Γ.Ιωαννίδης για την Γενοκτονία του lockdown: «Αυξάνει τους θανάτους»  Τελειώνει και τους “ακαταδίωκτους”: “Ελάχιστη επιστημονική δράση έχουν οι «ειδικοί» που μονοπωλούν τις τηλεοράσεις”

Γ.Ιωαννίδης για την Γενοκτονία του lockdown: «Αυξάνει τους θανάτους» Τελειώνει και τους “ακαταδίωκτους”: “Ελάχιστη επιστημονική δράση έχουν οι «ειδικοί» που μονοπωλούν τις τηλεοράσεις”

27 Απριλίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:385
Μοίρασέ το

Σε συνέντευξη που έδωσε στο λογοτεχνικό περιοδικό «Νέο Πλανόδιον» μίλησε για τις εγκληματικές ευθύνες όσων πήραν αποφάσεις που αγγίζουν τα όρια της γενοκτονίας κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και την τακτική διάφορων συναδέλφων του να μετατρέπονται σε τηλε-ειδικούς.

Αποκαλύπτοντας επιπλέον πως οι 10 «ειδικοί» που μονοπωλούν τις τηλεοράσεις έχουν ελάχιστη επιστημονική δράση.

Κύριε Ιωαννίδη, πώς “τολμάτε” να μιλάτε για τους … ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟΥΣ;

Αυτοί, έχουν κάθε δικαίωμα να ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.

Αυτοί, έχουν κάθε δικαίωμα ΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΦΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ TON ΛΑΟ.

ΑΥΤΟΙ, ΩΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΧΙΔΝΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Αργήσατε… αργήσατε κύριε Ιωαννίδη, να αποκαλυψετε πως ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΗ.

Γιατί η ιατρική, μαθαίνεται στην πράξη και όχι στα … παντελονιάσματα από τις ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΦΙΕΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Δέκα ρε… ΔΕΚΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡ@ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΗ, ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟΥ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ;;;

ΔΕΚΑ ΑΡΧΙΔΑΤΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΦΤΑΝΟΥΝ.

ΑΛΛΑ, ΟΥΤΕ ΔΕΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ.

ΤΕΤΟΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΝΟΜΟ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΤΕ … ΓΑΡΓΑΡΑ.

Υ.Γ.2. Με την γρίπη, πόσες δεκάδες χιλιάδες νεκρούς είχαμε;;;

Υ.Γ.3. Εμβολιασμό, κύριε Ιωαννίδη μου;;; Εμβολιασμό με εμβόλια που έγιναν μέσα σε δυο ώρες, στον υπολογιστή;;;

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΙΟ;

ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο Π.Ο.Υ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟ  ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥ;;;

ΒΑΛΘΗΚΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ, ΚΙ ΕΣΥ;;;

 

Η Ελλάδα πλέον μετράει 10.000 και πλέον νεκρούς από τον Covid-19, αν και βρίσκεται σε lockdown εδώ και έναν χρόνο (με εξαίρεση ένα διάστημα το καλοκαίρι). 

Ένας από τους καθηγητές που είχε προειδοποιήσει από την πρώτη ημέρα για τις δραματικές συνέπειες του lockdown, τονίζοντας πως θα φτάσουμε στα τέλη Φεβρουαρίου κοντά στους 10.000 νεκρούς ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης. 

Ο καθηγητής Παθολογίας, Ερευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, είχε -και έχει- λοιδορηθεί από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, όμως σήμερα επιβεβαιώνονται τα όσα έλεγε τότε.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο λογοτεχνικό περιοδικό «Νέο Πλανόδιον» μίλησε για τις εγκληματικές ευθύνες όσων πήραν αποφάσεις που αγγίζουν τα όρια της γενοκτονίας κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας για τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και την τακτική διάφορων συναδέλφων του να μετατρέπονται σε τηλε-ειδικούς. Αποκαλύπτοντας επιπλέον πως οι 10 «ειδικοί» που μονοπωλούν τις τηλεοράσεις έχουν ελάχιστη επιστημονική δράση.

«Οι θέσεις μου στο ζήτημα της πανδημίας είναι mainstream όσον αφορά την επιστημονική βιβλιογραφία και το τι ισχυρίζεται η πλειονότητα των σοβαρών, έμπειρων επιστημόνων.

Δυστυχώς, όμως, σε πολλά μέσα ενημέρωσης και σε πολλούς ισχυρούς πολιτικούς κύκλους και θεσμούς, επικρατεί μια παραληρηματική ανάγνωση και παραμόρφωση της επιστήμης.

Πρόσφατα αναλύσαμε την επιρροή στην επιστημονική βιβλιογραφία για Covid-19 όλων των επιστημόνων που έχουν ασχοληθεί με αυτό το θέμα.

Ανάμεσα στους δέκα ειδικούς επιστήμονες με την εντονότερη τηλεοπτική παρουσία στην Ελλάδα κανένας δεν ανήκει στους 10.000 με τη μεγαλύτερη επιστημονική επιρροή στη βιβλιογραφία Covid-19 παγκοσμίως!» αποκαλύπτει ο Έλληνας καθηγητής.

Όπως προκύπτει από την έρευνα που έκαναν ο ίδιος και οι συνεργάτες του, 64 επιστήμονες στην Ελλάδα έχουν μεγαλύτερη επιστημονική επιρροή στη βιβλιογραφία για την πανδημία από αυτούς τους δέκα τηλε-ειδικούς.

Σύμφωνα με τον δρα Ιωαννίδη, οι περισσότεροι σοβαροί επιστήμονες αυτολογοκρίνονται, γιατί, αν πάνε να μιλήσουν, ξέρουν ότι θα συσσωρεύσουν χλεύη από κύκλους που μπορεί να αγνοούν τη σοβαρή επιστήμη, αριστεύουν όμως στο… μερεμέτι της δαιμονοποίησης.

«Μέσα από τις μιντιακές ραδιουργίες, που μπορεί να συντονίσει ακόμα και ένας μετριότατος υπεύθυνος Τύπου, ενός οποιουδήποτε μετριότατου πολιτικού, έχει μεγαλύτερη δύναμη επικοινωνιακού πυρός απ’ ό,τι δέκα νομπελίστες μαζί.

Ολα είναι “φαίνεσθαι”.

Οπότε, πετάει ο γάιδαρος ο επιστήμονας; Πετάει.

Η ψυχολογική φθορά για όσους προσπαθούν να αντισταθούν είναι λυπηρή. Κανένας επιστήμονας δεν έχει προετοιμαστεί για μια τέτοια κατάσταση» διαπιστώνει.

Σε ερώτηση για το ποια μέτρα θα λάμβανε ο ίδιος αν ήταν σήμερα υπεύθυνος χάραξης της υγειονομικής πολιτικής στην Ελλάδα, ο καθηγητής του Στάνφορντ εξήρε για ακόμα μια φορά τη σημασία της σοβαρής επιδημιολογικής επιτήρησης, επισημαίνοντας ότι τα λύματα και τα ατομικά τεστ αυτοδιάγνωσης δεν αποτελούν μέτρα ικανά να αναχαιτίσουν το επιδημικό κύμα.

«Ενίσχυση της τηλεργασίας, των δρομολογίων των ΜΜΜ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας, εμβολιασμός όλων των υπερήλικων ατόμων και ατόμων με υψηλό κίνδυνο, προστασία των κλειστών δομών και των ασθενέστερων, περιθωριοποιημένων ανθρώπων, κοινωνική προστασία και ψυχολογική υποστήριξη, ενίσχυση σχολικών υποδομών, διάνοιξη χώρων και χρόνου, όπου οι άνθρωποι μπορούν να κινηθούν με αποφυγή συγχρωτισμού, αποφυγή επιβλαβών δρακόντειων περιοριστικών μέτρων που επιδεινώνουν (αντί να μειώνουν) το επιδημικό κύμα» προτείνει, τονίζοντας ότι κάποιοι συνάδελφοί του πιστεύουν στον… δρακόντειο εγκλεισμό.

«Φυσικά υπάρχουν μερικοί συνάδελφοι που πιστεύουν στον δρακόντειο εγκλεισμό, αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι τέτοια μέτρα αυξάνουν τους θανάτους, ειδικά μάλιστα όταν το επιδημικό κύμα είναι ήδη διαδεδομένο. Ο δρακόντειος εγκλεισμός θεωρεί ότι η κοινωνία είναι σαν ένα υποβρύχιο που κλείνεις την μπουκαπόρτα ερμητικά και δεν μπαίνει καθόλου νερό. Ακόμα και έτσι να ήταν, δεν ξέρω κανένα υποβρύχιο να έχει μείνει κλειστό σε κατάδυση για δυο και τρία χρόνια, όσο διαρκεί συνήθως ένα πανδημικό κύμα», τόνισε ο Ιωαννίδης.

Προσθέτοντας πως «στην πραγματικότητα μάλιστα μια κοινωνία εκατομμυρίων ατόμων είναι περισσότερο σαν αχυροκαλύβα, όπου η πόρτα δεν κλείνει καλά (ή δεν υπάρχει καν), τα παράθυρα δεν έχουν τζάμια, οι τοίχοι χαίνουν, κι οι άνθρωποι πρέπει να βγούνε έξω και να εργαστούν για να μην πεθάνουν. Όλα τα μέτρα πρέπει να είναι ρεαλιστικά, συνεπή, και εφαρμόσιμα. Τα τέλεια αλλά ανεφάρμοστα μέτρα είναι τα χειρότερα από όλα».

 

 

Πηγή

Προβολές : 385


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα