Εκεί που όλοι βλέπουν το αρνητικό, εσύ να βάζεις πρόσιμο θετικό και να προχωράς!

Εκεί που όλοι βλέπουν το αρνητικό, εσύ να βάζεις πρόσιμο θετικό και να προχωράς!

1 Φεβρουαρίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:121
Μοίρασέ το

Οι άνθρωποι, μικρές πολύχρωμες κουκίδες μέσα σε έναν απέραντο χάρτη. Κι όμως, εάν εμβαθύνεις, θα δεις πως πίσω από την ολοστρόγγυλη κουκίδα κρύβεται το άπειρο. Το άπειρο συμβολίζει κάτι, το οποίο είναι μη πεπερασμένο. Όπως τα συναισθήματά μας.

 

 

Και το μόνο που μένει σταθερό, είναι η ΑΝΘΡΩΠΙΑ, δηλαδή, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ… 

Ή την έχεις, ή όχι… 

Μεσοβέζικα πράγματα, δεν υπάρχουν…

 

Καλλιόπη

Γράφει η Δώρα Βλαχοπούλου

 

Σαν πέσει ο ήλιος και αναδυθεί το φεγγάρι. Σαν πέσουν οι μάσκες των ανθρώπων και φανούν οι ψυχές τους, τότε βλέπουμε πραγματικά.

Τότε, τελικά, το σκοτάδι φωτίζει όλα όσα έκρυβε ο ήλιος. Ειρωνία ε; Τις ανασφάλειες, τους φόβους, τις πληγές.

Γιατί οι άνθρωποι δεν είναι μόνο καλοκαίρι.
Είναι και φθινόπωρο. Είναι και η μικρή καταιγίδα, που οδηγεί στο πολύχρωμο ουράνιο τόξο. Είναι και τα σύννεφα, που ζωγραφίζουν τον ουρανό με ποικίλα σχήματα.

Γιατί οι άνθρωποι δεν είναι απλά μία λέξη, ένα ουσιαστικό. Είναι πολλά παραπάνω.

Είναι σκόρπιες λέξεις σε ένα κομμάτι χαρτί, που δεν βρίσκουν τη σωστή σειρά τους.

Είναι εικόνες χρωματιστές, αλλά και ασπρόμαυρες.

Είναι οι καρποί των φρούτων το καλοκαίρι και τα πεσμένα φύλλα στις ρίζες των δέντρων το φθινόπωρο. Είναι μία απέραντη θάλασσα από συναισθήματα, που σκάνε, σαν τα κύματα στην στεριά. Κάτι το ατελές, αλλά και το τέλειο συγχρόνως.

Οι άνθρωποι, μικρές πολύχρωμες κουκίδες μέσα σε έναν απέραντο χάρτη. Κι όμως, εάν εμβαθύνεις, θα δεις πως πίσω από την ολοστρόγγυλη κουκίδα κρύβεται το άπειρο. Το άπειρο συμβολίζει κάτι, το οποίο είναι μη πεπερασμένο. Όπως τα συναισθήματά μας.

Δεν έχουν μέτρο και σε καμία περίπτωση δεν είναι ελεγχόμενα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δε νιώθει. Απλώς ο καθένας μας κρύβεται πίσω από το χρώμα της κουκίδας του. Άλλος πίσω από ένα χαρούμενο κίτρινο, κι άλλος πίσω από ένα στενάχωρο γκρι.

Έτσι είμαι εγώ. Μία σύμπνοια όλων αυτών. Έτσι είσαι και εσύ, αν το καλοσκεφτείς. Κάτι το ανεξήγητο και συνάμα το μπερδεμένο. Μικρά πυροτεχνήματα, που λάμπουν στον ουρανό σε μη αναμενόμενο χρόνο. Δεν μπόρεσα να εξηγήσω ποτέ αυτόν τον συνδυασμό και όσο τα χρόνια περνάνε, περιπλέκεται ακόμη περισσότερο.

Δεν ξέρω αν εγώ η ίδια αντέχω αυτό που είμαι. Η μόνη αλήθεια μας είναι τα δάκρυα, που χαϊδεύουν τα πρόσωπά μας και κουβαλούν κάθε λογής αναμνήσεις και χρώματα. Πέφτουν πάνω στην γη και παίρνουν λίγο από το βάρος, που κουβαλάμε.

Μην ψάχνεις λοιπόν να βρεις μία σειρά. Δεν υπάρχει. Όλοι αρμενίζουμε με βάση τον αέρα. Πότε μας πάει κατά δεξιά, πότε κατά αριστερά. Το πότε θα σηκώσεις τα πανιά σου όμως, το επιλέγεις εσύ.

Γιατί μπορεί ο αέρας να είναι δυνατός, αλλά εσύ να είσαι δεινός καπετάνιος. Άλλωστε αν δεν φυσήξει, πως θα φύγουν τα σύννεφα; Μήπως τελικά το πρόσημο μπροστά από κάθε συνθήκη το επιλέγεις εσύ;

Είναι στο χέρι σου, εκεί που όλοι βάζουν αρνητικό, εσύ να επιλέγεις πάντα το θετικό. Λοιπόν, σαλπάρουμε;

 

Πηγή

Προβολές : 121


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα