Γιατί πρέπει να είναι τόσο δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις;

Γιατί πρέπει να είναι τόσο δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις;

23 Ιουνίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:44
Μοίρασέ το

Αγαπώ σημαίνει μοιράζομαι! Και μπορεί σαν παιδί με τους φίλους σου να μοιραζόσουν τα παιχνίδια, τα γαριδάκια και τις σοκολάτες σου, μεγαλώνοντας όμως με τον σύντροφό σου ήθελες ένα πιο ουσιαστικό μοίρασμα.

 

 

 

Μοίρασμα, σημαίνει ΨΥΧΗ…

Και οι άνθρωποι, φοβούνται να μοιραστούν τις ψυχές τους…  γιατί υπάρχουν και οι ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ…κι αυτές, πονούν…

Κι οι άνθρωποι, κλείνονται και σηκώνουν φράκτες…

Και γίναμε μια κοινωνία, πίσω από τους φράκτες… πίσω από κλειστές πόρτες…

 

Καλλιόπη

Γράφει η Αριάδνη

 

Παρατηρείς τον κόσμο γύρω σου. Βλέπεις ανθρώπους που παραπονιούνται για τη μοναξιά τους ή για την παρέα τους, που δεν τους πολυαρέσει. Ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν ταίρι ή απλώς την ησυχία τους.

Εκείνους που ελπίζουν ότι θα συναντήσουν αυτό που ψάχνουν κάπου παρά κάτω και τους άλλους που απελπίστηκαν και σταμάτησαν την αναζήτηση. Αυτούς που αντέχουν και προσπαθούν να καλυτερέψουν τη σχέση τους κι εκείνους που κουράστηκαν και κατέθεσαν τα όπλα.

Τους βλέπεις και μπορείς να τους καταλάβεις όλους. Εύκολο είναι. Έχεις βρεθεί στη θέση τους κατά καιρούς. Έχεις φορέσει τα παπουτσάκια τους και θυμάσαι πολύ καλά πόσο σε στένευε το κάθε ζευγάρι.

Όπως θυμάσαι πως, όποιο ζευγάρι κι αν φορούσες, πάντα είχες την ίδια παιδιάστικη απορία : Γιατί πρέπει να είναι τόσο δύσκολες οι ανθρώπινες σχέσεις;

Μέσα στο δικό σου μυαλουδάκι τα πράγματα ανέκαθεν ήταν απλά. Αγαπώ σημαίνει μοιράζομαι! Και μπορεί σαν παιδί με τους φίλους σου να μοιραζόσουν τα παιχνίδια, τα γαριδάκια και τις σοκολάτες σου, μεγαλώνοντας όμως με τον σύντροφό σου ήθελες ένα πιο ουσιαστικό μοίρασμα.

Ήθελες να μοιράζεστε τη ζωή σας. Όχι το σπίτι, τις υποχρεώσεις, τα χρήματα, το κρεβάτι, αλλά τη ζωή σας, την ύπαρξή σας ολόκληρη, αυτό ήθελες να μοιράζεστε.

Να επικοινωνείτε σκέψεις, ιδέες, απόψεις, προβληματισμούς, ανησυχίες, σχέδια, όνειρα. Να μοιράζεστε συναισθήματα, χαρές, λύπες, φόβους, θυμούς, ενθουσιασμούς, απογοητεύσεις.

Να νιώθετε και οι δύο αυτή την εσωτερική ανάγκη να μοιραστείτε κάθε τι μικρό ή μεγάλο που σας συμβαίνει, κάθε τι όμορφο ή άσχημο που κουβαλάτε μέσα σας, έχοντας τη σιγουριά ότι ο άλλος μετά χαράς θα σας ακούσει και ότι θα σας καταλάβει.

Να γίνεστε κοινωνοί ακόμη και στις σιωπές ο ένας του άλλου, προσφέροντας εκείνη την αγκαλιά – καταφύγιο όπου, χωρίς να πείτε τίποτα, θα τα έχετε πει όλα.

Κι όταν τα πνεύματα επικοινωνούν και οι ψυχές μοιράζονται, τα σώματα παραδίδονται, απλά! Παραδίδονται επισφραγίζοντας μία ένωση ολοκληρωτική, καθολική και κυρίως διαχρονικά μοναδική και υπέροχη!

Και μπορεί ποτέ να μην καταλάβεις γιατί πρέπει να είναι τόσο δύσκολα όλα αυτά, αλλά πάντα θα πιστεύεις ότι δεν είναι ακατόρθωτα!

 

Πηγή

Προβολές : 44


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα