Αιτία τρίτου παγκοσμίου πολέμου (βίντεο)

Αιτία τρίτου παγκοσμίου πολέμου (βίντεο)

12 Φεβρουαρίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:339
Μοίρασέ το

Καλλιόπη Σουφλή

Εξελίξεις «φωτιά» με Ουκρανία και Ρωσία, τουρκική εμπλοκή λόγω ΝΑΤΟ

Το Κίεβο ενισχύει την συμμαχία του με το ΝΑΤΟ σε αέρα, θάλασσα και έδαφος, κάτι που αποτελεί αιτία τρίτου παγκοσμίου πολέμου, καθώς η Δυτική Συμμαχία «μπαίνει» για τα καλά στα ρωσικά «χωράφια» σε μία χώρα, η οποία όχι μόνο γειτνιάζει με την «Αρκούδα», αλλά βρίσκεται σε σύγκρουση λόγω των περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας, όπου ζουν ρωσικοί και ρωσόφιλοι πληθυσμοί.

Πιο αναλυτικά:

ΝΑΥΤΙΚΟ

Η Ουκρανία προχωρά με σχεδιασμό για την κατασκευή δύο νέων ναυτικών βάσεων στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, μια περιοχή έντασης με την Ρωσία, στην οποία ενδέχεται να αυξηθεί η στρατιωτική παρουσία των διεθνιστικών ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, κατά το προσεχές διάστημα.

Η μία βάση θα κατασκευαστεί κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας και η άλλη στην Θάλασσα του Αζόφ, μια κομβική θαλάσσια οδό που υπήρξε σημείο ανάφλεξης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε ο ουκρανός πρωθυπουργός, Denys Shmygal, στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Τρίτη.

Το Ηνωμένο Βασίλειο «μας βοηθά οικονομικά» και οι εργασίες για τα έργα θα ξεκινήσουν σύντομα, υπογράμμισε ο Shmyhal.

«Σκοπεύουμε να χτίσουμε δύο ναυτικές βάσεις στην Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα, στο πλαίσιο του καθιερωμένου αμυντικού προϋπολογισμού, ο οποίος το 2021 ανήλθε στο ρεκόρ 5,93% του ΑΕΠ, αλλά και στο πλαίσιο συνεργασίας με την Βρετανία, η οποία μας παρέχει δάνεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ , Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι η Μαύρη Θάλασσα είναι στρατηγικής σημασίας για το ΝΑΤΟ, επειδή οι ακτές τριών συμμαχικών χωρών βρέχονται άμεσα από αυτήν την θάλασσα: Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Jens Stoltenberg, καθώς οι σχέσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και Ουκρανίας ενισχύονται επικίνδυνα εις βάρος της «γείτονας» Ρωσίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

 

 

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Η Ουκρανία προσέφερε στο ΝΑΤΟ την χρήση του εναέριου χώρου της Κριμαίας, εν μέσω τουρκο-αμερικανικής ναυτικής άσκησης.

«Η Ουκρανία πρότεινε στο ΝΑΤΟ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της περιοχής της Συμφερόπολης για τις αεροπορικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ με σκοπό την μεταφορά στρατευμάτων, εξοπλισμού, φορτίου», όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας Βλάντισλαβ Κρύκλι κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ για την Αμυντική Πολιτική και Σχεδιασμό, Πάτρικ Τέρνερ.

ΣΤΡΑΤΟΣ

Στο πλαίσιο της αναθεώρησης της συμφωνίας σύνδεσης Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Shmyhal δήλωσε ότι το Κίεβο σκοπεύει να συζητήσει την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ και την επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από ρωσικά δελτία ειδήσεων, η Ουκρανία έχει αποφασίσει να δεχτεί δυνάμεις του ΝΑΤΟ στα εδάφη της, ενώ η δεύτερη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων του Ουκρανικού Στρατού ετοιμάζεται να ενταχθεί στη Δύναμη Κρούσης του ΝΑΤΟ.

Προκειμένου να συμβεί αυτό, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, οι μαχητές πρέπει να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση επιπέδου 1 της Συμμαχίας (NEL-1). Σύμφωνα με τους κανόνες του ΝΑΤΟ, οι υποψήφιοι αξιολογούνται κατά την διάρκεια διεθνών ασκήσεων.

 

 

Οι ασκήσεις «Silver Sabre-21» θα πραγματοποιηθούν στην Ουκρανία το καλοκαίρι με την συμμετοχή Πολωνών και, ενδεχομένως, Αμερικανών συμμάχων.

Οι εξελίξεις αναμένονται με έντονο ενδιαφέρον.

 

Πηγή

 

Προβολές : 339


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα