Έντεκα χρόνια από την τραγωδία στην τράπεζα Marfin

Έντεκα χρόνια από την τραγωδία στην τράπεζα Marfin

5 Μαΐου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:378
Μοίρασέ το

 

Σήμερα άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο μνημείο της Marfin για να τιμήσουν εκείνους που έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μέρα.

Έντεκα χρόνια από την τραγωδία στην τράπεζα Marfin
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Στο τέλος της ανάρτησης, φωτογραφικό υλικό από κείνη την μαύρη μέρα.

Βίντεο-Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Έντεκα χρόνια πέρασαν από την τραγωδία που σημειώθηκε στην τράπεζα Marfin, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις (η μία εξ αυτών έγκυος) άνθρωποι.

Ήταν Τετάρτη 5 Μαΐου 2010, ημέρα που στη Βουλή θα ψηφιζόταν το 1ο Μνημόνιο.

Από νωρίς εξελίσσονταν επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος.

Στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη διαδηλωτές συγκρούονταν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Κουκουλοφόροι εκτόξευαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην είσοδο της Βουλής, επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Οι διαδηλωτές έφταναν κατά χιλιάδες στο Σύνταγμα. Τα επεισόδια ήταν έντονα. Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία και δεν διστάσαν να βάλουν φωτιές σε κτήρια.  

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πολλές εστίες φωτιάς κατά μήκος της Σταδίου, της Φιλελλήνων, της Αμαλίας. Το μεσημέρι, ομάδα κουκουλοφόρων πυρπόλησε ένα όχημα της Πυροσβεστικής, έχοντας απομακρύνει διά της βίας το πλήρωμα.

Λίγο νωρίτερα είχε πυρποληθεί το κατάστημα της Τράπεζας Marfin επί της Σταδίου, αφήνοντας πίσω τρεις νεκρούς.

Σήμερα άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο μνημείο της Marfin για να τιμήσουν εκείνους που έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μέρα.

Δείτε βίντεο και εικόνες από το σημείο εδώ:

Δείτε τη δήλωση του Μανώλη Μπεμπένη, εκπροσώπου εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς:

 

Πηγή

 

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ;;;

 

 

 

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΨΥΧΕΣ, ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Προβολές : 378


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα