Έρχεται η άσκηση «Cyber Polygon» του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ στις 9 Ιουλίου του 2021. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ.

Έρχεται η άσκηση «Cyber Polygon» του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ στις 9 Ιουλίου του 2021. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ.

25 Μαΐου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:513
Μοίρασέ το

 

Θα διεξαχθεί άλλη μια προσομοίωση και αυτή τη φορά θα αφορά το σενάριο της επίθεσης χάκερ στις υποδομές των χωρών (ενέργεια, επικοινωνίες, ύδρευση, μεταφορές και άλλα).

Το ερώτημα που προκύπτει είναι σε τι θα μοιάζει το διαδίκτυο μόλις το ξανα-ανεβάσουν.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι πια το ίδιο.

 

 

 

Είναι βέβαιο πως οι ζωές όλων των λαών της γης, θα ανατραπούν.

ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Post Photo

Θυμάστε το «Event 201» που διοργάνωσαν όλα τα καλά παιδιά για την προσομοίωση μιας πανδημίας;

Λίγους μήνες μετά μας ήρθε η πραγματική «πανδημία». Θα γίνει το ίδιο και τώρα με την άσκηση κυβερνοασφάλειας;

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Το «Event 201»

Τον Οκτώβριο του 2019 το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins σε συνεργασία με το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ διεξήγαγε μια άσκηση προσομοίωσης πανδημίας.

Το Event 201 ξεκινάει με την εμφάνιση ενός νέου κορονοϊού που προέρχεται από τις νυχτερίδες. Η διαφορά είναι ότι εμφανίζεται στη Βραζιλία αντί για την Κίνα, αλλά κατά τα λοιπά η εξέλιξή του είναι σχεδόν πανομοιότυπη.

Έκαναν δηλαδή την προπόνησή τους με το «Event 201» και μετά όλως τυχαίως είδαμε το ίδιο σχεδόν σενάριο να εκτυλίσσεται στον πλανήτη. Σύμπτωση; Εσείς θα μου πείτε.

Το «Cyber Polygon»

Αυτή τη φορά στις 9 Ιουλίου του 2021 το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ θα κάνει άλλου είδους προπόνηση. Αυτή τη φορά θα αφορά την κυβερνοασφάλεια.

Θα διεξαχθεί άλλη μια προσομοίωση και αυτή τη φορά θα αφορά το σενάριο της επίθεσης χάκερ στις υποδομές των χωρών (ενέργεια, επικοινωνίες, ύδρευση, μεταφορές και άλλα).

What is Cyber Polygon?
Cyber Polygon is a unique cybersecurity event that combines the world’s largest technical training exercise for corporate teams and an online conference featuring senior officials from international organisations and leading corporations.
The 2021 conference discusses the key risks of digitalisation and best practice for the secure development of digital ecosystems.
The 2021 technical exercise builds and tests the skills needed to protect our industries, centring on a targeted supply-chain attack.

πηγή: World Economic Forum

Όπως πάντα αυτή η συμμορία μη εκλεγμένων «ανθρώπων» θέλει να καθορίσει τις προδιαγραφές «ασφαλείας» του διαδικτύου για το μέλλον. Είμαι σίγουρος ότι από τύπους σαν τον Klaus Schwab δεν έχουμε τίποτε το καλό να περιμένουμε.

Ο τύπος θα έπρεπε να φορά το ζουρλομανδύα εδώ και πολύ καιρό.

Έχει πει αυτό το ανεκδιήγητο «το 2030 δεν θα σου ανήκει τίποτε και θα είσαι ευτυχισμένος».

Ο τύπος είναι για τα σίδερα.

1621074771_9c3b114c5c9e64c0068a

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η επίθεση στο σύνολο του διαδικτύου.

Θα προσομοιάσουν δηλαδή μια πλήρη πτώση του παγκόσμιου Internet.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι σε τι θα μοιάζει το διαδίκτυο μόλις το ξαναανεβάσουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι πια το ίδιο.

Εύχομαι αυτή τη φορά να παραμείνουμε στην «άσκηση» και να μην πρόκειται πάλι για κάποιου είδους προπόνησης αν και δεν είμαι καθόλου βέβαιος για αυτό.

Καλού κακού το καλοκαιράκι κάντε ένα καλό backup των φωτογραφιών, βίντεο και εγγράφων που έχετε στο διαδίκτυο σε κάποιον δίσκο ή ένα τοπικό σύστημα NAS το οποίο δεν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Ακόμα καλύτερα ξεκινήστε να το κάνετε τώρα.

Έχουμε μπλέξει με ένα τσούρμο ψυχοπαθείς που ονειρεύονται ένα εντελώς δυστοπικό μέλλον για μας και τα παιδάκια μας.

Θα πρότεινα να βρούμε ένα ακριτικό νησί, να τους φορέσουμε όλους ζουρλομανδύες και να τους αφήσουμε εκεί να δημιουργήσουν το ψυχιατρείο που ονειρεύονται για το μέλλον τους.

Εμάς ας μας αφήσουν στην ησυχία μας να ζήσουμε ως άνθρωποι γιατί αυτό είμαστε.

 

Πηγή

Προβολές : 513


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα