Όχι απλά ήξεραν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί το μοιραίο, αλλά ταυτόχρονα φύλαγαν και τα νώτα τους για αυτό. Αδιανόητο: Με υπουργική απόφαση της ΝΔ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιρείται από την υποχρέωση να αποζημιώσει τους συγγενείς των νεκρών

Όχι απλά ήξεραν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί το μοιραίο, αλλά ταυτόχρονα φύλαγαν και τα νώτα τους για αυτό. Αδιανόητο: Με υπουργική απόφαση της ΝΔ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιρείται από την υποχρέωση να αποζημιώσει τους συγγενείς των νεκρών

4 Μαρτίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:497
Μοίρασέ το

 

 

Το μαρτυρά και το γεγονός ότι, με αφετηρία το 2009, όλες οι δεξιές κυβερνήσεις που πέρασαν έπαιρναν παράταση αποφυγής από την εφαρμογή άρθρων του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπ. αρ. 1371/2007, όπου ένα απ’ αυτά μιλούσε για αποζημιώσεις σε περίπτωση νεκρών.

 

 

 

Κι αναρωτιέμαι… ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ … ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ;;;

ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΚΥΛΛΑ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ;;;

ΘΑ ΜΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΡΩΝΑ ΚΑΤΩ;

ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΕΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΑ;;;

ΤΙ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;;;

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ… ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ;;;

ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΣΑΣ;;;

ΑΡΧΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ… ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΜΩΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ…

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ…

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ;;;

ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”;;;

ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΣΑΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ;;;

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ…

ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΦΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Και μην μου πείτε πως θα τους εκδικηθείτε στις εκλογές, γιατί θα βάλω την γάτα μου να κλαίει, αλλά κι αυτή θα μου πει: “Σάλτα και γαμήσου που θα κλάψω για τους ΡΑΓΙΑΔΕΣ”!!!

Αδιανόητο: Με υπουργική απόφαση της ΝΔ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιρείται από την υποχρέωση να αποζημιώσει τους συγγενείς των νεκρών

 

Από την πρώτη στιγμή του τραγικού γεγονότος στα Τέμπη, το βράδυ της Τρίτης, η κυβέρνηση προσπαθεί με διαφόρους τρόπους να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να διώξει όλες τις ευθύνες από πάνω της. Αυτό άλλωστε μαρτυρά και το… πόρισμα που έβγαλε στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να είναι ο ειδικός για κάτι τέτοιο.

Η αλήθεια, βέβαια, φαίνεται πως είναι εντελώς διαφορετική. Και αυτό γιατί, όπως προκύπτει από δεκάδες στοιχεία, όχι απλά ήξεραν την κατάσταση στους σιδηροδρόμους της χώρας, όχι απλά δεν έκαναν κάτι για αυτό αψηφώντας τις φωνές των εργαζομένων που μιλούσαν για δυστύχημα που έρχεται, αλλά είχαν πάρει και τα μέτρα τους να «καλύψουν το κεφάλι τους» σε περίπτωση που αυτό γινόταν.

Το μαρτυρά και το γεγονός ότι, με αφετηρία το 2009, όλες οι δεξιές κυβερνήσεις που πέρασαν έπαιρναν παράταση αποφυγής από την εφαρμογή άρθρων του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπ. αρ. 1371/2007όπου ένα απ’ αυτά μιλούσε για αποζημιώσεις σε περίπτωση νεκρών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διάταξη που υπέγραψε το 2019 ο τότε υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης A. Κεφαλογιάννης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιρείται με σκανδαλώδη τρόπο από το να καταβάλει αποζημιώσεις σε επιβάτες σε περίπτωση που η ίδια φέρει ευθύνες για κάτι που θα τους συμβεί. Αυτή η διάταξη έχει ισχύ πενταετίας μέχρι το 2024, όπως και οι δυο προηγούμενες που υπογράφηκαν το 2009 και το 2014 από τη χώρα μας.

Στην παράγραφο 1 του άρθρου 13 του ευρωπαϊκού κανονισμού (το οποίο περιλαμβάνεται σαν εξαίρεση στη διάταξη που υπέγραψε η κυβέρνηση) αναφέρεται ρητά:

«Εάν επιβάτης σκοτωθεί ή τραυματιστεί, η σιδηροδρομική επιχείρηση του άρθρου 26 παράγραφος 5 του παραρτήματος Ι, πρέπει, χωρίς καθυστέρηση και οπωσδήποτε το αργότερο εντός δεκαπέντε ημερών από τον καθορισμό της ταυτότητας του φυσικού προσώπου που δικαιούται αποζημίωσης, να προκαταβάλει τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη άμεσων οικονομικών αναγκών ανάλογα με την προκληθείσα ζημία».

Πράγμα που σημαίνει πως όχι απλά ήξεραν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί το μοιραίο, αλλά ταυτόχρονα φύλαγαν και τα νώτα τους για αυτό.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δικηγόρο Χάρη Λαδή, αφού μας ανέφερε ότι θεωρεί θλιβερό το γεγονός ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιρείται από τις αποζημιώσεις, μας θύμισε για άλλη μια φορά την περσινή απόφαση της Ρ.Α.Σ., μετά την ακινητοποίηση των τρένων λόγω κακοκαιρίας, η οποία στο πρώτο της πόρισμα έκρινε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν εξαιρείται των αποζημιώσεων και της επέβαλε πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χάρη Λαδή στο 2020mag.grστην οποία αναφέρεται επακριβώς σε πολλά απ’ τα παραπάνω ζητήματα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς ότι όχι μόνο δεν είναι σίγουρο αν θα αποζημιωθούν οι τραυματίες και οι συγγενείς των νεκρών του δυστυχήματος, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας πάνω στις παλιότερες δεξιές κυβερνήσεις, έπραξε τα δέοντα ώστε να καλύψει τα νώτα της ώστε να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε περίπτωση τραγικού συμβάντος.

 

 

Πηγή

Προβολές : 497


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα