Εκείνοι οι εγωιστές, που έχουν φάρο τους μόνο τον εαυτό τους.

Εκείνοι οι εγωιστές, που έχουν φάρο τους μόνο τον εαυτό τους.

20 Οκτωβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:174
Μοίρασέ το

 

Ενεργούν πάντα με βάση το συμφέρον τους και δε διστάζουν να εκμεταλλευτούν ακόμα και δικά τους άτομα αρκεί να είναι αυτοί καλά.

Δεν έχουν μάθει να ακούν τους άλλους. Δε δέχονται ότι έχουν άδικο. Δεν κάνουν βήμα πίσω ακόμα κι αν φταίνε αυτοί. Δύσκολα μπαίνουν στη θέση του άλλου.

 

 

Άρρωστες, τοξικές, ευνουχισμένες υπάρξεις…

Μακρυά… όσο μπορείτε μακρυά από τέτοιους ευνουχισμένους υπανθρώπους.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Γράφει η Δέσποινα Χατζάκη

 

Εγωιστές φίλε μου! Η λέξη “εγώ” φάρος και οδηγός στη ζωή τους. Ο εγωισμός η σημαία τους.

Όχι. Δε μιλώ για τον υγιή εγωισμό. Αυτόν που βοηθάει προσωπικότητες να εξελιχθούν και χαρακτήρες να ξεχωρίσουν. Μιλώ για τον εγωισμό που μόνο κακό κάνει.

Τον άρρωστο εγωισμό, τον υπερβολικό, τον καταστροφικό. Αυτόν που τυφλώνει και βάζει ζωές στην αναμονή. Οι εγωιστές θέλουν γύρω τους ακροατές για να τούς μιλούν για το εγώ τους, για τη ζωή τους, τις επιτυχίες τους και τα κατορθώματά τους.

Ενεργούν πάντα με βάση το συμφέρον τους και δε διστάζουν να εκμεταλλευτούν ακόμα και δικά τους άτομα αρκεί να είναι αυτοί καλά. Δεν έχουν μάθει να ακούν τους άλλους. Δε δέχονται ότι έχουν άδικο. Δεν κάνουν βήμα πίσω ακόμα κι αν φταίνε αυτοί. Δύσκολα μπαίνουν στη θέση του άλλου.

Αν δεν τους ικανοποιήσεις έστω και κάτι μικρό που θα ζητήσουν, είναι ικανοί να διαγράψουν τα χίλια μεγάλα που τους έχεις προσφέρει!

Φοβούνται να νιώσουν, να κλάψουν, να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους. Δεν πτοούνται ούτε από τον πολύ πόνο ούτε από την πολλή αγάπη γιατί τα αισθήματά τους υπακούουν μόνο στη λογική.

Αποτέλεσμα; Να δυσκολεύουν τη ζωή τους και των γύρω τους. Να υποφέρουν οι ίδιοι και να κάνουν και άλλους δυστυχισμένους. Και γιατί όλο αυτό;

Ούτε οι ίδιοι ξέρουν. Άραγε επειδή από νωρίς δεν έμαθαν να δουλεύουν με τα συναισθήματά τους; Η ζυγαριά πάντα βάραινε από τη μεριά του εγωισμού και όχι της κατανόησης, του διαλόγου και της υπομονής.

Πόση υπομονή όμως και πόσες υποχωρήσεις να κάνεις γι’ αυτούς τους ανθρώπους;

Αξίζει τον χρόνο και τον κόπο;

Ίσως ναι. Ίσως και όχι…

 

Πηγή

Προβολές : 174


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα