Για ποιόν κτυπά η καμπάνα; Μήπως για τον Μητσοτάκη και τους Μένγκελε λοιμωξιολόγους;

Για ποιόν κτυπά η καμπάνα; Μήπως για τον Μητσοτάκη και τους Μένγκελε λοιμωξιολόγους;

14 Νοεμβρίου, 2020 14 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,264
Μοίρασέ το

Το Ευρωκοινοβούλιο προειδοποιεί για τον κίνδυνο κατάχρησης εξουσίας με πρόσχημα τον κορωνοϊό

 

 

Τ’ ακούτε “κυρίες και κύριοι”, που ΚΑΤΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ;

Μήπως όμως οι πρώτοι που πρέπει να τ’ ακούσουν, είναι ο εισαγγελέας του αρείου πάγου και οι λοιποί εισαγγελείς, καθώς και τα μπατσάκια;

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ … ΣΤΑΝΙΑΡΟΥΝ.

ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προειδοποιεί με ψήφισμά του για τον «κίνδυνο κατάχρησης εξουσίας» από τις εθνικές κυβερνήσεις οι οποίες λαμβάνουν μέτρα έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και καλεί την Επιτροπή να εντείνει τις προσπάθειές της δια της νομικής οδού όπου χρειάζεται.

Με το εν λόγω ψήφισμα που εγκρίθηκε με 496 ψήφους υπέρ, 138 κατά και 49 αποχές, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΚ, οι ευρωβουλευτές ζητούν «οι έκτακτες εξουσίες να είναι απαραίτητες, αναλογικές, χρονικά περιορισμένες και να υπόκεινται σε δημοκρατικό έλεγχο».

Ζητούν επίσης «να μην χρησιμοποιείται η απαγόρευση διαδηλώσεων για να εγκρίνονται αμφιλεγόμενα μέτρα» καθώς και «να διαφυλαχθούν τα δικαιώματα όλων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ, των προσφύγων και των κρατουμένων».

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε την Πέμπτη με τον επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρεντέρ, σχεδόν όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών και των ευάλωτων ομάδων σε χώρες της ΕΕ όπου έχουν ληφθεί μέτρα έκτακτης ανάγκης.

Μεταξύ άλλων οι ευρωβουλευτές καλούν τις χώρες της ΕΕ να εγγυηθούν την πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου παρά την πανδημία και να αναλάβουν δράση για την άμεση εκκένωση των καταυλισμών στα ελληνικά νησιά και τη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο σε άλλες χώρες της ΕΕ.

 

Πηγή

Προβολές : 1,264


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα