, θέλοντας να σώσουν την ΑΡΙΣΤΕΡΑ και τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, χρησιμοποιούν τον Κασιδιάρη ως αντίπαλο;;;

ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ;;;

 

 

 

 

Ένας Εφιάλτης για τη Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη και ο παλιός ναζισμός του κ. Κασιδιάρη

 

Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας να εγκρίνει την αίτηση αποφυλάκισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικολάου Μιχαλολιάκου προκάλεσε μια σειρά από πολιτικές αντιπαραθέσεις, με την πλευρά της κυβέρνησης να ασκεί κριτική στην αντιπολίτευση και να επαίρεται για το ότι επί δικών της ημερών ασκήθηκε η δίωξη εναντίον της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης τον Σεπτέμβριο του 2013, καθώς και για το ότι πάλι η ίδια ήταν στην εξουσία όταν εκδόθηκε η ιστορική καταδικαστική απόφαση (Οκτώβριος 2020).

Είναι, όμως, τα πράγματα έτσι;

Δυστυχώς ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Η αρχική άσκηση ποινικής δίωξης το 2013 και η εκδίκαση της υπόθεσης (2015-2020) δρομολογήθηκε μετά τον παλλαϊκό ξεσηκωμό που προκάλεσε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αλλά αυτή η δολοφονική ενέργεια της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης δεν ήταν παρά μία ανάμεσα σε πολλές άλλες. Και μέχρι τότε, τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης έκαναν ότι δεν έβλεπαν, ενώ ο πρωθυπουργός Σαμαράς είχε αναθέσει στον πιο στενό του συνεργάτη, τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο τον ρόλο διαύλου με τη Χρυσή Αυγή.

Φυσικά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τα πράγματα άλλαξαν, αλλά πάει πολύ να επαίρεται η Ν.Δ. για τις «αντιναζιστικές» της δάφνες και να καμαρώνει που έχει αναθέσει στον Άρειο Πάγο τον έλεγχο των πολιτικών κομμάτων που ζητούν έγκριση για να κατέβουν στις εκλογές.     

Το ζήτημα έχει εξαιρετική επικαιρότητα και αφορά άμεσα τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

  1. Από τον Στίγκα στον Εμφιετζόγλου

 

Μεγάλο μέρος της προεκλογικής καμπάνιας της Ν.Δ. έχει αφιερωθεί στην προβολή των «αντιφασιστικών» της πρωτοβουλιών που υποτίθεται ότι έχουν στόχο να αποκλειστεί η συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου υποψηφίων που έχουν καταδικαστεί ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης.

 

Παρά τις τρεις διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις που ανέλαβε να σχεδιάσει ο κ. Μάκης Βορίδης, ως «ειδικός» σε ζητήματα Ακροδεξιάς, η υπόθεση κατέληξε πέρυσι τον Ιούνιο στο φιάσκο εκλογής των «Σπαρτιατών», χάρη στο χρίσμα Κασιδιάρη που τους παρέσχε από τις φυλακές του Δομοκού.

 

Οι διώξεις σε βάρος των 11 εκλεγμένων βουλευτών των «Σπαρτιατών» με την κατηγορία της εξαπάτησης εκλογέων και το ενδεχόμενο έκπτωσης και των 12 από το βουλευτικό αξίωμα συνοδεύτηκαν από τον αποκλεισμό του κόμματος από τις προσεχείς ευρωεκλογές. Μόνο που όσα (ορθά) τους καταλογίζει η σχετική εγκύκλιος αναγόρευσης των κομμάτων που συνέταξε το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου (24.4.2024) υπήρχαν και πριν τις εκλογές του Μαΐου 2023!

 

Το γεγονός δηλαδή ότι οι «Σπαρτιάτες» είχαν πραγματικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι τον Βασίλειο Στίγκα (ο οποίος απλώς κατέχει τη σφραγίδα του κόμματος) προκύπτει από την καταγραφή των στελεχών τους που ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με τα στελέχη των «Ελλήνων Γ.Τ.Π» ή του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» και ορισμένα μετείχαν και στη Χρυσή Αυγή.

Ο Άρειος Πάγος δεν τα είδε όλα αυτά και αρκέστηκε τότε να αποκλείσει από τις εκλογές του Ιουνίου 2023 τον σχηματισμό «ανεξαρτήτων υποψηφίων», στον οποίο μετείχε ο ίδιος ο Κασιδιάρης και του είχε απονείμει επιδεικτικά την επωνυμία «Έλληνες».

 

Φυσικά δεν ευθύνεται ο Άρειος Πάγος, ο οποίος μέχρι τις τροπολογίες Βορίδη-Μητσοτάκη περιοριζόταν σε έναν απολύτως τυπικό έλεγχο των υποψηφιοτήτων. Ευθύνεται η ίδια η Ν.Δ., η οποία –όπως και το ΠΑΣΟΚ, εξάλλου- δεν περιέλαβε τους «Σπαρτιάτες» στο υπόμνημα που υπέβαλε τότε στον Άρειο Πάγο, με θέμα τα κόμματα που εμπίπτουν στους περιορισμούς της νέας νομοθεσίας.

Το κακό είναι ότι τα ίδια που έπαθε η κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2023 τα παθαίνει και τις μέρες αυτές. Αυτό που έκανε πριν ένα χρόνο ο Κασιδιάρης με τους «Σπαρτιάτες», το επαναλαμβάνει τώρα, τοποθετώντας τον άτυπο υπαρχηγό του απόστρατο Χαράλαμπο Γιώτη ως υποψήφιο ευρωβουλευτή στον συνδυασμό «Πατριώτες – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου». Είναι προφανές ότι οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη καλούνται να μετακινηθούν από τους ούτως ή άλλως αυτογελοιοποιημένους «Σπαρτιάτες» στους «Πατριώτες» και προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα σταυρώνουν τον Γιώτη και όχι κανέναν άλλο, αποκλείστηκαν από το ευρωψηφοδέλτιο πέντε ήδη ανακοινωμένοι υποψήφιοι, που τα ονόματά τους άρχιζαν από «Α» έως «Γ»: Λαμπρινή Αναστασιάδου, Σοφία Αργυροπούλου, (βλ. σχετ. Παναγιώτης Δημητράς, «Εμφιετζόγλου, ο νέος Στίγκας του Κασιδιάρη», 30.4.2024).

 

Το αστείο είναι ότι υπάρχει και άλλη ρεζέρβα του κ. Κασιδιάρη. Ο δικηγόρος Σωτήρης Μεταξάς, συνυποψήφιος του Κασιδιάρη και του Γιώτη στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας και οικοδεσπότης των ανέστιων «Σπαρτιατών» στις επεισοδιακές πρώτες τους δημόσιες εμφανίσεις, δηλώνει ότι είναι «χίλια τοις εκατό Κασιδιαρικός» και κατεβαίνει με το ΛΑΟΣ του εθνοπανελίστα κ. Καμπούρη!   

Δεν τα είχε καταλάβει όλα αυτά η Ν.Δ.; Η, μήπως, θεωρεί ότι Γιώτης και Μεταξάς δεν θα εκλεγούν μετά το φιάσκο των «Σπαρτιατών» και απλώς θα κόψουν ψήφους από τον Βελόπουλο και επομένως κάνουμε τα στραβά μάτια;

 

 

  1. Εμφιετζόγλου: από τη Ν.Δ. στο ΛΑΟΣ και τώρα…

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή του χώρου της Ακροδεξιάς, ο Χαράλαμπος Γιώτης θα επιχειρήσει να αποδώσει σε λόγους άγνοιας τα όσα έσουρνε ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του στον Εμφιετζόγλου προτού τα βρούνε, χάρη στη μεσιτεία Κασιδιάρη. Θα τον ακούσουμε να αντικρούει ακροατή που θυμίζει τις σχέσεις Εμφιετζόγλου με τη Δεξιά:


20240508 Diaxifismoi

 

[Ερώτηση]: «Ο κ. Εμφιετζόγλου συνεργάστηκε από τη Μεταπολίτευση ως τώρα, 50 χρόνια δηλαδή, με όλα τα αστικά κόμματα. Προσωπικός φίλος του πατέρα Μητσοτάκη και της Ντόρας. Αυτή είναι η επιλογή του Ηλία Κασιδιάρη;»

[Χ.Γιώτης]: «Κάνει λάθος ο κύριος που λέει αυτό το πράγμα. Ο κ. Εμφιετζόγλου πολιτικά ασχολείται τα δύο-τρία τελευταία χρόνια. Και μάλιστα ήταν κόντρα στο σύστημα. Απάντησα νωρίτερα τι πήρε και τι έδωσε ο κ. Εμφιετζόγλου. Πρέπει να είναι η ερώτηση πολύ πριν απαντήσω δύο φορές».

Ο κ. Γιώτης δεν μας τα λέει καλά. Η ενασχόληση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου με την πολιτική είναι πολύ παλιά. Και πάντοτε ο επιχειρηματίας φρόντιζε να τοποθετείται στη βαθιά Δεξιά. Αν δεν μας πιστεύει εμάς ο κ. Γιώτης, θα δώσουμε τον λόγο στον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος υποδεχόταν τον Ιούλιο του 2007 στο ΛΑΟΣ τον μεγαλοεπιχειρηματία, περιγράφοντας ως εξής την πολιτική διαδρομή του:

20070719 Thleasty a

 

 

«Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ήταν η ψυχή, η καρδιά της Νέας Δημοκρατίας. Θυμάμαι ότι – επιτρέψτε μου μια λαϊκή έκφραση, πεζοδρομιακή- το ξέσκισμα του Εμφιετζόγλου απ’ τον Λαλιώτη, δεν έχει γίνει σε άνθρωπο από υπουργό οποιασδήποτε κυβερνήσεως. Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Το τι νούμερα του έκανε. Τι προβλήματα του δημιούργησε στο Μετρό της Θεσσαλονίκης. Το πώς αυτός ο άνθρωπος δεν τίναξε τα μυαλά του στον αέρα και την επιχείρησή του το ξέρετε όλοι. Ήταν σκληρός νεοδημοκράτης. Θυμάμαι τότε, την εποχή εκείνη, το 2003, όταν είχα πει στη Βουλή ότι η ζωή μας έχει γίνει ΚΟ-ΛΑ-ΣΗ, και είχα πει τα αρχικά του Κόκκαλη, του Λαμπράκη και του Σημίτη. Και είχα πει ότι απ’ αυτό πάμε στο ΕΚΑΒ, όπου Ε στο ΕΚΑΒ ήταν ο Εμφιετζόγλου. Τόσο στήριξε ο Εμφιετζόγλου τη Νέα Δημοκρατία. 

Όμως ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ο γοργοπόδαρος Πρόδρομος Εμφιετζόγλου χωρίς τα ποδάρια, με μια αναπηρική καρέκλα ζει και κινείται ταχύτερα κι αποτελεσματικότερα απ’ ό,τι ο Τάσος ο Ψαθάς ο δικός μας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Μαραθώνιου. Αυτή λοιπόν η ψυχή λέει, “απ!, φίλη η Νέα Δημοκρατία αλλά φιλτάτη η Ελλάδα” και εδώ με την Ελλάδα δεν τα πάτε καλά. Και έρχεται και στηρίζει εμάς. Στηρίζει εμάς, διακινδυνεύοντας μεγάλο μέρος από τη δουλειά του. Γιατί υπάρχει εμπάθεια. Τον φρενάρουνε. Δώσε τίποτα εδώ, δώσε τίποτα εκεί. Πόσα; Όπου συμμετέχει, στον βαθμό που συμμετέχει, στα δημόσια έργα. Ξέρει όμως ότι υπάρχει μία εμπαθής κυβέρνηση. Μ’ όλα ταύτα λέει “Ελλάδα”. Ελλάδα, Μακεδονία, Θράκη».

Θυμίζω ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης ξεκίνησε ως διαφημιστής. Σ’ αυτόν ανήκει το εμπνευσμένο σλόγκαν εταιρείας εσωρούχων «Από μέσα άνεση και απ’ έξω εμφάνιση». Η πολιτική γραμμή Καρατζαφέρη που τη συνοψίζει εδώ για τους οπαδούς του είναι ότι από την «ΚόΛαΣη» (Κόκκαλη, Λαμπράκη, Σημίτη) θα μας σώσει το Ε.Κ.Α.Β. (Εμφιετζόγλου, Κοπελούζος, Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης).

Αλλά ακόμα κι αν δεν πιστεύει τον Καρατζαφέρη ο κ. Γιώτης, ας ακούσει τον ίδιο τον Εμφιετζόγλου να υμνεί τον αρχηγό του ΛΑΟΣ:

Δείτε Επίσης:   Η χαρά του Μαξίμου για τη Θεσσαλονίκη, οι «μεθοδικές κινήσεις Τσίπρα», η ΕΡΤ, ο Ζούλας και οι άλλοι, η Σκρουτζ μοιράζει χρήμα

20070719 Thleasty b

 

 

«Εγώ, βλέποντας την προσπάθεια που κάνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, τον οποίο γνωρίζω και έχω φιλική σχέση πολλά χρόνια [χειροκροτήματα], βλέπω τον αγώνα τον οποίο κάνει, ο οποίος είναι αγώνας για την πατρίδα, μόνος, χωρίς μέσα, βαλλόμενος από όλο το κύκλωμα, εθεώρησα ότι είναι χρέος πατριωτικό δικό μου και των συνεργατών μου να βοηθήσουμε την προσπάθεια ώστε τουλάχιστον να υπάρχει σε πρώτη φάση μια φωνή στη Βουλή. Μια φωνή που να ακούγεται η πατριωτική πτυχή ώστε να μην επιβληθεί το απόλυτο σκότος όταν θα περνούν οι εθνικές υποχωρήσεις της πατρίδας μας. Γι’ αυτό, οι συνεργάτες μου κι εγώ θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε αυτή την προσπάθεια [χειροκροτήματα]».

 

  1. Η προσωπική ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σ’ αυτή την υπόθεση υπάρχει βέβαια και κάτι πολύ χειρότερο. Ο προσωπικός ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διανύει τη δεύτερη θητεία του ως πρωθυπουργός, αλλά εξακολουθεί να κρατά την ίδια μεσοβέζικη στάση απέναντι στα εγκλήματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η πάγια θέση του κ. Μητσοτάκη για το ζήτημα είναι αυτή που εκφράστηκε στο περιοδικό «Politico» πριν από επτά χρόνια, όταν ακόμα ήταν αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σ’ αυτές τις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης υποστήριζε ότι η Χρυσή Αυγή «υπήρξε τόσο εξτρεμιστική και χυδαία» ώστε περιθωριοποιήθηκε. Και πρόσθετε ότι πλέον «είναι σαν να μην υπάρχει». Η πεποίθησή του ήταν ότι «η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια» (Will Horner, «Greece fears revival of far-left violence», «Politico», 26.6.2017).

Σε μια συγκυρία που η πρώτη δίκη για τη Χρυσή Αυγή δεν είχε φτάσει ακόμα ούτε στη μέση, αυτή η δήλωση προκάλεσε πραγματικό σκάνδαλο. Στη συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή (3.7.2017) έθεσε το ζήτημα ο Αλέξης Τσίπρας:

20170703 a Βουλή Τσίπρας

 

«Θεσμική χυδαιότητα ήταν αυτό που κάνατε με τη συνέντευξή σας στο “Politico”, στο εξωτερικό, όπου “ξεπλύνατε” τη Χρυσή Αυγή και δηλώσατε ότι η βία στην Ελλάδα αφορά μονάχα την Αριστερά. Αυτό είναι θεσμική χυδαιότητα!” [Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ]».

Στην απάντησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμενε στα ίδια:

20170703 b Βουλή Μητσοτάκης

 

«Και μιας και κάνατε αναφορά στη συνέντευξή μου στο “Politico”, την οποία αμφιβάλλω αν μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε, κύριε Τσίπρα, στο “Politico”,  υπήρχε ένα άρθρο, το οποίο χρησιμοποίησε κάποιες δικές μου φράσεις, στις οποίες επιμένω απόλυτα. Η τρομοκρατία στην Ελλάδα, θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά -όχι η βία, μη συγχέετε δύο διαφορετικά πράγματα- με μια εξαίρεση και την ανέφερα στο άρθρο, την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας Αριστεράς, είτε σας αρέσει είτε όχι.[Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Θόρυβος – έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ. Φωτεινή Βάκη: Ντροπή σου!] Θα πείτε σε μένα “ντροπή σου;” Σε μένα; Δεν ντρέπεστε λίγο; Αυτή ήταν η ιδεολογική μήτρα της τρομοκρατίας».

Αλλά αυτό είναι ακριβώς που ισχυρίζονται σήμερα και οι καταδικασμένοι ως διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης Κασιδιάρης, Μιχαλολιάκος, κ.λπ. Ότι δηλαδή η οργάνωσή τους δεν έκανε παρά μόνο ένα έγκλημα, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για την οποία υπεύθυνο ήταν ένα μόνο άτομο, ο φυσικός αυτουργός Ρουπακιάς. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανιζόταν δηλαδή να υιοθετεί απερίφραστα την υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής.

Η τοποθέτηση Μητσοτάκη ήταν τόσο ακραία, ώστε προκάλεσε έκπληξη ακόμα και σε δημοσιογράφους που δεν μπορούν να κατηγορηθούν για «αντιδεξιές προκαταλήψεις». Και τότε ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ακριβώς το σχέδιό του με κυνικό τρόπο.

 

Ακούστε τον διάλογό του με τη Μάρα Ζαχαρέα στο «Star» την επομένη:

20170704 Star

 

 

«Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Θέλω να έρθω σε κάτι που είπατε χθες στη Βουλή και προκάλεσε σάλο εκείνη την ώρα. Είπατε ότι η τρομοκρατία έχει προέλευση από τη μήτρα της άκρας Αριστεράς. Δεν ξέρω πώς το εννοείτε αυτό, αν αναφέρεστε στην 17 Νοέμβρη, αν θέλατε να πείτε κάτι άλλο, αν ήταν μέσα στην ένταση….

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Καθόλου μέσα στην ένταση.

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: …της Βουλής. Εμμένετε σε αυτής σας τη θέση;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προφανώς. Δεν εμμένω σε αυτή τη θέση, είναι η αλήθεια.

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Τι εννοείτε με αυτό;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση και μετά, και ήμουν πάρα πολύ συγκεκριμένος, όλες έχουν ιδεολογικές αναφορές στο χώρο της άκρας, άκρας Αριστεράς, η 17 Νοέμβρη και όλες οι παραφυάδες της. Μην κοροϊδευόμαστε. Δηλαδή, γιατί απορούμε με αυτό; Αρκεί κάποιος να διαβάσει τις προκηρύξεις τους. Απορώ μάλιστα, γιατί αυτή η αυτονόητη τοποθέτηση – και να σας πω και κάτι να λέμε την αλήθεια – είναι και μια στοιχειώδης δικαίωση και στη μνήμη των θυμάτων, διότι δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Απορώ γιατί αυτή η αυτονόητη αλήθεια προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις.

Εγώ δεν μίλησα για πολιτική βία. Προσέξτε, πολιτική βία έχουμε προφανώς από την άκρα Αριστερά και έχουμε και από την άκρα Δεξιά και έχουμε και από τη Χρυσή Αυγή, την οποία δεν είχα καμία δυσκολία εχθές στη Βουλή, για άλλη μια φορά, να χαρακτηρίσω ένα νεοναζιστικό μόρφωμα. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας αυτήν τη στιγμή. Συζητάμε εδώ για την τρομοκρατία έτσι όπως εκφράστηκε στην Ελλάδα από το ’74 και μετά. Αυτή είναι μια πραγματικότητα. Είναι ακόμα ενεργή τρομοκρατία, είναι ακόμα ενεργή κυρία Ζαχαρέα. Και να σας πω και κάτι που δεν το είπα εχθές στη Βουλή; Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17 Νοέμβρη. Λοιπόν ας τα αφήσουμε αυτά πίσω μας. Ας κοιτάξουμε αυτήν τη στιγμή πως θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της τρομοκρατίας και πως θα κάνουμε ξανά τους πολίτες να αισθανθούν ασφαλείς. Αλλά η Κυβέρνηση η οποία σήμερα έχει στην ουσία εκχωρήσει τα Εξάρχεια σε παρέες αντιεξουσιαστών…

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Εσείς τι θα κάνατε διαφορετικό;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τι θα κάνω διαφορετικό; Θα επέβαλα το νόμο.

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Με τι τρόπο;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν νομίζω ότι αμφιβάλει κανείς ότι μια αστυνομία έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να μπορέσει να μην επιτρέπει τα φαινόμενα κατάλυσης του νόμου που παρατηρούνται σήμερα στα Εξάρχεια.

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Μπορείτε να είστε πιο συγκεκριμένος; Δηλαδή τι, θα βάλετε τα Μ.Α.Τ. στα Εξάρχεια; Πώς το σκέφτεστε σε πρακτικό επίπεδο;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θεωρείτε λογικό εσείς να υπάρχει μια ολόκληρη συνοικία στο κέντρο της πόλης η οποία να είναι έξω από τον κρατικό έλεγχο;

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Ανεξαρτήτως αυτό, εγώ ρωτώ σε πρακτικό επίπεδο τι θα κάνατε εσείς.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αυτή είναι δουλειά της αστυνομίας. Γιατί να υπάρχουν 30 ή 40 καταλήψεις δημοσίων ή ιδιωτικών κτιρίων στα Εξάρχεια;

Μ. ΖΑΧΑΡΕΑ: Άρα, θα δίνατε εντολή στον αρμόδιο Υπουργό σας – όποιος και να ήταν – να στείλει την αστυνομία μέσα;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Βεβαίως, να την αποκαταστήσει. Να έχει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα αποκαταστήσει το νόμο και την τάξη στα Εξάρχεια και όχι μόνο στα Εξάρχεια. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στα Εξάρχεια».

Η επιμονή του κ. Μητσοτάκη να πείσει την κα. Ζαχαρέα ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν μόνο αριστερό πρόσημο αποτελεί σήμερα το πιο ισχυριστικό υπερασπιστικό επιχείρημα της χρυσαυγίτικης ηγεσίας που υποστηρίζει ότι υπάρχει μόνο μια δολοφονία (μία μόνο «τρομοκρατική» ενέργεια), η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για την οποία ευθύνεται μόνο ο φυσικός αυτουργός. Εξαφανίζεται έτσι όχι μόνο η οργανωμένη επίθεση του Τάγματος Εφόδου της Νίκαιας εκείνο το μοιραίο βράδυ, αλλά και τα δεκάδες άλλα εγκλήματα που βαρύνουν την οργάνωση πολλά απ’ τα οποία περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο που εξετάζει το εφετείο.

Το χειρότερο είναι ότι η θέση αυτή ισοδυναμεί με αμφισβήτηση της ποινικής δίωξης εις βάρος της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης, εφόσον αυτή ως γνωστόν ασκήθηκε με βάση το άρθρο 187.1 του Π.Κ., το οποίο θεσπίστηκε με τον Ν. 2928/2001, τον αποκαλούμενο τότε «αντιτρομοκρατικό». Και είναι μ’ αυτόν ακριβώς τον νόμο που δικάστηκε και η υπόθεση της οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Δεν το έχει καταλάβει ακόμα ο κ. Μητσοτάκης;

 

 

Tου Δημήτρη Ψαρρά

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 845


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα