ΔΕΗ: «Ζημιά» σχεδόν 1 εκατ. ευρώ από τις κλοπές μετασχηματιστών από αλλοδαπούς. Και φυσικά, θα την πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές!

ΔΕΗ: «Ζημιά» σχεδόν 1 εκατ. ευρώ από τις κλοπές μετασχηματιστών από αλλοδαπούς. Και φυσικά, θα την πληρώσουν οι Έλληνες καταναλωτές!

9 Οκτωβρίου, 2020 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:244
Μοίρασέ το

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., η οργάνωση, που απαρτιζόταν κυρίως από μέλη πακιστανικής καταγωγής, είχε χωριστεί σε δύο ομάδες, είχε διακριτούς ρόλους, με συγκεκριμένη επιχειρησιακή δομή και οι φερόμενοι ως δράστες βιοπορίζονταν από τη… δράση τους.

Και φυσικά την κλοπή θα την πληρώσουν οι έλληνες καταναλωτές, με νέα δυσβάσταχτα χαράτσια…

Και επιπλέον, θα πληρώνουν και τα πακιστάνια, που θα φυλακιστούν και σε λίγο καιρό, θα ξαναβγουν και θα συνεχίσουν την εγκληματική δράση τους.

ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ,  ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΗ, ΤΟΝ ΟΤΕ, ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΗ, ΕΧΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, Ή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΩΝ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΩΝ – ΦΛΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ;;;

Πότε θα πάψουμε να είμαστε ΡΑΓΙΑΔΕΣ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Εκτός της πρώτης φωτογραφίας, οι υπόλοιπες είναι επιλογή μου.

 

Μία τεράστια ζημιά άνω των 900.000 ευρώ προκάλεσε σπείρα αλλοδαπών με κατηγορούμενους 44 άτομα, τα οποία διέπρατταν κλοπές από μετασχηματιστές του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η τεράστια επιχείρηση απέφερε κέρδος τουλάχιστον 450.000 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τα έγγραφα, στις αρχές του 2020 όταν άρχισαν να παρατηρούνται κλοπές σε μετασχηματιστές στα Μέγαρα και στον νομό Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., η οργάνωση, που απαρτιζόταν κυρίως από μέλη πακιστανικής καταγωγής, είχε χωριστεί σε δύο ομάδες, είχε διακριτούς ρόλους, με συγκεκριμένη επιχειρησιακή δομή και οι φερόμενοι ως δράστες βιοπορίζονταν από τη… δράση τους.

Όσον αφορά τις «προφυλάξεις» οι κακοποιοί ενεργούσαν ως εξής:

  • Φορούσαν γάντια προκειμένου να μην ανιχνεύονται τα αποτυπώματά τους ή το γενετικό τους υλικό στα σημεία των κλοπών
  • Σκαρφάλωναν στις κολώνες του υποσταθμού μέχρι το ύψος που βρίσκεται ο μετασχηματιστής
  • Έκοβαν τα καλώδια που ενώνουν τους μετασχηματιστές του υποσταθμού με τις κολώνες με κόφτες ή ψαλίδες

Μετά το πέρας των κλοπών, οι δράστες επικοινωνούσαν με τον «οδηγό» της οργάνωσης, ώστε να παραλάβει τους ίδιους αλλά και τους μετασχηματιστές.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στους δράστες και να κάνουν εκτεταμένες έρευνες στα σπίτια τους, από όπου κατάσχεσαν τηλεφωνικές συσκευές και κάρτες SIM.

Πηγή

Προβολές : 244


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα