ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ Η ΕΥΒΟΙΑ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ Η ΕΥΒΟΙΑ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;

13 Αυγούστου, 2021 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:741
Μοίρασέ το

 

Οι σχέσεις συνενοχής της αθηναϊκής crème de la creme

Οι σχέσεις συνενοχής της αθηναϊκής crème de la creme
ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ.
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;;;
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ  ΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Πως το λέει ο λαός;
“Το μουστάκι είναι ο φερετζές του…..”… και της πουστιάς, θα συμπληρώσω εγώ.
Μήπως και του οβριού”;;;

Ο κ. Σταύρος Μπένος επεδίωξε και πέτυχε να κατοχυρώσει μόνιμο «στασίδι» στα ενδότερα των έσω της αθηναϊκής ελίτ.

Η επιδίωξή του αυτή ήταν και ο στρατηγικός στόχος μίας ολόκληρης ζωής κάτι σαν «ιερή αποστολή».

Έτσι προφανώς το έβλεπε.

Ο εναγκαλισμός του με τον Σημιτισμό της εποχής ήταν βραχύβιος ως προς την κυβερνητική εκδοχή.

Όχι όμως και με τους Σημιτικούς οι οποίοι μετέπειτα εξελίχθηκαν σε κινητήριο δύναμη του νέο- Μητσοτακισμού, της ελληνικής εκδοχής του νέο-φιλελευθερισμού χωρίς τα βαρίδια όμως των σκληροπυρηνικών της «Σχολής του Σικάγο» τα οποία ξεπεράστηκαν άλλωστε από τις ίδιες τις ανάγκες του Καπιταλισμού.

Ο νέο- Μητσοτακισμός είναι μία παραλλαγή της έννοιας του δόγματος «Όλα στον ιδιωτικό τομέα αλλά με …. ανθρωπιστική προσέγγιση» όπου «ανθρωπιστική προσέγγιση» είναι απλώς ένα σύντομο ανέκδοτο με τραγικές όμως συνέπειες αφού στην πράξη σημαίνει την χωρίς όρια επέκταση των κοινωνικών ανισοτήτων. Αλλά με ανθρωπιστικό προφίλ πάντα.

Η χρήση των λέξεων και των εννοιών με στόχο την εξαπάτηση  χρειάζεται ταυτόχρονα μαεστρία αλλά και σκληρόπετση κράση.

Οι σύγχρονοι έλληνες πολιτικοί, όσοι δηλαδή ξεπήδησαν από το «βρώμικο 89» και ανδρώθηκαν μέσα από τα αποκαΐδια των μνημονίων δρέποντας δάφνες στα Forum της κυριαρχίας των οικονομικών ελίτ, αυτοί λοιπόν οι «εφαρμοστές αλγορίθμων» στα μέτρα των επιλογών των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιρειών της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής οικογένειας, στην ελληνοβαλκανική τους εκδοχή για να εξηγούμεθα, βρίσκουν πάντα τον τρόπο να αυτό-οργανώνονται και να αυτοσυντονίζονται.

Δημιουργούν « Πρωτοβουλίες» και «Επιτροπές», Μη κυβερνητικά σχήματα αλλά και παρακυβερνητικές δομές.

Μιλάμε για μαεστρία και ταλέντο.  

Ε λοιπόν κανείς στο αθηναϊκό «Τρίγωνο των Βερμούδων» δεν αιφνιδιάστηκε με την επιλογή του κ. Σταύρου Μπένου ως προέδρου της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Εύβοιας (άλλης μίας) αφού, ως γνωστόν, στην χώρα των ευκαιριών και της αέναης εξαπάτησης αν θέλεις να θάψεις, ή να εκτρέψεις ένα ζήτημα τότε στήσε μία καλή επιτροπή.

Ως πρόεδρος του «Διαζώματος», μίας συνεύρεσης των εκπροσώπων της αθηναϊκής ελίτ σε όλο το μεγαλείο της και σε συνεργασία με άλλους «φορείς» όπως το «Ευρωπαϊκό Μπάουχάους» άλλη μία μεγαλόστομη  λεκτική υπερβολή, κενή περιεχομένου, των Βρυξελλών.

Διότι ας μην το ξεχνάμε το Μπαουχάους» ήταν ένα ανατρεπτικό κίνημα σε όλες τις εκφράσεις της κοινωνικής αναζήτησης τότε, όταν στη Κεντρική Ευρώπη έβραζαν τα προοδευτικά κινήματα και γέμιζαν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια από σηκωμένες γροθιές γελαστών και αποφασιστικών προσώπων.

Σε αυτήν την Βρυξελλιώτικη υπερβολή έπιασε αμέσως στασίδι (σιγά που δεν θα έπιανε) ένα άλλο μέλος της Οικογένειας Μητσοτάκη, η Αλεξάνδρα, αδελφή του πρωθυπουργού.

Καλά πάμε.

«Διάζωμα» και Ευρωπαϊκός Μπάουχαους ή αλλιώς Σταύρος Μπένος (πρόεδρος) και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη (μέλος της Επιτροπής εκ Βρυξελλών ορμώμενη) συνομιλούν μαζί με άλλους εκπροσώπους της καλλιτεχνικής, οικονομικής και τεχνολογικής ελίτ.

Έτσι εξελίσσονται οι γνωριμίες και με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν οι πολιτικές «εφεδρείες».

Αρκεί κάποιος να διαθέτει επιμονή και υπομονή.

Όπως ο κ. Μπένος επί παραδείγματι.

Δείτε την «αθώα» ανακοίνωση για μία «αθώα» τηλεδιάσκεψη του περασμένου Μαρτίου.

Όλα εξηγούνται.

 

ΥΓ1: Τι είναι το «Διάζωμα» κατά τους ιδρυτές του:  
«Ανοιχτό σε όλους, το «ΔΙΑΖΩΜΑ», επιδιώκει να ανοίξει μια αγκαλιά για την προστασία των αρχαίων θεάτρων, αυτού του κορυφαίου επιτεύγματος της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, όπου συντελέσθηκε η έκρηξη των δημοκρατικών θεσμών και άνθισε η πολιτιστική και πνευματική δημιουργία.

Όσοι συμμετέχουμε στο Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη την αγάπη μας για την πολιτιστική κληρονομιά μέσα από τη συμβολή:

α) στην ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, στην εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους και στην ένταξή τους στην καθημερινότητά μας και

β) στο σχεδιασμό καινοτόμων ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού, όπως οι Πολιτιστικές – Περιβαλλοντικές Διαδρομές και τα Αρχαιολογικά Πάρκα, τα οποία έχουν ως στόχο την ένταξη των μνημείων φύσης και πολιτισμού στο κέντρο της ζωής, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

ΥΓ2: Τι είναι το «Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχάους»: «Το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους είναι ένα περιβαλλοντικό, οικονομικό και πολιτιστικό έργο που έχει ως στόχο το συνδυασμό του σχεδιασμού, της βιωσιμότητας, της προσβασιμότητας, της οικονομικής προσιτότητας και των επενδύσεων προκειμένου να συμβάλει στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Οι βασικές αξίες του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους είναι η βιωσιμότητα, η αισθητική και η συμμετοχικότητα.

Στόχος της φάσης σχεδιασμού είναι να αξιοποιηθεί η διαδικασία συνδημιουργίας ώστε να διερευνηθούν ιδέες, να αναγνωριστούν οι πλέον επείγουσες ανάγκες και προκλήσεις και να συνδεθούν μεταξύ τους τα ενδιαφερόμενη μέρη προκειμένου να διαμορφωθεί περαιτέρω η ιδέα.

Στο πλαίσιο της φάσης σχεδιασμού, η Επιτροπή θα διοργανώσει για πρώτη φορά αυτή την άνοιξη την απονομή βραβείου για το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους».

ΥΓ3: Από λέξεις χορτάσατε Δεν έχετε παράπονο. Η αθηναϊκή Crème de la crème ξέρει πολύ να ομιλεί διαρκώς χωρίς να λέει τίποτε και να εννοεί διαφορετικά πράγματα από εκείνα που εκστομίζει.

 

 

Πηγή

Προβολές : 741


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα