Διώξεις για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Διώξεις για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

7 Ιουλίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:67
Μοίρασέ το
Μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος.

ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ, ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ 25 ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!!!
Μην ξεχάσετε εσείς οι… ΣΥΡΙΖΑίοι, να ξαναψηφίσετε τα ίδια καθάρματα.
Καλλιόπη Σουφλή
Διώξεις για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Σε κλοιό.. πλημμελημάτων βρίσκονται, 16 μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017 στη Μάνδρα που στοίχισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους, η Περιφέρεια Αττικής, τρεις Δήμοι και δύο Δασαρχεία.

Μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος  σε βάρος εννέα προσώπων και κατά παντός άλλου υπευθύνου ενώ η δικογραφία διαβιβάστηκε με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος σε ανακριτή λόγω σπουδαιότητας.

Οι  ποινικές διώξεις ασκήθηκαν από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου και αφορούν στα αδικήματα:

– Πλημμύρα από αμέλεια

– Ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή

– Σωματικές βλάβες από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή

– Παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως

Κατηγορούμενοι είναι:

– Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου

– Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου

– Η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη

– Ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς

– Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης

– Οι δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων και

– Δύο υπάλληλοι των δύο δασαρχείων

Με την εισαγγελική διάταξη απαλλάσσονται πέντε άτομα που είχαν μπει στο στόχαστρο της έρευνας και ακόμη 11 πρόσωπα που είχαν καταμηνυθεί από ιδιώτες, φορείς και οικολογικές οργανώσεις.

Για τους πέντε απαλλαγέντες  η εισαγγελέας ζητεί την παύση της ποινικής τους δίωξης λόγω παραγραφής αδικημάτων που αφορούν πολεοδομικές παραβάσεις και κοινώς επικίνδυνες βλάβες. Για τα υπόλοιπα 11 πρόσωπα κρίθηκε ότι δεν είχαν αρμοδιότητες σχετικές με την πρόληψη, αντιμετώπιση και τις συνέπειες της φονικής πλημμύρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα καταλογίζει ευθύνες για:

– έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας

– έλλειψη έργων ορεινής υδρονομίας

– πολεοδομικές παραβάσεις

– έλλειψη αστυνόμευσης και συντήρησης ρεμάτων

– έλλειψη διευθέτησης-οριοθέτησης ρεμάτων

Στην 66σελιδη εισαγγελική διάταξη περιλαμβάνονται  τα συμπεράσματα από τα πορίσματα των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων στα οποία καταγράφεται η εικόνα της αυθαιρεσίας στις περιοχές που επλήγησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας εντοπίζει πλήθος δυσλειτουργιών και παραλήψεων των αρμοδίων υπηρεσιών στην κατεύθυνση της πρόληψης και περιορισμού των συνεπειών του ακραίου, όπως αναφέρει, φυσικού φαινομένου, εξειδικεύοντας τις ενέργειες στις οποίες όφειλε να έχει προβεί η κάθε μία.

Δούρου: «Ακόμη και οι αθώοι πρέπει κάποιες φορές να περιμένουν»

«Η απονομή της Δικαιοσύνης χρειάζεται υπομονή. Ακόμη και οι αθώοι πρέπει κάποιες φορές να περιμένουν», αναφέρει μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μετά τις διώξεις για τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Δεκαέξι μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, και δύο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δημοσιογράφοι με ενημέρωσαν ότι ασκήθηκε σε βάρος μου ποινική δίωξη.

Όπως έχω πει και πρόσφατα η απονομή της Δικαιοσύνης χρειάζεται υπομονή. Ακόμη και οι αθώοι πρέπει κάποιες φορές να περιμένουν.

Τόσο το ανεξάρτητο πόρισμα 8 Επιθεωρητών Ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης όσο και το Πόρισμα 3 ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Μηχανικών του ΤΕΕ καταλήγουν κατηγορηματικά στη διαπίστωση ότι οι υπηρεσίες και η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για την εκτέλεση του έργου «Εκτροπή Χειμάρρου Αγία Αικατερίνη και διευθέτηση χειμάρρου Σούρες Θριασίου Πεδίου», ενήργησαν ταχύτατα για το έργο αυτό, που εκκρεμούσε από το 2003, καθώς και σειρά έργων στην πληγείσα περιοχή, σε μια διαμορφωμένη κατάσταση δεκαετιών, όπου πλέον εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα με έντονους και γρήγορους, για τη συνήθη πρακτική έργων, ρυθμούς.

Παράλληλα, εκτελούνται για πρώτη φορά, σειρά αντιπλημμυρικών έργων σε όλη την Αττική, προϋπολογισμού άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο ενός συνολικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού».

 

Πηγή

Προβολές : 67


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα