Διαρροή εγγράφων αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους οπλίζουν τρομοκράτες υπό διπλωματική κάλυψη

Διαρροή εγγράφων αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους οπλίζουν τρομοκράτες υπό διπλωματική κάλυψη

2 Οκτωβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:255
Μοίρασέ το

Φαίνεται πως κι η Ελλάδα, όπως και κάποιες κυπριακές εταιρείες, εμπλέκονται επίσης σε αυτό το παράνομο δίκτυο λαθρεμπορίου όπλων σε τζιχαντιστές.

ISIS Jihadi

Joe Quinn
Sott.net
 
Ευχαριστούμε Αμερική! Είσαι και η πρώτη!
Σχόλιο: Για να κατανοήσετε καλύτερα τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από τη νέα σύγκρουση που εμφανίστηκε στον Καύκασο μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, όταν το Αζερμπαϊτζάν άρχισε να βομβαρδίζει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020, διαβάστε το ακόλουθο κύριο άρθρο μας από το 2017

Η δημοσιογράφος Dilyana Gaytandzhieva απολύθηκε από την βουλγαρική εφημερίδα Trud μετά από άρθρο της που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η CIA (και άλλοι) διεξάγει μια συγκεκαλυμμένη επιχείρηση όπου εταιρίες άμυνας συνεργάτες των ΗΠΑ προμηθεύονται όπλα από βουλγαρικούς και άλλους κατασκευαστές όπλων της Ανατολικής Ευρώπης και τα στέλλουν σε τρομοκρατικές ομάδες ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των αλ Κάιντα/αλ Νούσρα/Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ενώ βρισκόταν στο Χαλέπι τον Δεκέμβριο του 2016, η Gaytandzhieva είχε πρόσβαση σε υπόγειους χώρους αποθήκευσης όπλων που ανήκαν στην ομάδα αλ Νούσρα, τους τρομοκράτες που εκδιώχτηκαν από το Χαλέπι από τον Συριακό στρατό και τις ρωσικές επιδρομές. Στους αποθηκευτικούς αυτούς χώρους, η Gaytandzhieva ανακάλυψε κιβώτια όπλων που είχαν πάνω τους αριθμούς αεροπορικών πτήσεων, λίστες πακεταρίσματος και άλλες σημάνσεις που αποδείκνυαν ότι προέρχονταν από κατασκευαστές στη Βουλγαρία.

Πιο πρόσφατα, η Gaytandzhieva έλαβε έγγραφα από ανώνυμη πηγή, τα οποία περιλαμβάνουν επικοινωνία ανάμεσα στο υπουργείο εξωτερικών της Βουλγαρίας και την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στη Βουλγαρία.

 
Τα έγγραφα που διέρρευσαν αποκαλύπτουν με λεπτομέρεια την αγορά και μετακίνηση όπλων προς και από χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
 
Τα όπλα τα παραλάμβανε και τα μετέφερνε στους προορισμούς τους η εθνική αεροπορική εταιρία του Αζερμπαϊτζάν, Silk Way Airlines, υπό διπλωματική Αζέρι κάλυψη ώστε να αποφευχθεί ο έλεγχος.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Silk Way παρείχε πτήσεις μεταφοράς όπλων υπό διπλωματική κάλυψη σε ιδιωτικές εταιρίες και κατασκευαστές όπλων από τις ΗΠΑ, τα Βαλκάνια και το Ισραήλ, όπως επίσης και στους στρατούς της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ειδικής Διοίκησης Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSCOM).

 
Οι στρατοί της Γερμανίας και της Δανίας στο Αφγανιστάν και ο Σουηδικός στρατός στο Ιράκ έχουν επίσης επωφεληθεί από τις υπηρεσίες του Silk Way, όπως δείχνουν τα έγγραφα.

Silk Way Logo

Tα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης ότι ο επίσημος προορισμός αυτών των πτήσεων δεν ήταν ο πραγματικός προορισμός τους, καθώς οι πτήσεις πραγματοποιούσαν μη αναγκαίες πολύωρες στάσεις σε τρίτες χώρες, αφήνοντας ανοιχτή την πιθανότητα ότι εκφόρτωναν τα όπλα εκεί.

 
Για παράδειγμα, τον Δεκέμβριο του 2015, η Silk Way πραγματοποίησε 14 πτήσεις μεταφέροντας 40 τόνους όπλα σε κάθε πτήση από την αεροπορική βάση Νοσόσναγια του Αζερμπαϊτζάν στην Οστράβα της Τσεχίας και πίσω στη Νοσόσναγια.
 
Στην επιστροφή από την Τσεχία όμως, όλα τα αεροπλάνα προσγειώθηκαν στην στρατιωτική βάση Οβντα στο νότιο Ισραήλ κι έμειναν εκεί για πολλές ώρες προτού επιστρέψουν στο Αζερμπαϊτζάν.

Αυτή τη χρονιά, πραγματοποιήθηκαν άλλες 5 πτήσεις από τη Σερβία στο Αζερμπαϊτζάν μέσω Ισραήλ. Κάθε πτήση μετέφερε 44 τόνους όπλα, συμπεριλαμβανομένων τσεχικών συστημάτων εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων RM-70/85 από τη δεκαετία του 70.

 
Ο πωλητής ήταν η εταιρία MSM Martin στη Σερβία και ο αγοραστής η Elbit Systems, στο Ισραήλ.
 
Κάθε ένα από τα συστήματα RM-70/85 ζυγίζει περίπου 33 τόνους.
 
Τι τα θέλει το Ισραήλ, μέχρι και 10 τέτοια συστήματα της δεκαετίας του 70, που δεν είναι καν συμβατά με τον στρατό του Ισραήλ που είναι όσο εκσυγχρονισμένος όσο ο στρατός του ΝΑΤΟ;

Όταν τα αεροπλάνα της Silk Air δεν ήταν διαθέσιμα, χρησιμοποιήθηκαν αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν.

 
Για παράδειγμα, στις 12 Μαΐου του 2015, ένα σκάφος της πολεμικής αεροπορίας τους μετάφερε 18 τόνους αντιαρματικών ρουκετοβόλων από τη Βουλγαρία στο Αζερμπαϊτζάν.
 
Επίσημος «πωλητής» των όπλων ήταν η Αμερικανική εταιρία άμυνας Purple Shovel. Επίσημος «αγοραστής» ήταν το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.
 
Κατασκευαστής ήταν το στρατιωτικό εργοστάσιο VMZ της Βουλγαρίας.
 
Κι όμως, τα αντιαρματικά ρουκετοβόλα δεν έφτασαν ποτέ στο Αζερμπαϊτζάν.
 
Αντί αυτού, εκφορτώθηκαν στην αεροπορική βάση Ιντζιρλίκ της Τουρκίας, η οποία φιλοξενεί συμπλήρωμα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Syrian rebels with a SPG-9 rocket launcher in 2012.

« Σύριοι αντάρτες » το 2012 με εκτοξευτή πυραύλου SPG-9
 

Τι συμβαίνει εδώ; Φαίνεται ότι το Πεντάγωνο δίνει δισεκατομμύρια από τα χρήματα των αμερικανών φορολογουμένων σε αμερικανικές «εταιρίες άμυνας» οι οποίες έπειτα αγοράζουν όπλα από Βούλγαρους ή άλλους κατασκευαστές όπλων στα Βαλκάνια.

 
Οι εταιρίες άμυνας τότε «πουλούν» τα όπλα στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, η οποία στη συνέχεια στέλλει ένα αεροπλάνο της Silk Way να παραλάβει την «παραγγελία» τους.
 
Στη συνέχεια η Silk Way μεταφέρει τα όπλα στον πραγματικό προορισμό που επιθυμεί το Πεντάγωνο, στην προκειμένη περίπτωση, σε μια αμερικανική αεροπορική βάση στα σύνορα με τη Συρία, απ’ όπου τα όπλα μπορούν να παραδοθούν στους «σύριους αντάρτες» και το Ισλαμικό Κράτος.

Η Purple Shovel ήταν επίσης άμεσα εμπλεκόμενη στο γελοίο σχέδιο της κυβέρνησης Ομπάμα το 2015 να «εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει μετριοπαθείς σύριους αντάρτες», που είχε ως αποτέλεσμα 4 ή 5 «αντάρτες» να είναι έτοιμοι για μάχη.

 
Η αφήγηση είναι ότι η Purple Shovel δυσκολευόταν να βρει τις χιλιάδες καινούργια αντιαρματικά ρουκετοβόλα (μεταξύ άλλων) που το Πεντάγωνο ήθελε να στείλει στους «αντάρτες», και κατέληξε να αγοράζει μοντέλα της δεκαετίας του 80 από ένα κατασκευαστή όπλων στην Βουλγαρία.
 
Το Πεντάγωνο είχε τις επιφυλάξεις του σχετικά με αυτά τα ξεπερασμένα πυρομαχικά και η Purple Shovel ήταν υπεύθυνη να τα δοκιμάσει και να μάθει να τα χρησιμοποιεί, προτού τα στείλουν στους αμερικανούς στρατιώτες, οι οποίοι θα δίδασκαν έπειτα τους «αντάρτες» πώς να τα χρησιμοποιήσουν εναντίων του άμαχου πληθυσμού της Συρίας.
 
Αυτό έπραττε ένας εκπαιδευτής της Purple Shovel σε πεδίο βολής στη Βουλγαρία στις 6 Ιουνίου του 2015, όταν ένα από τα ρουκετοβόλα εξερράγη σκοτώνοντας τον.

Purple shovel

Purple Shovel: Κάθε στιγμή, σε κάθε μέρος, πέρα από κάθε λογικότητα
 

Το Πεντάγωνο είχε επίσης αναθέσει στην Purple Shovel την απόκτηση 700 ρωσικών πυραύλων Konkurs για τους «σύριους αντάρτες».

 
Τα Konkurs είναι αντιαρματικά όπλα που κατευθύνονται από ένα συνημμένο σύρμα και μπορούν να χτυπήσουν έναν στόχο μέχρι και δυόμισι μίλια μακριά.
 
Το πρόβλημα ήταν ότι κανείς δεν είχε αυτούς τους πυραύλους, εκτός από τη Λευκορωσία.
 
Η Λευκορωσία, ισχυρός σύμμαχος της Ρωσίας, βρίσκεται σε έναν κατάλογο χωρών των ΗΠΑ με απαγορεύσεις ή ειδικούς περιορισμούς στις αγοραπωλησίες όπλων.
 
Όπως και να έχει, το Πεντάγωνο έδωσε το πράσινο φως στην πώληση σε αυτή την περίπτωση.

Κι άλλες αμερικανικές εταιρίες άμυνας συμμετείχαν σ’ αυτό το παράνομο πρόγραμμα οπλισμού τζιχαντιστών.

 
Η κύρια εταιρία άμυνας Orbital ATK μετέφερε οπλισμό στο Αφγανιστάν σε 6 διπλωματικές πτήσεις της Silk Way κατά τον Ιούνιο και Αύγουστο του 2015.
 
Η διαδρομή ήταν: Αζερμπαϊτζάν – Βοσνία Ερζεγοβίνη – Αζερμπαϊτζάν – Αφγανιστάν.
 
Η Orbital ATK ήταν ο «πωλητής» των βοσνιακών όπλων και η αστυνομία του Αφγανιστάν ο «αγοραστής».

Γιατί όμως η κυβέρνηση του Αφγανιστάν να μην αγοράσει τον οπλισμό απευθείας και αντιθέτως, έμπλεξε την αμερικανική εταιρία άμυνας, την κυβέρνηση και την εθνική αεροπορική εταιρία του Αζερμπαϊτζάν; Ούτε είναι σαφές γιατί η αστυνομική δύναμη του Αφγανιστάν δεν αγόρασε τα όπλα απευθείας από αμερικανούς κατασκευαστές μέσω του Πενταγώνου.

 
Σίγουρα η αφγανική αστυνομία θα προτιμούσε να χρησιμοποιήσει τον ανώτερο αμερικανικό οπλισμό και οι κατασκευαστές όπλων στις ΗΠΑ σίγουρα θα το εκτιμούσαν.
 
Στην τελική, δεν μπορούμε φυσικά να είμαστε σίγουροι ότι η αφγανική αστυνομία έλαβε ποτέ αυτά τα όπλα. Ίσως οι τύποι στα μαύρα ελικόπτερα να γνωρίζουν κάτι στο θέμα.

Chemring- silk way airlines

Ένα από τα έγγραφα που διέρρευσαν δείχνει ότι η αμερικανική εταιρία άμυνας Chemring χρησιμοποίησε πτήσεις της Silk Way για να μεταφέρει μη αμερικανικής προδιαγραφής βαρέα όπλα από την Ανατολική Ευρώπη στο Ιράκ.
 

Μια άλλη μεγαλοεταιρία άμυνας των ΗΠΑ, η Chemring Military Products, εμφανίζεται στα έγγραφα ως συχνός χρήστης της Silk Ways για μεταφορά όπλων.

 
Μια συγκεκριμένη πτήση στις 18 Οκτωβρίου του 2016 μετέφερε 15.5 τόνους ρουκέτες 122 χιλιοστών που είχαν αγοραστεί από την Chemring στο Βελιγράδι.
 
Επίσημος προορισμός ήταν η Καμπούλ του Αφγανιστάν, αλλά η πτήση προσπέρασε το Αφγανιστάν και προσγειώθηκε στη Λαχόρη του Πακιστάν, όπου έμεινε για δυο ώρες προτού επιστρέψει στο Αφγανιστάν.
 
Μια πιθανή εξήγηση για αυτήν την αναίτια πτήση των 1,000χιλιομέτρων είναι ότι τα όπλα ξεφορτώθηκαν στο Πακιστάν, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να υποδεικνύει ότι η είδηση πως «Το Πακιστάν Οπλίζει τους Ταλιμπάν» είναι αβάσιμη.
 
Ένας πιο ακριβής τίτλος ειδήσεων θα ήταν: «Οι εταιρίες άμυνας των ΗΠΑ οπλίζουν τους Ταλιμπάν μέσω Πακιστάν για να δικαιολογήσουν την συνεχιζόμενη στρατιωτική παρουσία τους στο Αφγανιστάν, ώστε να είναι εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και της Ρωσίας».

Saudi US flags

Αν δεν μοιάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε…
 

Δεν πρέπει να μας προκαλέσει έκπληξη το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρία Silk Way είναι επίσης πολύ δημοφιλείς τόσο με τη Σαουδική Αραβία όσο και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 
Και οι δυο χώρες εμφανίζονται στα έγγραφα ως τακτικοί χρήστες αυτού του δικτύου λαθρεμπορίας όπλων.
 
Στην περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας, αναφέρονται 23 πτήσεις από τη Βουλγαρία και τη Σερβία στο βασίλειο μέσω του Αζερμπαϊτζάν.
 
Στις 28 Απριλίου και 12 Μαΐου του τρέχοντος έτους, οι Σαουδάραβες παράγγειλαν 2 διπλωματικές πτήσεις από το Αζερμπαϊτζάν στη Βουλγαρία και έπειτα στη Τζέντα και τη Μπραζαβίλ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου φερόμενος «αγοραστής» ήταν η Ρεπουμπλικανική Φρουρά του Κονγκό.
 
Οι τόνοι όλμων και αντιαρματικών χειροβομβίδων στις δυο πτήσεις, έτυχε να «καθυστερήσουν» στην Τζέντα για δωδεκάμισι και δεκατέσσερις ώρες αντίστοιχα.
 
Τον περασμένο Ιούνιο, ο ιρακινός στρατός ανακάλυψε αυτά τα ίδια όπλα σε αποθήκη του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σαουδαραβικός στρατός δεν χρησιμοποιεί αυτού του είδους τον οπλισμό, αφού εξοπλίζεται από το ΝΑΤΟ.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν επίσης 3 πτήσεις της Silk Way τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αυτού του έτους να κάνουν τη διαδρομή Αζερμπαϊτζάν – Βουλγαρία – Αμπού Ντάμπι, ΗΑΕ.

 
Κάθε αεροπλάνο μετέφερε 10.8 τόνους κεφαλών για τους αντιαρματικούς πυραύλους RPG-7s.
 
Εξαγωγέας ήταν η βουλγαρική εταιρία Samel-90, εισαγωγέας η ‘al-Tuff LLC’ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία τυχαίνει να είναι θυγατρική της προαναφερόμενης αμερικανικής εταιρίας άμυνας, Orbital ATK.
 
Και πάλι θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα όπλα δεν συμμορφώνονται με την στρατιωτική υποδομή των ΟΑΕ, την οποία επίσης εξοπλίζει το ΝΑΤΟ. Δηλαδή, αυτά τα όπλα δεν προορίζονταν για χρήση από το στρατό των ΗΑΕ.

Αν οποιοσδήποτε εξακολουθεί να αναρωτιέται γιατί το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε σχεδόν να νικήσει τον Συριακό Στρατό σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους στην πορεία προτού παρενέβη η Ρωσία, τώρα ξέρετε.

Σχόλιο: Φαίνεται πως κι η Ελλάδα, όπως και κάποιες κυπριακές εταιρείες, εμπλέκονται επίσης σε αυτό το παράνομο δίκτυο λαθρεμπορίου όπλων σε τζιχαντιστές, σύμφωνα με τα διαρρεύσαντα έγγραφα.

Avatar

Joe Quinn (Profile)

Ο Joe Quinn είναι ο συν-συγγραφέας του βιβλίου 9/11: The Ultimate Truth (με τη Laura Knight-Jadczyk, 2006) και Manufactured Terror: The Boston Marathon Bombings, Sandy Hook, Aurora Shooting and Other False Flag Terror Attacks (με τον Niall Bradley, 2014), όπως επίσης παρουσιαστής της εκπομπής του Sott.net The Sott Report Videos και συμπαρουσιαστής της εβδομαδιαίας ραδιοφωνικής εκπομπής ‘Behind the Headlines’ radio show on the Sott Talk Radio network.

Καθιερωμένος δοκιμιογράφος διαδικτυακού και έντυπου τύπου, ο Quinn γράφει διορατικές δημοσιογραφικές συντάξεις για το Sott.net εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια. Τα άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά εναλλακτικά ΜΜΕ, έχει δώσει συνεντεύξεις σε διάφορες διαδικτυακές ραδιοφωνικές εκπομπές, κι έχει κάνει εμφανίσεις στο ιρανικό Press TV. Μπορείτε επίσης να βρείτε τα άρθρα του στον προσωπικό του ιστολόγιο, JoeQuinn.net.

 

Πηγή

 

 

350 diplomatic flights carry weapons for terrorists

 
 

Azerbaijan’s Silk Way Airlines transports weapons with diplomatic clearance for Syria, Iraq, Afghanistan, Pakistan, Congo

At least 350 diplomatic Silk Way Airlines (an Azerbaijani state-run company) flights transported weapons for war conflicts across the world over the last 3 years. The state aircrafts of Azerbaijan carried on-board tens of tons of heavy weapons and ammunition headed to terrorists under the cover of diplomatic flights.

Documents implicating Silk Way Airlines in arms supplies were sent to me by an anonymous twitter account – Anonymous Bulgaria.

 

The leaked files include correspondence between the Bulgarian Ministry of Foreign Affairs and the Embassy of Azerbaijan to Bulgaria with attached documents for weapons deals and diplomatic clearance for overflight and/or landing in Bulgaria and many other European countries, USA, Saudi Arabia, UAE, Turkey, to name a few.

According to these documents, Silk Way Airlines offered diplomatic flights to private companies and arms manufacturers from the US, Balkans, and Israel, as well as to the militaries of Saudi Arabia, UAE, and US Special Operations Command (USSOCOM), and the military forces of Germany and Denmark in Afghanistan and of Sweden in Iraq. Diplomatic flights are exempt of checks, air bills, and taxes, meaning that Silk Way airplanes freely transported hundreds of tons of weapons to different locations around the world without regulation. They made technical landings with stays varying from a few hours to up to a day in intermediary locations without any logical reasons such as needing to refuel the planes.

According to the International Air Transport Association (IATA) Dangerous Goods Regulations, operators, transporting dangerous goods forbidden for transportation by air by civil aircrafts, must apply for exemption for transportation of dangerous goods by air.

According to the documents, Azerbaijan’s Foreign Ministry has sent instructions to its embassies in Bulgaria and many other European countries to request diplomatic clearance for Silk Way Airlines flights. The embassies sent diplomatic notes to the Foreign Ministry of the relevant country to request such exemption. The Foreign Ministry sent back a note signed by the local civil aviation authorities giving exemption for the transportation of dangerous goods.

The requests for diplomatic clearance included information about the type and quantity of the dangerous goods – heavy weapons and ammunition. However, the responsible authorities of many countries (Bulgaria, Serbia, Romania, the Czech Republic, Hungary, Slovakia, Poland, Turkey, Germany, UK, Greece, etc.) have turned a blind eye and allowed diplomatic flights for the transport of tons of weapons, carried out by civil aircrafts for military needs. Under IATA regulations, the transport of military cargo by civil aircrafts is not allowed. To get around this legality, Silk Way Airlines applied for diplomatic exemption through local agencies.

 

U.S. sends $1 billion worth of weapons

Among the main customers of the “diplomatic flights for weapons” service provided by Silk Way Airlines are American companies, which supply weapons to the US army and US Special Operations Command. The common element in these cases is that they all supply non-US standard weapons; hence, the weapons are not used by the US forces.

According to the register of federal contracts, over the last 3 years American companies were awarded $1 billion contracts in total under a special US government program for non-US standard weapon supplies. All of them used Silk Way Airlines for the transport of weapons. In some cases when Silk Way was short of aircrafts due to a busy schedule, Azerbaijan Air Force aircrafts transported the military cargo, although the weapons never reached Azerbaijan.

 

The documents leaked from the Embassy include shocking examples of weapon transport. A case in point: on 12th May 2015 an aircraft of Azerbaijan Air Forces carried 7,9 tons of PG-7V and 10 tons of PG-9V to the supposed destination via the route Burgas (Bulgaria)-Incirlik (Turkey)-Burgas-Nasosny (Azerbaijan). The consignor was the American company Purple Shovel, and the consignee – the Ministry of Defense of Azerbaijan. According to the documents, however, the military cargo was offloaded at Incirlik military base and never reached the consignee. The weapons were sold to Purple Shovel by Alguns, Bulgaria, and manufactured by Bulgaria’s VMZ military plant.

 

 According to the federal contracts registry, in December of 2014 USSOCOM signed a $26.7 million contract with Purple Shovel. Bulgaria was indicated as the country of origin of the weapons.

On 6th June 2015, a 41-year old American national Francis Norvello, an employee of Purple Shovel, was killed in a blast when a rocket-propelled grenade malfunctioned at a military range near the village of Anevo in Bulgaria. Two other Americans and two Bulgarians were also injured. The US Embassy to Bulgaria then released a statement announcing that the U.S. government contractors were working on a U.S. military program to train and equip moderate rebels in Syria. Which resulted in the U.S. Ambassador in Sofia to be immediately withdrawn from her post. The very same weapons as those supplied by Purple Shovel were not used by moderate rebels in Syria. In December of last year while reporting on the battle of Aleppo as a correspondent for Bulgarian media I found and filmed 9 underground warehouses full of heavy weapons with Bulgaria as their country of origin. They were used by Al Nusra Front (Al Qaeda affiliate in Syria designated as a terrorist organization by the UN).

Another U.S. contractor involved in the same program for non-US standard military supplies is Orbital ATK. This company received $250 million over just the past two years. Information as to what type of weapons and to whom those weapons were supplied is classified.

According to the documents, Orbital ATK transported weapons on 6 diplomatic Silk Way Airlines flights in July and August of 2015 flying the route Baku (Azerbaijan)-Tuzla (Bosnia and Herzegovina)-Baku-Kabul (Afghanistan). The weapons were exported by IGMAN j.j. Konjic, (Bosnia and Herzegovina) commissioned by Orbital ATK. The consignee was the National Police of Afghanistan. Interestingly, all these diplomatic flights with weapons had technical landings and a 7 h 30 min stop at Baku before their final destination – Afghanistan.

 

Military aircrafts of Azerbaijan transported 282 tons of cargo (PG-7VL and other grenades) on 10 diplomatic flights in April and May 2017 to the destination Baku-Rijeka (Croatia)-Baku. The consignor was the Ministry of Defense of Azerbaijan, and the consignee – Culmen International LLC, USA. This same company has been awarded two contracts ($47 million each) along with other contractors for non-US standard weapon supplies on 18 February 2016 and 19 April 2017 respectively. Culmen International LLC has also signed a $26.7 million contract for foreign weapons with the Department of Defense and a $3.9 million contract for newly manufactured non-US standard weapons.

Chemring Military Products is another main contractor in the program for non-US standard weapon supplies to the US army through diplomatic Silk Way Airlines flights. This military supplier has 4 contracts for $302.8 million in total. The weapons were purchased from local manufacturers in Serbia, Bulgaria, and Romania and according to documents transported to Iraq and Afghanistan via diplomatic flights.

One of those flights in particular, on 18 October 2016, carrying 15.5 tons of 122 mm rockets bought by Chemring in Belgrade, Serbia, was diverted from its destination – Kabul, and instead landed in Lahore, Pakistan. After a 2-hour stop, the aircraft took off to Afghanistan. The only possible explanation for the extension of the flight by a thousand kilometers is offloading in Pakistan, even though documents stated that the cargo was destined for Afghanistan.

 

The largest non-US standard weapons supplier to the US army is Alliant Techsystems Operations-USA with contracts totalling $490.4 million. In December of 2016, this company transported tons of grenades (API 23×115 mm, HE 23×115 mm, GSH 23×115 mm) from Yugoimport, Serbia to the Afghani Defense Ministry on diplomatic flights to the destination Baku-Belgrade-Kabul.

 

Saudi Arabia – sponsor and arms distributor

Besides the USA, another country that has purchased huge quantities of Eastern-European weapons and exported them on Silk Way Airlines diplomatic flights is Saudi Arabia. In 2016 and 2017, there were 23 diplomatic flights carrying weapons from Bulgaria, Serbia and Azerbaijan to Jeddah and Riyadh. The consignees were VMZ military plant and Transmobile from Bulgaria, Yugoimport from Serbia, and CIHAZ from Azerbaijan.

The Kingdom does not buy those weapons for itself, as the Saudi army uses only western weapons and those weapons are not compatible with its military standard. Therefore, the weapons transported on diplomatic flights end up in the hands of the terrorist militants in Syria and Yemen that Saudi Arabia officially admits supporting.

The Arab Kingdom also distributes military cargo to South Africa – a region plagued by wars over the control of the wealth in gold and diamonds found in African countries.

On 28 April and 12 May this year, Silk Way carried out two diplomatic flights from Baku to Burgas-Jeddah-Brazzaville (Republic of Congo). The military cargo on-board of both flights was paid for by Saudi Arabia, according to the documents leaked from Azerbaijan’s Embassy to Bulgarian sources. The aircraft made a technical landing at Jeddah airport with a 12 h 30 min stop for the first flight and 14 h stop for the second one.

The aircraft was loaded with mortars and anti-tank grenades including SPG-9 and GP-25. These very same weapons were discovered by the Iraqi army a month ago in an Islamic State warehouse in Mosul. Islamic State jihadists are also seen using those heavy weapons in propaganda videos posted online by the terrorist group. Interestingly, the consignee on the transport documents, however, is the Republican Guards of Congo.

 

In February and March of 2017, Saudi Arabia received 350 tons of weapons on Silk Way diplomatic flights flying to the route Baku-Belgrade-Prince Sultan-Baku. The cargo included 27 350 psc. 128-mm Plamen-a rockets and 10 000 pcs. 122 mm Grad rockets. The consignor was Tehnoremont Temerin, Serbia to order by Famеway Investment LTD, Cypruss.

On 5 March 2016, an Azerbaijan Air Force aircraft carried 1700 pcs. RPG-7 (consignor: Ministry of Defense of Azerbaijan) and 2500 pcs. PG-7VM (consignor: Transmobilе Ltd., Bulgaria) for the Defense Ministry of Saudi Arabia. Diplomatic flights from Burgas Airport to Prince Sultan Airport on 18 and 28 February 2017 each carried a further 5080 psc. 40 mm PG-7V for RPG-7 and 24 978 psc. RGD-5. The weapons were exported by Transmobile, Bulgaria to the Ministry of Defense of Saudi Arabia. Such munitions and RPG-7 originating in Bulgaria can often be seen in videos filmed and posted by the Islamic State on their propaganda channels.

UAE is another Arab country that has purchased Eastern European weapons which are not compatible with its military standards and were apparently re-supplied to a third party. On three flights to Burgas-Abu Dhabi-Swaihan in March and April of 2017, Silk Way transported 10.8 tons of PG7VM HEAT for 40 mm RPG-7 on each flight with technical landing and a 2-hour stop in Abu Dhabi. The exporter is Samel-90, Bulgaria, the importer – Al Tuff International Company LLC. The latter company is involved with Orbital ATK LLC, which is the Middle East subsidiary of the American military company Orbital ATK. Although the ultimate consignee is the UAE army, the documents of the flight reveal that the sponsoring party is Saudi Arabia.

 

Cash Payments

On 26 February 2016, an Azerbaijan Air Force aircraft took off from Baku and landed in UAE, where it loaded two armored vehicles and one Lexus car. The request for diplomatic clearance indicated the payment as cash – US dollars. The aircraft landed in North Sudan and, the next day, in the Republic of Congo. The exporter was Safe Cage Armour Works FZ LLC, UАЕ and the receiving party was the Republican Guards of Congo. The sponsoring party, however, was Saudi Arabia.

 

Diplomatic Flights carry deadly white phosphorus

White Phosphorus is an incendiary weapon whose use is very controversial due to the deadly harms it can inflict. On 31 March 2015, Silk Way transported 26 tons of military cargo including white phosphorus from Serbia (exporter: Yugoimport) and 63 tons from Bulgaria (exporter: Arsenal). On 22 March, another 100 tons of white phosphorus were exported from Yugoimport, Belgrade to Kabul. No contract is attached to the documents of those flights.

On 2 May 2015, a Silk Way aircraft loaded 17 tons of ammunition, including white phosphorus, at Burgas airport. The exporter was Dunarit, Bulgaria. The aircraft made a technical landing and a 4-hour stop at Baku before reaching its final destination – Kabul. The consignee was the Afghani police. No contract is attached as proof.

 

Baku – international hub for weapons

Azerbaijan’s Ministry of Defense was repeatedly the consignee of weapons which it actually did not receive. On 6 May 2015, an Azerbaijani military aircraft flew to Burgas (Bulgaria)-Incirlik (Turkey)-Burgas. It carried aviation equipment from Bulgaria to Turkey with the consigner: EMCO LTD, Sofia, and consignee – Ministry of Defense of Azerbaijan. However, the cargo was offloaded in Turkey and never reached Azerbaijan.

Some of the weapons that Azerbaijan carries on diplomatic flights were used by its military in Nagorno-Karabakh against Armenia. In 2016, Azerbaijan accused Armenia of using white phosphorus. Armenia denied the allegations and in turn accused Azerbaijan of fabrication, as the only piece of evidence was based on a single unexploded grenade found by Azerbaijan’s soldiers. According to the documents from the Embassy of Azerbaijan in Sofia, white phosphorus munitions were carried on a diplomatic flight via Baku the previous year.

Baku plays the role of an international hub for weapons. Many of the flights make technical landings with stops of a few hours at Baku airport or other intermediary airports en-route to their final destinations. Moreover, these types of aircrafts flying to the same destinations do not typically make technical landings. Therefore, a landing for refueling is not actually required. Despite this, Silk Way aircrafts constantly made technical landings. A case in point: in December of 2015 Silk Way carried out 14 flights with 40 tons of weapons on each flight to the destination Ostrava (the Czech Republic)-Ovda (Israel)-Nososny (Azerbaijan). The exporter is not mentioned in the documents while the receiver is consistently the Defense Ministry of Azerbaijan. Strangely, the aircraft diverted and landed at Ovda airport (a military base in Southern Israel), where it remained for 2 hours.

In 2017, there were 5 flights from Nish (Serbia) via Ovda (Israel) to Nasosny (Azerbaijan). Each flight carried 44 tons of cargo – SPG Howitzer, RM-70/85. The consignor is MSM Martin, Serbia, the consignee: Elbit Systems, Israel, and the Ministry of Defense of Azerbaijan. All aircrafts landed in Israel and stayed for 2 hours en-route to Azerbaijan.

The same Israeli company Elbit Systems on a flight from Barno (the Czech Republic) via Tel Aviv (Israel) to Bratislava (Slovakia) re-exported armored vehicles (TATRA T-815 VP31, TATRA T-815 VPR9). They were sent by Real Trade, Prague to Elbit Systems. The ultimate consignee, however, was the Ministry of Defense of Azerbaijan. The aircraft landed in Tel Aviv and then in Bratislava, where the cargo was imported by another company – MSM Martin, Slovakia. It is not clear why the plane flew from Europe to Asia and then back to Europe with the same cargo on-board. Ultimately, it did not reach its final destination – Azerbaijan. This type of aircraft, IL 76TD, can carry cargo of up to 50 tons. This one carried only 30 tons according to the documentation provided. Therefore, it could carry additional cargo of 20 tons. Since the flight was diplomatic, it was not subjected to inspection.

 

A military coup after a diplomatic flight to Burkina Faso

Some diplomatic flights carry weapons for different conflict zones crossing Europe, Asia and Africa. Such is the case with two Azerbaijan Air Forces flights to the destination Baku-Belgrade-Jeddah-Brazzaville-Burkina Faso on 30 August and 5 September 2015. The consignors were CIHAZ, Azerbaijan, and Yugoimport, Serbia. The consignee was the Ministry of Defense of the Republic of Congo. The aircraft made two technical landings – in Turkey and Saudi Arabia.

The 41.2-ton cargo from Baku and Belgrade included: 7, 62 mm cartridges, 12 pcs. sniper rifles, 25 pcs. М12 “Black Spear” calibre 12,7х108 mm, 25 psc. RBG 40×46 mm/6M11, and 25 pcs. Coyote machine gun 12,7х108 mm with tripods. The same heavy machine gun appeared in videos and photos posted online by militant groups in Idlib and the province of Hama in Syria a few months later. The aircraft also carried: 1999 psc. M70B1 7,62х39 mm and 25 psc. М69А 82 мм. On 26 February 2016, a video featuring the same М69А 82 mm weapons was posted to Youtube by a militant group calling itself Division 13 and fighting north of Aleppo.

Interestingly, the aircraft that carried the same type of weapons landed in Diyarbakir (Turkey), 235 km away from the border with Syria. Another type of weapon, RBG 40 mm/6M11, which was from the same flight and supposedly destined for Congo too, appeared in a video of the Islamic Brigade of Al Safwa in Northern Aleppo.

After Turkey, the aircraft landed in Saudi Arabia and remained there for a day. Afterwards it landed in Congo and Burkina Faso. A week later, there was an attempted military coup in Burkina Faso.

 

300 tons of RPG-s, machine guns and ammunition for the Kurds

In March of 2017, over 300 tons of weapons were allegedly sent to the People’s Protection Units (YPG) in Northern Syria. Six diplomatic flights transported 43 tons of grenades on each flight from VMZ Military Plant, Bulgaria, to the Defense Ministry of Iraq. There are no contracts applied, however. On 28 March, 82 tons of cargo (AKM 7,62×39 mm and AG-7) were sent from Otopeni (Romania) to Erbil (Iraqi Kurdistan). The consignor was Romtechnica S.A., the consignee – again the Ministry of Defense in Baghdad. No contracts are provided for this flight either.

On 16 March 2016, yet another Silk Way diplomatic flight carried 40 tons of military cargo from Slovenia to Erbil: the exporter is ELDON S.R.O., Slovakia, the importer – Wide City Ltd. Co, Erbil, the final consignee – the government of Kurdistan.

Wide City Ltd. Co has three offices – in Limassol (Cyprus), Sofia (Bulgaria) and Erbil. The office of the Bulgarian company Techno Defence Ltd is at the address in Sofia. On the website of the company, the owner of Techno Defense Ltd Hair Al Ahmed Saleh claims that he has an office in Erbil and that his company manufactures Zagros weapons in Azerbaijan (K15 zagros, 9×19 mm and automatic K16 zagros). These types of Zagros weapons appeared in propaganda footage posted by the military wing of the Kurdish PKK party, which is designated as a terrorist organisation by Turkey. The President of Azerbaijan Ilham Aliev is also an ethnical Kurd.

I reached out to all sides concerned involving my investigation. However, I have not received any comment.

πηγή

 

350 διπλωματικές πτήσεις μεταφέρουν όπλα για τρομοκράτες

 
 

Η Silk Way Airlines του Αζερμπαϊτζάν μεταφέρει όπλα με διπλωματική άδεια για τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Κονγκό

 

Τουλάχιστον 350 διπλωματικές αεροπορικές εταιρείες Silk Way Airlines (μια κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν) μετέφεραν όπλα για πολεμικές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 3 χρόνια. Τα κρατικά αεροσκάφη του Αζερμπαϊτζάν μετέφεραν δεκάδες τόνους βαρέων όπλων και πυρομαχικών προς τους τρομοκράτες υπό την κάλυψη διπλωματικών πτήσεων.

Έγγραφα που αφορούσαν τη Silk Way Airlines σε προμήθειες όπλων μου εστάλησαν από έναν ανώνυμο λογαριασμό twitter – Anonymous Bulgaria.

 

Τα αρχεία που διέρρευσαν περιλαμβάνουν αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας και της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν προς τη Βουλγαρία με συνημμένα έγγραφα για συμφωνίες όπλων και διπλωματική εκκαθάριση για υπερπτήσεις ή / και προσγείωση στη Βουλγαρία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ, Τουρκία , για να αναφέρουμε μερικά.

Σύμφωνα με αυτά τα έγγραφα, η Silk Way Airlines προσέφερε διπλωματικές πτήσεις σε ιδιωτικές εταιρείες και κατασκευαστές όπλων από τις ΗΠΑ, τα Βαλκάνια και το Ισραήλ, καθώς και στους στρατιωτικούς της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM) και του στρατού δυνάμεις της Γερμανίας και της Δανίας στο Αφγανιστάν και της Σουηδίας στο Ιράκ. Οι διπλωματικές πτήσεις εξαιρούνται από επιταγές, λογαριασμούς αέρα και φόρους, πράγμα που σημαίνει ότι τα αεροπλάνα Silk Way μετέφεραν ελεύθερα εκατοντάδες τόνους όπλων σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο χωρίς ρύθμιση. Πραγματοποίησαν τεχνικές προσγειώσεις με διαμονή που κυμαίνεται από μερικές ώρες έως μια ημέρα σε ενδιάμεσες τοποθεσίες χωρίς λογικούς λόγους, όπως η ανάγκη ανεφοδιασμού των αεροπλάνων.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) για τα επικίνδυνα εμπορεύματα, οι φορείς εκμετάλλευσης, που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα απαγορευμένα για αεροπορική μεταφορά με πολιτικά αεροσκάφη, πρέπει να υποβάλουν αίτηση για εξαίρεση για τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων αεροπορικώς.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν έστειλε οδηγίες στις πρεσβείες του στη Βουλγαρία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ζητήσουν διπλωματική άδεια για τις πτήσεις της Silk Way Airlines. Οι πρεσβείες έστειλαν διπλωματικές σημειώσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών της σχετικής χώρας για να ζητήσουν τέτοια εξαίρεση. Το Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε ένα σημείωμα που υπογράφηκε από τις τοπικές αρχές πολιτικής αεροπορίας, παρέχοντας εξαίρεση για τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων.

Οι αιτήσεις για διπλωματική άδεια περιλάμβαναν πληροφορίες σχετικά με τον τύπο και την ποσότητα των επικίνδυνων εμπορευμάτων – βαρέα όπλα και πυρομαχικά. Ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές πολλών χωρών (Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Τσεχική Δημοκρατία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Πολωνία, Τουρκία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα κ.λπ.) έχουν κλείσει τα μάτια και επιτρέπουν διπλωματικές πτήσεις για τη μεταφορά τόνων όπλων, που εκτελούνται από πολιτικά αεροσκάφη για στρατιωτικές ανάγκες. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της IATA, δεν επιτρέπεται η μεταφορά στρατιωτικών φορτίων με πολιτικά αεροσκάφη. Για να ξεπεράσει αυτήν τη νομιμότητα, η Silk Way Airlines υπέβαλε αίτηση για διπλωματική εξαίρεση μέσω τοπικών υπηρεσιών.

 

Οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

Μεταξύ των κύριων πελατών της υπηρεσίας «διπλωματικών πτήσεων για όπλα» που παρέχεται από τη Silk Way Airlines είναι αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες προμηθεύουν όπλα στον αμερικανικό στρατό και στην Αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Το κοινό στοιχείο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι όλοι προμηθεύουν τυπικά όπλα εκτός των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, τα όπλα δεν χρησιμοποιούνται από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το μητρώο των ομοσπονδιακών συμβάσεων, τα τελευταία 3 χρόνια οι αμερικανικές εταιρείες έλαβαν συνολικά συμβάσεις 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο πλαίσιο ενός ειδικού κυβερνητικού προγράμματος για προμήθειες όπλων εκτός των ΗΠΑ.

Όλοι τους χρησιμοποίησαν τη Silk Way Airlines για τη μεταφορά όπλων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν το Silk Way δεν είχε αεροσκάφη λόγω ενός πολυάσχολου προγράμματος, τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν μετέφεραν το στρατιωτικό φορτίο, αν και τα όπλα δεν έφτασαν ποτέ στο Αζερμπαϊτζάν.

Τα έγγραφα που διέρρευσαν από την Πρεσβεία περιλαμβάνουν συγκλονιστικά παραδείγματα μεταφοράς όπλων. Για παράδειγμα: στις 12 Μαΐου 2015 ένα αεροσκάφος των αεροπορικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν μετέφερε 7,9 τόνους PG-7V και 10 τόνους PG-9V στον υποτιθέμενο προορισμό μέσω της διαδρομής Μπουργκάς (Βουλγαρία) -Incirlik (Τουρκία) -Μπουργκάς- Nasosny (Αζερμπαϊτζάν).

Ο αποστολέας ήταν η αμερικανική εταιρεία Purple Shovel και ο παραλήπτης – το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με τα έγγραφα, ωστόσο, το στρατιωτικό φορτίο εκφορτώθηκε στη στρατιωτική βάση Incirlik και δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη. Τα όπλα πωλήθηκαν στο Purple Shovel από την Alguns της Βουλγαρίας και κατασκευάστηκαν από το στρατιωτικό εργοστάσιο της Βουλγαρίας VMZ.

 Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό μητρώο συμβάσεων, τον Δεκέμβριο του 2014 η USSOCOM υπέγραψε σύμβαση 26,7 εκατομμυρίων δολαρίων με την Purple Shovel. Η Βουλγαρία επισημάνθηκε ως χώρα προέλευσης των όπλων.

Στις 6 Ιουνίου 2015, ένας 41χρονος Αμερικανός υπήκοος Francis Norvello, υπάλληλος του Purple Shovel, σκοτώθηκε σε μια έκρηξη όταν μια χειροβομβίδα με ρόκα βλάβη σε στρατιωτική περιοχή κοντά στο χωριό Anevo της Βουλγαρίας.

Δύο άλλοι Αμερικανοί και δύο Βούλγαροι τραυματίστηκαν επίσης.

Στη συνέχεια, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βουλγαρία δημοσίευσε μια δήλωση που ανακοίνωσε ότι οι εργολάβοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ εργάζονταν σε ένα στρατιωτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό μετριοπαθών ανταρτών στη Συρία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποσυρθεί αμέσως η πρέσβη των ΗΠΑ στη Σόφια από τη θέση της.

Τα ίδια όπλα με αυτά που προμηθεύει η Purple Shovel δεν χρησιμοποιήθηκαν από μετριοπαθείς αντάρτες στη Συρία.Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ενώ ανέφερα τη μάχη του Χαλέπι ως ανταποκριτή για τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, βρήκα και μαγνητοσκόπησα 9 υπόγειες αποθήκες γεμάτες βαριά όπλα με τη Βουλγαρία ως χώρα καταγωγής τους. Χρησιμοποιήθηκαν από το μέτωπο Al Nusra (θυγατρική της Αλ Κάιντα στη Συρία που χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική οργάνωση από τον ΟΗΕ).

Ένας άλλος εργολάβος των ΗΠΑ που συμμετέχει στο ίδιο πρόγραμμα για στρατιωτικές προμήθειες εκτός των ΗΠΑ είναι η Orbital ATK.

Αυτή η εταιρεία έλαβε 250 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία δύο χρόνια. Πληροφορίες σχετικά με τον τύπο των όπλων και σε ποιον παρέχονται αυτά τα όπλα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Orbital ATK μετέφερε όπλα σε 6 διπλωματικές πτήσεις της Silk Way Airlines τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 με τη διαδρομή Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) -Τούζλα (Βοσνία-Ερζεγοβίνη)-Μπακού-Καμπούλ (Αφγανιστάν). Τα όπλα εξήχθησαν από τον IGMAN jj Konjic, (Βοσνία-Ερζεγοβίνη) που ανατέθηκε από την Orbital ATK.

Ο παραλήπτης ήταν η Εθνική Αστυνομία του Αφγανιστάν. Είναι ενδιαφέρον ότι όλες αυτές οι διπλωματικές πτήσεις με όπλα είχαν τεχνικές προσγειώσεις και στάση 7 ωρών 30 λεπτών στο Μπακού πριν από τον τελικό προορισμό τους – το Αφγανιστάν.

Τα στρατιωτικά αεροσκάφη του Αζερμπαϊτζάν μετέφεραν 282 τόνους φορτίου (PG-7VL και άλλες χειροβομβίδες) σε 10 διπλωματικές πτήσεις τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2017 προς τον προορισμό Μπακού-Ριέκα (Κροατία)-Μπακού. Ο αποστολέας ήταν το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν και ο παραλήπτης – Culmen International LLC, ΗΠΑ.

Στην ίδια εταιρεία έχουν ανατεθεί δύο συμβόλαια (47 εκατομμύρια δολάρια το καθένα) μαζί με άλλους εργολάβους για προμήθειες όπλων εκτός ΗΠΑ στις 18 Φεβρουαρίου 2016 και στις 19 Απριλίου 2017 αντίστοιχα. Η Culmen International LLC υπέγραψε επίσης συμβόλαιο 26,7 εκατομμυρίων δολαρίων για ξένα όπλα με το Υπουργείο Άμυνας και σύμβαση 3,9 εκατομμυρίων δολαρίων για νέα κατασκευασμένα τυπικά όπλα εκτός των ΗΠΑ.

Η Chemring Military Products είναι ένας άλλος κύριος εργολάβος στο πρόγραμμα προμηθειών όπλων εκτός ΗΠΑ στον στρατό των ΗΠΑ μέσω διπλωματικών πτήσεων της Silk Way Airlines. Αυτός ο στρατιωτικός προμηθευτής έχει 4 συμβόλαια για 302,8 εκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Τα όπλα αγοράστηκαν από τοπικούς κατασκευαστές στη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και σύμφωνα με έγγραφα που μεταφέρθηκαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν μέσω διπλωματικών πτήσεων.

Μία από αυτές τις πτήσεις ειδικότερα, στις 18 Οκτωβρίου 2016, με μεταφορά 15,5 τόνων πυραύλων 122 mm που αγόρασε η Chemring στο Βελιγράδι της Σερβίας, εκτράπηκε από τον προορισμό της – την Καμπούλ, και αντ ‘αυτού προσγειώθηκε στο Λαχόρη του Πακιστάν. Μετά από μια στάση 2 ωρών, το αεροσκάφος απογειώθηκε στο Αφγανιστάν.

Η μόνη πιθανή εξήγηση για την επέκταση της πτήσης κατά χίλια χιλιόμετρα είναι η εκφόρτωση στο Πακιστάν, παρόλο που τα έγγραφα ανέφεραν ότι το φορτίο προοριζόταν για το Αφγανιστάν.

Ο μεγαλύτερος προμηθευτής τυπικών όπλων εκτός των ΗΠΑ στον αμερικανικό στρατό είναι η Alliant Techsystems Operations-USA με συμβάσεις συνολικού ύψους 490,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Τον Δεκέμβριο του 2016, αυτή η εταιρεία μετέφερε τόνους χειροβομβίδων (API 23×115 mm, HE 23×115 mm, GSH 23×115 mm) από το Yugoimport, Σερβία στο Αφγανικό Υπουργείο Άμυνας με διπλωματικές πτήσεις προς τον προορισμό Μπακού-Βελιγράδι-Καμπούλ.

 

Σαουδική Αραβία – χορηγός και διανομέας όπλων

Εκτός από τις ΗΠΑ, μια άλλη χώρα που έχει αγοράσει τεράστιες ποσότητες όπλων από την Ανατολική Ευρώπη και τα εξήγαγε με διπλωματικές πτήσεις της Silk Way Airlines είναι η Σαουδική Αραβία.

Το 2016 και το 2017, πραγματοποιήθηκαν 23 διπλωματικές πτήσεις που μετέφεραν όπλα από τη Βουλγαρία, τη Σερβία και το Αζερμπαϊτζάν προς τη Τζέντα και το Ριάντ.

Οι παραλήπτες ήταν στρατιωτικό εργοστάσιο VMZ και Transmobile από τη Βουλγαρία, Yugoimport από τη Σερβία και CIHAZ από το Αζερμπαϊτζάν.

Το Βασίλειο δεν αγοράζει αυτά τα όπλα για τον εαυτό του, καθώς ο Σαουδικός στρατός χρησιμοποιεί μόνο δυτικά όπλα και αυτά τα όπλα δεν είναι συμβατά με το στρατιωτικό του πρότυπο.

Ως εκ τούτου, τα όπλα που μεταφέρονται με διπλωματικές πτήσεις καταλήγουν στα χέρια των τρομοκρατικών μαχητών στη Συρία και την Υεμένη που η Σαουδική Αραβία παραδέχεται επίσημα ότι υποστηρίζει.

Το Αραβικό Βασίλειο διανέμει επίσης στρατιωτικό φορτίο στη Νότια Αφρική – μια περιοχή που μαστίζεται από πολέμους σχετικά με τον έλεγχο του πλούτου σε χρυσό και διαμάντια που βρέθηκαν σε αφρικανικές χώρες.

Στις 28 Απριλίου και στις 12 Μαΐου φέτος, η Silk Way πραγματοποίησε δύο διπλωματικές πτήσεις από το Μπακού προς Μπουργκάς-Τζέντα-Μπραζαβίλ (Δημοκρατία του Κονγκό). Το στρατιωτικό φορτίο και των δύο πτήσεων πληρώθηκε από τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσε από την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν σε βουλγαρικές πηγές. Το αεροσκάφος έκανε τεχνική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Τζέντα με στάση 12 ωρών 30 λεπτών για την πρώτη πτήση και στάση 14 ωρών για τη δεύτερη.

Το αεροσκάφος ήταν γεμάτο με κονιάματα και χειροβομβίδες, συμπεριλαμβανομένων των SPG-9 και GP-25. Αυτά τα ίδια όπλα ανακαλύφθηκαν από τον ιρακινό στρατό πριν από ένα μήνα σε μια αποθήκη Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη. Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται επίσης να χρησιμοποιούν αυτά τα βαριά όπλα σε βίντεο προπαγάνδας που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο από την τρομοκρατική ομάδα. Είναι ενδιαφέρον ότι ο παραλήπτης στα έγγραφα μεταφοράς, ωστόσο, είναι οι Ρεπουμπλικανικοί Φρουροί του Κονγκό.

 

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2017, η Σαουδική Αραβία έλαβε 350 τόνους όπλων σε διπλωματικές πτήσεις Silk Way που πετούν προς τη διαδρομή Μπακού-Βελιγράδι-Πρίγκιπας Σουλτάνος-Μπακού. Το φορτίο περιελάμβανε 27 350 psc. 128 mm Plamen-a πυραύλους και 10 000 τεμ. Πύραυλοι 122 mm Grad. Ο αποστολέας ήταν Tehnoremont Temerin, Σερβία για παραγγελία από την Famеway Investment LTD, Cypruss.

Στις 5 Μαρτίου 2016, ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν μετέφερε 1700 τεμ. RPG-7 (αποστολέας: Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν) και 2500 τεμ. PG-7VM (αποστολέας: Transmobilе Ltd., Bulgaria) για το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας.

Οι διπλωματικές πτήσεις από το Αεροδρόμιο του Μπουργκάς προς το αεροδρόμιο Prince Sultan στις 18 και 28 Φεβρουαρίου 2017 έκαναν 5050 psc. 40 mm PG-7V για RPG-7 και 24 978 psc. RGD-5. Τα όπλα εξήχθησαν από την Transmobile της Βουλγαρίας στο Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας. Τέτοια πυρομαχικά και RPG-7 που προέρχονται από τη Βουλγαρία μπορούν συχνά να προβληθούν σε βίντεο που γυρίστηκαν και δημοσιεύτηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στα κανάλια προπαγάνδας τους.

Τα ΗΑΕ είναι μια άλλη αραβική χώρα που έχει αγοράσει όπλα της Ανατολικής Ευρώπης που δεν είναι συμβατά με τα στρατιωτικά της πρότυπα και προφανώς προμηθεύτηκαν εκ νέου σε τρίτους. Σε τρεις πτήσεις προς Μπουργκάς-Αμπού Ντάμπι-Σουάιχαν τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2017, η Silk Way μετέφερε 10,8 τόνους PG7VM HEAT για 40 mm RPG-7 σε κάθε πτήση με τεχνική προσγείωση και στάση 2 ωρών στο Αμπού Ντάμπι. Ο εξαγωγέας είναι η Samel-90, Βουλγαρία, ο εισαγωγέας – Al Tuff International Company LLC. Η τελευταία εταιρεία ασχολείται με την Orbital ATK LLC, η οποία είναι θυγατρική της Μέσης Ανατολής της αμερικανικής στρατιωτικής εταιρείας Orbital ATK. Αν και ο τελικός παραλήπτης είναι ο στρατός των ΗΑΕ, τα έγγραφα της πτήσης αποκαλύπτουν ότι ο χορηγός είναι η Σαουδική Αραβία.

 

Πληρωμές μετρητών

Στις 26 Φεβρουαρίου 2016, ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν απογειώθηκε από το Μπακού και προσγειώθηκε στα ΗΑΕ, όπου φορτώθηκε δύο θωρακισμένα οχήματα και ένα αυτοκίνητο Lexus. Το αίτημα για διπλωματική εκκαθάριση ανέφερε την πληρωμή ως μετρητά – δολάρια ΗΠΑ Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Βόρειο Σουδάν και, την επόμενη μέρα, στη Δημοκρατία του Κονγκό.

Ο εξαγωγέας ήταν η Safe Cage Armor Works FZ LLC, UАЕ και το μέρος που δέχθηκε ήταν οι Ρεπουμπλικανικοί Φρουροί του Κονγκό Το χορηγικό κόμμα, ωστόσο, ήταν η Σαουδική Αραβία.

 

Οι διπλωματικές πτήσεις φέρουν θανατηφόρο λευκό φωσφόρο

Ο Λευκός Φώσφορος είναι ένα εμπρηστικό όπλο του οποίου η χρήση είναι πολύ αμφιλεγόμενη λόγω των θανατηφόρων βλαβών που μπορεί να προκαλέσει. Στις 31 Μαρτίου 2015, η Silk Way μετέφερε 26 τόνους στρατιωτικού φορτίου, συμπεριλαμβανομένου λευκού φωσφόρου από τη Σερβία (εξαγωγέας: Yugoimport) και 63 τόνων από τη Βουλγαρία (εξαγωγέας: Arsenal). Στις 22 Μαρτίου, άλλοι 100 τόνοι λευκού φωσφόρου εξήχθησαν από το Yugoimport του Βελιγραδίου στην Καμπούλ. Δεν επισυνάπτεται σύμβαση στα έγγραφα αυτών των πτήσεων.

Στις 2 Μαΐου 2015, ένα αεροσκάφος Silk Way φόρτωσε 17 τόνους πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένου του λευκού φωσφόρου, στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς. Ο εξαγωγέας ήταν η Dunarit της Βουλγαρίας. Το αεροσκάφος έκανε τεχνική προσγείωση και στάση 4 ωρών στο Μπακού πριν φτάσει στον τελικό του προορισμό – την Καμπούλ. Ο παραλήπτης ήταν η αφγανική αστυνομία. Δεν επισυνάπτεται σύμβαση ως απόδειξη.

 

Μπακού – διεθνής κόμβος για όπλα

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ήταν επανειλημμένα ο παραλήπτης όπλων που στην πραγματικότητα δεν έλαβε.

Στις 6 Μαΐου 2015, ένα στρατιωτικό αεροσκάφος του Αζερμπαϊτζάν πέταξε προς Μπουργκάς (Βουλγαρία) -Incirlik (Τουρκία) -Μπουργκάς.

Μετέφερε αεροπορικό εξοπλισμό από τη Βουλγαρία στην Τουρκία με τον αποστολέα: EMCO LTD, Sofia και παραλήπτη – Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν. Ωστόσο, το φορτίο εκφορτώθηκε στην Τουρκία και δεν έφτασε ποτέ στο Αζερμπαϊτζάν.

Μερικά από τα όπλα που φέρνει το Αζερμπαϊτζάν σε διπλωματικές πτήσεις χρησιμοποιήθηκαν από τον στρατό του στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατά της Αρμενίας.

 

Το 2016, το Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε την Αρμενία ότι χρησιμοποιεί λευκό φωσφόρο.

Η Αρμενία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και με τη σειρά του κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν για επινοήσεις, καθώς το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο βασίστηκε σε μια μόνο εκρηκτική χειροβομβίδα που βρήκαν οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στη Σόφια, πυρομαχικά λευκού φωσφόρου μεταφέρθηκαν σε διπλωματική πτήση μέσω Μπακού το προηγούμενο έτος.

Το Μπακού παίζει ρόλο διεθνούς κόμβου για όπλα. Πολλές από τις πτήσεις πραγματοποιούν τεχνικές προσγειώσεις με στάσεις λίγων ωρών στο αεροδρόμιο του Μπακού ή σε άλλους ενδιάμεσους αερολιμένες κατά τη διαδρομή προς τους τελικούς προορισμούς τους. Επιπλέον, αυτοί οι τύποι αεροσκαφών που πετούν προς τους ίδιους προορισμούς συνήθως δεν πραγματοποιούν τεχνικές προσγειώσεις. Επομένως, δεν απαιτείται προσγείωση για ανεφοδιασμό. Παρ ‘όλα αυτά, τα αεροσκάφη Silk Way πραγματοποίησαν συνεχώς τεχνικές προσγειώσεις.

Για παράδειγμα: τον Δεκέμβριο του 2015 η Silk Way πραγματοποίησε 14 πτήσεις με 40 τόνους όπλων σε κάθε πτήση προς τον προορισμό Οστράβα (Τσεχική Δημοκρατία) – Όβντα (Ισραήλ) – Νόσνι (Αζερμπαϊτζάν). Ο εξαγωγέας δεν αναφέρεται στα έγγραφα, ενώ ο παραλήπτης είναι σταθερά Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Περιέργως, το αεροσκάφος εκτρέπεται και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ovda (στρατιωτική βάση στο Νότιο Ισραήλ),όπου παρέμεινε για 2 ώρες.

Το 2017, πραγματοποιήθηκαν 5 πτήσεις από Nish (Σερβία) μέσω Ovda (Ισραήλ) προς Nasosny (Αζερμπαϊτζάν). Κάθε πτήση μετέφερε 44 τόνους φορτίου – SPG Howitzer, RM-70/85.

Ο αποστολέας είναι ο MSM Martin, η Σερβία, ο παραλήπτης: Elbit Systems, Ισραήλ και το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν. Όλα τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο Ισραήλ και έμειναν για 2 ώρες καθ ‘οδόν προς το Αζερμπαϊτζάν.

Η ίδια ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems σε πτήση από το Μπάρνο (Τσεχία) μέσω Τελ Αβίβ (Ισραήλ) προς Μπρατισλάβα (Σλοβακία) επανεξήγαγε θωρακισμένα οχήματα (TATRA T-815 VP31, TATRA T-815 VPR9). Εστάλησαν από την Real Trade, Πράγα στην Elbit Systems. Ο τελικός παραλήπτης, ωστόσο, ήταν το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Τελ Αβίβ και στη συνέχεια στην Μπρατισλάβα, όπου το φορτίο εισήχθη από άλλη εταιρεία – MSM Martin, Σλοβακία.

Δεν είναι σαφές γιατί το αεροπλάνο πέταξε από την Ευρώπη στην Ασία και μετά επέστρεψε στην Ευρώπη με το ίδιο φορτίο. Τελικά, δεν έφτασε στον τελικό του προορισμό – το Αζερμπαϊτζάν.

Αυτός ο τύπος αεροσκάφους, IL 76TD, μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως και 50 τόνων.

Αυτό μετέφερε μόνο 30 τόνους σύμφωνα με την τεκμηρίωση που παρέχεται.

Επομένως, θα μπορούσε να μεταφέρει επιπλέον φορτίο 20 τόνων. Δεδομένου ότι η πτήση ήταν διπλωματική,δεν υποβλήθηκε σε επιθεώρηση.

 

Στρατιωτικό πραξικόπημα μετά από διπλωματική πτήση προς Μπουρκίνα Φάσο

Ορισμένες διπλωματικές πτήσεις μεταφέρουν όπλα για διαφορετικές ζώνες σύγκρουσης που διασχίζουν την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Αυτό συμβαίνει με δύο πτήσεις αεροπορικών δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν προς τον προορισμό Μπακού-Βελιγράδι-Τζέντα-Μπραζαβίλ-Μπουρκίνα Φάσο στις 30 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου 2015.

Οι αποστολείς ήταν οι CIHAZ, Azerbaijan και Yugoimport, Σερβία. Ο παραλήπτης ήταν το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας του Κονγκό. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε δύο τεχνικές προσγειώσεις – στην Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Το φορτίο 41,2 τόνων από το Μπακού και το Βελιγράδι περιελάμβανε: φυσίγγια 7, 62 mm, 12 τεμ. τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή, 25 τεμ. М12 “Μαύρο δόρυ” διαμέτρου 12,7-108 mm, 25 psc. RBG 40×46 mm / 6M11 και 25 τεμ. Πολυβόλο κογιότ 12,7-108 mm με τρίποδα. Το ίδιο βαρύ πολυβόλο εμφανίστηκε σε βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από μαχητικές ομάδες στο Idlib και την επαρχία Hama στη Συρία λίγους μήνες αργότερα.

Το αεροσκάφος μετέφερε επίσης: 1999 psc. M70B1 7,62х39 mm και 25 psc. М69А 82 мм. Στις 26 Φεβρουαρίου 2016, ένα βίντεο με τα ίδια όπλα М69А 82 mm δημοσιεύτηκε στο Youtube από μια μαχητική ομάδα που ονομάζεται Division 13 και πολεμούσε βόρεια του Χαλεπίου.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα αεροσκάφη που μετέφεραν τον ίδιο τύπο όπλων προσγειώθηκαν στο Ντιγιαρμπακίρ (Τουρκία), 235 χλμ. Από τα σύνορα με τη Συρία. Ένας άλλος τύπος όπλου, RBG 40 mm / 6M11, που ήταν από την ίδια πτήση και υποτίθεται ότι προοριζόταν και για το Κονγκό, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο της Ισλαμικής Ταξιαρχίας του Al Safwa στο Βόρειο Χαλέπι.

Μετά την Τουρκία, τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στη Σαουδική Αραβία και παρέμειναν εκεί για μια μέρα. Στη συνέχεια προσγειώθηκε στο Κονγκό και τη Μπουρκίνα Φάσο. Μια εβδομάδα αργότερα, έγινε απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Μπουρκίνα Φάσο.

 

300 τόνοι RPG-s, πολυβόλα και πυρομαχικά για τους Κούρδους

Τον Μάρτιο του 2017, περισσότεροι από 300 τόνοι όπλων εστάλησαν στις μονάδες προστασίας των ανθρώπων (YPG) στη Βόρεια Συρία. Έξι διπλωματικές πτήσεις μετέφεραν 43 τόνους χειροβομβίδων σε κάθε πτήση από το στρατιωτικό εργοστάσιο VMZ, Βουλγαρία, στο Υπουργείο Άμυνας του Ιράκ. Ωστόσο, δεν εφαρμόζονται συμβάσεις. Στις 28 Μαρτίου, απεστάλησαν 82 τόνοι φορτίου (AKM 7,62×39 mm και AG-7) από το Otopeni (Ρουμανία) στο Erbil (Ιρακινό Κουρδιστάν).

Ο αποστολέας ήταν η Romtechnica SA, ο παραλήπτης – και πάλι το Υπουργείο Άμυνας στη Βαγδάτη.

Δεν παρέχονται συμβόλαια για αυτήν την πτήση.

Στις 16 Μαρτίου 2016, μια άλλη διπλωματική πτήση Silk Way μετέφερε 40 τόνους στρατιωτικού φορτίου από τη Σλοβενία ​​στο Erbil: ο εξαγωγέας είναι η ELDON SRO, Σλοβακία, ο εισαγωγέας – Wide City Ltd. Co, Erbil, ο τελικός παραλήπτης – η κυβέρνηση του Κουρδιστάν.

Η Wide City Ltd. Co έχει τρία γραφεία – στη Λεμεσό (Κύπρος), στη Σόφια (Βουλγαρία) και στο Erbil. Το γραφείο της βουλγαρικής εταιρείας Techno Defense Ltd βρίσκεται στη διεύθυνση Sofia.

Στον ιστότοπο της εταιρείας, ο ιδιοκτήτης της Techno Defense Ltd Hair Al Ahmed Saleh ισχυρίζεται ότι έχει γραφείο στο Erbil και ότι η εταιρεία του κατασκευάζει όπλα Zagros στο Αζερμπαϊτζάν (K15 zagros, 9×19 mm και αυτόματα K16 zagros).

Αυτοί οι τύποι όπλων Zagros εμφανίστηκαν σε βίντεο προπαγάνδας που δημοσιεύτηκε από τη στρατιωτική πτέρυγα του κουρδικού κόμματος PKK, το οποίο χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία.

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliev είναι επίσης εθνικός Κούρδος.

Έφτασα σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές που αφορούσαν την έρευνά μου Ωστόσο, δεν έχω λάβει κανένα σχόλιο.

 

 

Προβολές : 255


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα