«ΒΟΜΒΑ» μεγατόνων! Έτοιμοι να φέρουν αυτό που θα αλλάξει τις ζωές μας

«ΒΟΜΒΑ» μεγατόνων! Έτοιμοι να φέρουν αυτό που θα αλλάξει τις ζωές μας

6 Οκτωβρίου, 2020 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:728
Μοίρασέ το
 

«Η έκδοση του ψηφιακού ευρώ μπορεί να καταστεί απαραίτητη σε πολλές περιπτώσεις: σκεφτείτε καταστάσεις όπου οι άνθρωποι δεν προτιμούν πλέον να πληρώνουν με μετρητά ή κάποια ακραία γεγονότα – όπως φυσικές καταστροφές ή πανδημίες – όπου οι άλλες υπηρεσίες πληρωμών δεν θα λειτουργούν πλέον».

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, Ή ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΕΝΗΝΤΑΡΑΚΙΑ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Τι ανακοίνωσε η ΕΚΤ και ποιος ο ρόλος ενός… κορωνοϊού

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζεται για ενδεχόμενο τέλος των μετρητών στις συναλλαγές, διερευνώντας τις προοπτικές έκδοσης του ψηφιακού ευρώ.

Την ολοκληρωμένη έκθεση σχετικά με την πιθανή έκδοση ψηφιακού ευρώ δημοσίευσε πριν δύο μέρες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την οποία εκπόνησε η ομάδα δράσης υψηλού επιπέδου του Ευρωσυστήματος για το ψηφιακό νόμισμα της τράπεζας και ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΩ

Θα σχεδιαστεί ως ηλεκτρονική μορφή χρήματος της κεντρικής τράπεζας προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις –ακριβώς όπως τα τραπεζογραμμάτια, αλλά σε ψηφιακή μορφή.

Η εν λόγω ψηφιακή μορφή η οποία θα τους επιτρέπει να κάνουν τις καθημερινές πληρωμές τους «γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια», όπως αναφέρει η ΕΚΤ.

 

ΠΟΤΕ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ;;;

Από τα όσα, πάντως, έχει δηλώσει προσφάτως η πρόεδρος της τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, προκύπτει πως η ΕΚΤ δεν έχει ακόμη κατασταλάξει σε σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρόεδρος Λαγκάρντ έχει επανειλημμένως θίξει το θέμα, ενώ την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της ακρόασής της ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε και στηΝ δημόσια διαβούλευση, που θα αρχίσει εντός των ημερών.

 

ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ;;;

 

Μέχρι στιγμής οι διεθνιστές λένε πως «ένα ψηφιακό ευρώ θα συμπληρώνει τα μετρητά, όχι θα τα αντικαθιστά. Μαζί, αυτά τα δύο θα προσφέρουν στον κόσμο μεγαλύτερη επιλογή και ευκολότερη πρόσβαση σε μέσα πληρωμής. Αυτό θα βοηθούσε την οικονομική ένταξη».

Ωστόσο, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ και πρόεδρος της ομάδας δράσης, Φάμπιο Πανέτα, συμπληρώνει:

«Η έκδοση του ψηφιακού ευρώ μπορεί να καταστεί απαραίτητη σε πολλές περιπτώσεις: σκεφτείτε καταστάσεις όπου οι άνθρωποι δεν προτιμούν πλέον να πληρώνουν με μετρητά ή κάποια ακραία γεγονότα – όπως φυσικές καταστροφές ή πανδημίες – όπου οι άλλες υπηρεσίες πληρωμών δεν θα λειτουργούν πλέον».

Άρα, λοιπόν δεν αποκλείεται με αφορμή μία πραγματική πανδημία (βλ. πειραματικά μέτρα για τον κορωνοϊό) ή μία καταστροφή να καταστήσουν αναγκαία (και υποχρεωτική;;;) την χρήση του ψηφιακού ευρώ ή ενός ψηφιακού παγκόσμιου νομίσματος, με κατάργηση των μετρητών λόγω… συνθηκών. Όπως δηλαδή επιβάλλεται η χρήση μάσκας λόγω κορωνοϊού, να επιβληθεί το ψηφιακό ευρώ λόγω έκτκατης ανάγκης.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΙΠΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΙΟΥΣ.

Ένα είναι το σίγουρο: Η ψηφιοποίηση εξαπλώνεται σε όλους τους τομείς της ζωής μας, αλλάζοντας τον πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό τρόπο σκέψης και δράσης. Αλλάζοντας δηλαδή τις ζωές μας.

 

 

Πηγή

Προβολές : 728


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα

Δεν βρέθηκαν άρθρα.