«Αυτοκτονεί» το ιατρικό σύστημα: Μειώθηκαν κατά 80% τα χειρουργεία λόγω του lockdown!

«Αυτοκτονεί» το ιατρικό σύστημα: Μειώθηκαν κατά 80% τα χειρουργεία λόγω του lockdown!

11 Φεβρουαρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:131
Μοίρασέ το

«Αυτοκτονεί» το ιατρικό σύστημα.

Δεν γίνονται χειρουργεία για καρκίνο αλλά και άλλες σοβαρές παθήσεις στα νοσοκομεία, με το εθνικό σύστημα υγείας να έχει μετατραπεί -κι αυτό αποτυχημένα- σε… σύστημα κορωνοϊού, κάτι που μπορεί να προκαλέσει χιλιάδες θανάτους όπως έδειξε γαλλική έρευνα.

Δεν “αυτοκτονεί” κανένα ιατρικό σύστημα.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ- ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΟΥΣ ΧΡΗΖΟΝΤΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ.

ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΖΩΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.

Δεν ξεχνάμε πως πρόεδρός τους είναι Η ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ.

ΑΥΤΟ “ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ” ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ.

ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Ένα «αυτοκτονικό» μέτρο έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς εκτός των άλλων έχουν αναβληθεί παρά πολλά χειρουργεία. 

Συγκεκριμένα οι χειρουργικές επεμβάσεις στη χώρα μας, εξαιτίας του τρίτου lockdown που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση, έχουν καταγράψει μείωση 80%! 

Με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκο Καπραβέλο, να δηλώνει πρόσφατα πως δεν γίνονται χειρουργεία για καρκίνο αλλά και άλλες σοβαρές παθήσεις στα νοσοκομεία, με το εθνικό σύστημα υγείας να έχει μετατραπεί -κι αυτό αποτυχημένα- σε… σύστημα κορωνοϊού, κάτι που μπορεί να προκαλέσει χιλιάδες θανάτους όπως έδειξε γαλλική έρευνα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι στα κάγκελα από τη δραστική μείωση καθώς σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι καταστροφικό για την υγεία των πολιτών.

Ένα μέτρο το οποίο ο καθηγητής του Στάνφορντ, Ιωάννης Ιωαννίδης το είχε χαρακτηρίσει ως «αυτοκτονικό», τονίζοντας πως θα οδηγήσει σε πολλούς θανάτους.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία μέχρι σήμερα οι πολίτες μεταχρονολογούσαν τις ιατρικές τους ανάγκες και ανέβαλαν προγραμματισμένα χειρουργεία προκειμένου να μη βρεθούν σε νοσοκομειακό περιβάλλον, πλέον με βάση τα νέα μέτρα για το τρίτο lockdown επισήμως τα τακτικά χειρουργεία θα πρέπει να περιορισθούν κατά 80%.

 

Πριν και μετά τον κορωνοϊό

 

Πάντως κατά τη διάρκεια των lockdown τα προγραμματισμένα χειρουργεία παρουσιάζουν κάθετη μείωση τόσο εξαιτίας των περιορισμών όσο και εξαιτίας του φόβου των πολιτών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία προ της πανδημίας τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019 είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 132.674 επεμβάσεις στη χώρα. Την επόμενη δραματική χρονιά, το ίδιο διάστημα δηλαδή του μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020 έγιναν μόνο 89.589 χειρουργικές επεμβάσεις, μείωση της τάξης του 32%.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι τον Δεκέμβριο του 2019 προ της πανδημίας, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2020, στα 5 μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς (εξαιρούνται τα ψυχιατρικά και τα ογκολογικά νοσοκομεία), η μείωση των τακτικών χειρουργικών ήταν της τάξης του 30%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

 

Στο πρώτο lockdown

το πρώτο κύμα του κορωνοϊού υπήρχε ακόμη μεγαλύτερη μείωση στις χειρουργικές επεμβάσεις.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1η ΥΠΕ), υπό κανονικές συνθήκες και προ κορωνοϊού, στα 24 Νοσοκομεία της Αθήνας πραγματοποιούνταν κατά μέσο όρο 400-500 επεμβάσεις ημερησίως.

Όταν όμως μπήκε στη ζωή μας ο κορωνοϊός, οι χειρουργικές επεμβάσεις δεν ξεπερνούσαν κατά μέσο όρο τις 250 σε όλα τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

 

 

Οι γιατροί

Οι νοσοκομειακοί γιατροί από την πλευρά τους με συνεχή αιτήματα προς το υπουργείο Υγείας ζητούν να επανέλθουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία ώστε να μην επιβαρυνθεί η υγεία των πολιτών.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η μείωση κατά 80% των τακτικών επεμβάσεων λόγω του νέου lockdown «είναι ένα καταστροφικό μέτρο που όχι μόνο δεν υπακούει σε κανένα απολύτως υγειονομικό κριτήριο αλλά εκτινάσσει την βαριά νοσηρότητα και θνητότητα από χειρουργικές παθήσεις».

 

Ο κλάδος απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανακαλέσει άμεσα αυτό «το καταστροφικό μέτρο που καταδικάζει το ΕΣΥ σε μονοθεματικό σύστημα περίθαλψης που θα ασχολείται αποκλειστικά μόνο με ένα νόσημα και που θίγει καίρια την υγεία του λαού».

 

Πηγή

Προβολές : 131


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα