ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ Ή ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ;

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ Ή ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ;

29 Ιουλίου, 2021 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:916
Μοίρασέ το

Ο Giuseppe De Donno, ο γιατρός που ξεκίνησε τη θεραπεία κατά του covid με υπεράνοσο πλάσμα πέθανε σε ηλικία 54 ετών

 

Πιθανότατα, ο De Donno άγγιξε συμφέροντα εκατομμυρίων δολαρίων των φαρμακευτικών εταιρειών στην προσπάθειά του να προωθήσει οικονομικότερη θεραπεία. 

Μετά τη δυσφημιστική θύελλα  σε όλα τα μέτωπα, ο γιατρός δεν κατάφερε να αντέξει την πίεση των ΜΜΕ

 

 

 

 

 

ΑΓΓΙΞΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΦΙΩΝ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ.

Αυτοκτονία ή δολοφονία;

Ακόμα κι αν δεν άντεξε την βρώμικη προπαγάνδα των ΜΜΕ και αυτοκτόνησε, ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ την Κ.Π. για την μετάφραση των ξενόγλωσσων κειμένων.

Ο De Donno ήταν 54 ετών είχε παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της Πνευμονολογίας στο νοσοκομείο της Μάντοβα τις πρώτες μέρες του Ιουνίου για να ξεκινήσει, στις 5 Ιουλίου, το νέο επάγγελμα του γενικού ιατρού στο Πόρτο Μαντοβάνο.

Οι συνθήκες της αυτοκτονίας και η ανακάλυψη του πτώματος, η οποία φέρεται να έγινε από κάποιους συγγενείς, είναι ακόμη ασαφείς. Από τις πρώτες αναφορές φαίνεται ότι ο γιατρός κρεμάστηκε.

Ο πρώην επικεφαλής Πνευμονολογίας ζούσε στο Κουρτατόνε με τη γυναίκα και την κόρη του.

Η οικογένεια δέχθηκε θερμά συλλυπητήρια από πολλούς πολίτες έκπληκτους από τον ξαφνικό θάνατό του, οι οποίοι θυμήθηκαν τον De Donno λόγω του ότι «έσωσε πολλές ζωές» με τη θεραπεία του.

Ο De Donno, μαζί με τον Massimo Franchini, επικεφαλής Ανοσολογίας και Μετάγγισης στο νοσοκομείο Carlo Poma, είχαν αρχίσει να θεραπεύουν ασθενείς με Covid χρησιμοποιώντας  πλάσμα πρώην ασθενών ως υπερανοσοθεραπεία. 

Την άνοιξη του περασμένου έτους, αυτή η πρακτική είχε γίνει το μόνο όπλο ενάντια στον κορονοϊό, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια της νόσου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα  έγινε ο πιο γνωστός γιατρός στην Ιταλία, αμφισβητούμενος όμως από εφημερίδες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Στον ιατρικό τομέα, ωστόσο δεν ήταν όλοι πεπεισμένοι για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και προέκυψε μεγάλη αντιπαράθεση με τον De Donno.

Παρ’ όλα αυτά ο γιατρός άντεξε και κατάφερε να πειραματιστεί με τη μέθοδό του σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Παβίας.

Τελικά, όμως, η επίσημη ιατρική κατέληξε ότι δεν ήταν η καταλληλότερη θεραπεία για τον Covid, ακόμα κι αν πολλοί ασθενείς συνέρχονταν και δήλωναν αιώνια ευγνωμοσύνη στο γιατρό από την Μάντοβα. Ο Giuseppe De Donno τον Δεκέμβριο2018 κέρδισε τον διαγωνισμό ως επικεφαλής του τμήματος Πνευμονολογίας.

Ο De Donno ήταν επίσης γνωστός έξω από τα νοσοκομεία επειδή εξελέγην στο παρελθόν αντιδήμαρχος του Κουρτατόνε.

Αποφοίτησε από το λύκειο, αποφοίτησε από την Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Μόντενα με άριστα (110 cum laude).

Μετά τις πανεπιστημιακές του σπουδές ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του με διάφορα μαθήματα εξειδίκευσης στην παθοφυσιολογία και την αναπνευστική αλλεργιολογία. Από το 2010 έως το 2013 ήταν υπεύθυνος για το  “Πρόγραμμα αναπνευστικής φροντίδας υψηλής έντασης για ασθενείς εξαρτημένους από οικιακό αναπνευστήρα” και το 2013 έγινε ιατρικός διευθυντής Πνευμονολογίας και Utir (μονάδα εντατικής αναπνοής) του Νοσοκομείου Carlo Poma.

Περίλυπος ο δήμαρχος του Κουρτατόνε, Carlo Bottani, στενός φίλος του γιατρού, σχολιάζει το συναίσθημα μιας ολόκληρης κοινότητας σε κατάσταση σοκ: “Ο Giuseppe ήταν ένα εξαιρετικό άτομο – είπε με δάκρυα -.  Είχα το προνόμιο να είμαι στο πλευρό του την πρώτη φάση του lockdown και είδα πόσο θυσιάστηκε για τους ασθενείς του. Η ιστορία θα τον θυμάται για το καλό που έκανε “.

 

https://www.repubblica.it/cronaca/2021/07/27/news/morto_suicida_giuseppe_de_donno_avvio_la_cura_anti-covid_da_plasma_iperimmune-312021769/

 

 

 

Νεκρός ο Giuseppe De Donno, αμφιβολίες και υποψίες πίσω από την αυτοκτονία του γιατρού

Του Tobias Fior – 28 Ιουλίου 2021

Αργά το απόγευμα χθες, βρέθηκε το άψυχο σώμα του Giuseppe De Donno.

Πρόκειται για το γιατρό που έγινε διάσημος για την έρευνά του σχετικά με τη θεραπεία πλάσματος σε σχέση με  τον Covid-19.

Ο De Donno αυτοκτόνησε, χωρίς να αφήσει κανένα μήνυμα, καμία εξήγηση και για αυτόν τον λόγο οι αιτίες είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Ο Giuseppe De Donno είχε γίνει πρωτοσέλιδο όταν πέρυσι, και ενώ η Ιταλία ήταν σε πλήρη αποκλεισμό, είχε ξεκινήσει μαζί με μερικούς συνεργάτες του νοσοκομείου της Μάντοβα “Carlo Poma”, να επενδύουν χρόνο και πόρους προσπαθώντας να βρουν μια θεραπεία Covid-19 μέσω υπεράνοσου πλάσματος.  Ωστόσο, αυτές οι έρευνες δεν είχαν υποστηριχθεί, ακόμη και ενόψει αυτών που προέκυψαν από διεθνείς έρευνες και μελέτες σχετικά με αυτό το είδος θεραπείας.

Ο Ντον Ντόνο θεωρήθηκε «ειλικρινής μέχρι το τέλος» άνθρωπος που «ξόδευε πάντα τον εαυτό του για την αλήθεια και για τους άλλους», όπως δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Μάντοβα.  Ήταν ένας γιατρός που έχαιρε άκρας εκτίμησης στον τομέα του τόσο από συναδέλφους όσο και από ασθενείς και που κατά το πρώτο κύμα του ιού έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για την αντιμετώπισή του.   Γι ‘αυτόν τον λόγο είχε ξοδέψει πολύ χρόνο στην έρευνα για το πλάσμα με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Πού εντοπίζονται όμως τα αίτια της αυτοκτονίας;

Οι υποθέσεις θα μπορούσαν να εστιάσουν στις άγριες επιθέσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης που είχε υποστεί ο Ντε Ντόνο ακριβώς λόγω της έρευνας του για το υπεράνοσο πλάσμα, μια θεραπεία που πάντα υπερασπιζόταν σθεναρά.

Ο Massimo Mazzucco, συγγραφέας του ντοκιμαντέρ «Covid , οι απαγορευμένες θεραπείες» που είχε πάρει συνέντευξη από τον Dr. De Donno προκειμένου να επαληθεύσει κάποιες πληροφορίες, δήλωσε ότι «ο Giuseppe De Donno ήταν  πολύ προβληματισμένος.  Σχεδόν ένα χρόνο μετά τα γεγονότα που τον είχαν εμπλέξει, ακόμα δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί δεν είχε προαχθεί η θεραπεία του».

Τα λόγια του Ντε Ντόνο ήταν εμβληματικά: «Ξέρω ότι λειτουργεί, έχω δει ασθενείς να θεραπεύονται μπροστά στα μάτια μου. Ωστόσο, φαίνεται ότι κανείς δεν νοιάζεται για αυτό».

Ο ίδιος ο Mazzucco δήλωσε τότε ότι ήταν σίγουρος ότι είχε μπροστά του «έναν ειλικρινή άνθρωπο, αλλά εντελώς αφελή».

Πιθανότατα, ο De Donno άγγιξε συμφέροντα εκατομμυρίων δολαρίων των φαρμακευτικών εταιρειών στην προσπάθειά του να προωθήσει οικονομικότερη θεραπεία. 

Μετά τη δυσφημιστική θύελλα  σε όλα τα μέτωπα, ο γιατρός δεν κατάφερε να αντέξει την πίεση των ΜΜΕ, και πριν από μερικές εβδομάδες άφησε ακόμη και τη δουλειά του στο νοσοκομείο της Μάντοβα.

 

https://www.periodicoitaliano.it/2021/07/28/morte-de-donno-dubbi-e-sospetti-dietro-al-suicidio-del-medico-del-plasma-iperimmune/

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Dott. Giuseppe De Donno

 

ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Giuseppe De Donno, doctor of plasma therapy, died

 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/el/ip_21_50

https://www.dw.com/el/%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/a-54693287

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 916


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα