Αφού μπόλιασαν το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, τώρα... τ’ αλλάζουν...Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προειδοποιεί: Πιθανόν μη αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer έναντι της μετάλλαξης Δέλτα

Αφού μπόλιασαν το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, τώρα... τ’ αλλάζουν...Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προειδοποιεί: Πιθανόν μη αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer έναντι της μετάλλαξης Δέλτα

17 Ιουλίου, 2021 22 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:389
Μοίρασέ το
Αυτήν τη στιγμή, περίπου το 60% των βαρέως νοσούντων είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Μα το μπόλι έγινε για να μειωθεί ο πληθυσμός και όχι για να προφυλάξει από την… “πανδημία”…
Με το καλό, και στην Ελλάδα, για τους μπολιασμένους… να αραιώνουμε από τα ζόμπι.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Η αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά, είναι για να επιβάλουν τα μπόλια και στις μικρές ηλικίες.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προειδοποιεί: Πιθανόν μη αποτελεσματικό το εμβόλιο της Pfizer έναντι της μετάλλαξης Δέλτα
Φρούδες οι ελπίδες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer απέναντι στη μετάλλαξη Delta, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett…

H αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer έναντι της μετάλλαξης Delta (Δέλτα) δεν είναι αυτή που οι αξιωματούχοι υγείας ήλπιζαν, ανέφερε σε δήλωσή του την Παρασκευή 16 Ιουλίου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post. 

Πιο συγκεκριμένα, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer έναντι της παραλλαγής Δέλτα, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Naftali Bennett, είναι «ασθενέστερη» απ’ ό,τι ελπίζουν οι αξιωματούχοι της υγείας, με τα κρούσματα στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες να φτάνουν τα 855.

«Δεν γνωρίζουμε ακριβώς σε ποιον βαθμό βοηθά το εμβόλιο της Pfizer, αλλά είναι σημαντικά μικρότερος από ό,τι περιμέναμε και θα θέλαμε» δήλωσε ο Bennett.

Έπειτα από συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματούχους από τον χώρο της υγείας, ο Bennett είπε πως «η μετάλλαξη Δέλτα επελαύνει σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων χωρών με υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών, όπως η Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ».

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε, στη Μεγάλη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει αύξηση των παιδικών κρουσμάτων και νοσηλειών, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.
«Αυτή είναι μια εξέλιξη την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα και ορθολογικά».

 

Περιορισμένα τα σοβαρά περιστατικά

 

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως, παρότι τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, ο αριθμός των σοβαρά νοσούντων παρέμεινε σε περιορισμένα επίπεδα.

Από αυτούς που μολύνθηκαν, 52 ήταν σε σοβαρή κατάσταση, δύο λιγότεροι από την προηγούμενη ημέρα.
Μια εβδομάδα νωρίτερα, υπήρχαν 41.

Τον Απρίλιο, με περίπου 5.900 ενεργά περιστατικά, παρόμοιο αριθμό με τώρα, περισσότεροι από 340 ασθενείς ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Η πιθανή εξήγηση είναι ότι μεταξύ των σημερινών φορέων του ιού, περίπου 2.000, είναι μαθητές σχολείου και οι μισοί από αυτούς έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Και οι δύο ομάδες είναι απίθανο να νοσήσουν σοβαρά, παρόλο που περιστασιακά συμβαίνει – αυτήν τη στιγμή, περίπου το 60% των βαρέως νοσούντων είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Για τον Bennett, έμφαση πρέπει να δοθεί στα rapid tests, προκειμένου να υπάρξει επάνοδος στην κανονικότητα.

Επιπλέον, οι υπουργοί συμφώνησαν να επιβληθεί το μέτρο του «Happy Badge», ενός πιστοποιητικού που θα παρέχει πρόσβαση σε γάμους και παρόμοιες εκδηλώσεις με περισσότερους από 100 παρισταμένους.

Σε κάθε περίπτωση, σε κλειστούς χώρους οι παρόντες θα πρέπει να φορούν μάσκες.

Τέλος, οι υπουργοί συμφώνησαν ότι όλο το υγειονομικό προσωπικό που προσελήφθη εκτάκτως για να βοηθήσει στη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού θα παραμείνει ενεργό μέχρι την έγκριση κρατικού προϋπολογισμού – περίπου 600 γιατρούς και 1.600 νοσηλευτές.

 

 

Πηγή

Προβολές : 389


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα