Δυνητικά τοξικές μάσκες, με νανοσωματίδια γραφενίου, διανέμονται σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς στο Κεμπέκ

Δυνητικά τοξικές μάσκες, με νανοσωματίδια γραφενίου, διανέμονται σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς στο Κεμπέκ

8 Απριλίου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:364
Μοίρασέ το

Οι γκρίζες και μπλε μάσκες SNN200642 δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται πλέον, προειδοποιούν στο Κεμπέκ και την Οτάβα.

 

 

 

Πως του ξέφυγαν αυτές οι μάσκες του Μητσοτάκη και της συμμορίας των λοιμωξιολόγων, να τις επιβάλουν στους μαθητές, να τους αποτελειώσει;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή


Ένα μοντέλο μάσκας που διανέμεται σε σχολεία του Κεμπέκ και σε παιδικούς σταθμούς μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους πνεύμονες, καθώς θα μπορούσαν να περιέχουν δυνητικά τοξικό υλικό, σύμφωνα με οδηγία που απεστάλη από την επαρχιακή κυβέρνηση την Παρασκευή.

Δεν γνωρίζουμε εαν πωλούνται και εδώ στην Ελλάδα.

Ενα χρόνο τώρα φωνάζουμε για έλεγχο στις μάσκες.

Για παράδειγμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές για τις υφασμάτινες μάσκες, επιτρέπονται μόνο οι χρώματος εκρού και λευκό, λόγω των χρωστικών που περιέχουν και είναι επιβλαβείς όταν εισπνέονται.

Το Radio-Canada έλαβε έγγραφα που δείχνουν ότι η Health Canada προειδοποίησε για την πιθανότητα “πρώιμης πνευμονικής τοξικότητας” από τις μάσκες SNN200642 που κατασκευάζονται στην Κίνα και πωλούνται και διανέμονται από τον Métallifer, με έδρα το Κεμπέκ.

“Εάν έχετε αυτό το είδος μάσκας σε απόθεμα, σας ζητάμε να σταματήσετε να τις διανέμετε και να τις διατηρείσετε σε ασφαλές μέρος”, αναφέρει η επαρχιακή κυβέρνηση στην οδηγία που εστάλη από τρία υπουργεία: εκπαίδευσης, οικογένειας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μερικοί παιδικοί σταθμοί τις θεώρησαν ύποπτες αυτές τις γκρίζες και μπλε μάσκες, επειδή ένιωθαν σαν να καταπίνουν τα μαλλιά της γάτας ενώ τις φορούσαν, έχει μάθει το Radio-Canada.

Η Health Canada πραγματοποίησε μια προκαταρκτική εκτίμηση κινδύνου που αποκάλυψε πιθανότητα πρόωρης βλάβης στους πνεύμονες που σχετίζεται με την εισπνοή μικροσκοπικών νανοσωματιδίων γραφενίου.

Το Graphene είναι ένα ισχυρό, πολύ λεπτό υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή, αλλά μπορεί να είναι επιβλαβές για τους πνεύμονες όταν εισπνέεται και μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

διαβάστε την συνέχεια, εδώ

 

Πηγή

Προβολές : 364


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα