Άμα θες να κλείσεις εθνικά σύνορα, φτιάχνεις μια επιδημία, αν θες να αλλάξεις τoν κόσμο φτιάχνεις μια πανδημία!!

Άμα θες να κλείσεις εθνικά σύνορα, φτιάχνεις μια επιδημία, αν θες να αλλάξεις τoν κόσμο φτιάχνεις μια πανδημία!!

30 Ιουνίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:248
Μοίρασέ το

Έτσι, ελπίζω να γίνεται αντιληπτό ότι τα μικρόβια δεν είναι απάτη, οι επιδημίες και πανδημίες, όμως, θα μπορούσαν!!!

Όταν έχεις μια επιδημική ή πανδημική απειλή, χρειάζεσαι τουλάχιστον δύο στάδια διάγνωσης και δύο διαφορετικές διαγνωστικές μεθόδους.

Η πρώτη πρέπει να είναι μια διαγνωστική μέθοδος που να έχει υψηλή «ευαισθησία» (sensitivity), ενώ η δεύτερη πρέπει να είναι μια μέθοδος με υψηλή ειδικότητα (specificity).

Η υψηλή ευαισθησία, συνεπάγεται το πολύ υψηλό ποσοστό ψευδώς θετικών δειγμάτων, ενώ η υψηλή ειδικότητα συνεπάγεται την επιτυχή αναγνώριση ενός πραγματικά θετικού δείγματος.

Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείς χρήματα και χρόνο, διότι στην δεύτερη μέθοδο διερευνάται σημαντικά μικρότερος αριθμός δειγμάτων, ενώ τα μέτρα που αποφασίζονται είναι τα αποτελεσματικότερα και οικονομικότερα.

Επειδή στις επιδημίες και πανδημίες μεγάλη σημασία έχει η ταχύτητα, συνήθως η μέθοδος με την υψηλή ευαισθησία είναι μια οικονομική μέθοδος ταχείας ταξινόμησης θετικών-αρνητικών!!

Αν μείνεις σε αυτή, ναι θα έχεις πολλά ψευδή θετικά!!

Αν πας σε μέθοδο επιβεβαίωσης θα έχεις μια πολύ καλύτερη πραγματική εικόνα.

Όταν θέλεις να κάνεις ντόρο, ανακοινώνεις ή διαρρέεις τα αποτελέσματα της ταχείας μεθόδου και αποσιωπάς αυτά της εγκυρότερης μεθόδου (δίνεις στις ειδήσεις ταπρώτα!!).

Τα τεστ που γίνονται σε αεροδρόμια, λιμάνια, καταβολισμούς κτλ είναι τα ταχείας (λέγονται screening tests) που έχουν υψηλή ευαισθησία αλλά πολύ χαμηλή ειδικότητα!

Άρα, μαθαίνουμε την αλήθεια;

Επίσης, όσοι κάνουν την δουλειά τους σωστά (τα κράτη θα έπρεπε) επιλέγουν με σοβαρότητα τη δεύτερη μέθοδο, ώστε να μην υπάρξει οικονομική και κοινωνική αναταραχή!

Τι επέλεξαν διεθνώς; Μοριακές μεθόδους και για ταχεία διερεύνηση και για επιβεβαίωση.

Όμως, για να έχεις μια πραγματικά αξιόπιστη μοριακή μέθοδο (είτε για θετικά είτε για αρνητικά), πρέπει να γνωρίζεις τη μοριακή δομή όλων των μικροβίων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν με το γενετικό τους υλικό το αποτέλεσμα, αν τύχει και βρεθεί στο ίδιο δείγμα. Μπορεί αυτό να γίνει για δείγματα από το ρινοφάρυγγα για ιούς του αναπνευστικού;

Άποψή μου είναι όχι, διότι υπάρχουν στο σύστημα συγγενείς ιοί, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Επειδή δε οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς (αλλάζουν δηλαδή μοριακή δομή), η πιθανότητα αύξησης των ψευδώς θετικών είναι μεγάλη.

Για να είναι αξιόπιστη η μοριακή μέθοδος για τον κορωνοϊό θα πρέπει να καταστραφούν στο δείγμα όλα τα μικρόβια που πιθανώς να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Μπορεί αυτό να γίνει χωρίς απομόνωση του παθογόνου;

Όχι, κυρίως για ιούς που δεν απομονώνονται εύκολα σε καθαρή καλλιέργεια.

Οι πιο αξιόπιστες μέθοδοι διάγνωσης κατά την ταπεινή μου άποψη είναι οι ορολογικές (αντισώματα στο αίμα) και κυρίως αυτές που χρησιμοποιούν μονοκλωνικά αντισώματα (υψηλή ειδικότητα), αλλά μας λένε ότι για αυτό τον ιό δεν έχουν την κατάλληλη ορολογική!!

Γιατί; Δεν είχαν και δεν μελετούσαν τους ομοίους ιούς για δεκαετίες τώρα;

Ο ιός είναι στέλεχος, δεν είναι ξένος στους επιστήμονες.

Είναι απλή μετάλλαξη υφιστάμενου ιού, τον οποίο μελετούν πολλές δεκαετίες, για αυτό και λένε ότι τους ξέφυγε ή ότι τον ρίξανε!!

Αν θες να καταστρέψεις μια οικονομία μέσω της μικροβιολογίας μπορείς πολύ εύκολα να το κάνεις!!!!

Για αυτό πιστεύω ότι η μικροβιολογία δεν είναι μια απλή επιστήμη υγείας, αλλά ένα «θανατηφόρο» οικονομικό (βιολογικό) όπλο!!

Επειδή δε το 70% των σημαντικών παθογόνων είναι κοινά στα ζώα και τον άνθρωπο (όπως και οι κορωνοϊοί), ο καθένας αντιλαμβάνεται τη σημασία των μικροβίων και το ρόλο των μικροβιολόγων-λοιμωξιολόγων!!

Άμα θες να κλείσεις εθνικά σύνορα, φτιάχνεις μια επιδημία, αν θες να αλλάξεις τoν κόσμο φτιάχνεις μια πανδημία!!

Έτσι, ελπίζω να γίνεται αντιληπτό ότι τα μικρόβια δεν είναι απάτη, οι επιδημίες και πανδημίες, όμως, θα μπορούσαν!!!

 

Scorpion

 

Πηγή

Προβολές : 248


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα