Αποτελεί νομοτέλεια η πρόβλεψη της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη «δίνουμε ελευθερία-παίρνουμε ασφάλεια»;

Αποτελεί νομοτέλεια η πρόβλεψη της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη «δίνουμε ελευθερία-παίρνουμε ασφάλεια»;

14 Νοεμβρίου, 2020 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:567
Μοίρασέ το

 

ΝΑΙ, ΜΠΟΡΕΙ… ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ (για να χρησιμοποιήσω sic έκφραση)

ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων είναι κομματοκοποιημένη ή εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα… (αν συνεχίσω τις sic  εκφράσεις, θα ξεχάσω και τα … γαλλικά μου)

ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ, όταν το σύνολο σχεδόν των δικαστών και εισαγγελέων, αποδεικνύεται πως εξυπηρετεί απόλυτα την κυβέρνηση και ούτε στο ελάχιστο τον ελληνικό λαό.

ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ, όταν ο πανεπιστημιακός χώρος είναι γεμάτος από ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ, με ελάχιστες εξαιρέσεις ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ, όταν κάποιοι γνωρίζουν ΤΟ ΗΘΟΣ, ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΘΙΩΤΗ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

 

Η ανικανότητα και επικινδυνότητα του Κ. Μητσοτάκη απαιτεί μέτρα. Σήμερα!

Όχι! Δεν μπορεί να είναι μόνον ο ποινικολόγος Κ. Βαθιώτης εκείνος που ψύχραιμα και συγκροτημένα αναλύει την ανικανότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να ασκήσει τα καθήκοντά του και τον μέγιστο κίνδυνο που καραδοκεί για τους Έλληνες, αν συνεχίσει να ασκεί διακυβέρνηση. [βλ. το εξαίρετο άρθρο του «Η δικτατορική δυσοσμία ενός ακόμη μητσοτακικού διαγγέλματος».

Είναι μόνον ασυναρτησία ή μήπως είναι συνειδητή επιλογή του πρωθυπουργού των «αψέκαστων συμπολιτών» του να διατυπώνει δημόσια το νόημα «υπέρτατο χρέος μου είναι η υπηρέτηση της υγείας και της ασφάλειας των Ελλήνων»; Και μόνον αυτή η φράση θέτει σε αμφιβολία την στοιχειώδη επάρκεια των συμβούλων του, άρα, και την δυνατότητα λειτουργίας των θεμελιωδών κανόνων του πολιτεύματος.

Το συμπέρασμα είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψεύδεται, παρανομεί, διχάζει, απειλεί, εκβιάζει, τρομοκρατεί, καταδιώκει την επιστήμη, καταφέρεται με μανία κατά των πολιτών και θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Καταλύει τις θεμελιώδεις, κατοχυρωμένες ελευθερίες εξαγοράζοντας τα ΜΜΕ και φιμώνοντας κάθε αντίθετη τοποθέτηση. Το να παραπεμφθεί σε δίκη είναι αναγκαίο, αλλά απολύτως άμεση προτεραιότητα έχει η απομάκρυνσή του από την εξουσία. Η μοναδική οδός μιας ομαλής αποπομπής του είναι η κοινοβουλευτική του ομάδα, κάτι που -λογικά- έχει πιθανότητες της τάξης του 0%.

Το προηγούμενο του Αλέξη Τσίπρα με τη μετατροπή της άμεσης λαϊκής ετυμηγορίας σε χαρτί υγείας (2015), μάς είχε προϊδεάσει για την απαξίωση της λαϊκής βούλησης και την κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας, όμως σοβαρά θέματα κλονισμού του πολιτεύματος είχαν προκύψει από την εποχή που η ΕΛΣΤΑΤ έγινε ανεξάρτητη από το ελληνικό δημόσιο.

Πού βρίσκεται σήμερα ο Αριστείδης Χατζής και ο κάθε ομόφρονάς του;

Αντιστρέφοντας την λογική και την ιστορία είχε καταλογίσει σφετερισμό της εξουσίας στον Ιωάννη Καποδίστρια.

Αν υποτεθεί ότι είχε δίκιο έστω και στο ελάχιστο -πράγμα εντελώς αδύνατο, αν η πολιτική ιστορία διαβαστεί στο ακέραιο- τότε, σήμερα θα έπρεπε να είχε γράψει λιβέλους κατά του σημερινού πρωθυπουργού.

Όχι, δεν μπορεί να είναι μόνον ο ποινικολόγος Κων/νος Βαθιώτης εκείνος που εντόπισε την επικινδυνότητα και την ανικανότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Δεν μπορεί μόνον ένας επιστήμων να εντόπισε στην πρωθυπουργική πολιτική την τραγική ρήση του Θωμά Χομπς auctoritas non veritas facit legem.

Δεν μπορεί μόνον ένας επιστήμων να εντόπισε στον πρωθυπουργό την προσπάθεια δημιουργίας «πανοπτικής εξουσίας», κάτι που σχετίζεται με τον Ιερεμία Μπένθαμ, τον άνθρωπο που «βοήθησε» στη συγκρότηση του ελλαδικού κράτους το 1824.

Δεν μπορεί ένας μόνον πανεπιστημιακός καθηγητής να αναγνώρισε μια εξωθεσμική και απάνθρωπη υλοποίηση της δυστοπικής-αντιδημοκρατικής κοινωνίας του αύριο.

Δεν μπορεί ένας μόνον πανεπιστημιακός καθηγητής να καταγγέλλει το κρυπτοτυραννικό καθεστώς του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μπορεί;

Αυτό που σίγουρα μπορεί να γίνει, είναι αυτό που φαίνεται απίθανο και αδύνατο: να διαψευστεί η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη που προ 15ετίας «πρόβλεψε» με ακρίβεια και μας προειδοποίησε για όσα ζούμε σήμερα (μόνο το χρονοδιάγραμμα πήγε πίσω, όπως και στον Όργουελ).

Πώς μπορεί να γίνει η διάψευση;

Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες.

 

Στέργιος Ζυγούρας

Το καραβάκι της ιστορίας

Πηγή

Προβολές : 567


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα