ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ. ΤΑ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ. ΤΑ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

23 Ιουλίου, 2021 24 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:989
Μοίρασέ το

 

Μήπως, αντί για λογικά κίνητρα, να αρχίσουμε να ψάχνουμε και να αποκαλύπτουμε τα πραγματικά συμφέροντα;;;

Οι περισσότεροι, δεν θέλουν να τα πιστέψουν.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ.

Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ 102 (επισήμως) ΝΕΚΡΩΝ.

Είναι καιρός να την πληροφορηθεί ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ η “δικαιοσύνη” ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Αυτή η ανάρτηση, έχει τεράστια σημασία, γιατί τα στοιχεία που παρατίθενται, ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ.

Θα παρακαλέσω όλους τους αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, και των σελίδων μου στο f.b., στο v.k. και στο mewe, να διαδώσουν αυτή την ανάρτηση και όλες όσες αναρτηθούν σήμερα.

Είναι το ΙΕΡΟ ΧΡΕΟΣ που έχουμε ΟΛΟΙ, προς τους ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ.

ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΗΡΕΣΤΟΣ.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
Δύο χρόνια μετά οι οικογένειες των 102 θυμάτων ψάχνουν να βρουν το “λογικό κίνητρο” της Εισαγγελικής Αρχής, να απορρίψει την πρόταση άσκησης ποινικής δίωξης για κακουργηματικές πράξεις….
Μήπως, αντί για λογικά κίνητρα, να αρχίσουμε να ψάχνουμε και να αποκαλύπτουμε τα πραγματικά συμφέροντα;;;
Επιστολή Νίκου Γιαννόπουλου.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ !
Λίγες ημέρες πριν την συμπλήρωση δύο χρόνων από την τραγωδία στο Μάτι, οι οικογένειες των θυμάτων, ήρθαν αντιμέτωπες με το μεγάλο “ΟΧΙ” του εισαγγελέα, στην πρόταση του Ανακριτή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου και την άσκηση κακουργηματικών διώξεων σε βάρος στελεχών της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.
Ένα μεγάλο “όχι” διότι, όπως υποστηρίζει ο Εισαγγελέας, η αναγκαιότητα δικαιολόγησης του δόλου, έχει κριθεί νομολογιακά, στο ναυάγιο του πλοίου Σάμινα, στο σεισμό της Αθήνας τον Σεπτέμβριο του 1999, στο δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών και στη φονική πυρκαγιά στην Ηλεία το 2007!
Ένα μεγάλο “όχι” γιατί δεν προέκυψε κάποιο λογικό κίνητρο ή ιδιοτελής σκοπός.
Ένα μεγάλο “όχι” καθώς οι πυροσβέστες ήρθαν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φωτιάς και καταστράφηκε η καριέρα τους αμέσως μετά τα τραγικά γεγονότα.
Δύο χρόνια μετά λοιπόν, οι οικογένειες των 102 θυμάτων, ψάχνουν να βρουν το “λογικό κίνητρο” της Εισαγγελικής Αρχής, να απορρίψει την πρόταση άσκησης ποινικής δίωξης για κακουργηματικές πράξεις.
Απάντηση, προς το παρόν, δεν έχουν.
Υποψιάζονται όμως, ότι το κίνητρο αυτό, ακροβατεί στα όρια του παραλόγου, του παράδοξου και του πρωτοφανούς.
Είναι βέβαιοι δε, ότι απάντηση θα δοθεί όποιο κι αν είναι το κόστος και όσος χρόνος κι αν χρειαστεί.
Διερωτώνται μόνο, ψάχνοντας το λογικό, πώς είναι δυνατόν να επιχειρείται να δικαιολογηθεί ο δόλος σε μία φονική πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή 102 ανθρώπων, με βάση ανόμοια πολύνεκρα ατυχήματα;
Πόσες φορές έχει συμβεί να απορρίπτεται από την Εισαγγελική Αρχή πρόταση της Ανακριτικής Αρχής για άσκηση ποινικής δίωξης;
Πόσα “όχι” έχει πει η Εισαγγελική Αρχή σε ποινικές διώξεις, σε όμοιες ή ανόμοιες καταστάσεις;
Σε πόσα “όχι” πιστεύουν ότι θα σταματήσει να λειτουργεί η μνήμη των συγγενών;
Σε πόσα ¨όχι¨ πιστεύουν ότι θα σταματήσει ο πόνος της απώλειας να δίνει “λογικά” κίνητρα στις οικογένειες και τους κατοίκους του τόπου, να ζητούν την απόδοση της Δικαιοσύνης;
Μήπως τελικά, στη τραγωδία στο Μάτι, τα κίνητρα, όντως δεν είναι λογικά, και ξεπερνάνε ακόμη και τα πιο ευφάνταστα σενάρια;
Μήπως, αντί για λογικά κίνητρα, να αρχίσουμε να ψάχνουμε και να αποκαλύπτουμε τα πραγματικά συμφέροντα;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα αυτά τα ερωτήματα, θα απαντηθούν μόλις αποκτήσουν γνώση και πρόσβαση στα στοιχεία της δικογραφίας, οι πολιτικώς ενάγοντες, και τότε, η μη ποινικώς κολάσιμη έκθεση των υπευθύνων, θα είναι μη αναστρέψιμη και δεν θα μπορεί να δικαιολογηθεί από κανένα λογικό κίνητρο.
Δύο χρόνια μετά, η μνήμη των 102 συνανθρώπων μας είναι πιο ζωντανή, πιο παρούσα και πιο αναλλοίωτη από ποτέ.
Δύο χρόνια μετά, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η θέση του Αριστοτέλη: “Είναι λοιπόν από τη φύση του δούλος, εκείνος ο οποίος, είναι τόσο μόνο μέτοχος της λογικής δύναμης της ψυχής, όσο χρειάζεται για να αντιλαμβάνεται τι είναι και τι δεν είναι λογικό, χωρίς όμως να διαθέτει ο ίδιος, επαρκώς την εν λόγω δύναμη”.
Όσα χρόνια μετά, όσα ΟΧΙ μετά, οι οικογένειες θα τιμούν την μνήμη των αδικοχαμένων αγαπημένων τους και την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Και δεν θα σταματήσουν ποτέ να αναζητούν την απόδοση της Δικαιοσύνης.
Νίκος Γιαννόπουλος

 

Πηγή

 

Kostas Tournavitis

α’. Πρωτοκολλημένη στην δικογραφία, την είδε η Εισαγγελική Αρχή ;;; ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗ ΑΡΧΗ ΕΝΑΥΣΗΣ 2

 

Kostas Tournavitis

β’. Πρωτοκολλημένη στην δικογραφία, την είδε η Εισαγγελική Αρχή ;;; ΔΙΑΜΠΕΡΗΣ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΗ ΚΑΥΣΗ ΔΕΝΔΡΟΥ ΡΑΦΗΝΑ

 

Kostas Tournavitis

γ’/. Πρωτοκολλημένη στην δικογραφία, την είδε η Εισαγγελική Αρχή ;;; ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΡΕΝΑΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ ΜΕΤΡΗΣΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣ ΒΟΛΗΣ 2

 

Kostas Tournavitis

δ’/. Πρωτοκολλημένη στην δικογραφία, την είδε η Εισαγγελική Αρχή ;;; ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΡΕΝΑΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ ΜΕΤΡΗΣΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 1 ΜΕΤΡΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΣΤΙΑ ΒΟΛΗΣ.

 

Kostas Tournavitis

ε’/. Πρωτοκολλημένη στην δικογραφία, την είδε η Εισαγγελική Αρχή ;;; ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΤΩΝ 27 ΘΥΜΑΤΩΝ.

 

 

Kostas Tournavitis

στ’/. Πρωτοκολλημένη στην δικογραφία, την είδε η Εισαγγελική Αρχή ;;; ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΤΩΝ 27 ΘΥΜΑΤΩΝ.

 

 

Kostas Tournavitis

ζ’/. Πρωτοκολλημένη στην δικογραφία, την είδε η Εισαγγελική Αρχή ;;; ΠΑΡΟΔΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΤΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΒΟΛΩΝ & ΑΚΑΥΤΩΝ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΩΝ ΦΥΛΛΩΝ.

Kostas Tournavitis

η’/. Πρωτοκολλημένη στην δικογραφία, την είδε η Εισαγγελική Αρχή ;;; ΣΗΜΑΔΙΑ ΒΟΛΩΝ ΣΕ ΑΚΑΥΤΟ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΠΕΥΚΟ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΤΙ.

Kostas Tournavitis

ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΩΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΝΔΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΛΕΞΗ.

Kostas Tournavitis

ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΤΗΝ 23η ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 https://www.mixcloud.com/…/%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CE…/…
Πατήστε το λινκ εδώ για την συγκλονιστική συνέντευξη
………………………………………………………………
Όταν εκείνες τις τραγικές μέρες, έγραφα πως το ΜΑΤΙ, ΚΤΥΠΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΠΛΑ, κάποιοι γέλαγαν…
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ’ ΟΣΑ ΕΧΩ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ.
Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές : 989


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα