Αποποίηση ευθυνών από λοιμωξιολόγους για ό,τι έρχεται: «Δεν φταίμε για επιπτώσεις των μέτρων, η κυβέρνηση αποφασίζει»

Αποποίηση ευθυνών από λοιμωξιολόγους για ό,τι έρχεται: «Δεν φταίμε για επιπτώσεις των μέτρων, η κυβέρνηση αποφασίζει»

11 Ιανουαρίου, 2021 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:335
Μοίρασέ το

«εμείς δεν είμαστε πρωθυπουργοί, δεν εκλεχτήκαμε από τον κόσμο και δεν έχουμε την πλήρη εικόνα τι γίνεται, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ζημιά μπορεί να γίνεται, δεν είναι η δουλειά μας αυτή. Η επιτροπή λέει για τα κρούσματα και την πίεση στο σύστημα υγείας, κοιτάει κυρίως το ιατρικό μέρος».

 

 

Τι λε ρε … “μάγκα” του γλυκού νερού;

Από πότε ο καθένας από εμάς, είναι ανεύθυνος όταν πρόκειται για πράξεις μας εναντίον ενός ολόκληρου λαού;

Τι λες ρε, που σαν  “ξεφτιλισμένο ανθρωπάκι”, πας να αποποιηθείς και εσύ και οι άλλοι της φάρας σου, τις ευθύνες σας;

Κάτι δεν καταλάβατε καλά…

Στείλατε έναν ολόκληρο λαό στην κρεμάλα, κλείσατε εκκλησιές και πολεμήσατε την Πίστη του, κλείσατε επιχειρήσεις και καταστρέψατε εκατομμύρια μικροεπιχειρηματιών και εργαζομένων, στείλατε στους ψυχιάτρους εκατομμύρια ανθρώπων και κυρίως νέους και δεν έχετε ευθύνη;

Τα πιο φρικτά βασανιστήρια της Ιεράς Εξέτασης τα γνωρίζετε;;;

Να τα μάθετε, γιατί θα έρθει η ώρα που θα τα υποστείτε κι εσείς και τα πολιτικά αφεντικά σας.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Τριάντα χρόνια πριν, ένας εκπαιδευτικός σύμβουλος στην Σουηδία, μου έλεγε πως έβαλε στους εκπαιδευτικούς να του βρουν την πιο μεγάλη λέξη… 

Αφήστε τα “διαμάντια” που πέταξαν όλοι… και τελικά δεν την βρήκε κανείς.

Η πιο μεγάλη λέξη, ήταν η λέξη ΕΥΘΥΝΗ!

Ξέρεις τι είναι ΕΥΘΥΝΗ και η έννοια ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;;;

ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΓΙΑ ΩΡΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΎΣΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ  ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΕΒΡΑΣΕ… ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ… ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ.

 

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας Άλκης Βατόπουλος, προσπάθησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη των λοιμωξιολόγων για την καταστροφική επίπτωση των μέτρων στην κοινωνία και την οικονομική καταστροφή που έρχεται, λέγοντας πως οι λοιμωξιολόγοι δεν φέρουν ευθύνη γιατί «δεν έχουν την πλήρη εικόνα».

«Η επιτροπή είναι προσανατολισμένη στα θέματα της υγείας. Κατανοούμε τις άλλες παραμέτρους, αλλά την τελική ευθύνη για το πρόβλημα συνολικά, για την αγορά, την έχει η κυβέρνηση. Η πολιτεία θα δει τι άλλες επιπτώσεις έχει η πανδημία και θα αποφασίσει τι θα γίνει τελικά» δήλωσε ο κ. Βατόπουλος, προσθέτοντας ότι

«εμείς δεν είμαστε πρωθυπουργοί, δεν εκλεχτήκαμε από τον κόσμο και δεν έχουμε την πλήρη εικόνα τι γίνεται, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ζημιά μπορεί να γίνεται, δεν είναι η δουλειά μας αυτή. Η επιτροπή λέει για τα κρούσματα και την πίεση στο σύστημα υγείας, κοιτάει κυρίως το ιατρικό μέρος».

Διευκρίνισε δε ότι «τα κοιτάμε και τα συνυπολογίζουμε και τα άλλα, αλλά την πλήρη εικόνα των επιπτώσεων στην κοινωνία πρέπει να την έχει η Πολιτεία».

Για την πορεία της πανδημίας και το ενδεχόμενο επιβάρυνσης του ιικού φορτίου τις τελευταίες ημέρες σημείωσε ότι «εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, που εξαρτώνται από την κινητικότητα στην κοινωνία. Γι’ αυτό οι δραστηριότητες πρέπει να ανοίγουν μία μία και να υπάρχει εκτίμηση των στοιχείων».

Τόνισε πάντως ότι «όσο πιο πολύ συνωστίζεται ο κόσμος, τόσο αυξάνονται τα κρούσματα», διευκρινίζοντας πάντως για τις εικόνες της περασμένης εβδομάδας ότι «η εκκλησία κλειστός χώρος, η παραλία ανοιχτός».

Όσον αφορά στα σχολεία ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «δεν επηρεάζεται η κινητικότητα εφόσον τηρούνται κάποια μέτρα, είναι ψευδοπρόβλημα ότι εάν μείνουν παιδιά στο σπίτι είναι καλύτερα», ενώ σημείωσε ότι προ διμήνου «κλείσανε τα σχολεία  επειδή σε εκείνη τη φάση, διότι θεωρήθηκε ότι η επίδραση στην κινητικότητα ήταν μεγάλη».

Σχολιάζοντας το υψηλό ποσοστό θανάτων εκτός ΜΕΘ, είπε ότι δεν μπορεί να δώσει απάντηση «διότι πρέπει να δούμε πώς πέθαναν, πού πέθαναν, αν κάποιο νοσοκομείο είχε ΜΕΘ, να δούμε τι ακριβώς ισχύει. Είναι μία γενικότητα, δυσάρεστη μεν, αλλά πρέπει να διερευνηθεί υπό ποίες συνθήκες, τι είχαν, σε ποια νοσοκομεία, τι υποδομή υπήρχε».

Δηλαδή σύμφωνα με τον κ.Βατόπουλο τα δεκάδες μέλη της επιτροπής δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και σε τι κατάσταση έχουν φτάσει οι Έλληνες από τις απαγορεύσεις τους;

Βέβαια κάποιοι λοιμωξιολόγοι όντως ίσως αν μην έχουν χρόνο να καταλάβουν τι συμβαίνει αφού βρίσκονται 24ωρες το 24ωρο στα τηλεοπτικά παράθυρα όπου τους αποθεώνουν φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι για να καλύψουν την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης. 

Μήπως όμως κάποια μέλη της επιτροπής έχουν αρχίσει και αντιλαμβάνονται πως οι οικονομικές επιπτώσεις που έρχονται το 2021 από τις απαγορεύσεις τους θα  ξεπεράσουν κατά πολύ τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και τότε θα τους «πάρει  η μπάλα» της λαϊκής οργής και προσπαθούν από τώρα να καλυφθούν; 

 

Πηγή

Προβολές : 335


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα