Ελεύθερη Άποψη. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΟΣΜΙΣΤΙΚΟΝ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΝ! Ή… ΜΗ ΜΟΥ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΑΠΤΟΥ…..(Ας γελάσουμε λιγάκι, με τόσα αλλοπρόσαλλα, που βιώνουμε…)

Ελεύθερη Άποψη. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΟΣΜΙΣΤΙΚΟΝ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΝ! Ή… ΜΗ ΜΟΥ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΑΠΤΟΥ…..(Ας γελάσουμε λιγάκι, με τόσα αλλοπρόσαλλα, που βιώνουμε…)

21 Νοεμβρίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:446
Μοίρασέ το
 
 

 

Η απόφαση της Κυβέρνησης, να απαγορέψει φέτος τις συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο, ήταν πέρα για πέρα σωστή.

Αντιρρήσεις υπήρξαν πολλές, από όσους καπηλεύτηκαν και εξακολουθούν να καπηλεύονται την 17η Νοεμβρίου, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εμφανίζοντας τους εαυτούς τους, είτε ως ήρωες αντιστασιακούς, είτε ως πολιτευτές και πολιτευόμενους θιασώτες μιας Δημοκρατίας, που πρόδωσε οικτρά το λαό της.

Εν τέλει δεν είχε κανένα νόημα το Πολυτεχνείο, όταν κατά το διάστημα της θεοποιημένης μεταπολίτευσης και μακροβιότερης περιόδου δημοκρατίας, η χώρα, όπου πληρώνουν οι ιθαγενείς εισφορές και  φόρους σαν υποζύγια, αλλά νέμονται τους κόπους τους ξένοι, μετέτρεψε τους πολίτες της από “Πολυτεχνίτες’’ σε “ερημοσπίτες”…

Παρεμπιπτόντως, ενώ οι απλοί πολίτες καλούνται να πληρώσουν “δολοφονικά” πρόστιμα, γιατί δεν τήρησαν τυπικά, τα μέτρα προστασίας, η συγκέντρωση του ΚΚΕ, έξω από την Αμερικανική πρεσβεία, δεν ενόχλησε, γιατί, “τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας”.

Ούτε η πορεία δημοκρατίας του MEPA-25, ενόχλησε ιδιαίτερα, ενώ ως “αντιδημοκρατικό κατήφορο”, χαρακτήρισαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη στάση του πρωθυπουργού να μην επιτραπούν συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων για τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου.

Φαίνεται ότι ο κορωνοιός, είναι αντιφασίστας και δεν προσβάλλει, αντιφασίστες και δημοκράτες της αταξίας, ενώ αντίθετα, ενοχλείται φανερά, όταν πρόκειται για παρελάσεις και συγκεντρώσεις της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, ή πατριωτικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, ή την 28η Οκτωβρίου.

Η στάση αυτή, χαρακτηρίζεται από ειδικούς ψυχολόγους και ψυχιάτρους, ως “συμπεριφορά διπλών μηνυμάτων, για το ίδιο θέμα” και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, σε νοητική αταξία, για όσους αντιλαμβάνονται την έννοια και τις συνέπειες, σε μια κοινωνία, που επιθυμεί να προοδεύει.

Δεν υπάρχει Δημοκρατία, που να ανέχεται δύο μέτρα και δύο σταθμά, για οποιαδήποτε αιτία και λόγο. Ο σεβασμός δε, προς τους υγειονομικούς και τους πολίτες, που έχασαν τη ζωή τους, από την ασθένεια αυτή, που σαρώνει, έχει εκλείψει παντελώς, μπρος στο κομματικό συμφέρον και το παιχνίδι των εντυπώσεων.

Άλλη μια φορά, αναδείχθηκε η κατώτερη των περιστάσεων δομή των κομμάτων, που αντί να δώσουν το καλό παράδειγμα, βρήκαν ευκαιρία να αποδείξουν ότι βάζουν το συμφέρον της πολιτικής τους επιβίωσης υπεράνω της δημόσιας υγείας.

Τελικά για τη συγκέντρωση “διασποράς” έξω από το Εφετείο, με κίνητρο -κακά τα ψέματα- την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων, δεν τιμωρήθηκε κανείς ή κάνω λάθος;

 

Έχει η υγεία κομματική τοποθέτηση;

Έχει ή δεν έχει ο κορωνοιός πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και τι χρώμα είναι;

Μετά από αυτό το φεστιβάλ, παράνοιας, μας αξίζει λίγη χαλάρωση. Ας μην παρεξηγηθούν από τα κόμματα, διότι, πως να το κάνουμε, έδωσαν αφορμές και πολλές μάλιστα, προσπαθώντας να μας κάνουν λοβοτομή, αλλά δεν τα κατάφεραν!

Ας γελάσουμε και λίγο, με… πολιτική αρωματοθεραπεία!

Μετά από τα λύματα, με τα οποία μας έχουν περιλούσει και λίγο γέλιο δεν βλάπτει. Για όσα κόμματα, οι parfumeurs δεν ετοίμασαν ακόμα αρώματα, ας μας συγχωρήσετε, λόγω έλλειψης χώρου, δεν είναι δυνατόν να τα… διαφημίσουμε.

Διαβάστε, πολιτική “αρωματοθεραπεία” λοιπόν, με γαλλική φινέτσα και πικάντικες νότες, που είτε αρέσουν ή όχι, τις έχουμε χρυσοπληρώσει, φορέσει και μυρίσει όλοι μας… Διαλέξτε άρωμα λοιπόν, ξύστε και μυρίστε…

 

“Eau de koukouedie”

Ένα εκρηκτικό κατακόκκινο άρωμα με κόκκους ελίχρυσου, να λαμπυρίζουν αλλά να μη μυρίζουν, προσφέρεται σε πολυτελές φλακόν των 50, ή 100 ml. Είναι ένα άρωμα, που θα ξετρελάνει την αριστερή διανόηση, ειδικότερα, όταν κάνει βαθιές βουτιές, σε δεξιόστροφες τσέπες.

Προλεταριακές εσσάνς tabac, ανακατεμένες με μεθυστικά λαϊκά κιτρολέμονα και chypre, σμίγουν ηδονιστικά, με πινελιές γαρδούμπας και πικράγγουρου.

Θυμίζει λίγο το παλιότερο, κλασικό  “ Soir de Varkiza”, σε μοντέρνα αισθαντική έκδοση, ενώ οι χρυσές ανταύγειες Εγγλέζικης λίρας, δίνουν στη συσκευασία την πολυτέλεια του διαχρονικού αρώματος, που χάθηκε στην δίνη του χρόνου, να θυμίζει περασμένα μεγαλεία, τώρα, που ουσιαστικά η οσφρητική δύναμή του, μετακόμισε σαν σώγαμπρος στην οδό Πειραιώς.

Μοναδική διέξοδος, για όσους δεν αψήφησαν τα μέτρα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τις συγκεντρώσεις στο Πολυτεχνείο το 2020, μια σταγόνα από το άρωμα αυτό, τονώνει σώμα και πνεύμα, δίχως να χρειασθεί να προτάξετε τη μασκοφορεμένη λεβεντιά σας, προ των δυνάμεων καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη και να φωνάξετε από την ασφάλεια του σπιτιού σας, ότι το Πολυτεχνείο ζει και πάντα οδηγεί στιβαρά, κάθε Πολυτεχνίτη, που έκανε το λαό Ερημοσπίτη.

 

“Bal des Barouffes”

Με αυτό το πολυτελές άρωμα, θα ξεχωρίσετε όπου κι αν βρεθείτε, θα ψιθυρίζετε με αυτοπεποίθηση ακόμα και στα αυτιά των άλλων, που μεθυσμένοι από τις νότες παιωνίας και πατσουλί, ανακατεμένες με σπίθες ταρτάρ και λάβα από Αιγινήτικο φιστίκι, δεν θα μπορούν να σας αρνηθούν ακόμα και συγκεντρώσεις πάνω από ένα άτομο, σε περίπτωση, που η Κυβέρνηση αποφασίσει να επιβάλει lockdown ακόμα και στο μέρος, που και οι βασιλείς πηγαίνουν μοναχοί τους.

Σε φλακόν από μωβ κρύσταλο Bralique, ξεχωρίζει η πικάντικη λεπτομέρεια, της κόκκινης γραβάτας, που δένει αρμονικά με το πολυτελές γυαλιστερό πώμα, επικαλυμμένο με ιβουάρ σμάλτο, κλουαζονέ.

Λέγεται ότι ο κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχει παραγγείλει τέσσερις φιάλες σε μέγεθος γίγας, αλλά οι φήμες, δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την παραγωγό εταιρεία, οπότε πιθανότατα πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο.

Το άρωμα, σαρώνει στη Γερμανία, ενώ σε αριστοκρατικούς κύκλους, ψιθυρίζεται ότι υπάρχει καλά κρυμμένο και στο boudoir της Φράου Μ, αλλά και της ποπ σταρ Μαντόννα.

 

“Je suis Lolotte, ne sais qui je suis”

Εμπνευσμένο από την εκρηκτική η Λόλα- Λολότα, (Ρένα Στρατηγού), ερωμένη του Λαλάκη, (Βασίλη Λογοθετίδη), στην κλασική ταινία “Ούτε γάτα, ούτε ζημιά”, το άρωμα αυτό, συντέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, από τους parfumeurs του κόμματος, αναμιγνύοντας ξεχασμένες παλιές εσσάνς, που είχαν μεταφερθεί στην Πειραιώς, από την αριστοκρατική Ρηγίλλης, μαζί με συνθετικά αρώματα, που είχαν περισσέψει από τα κελάρια της Συγγρού.

Επειδή δυστυχώς, τα οικονομικά του κόμματος, είναι κάθε άλλο παρά ανθηρά, το αποτέλεσμα, δεν είχε συγκεκριμένη αρωματική νότα, που να υπερισχύσει οσφρητικά και θύμιζε ολίγον από εντομοκτόνο, ή αποσμητικό για λεκάνη τουαλέτας…

Έτσι οι εφευρετικοί γαλάζιοι parfumeurs , έλυσαν το πρόβλημα, αναμιγνύοντας μέσα στα καζάνια της Πειραιώς, φιάλες από το πάλαι ποτέ περίφημο “Vert de Batsok”, μαζί με “Decembre Rouge”, που είχαν περισσέψει από κάτι λαχειοφόρους αγορές για την ενίσχυση του κόμματος.

Το αποτέλεσμα, θυμίζει την περίφημη κολόνια “Pompeia” , όπως πρωτολανσαρίστηκε το έτος 1907, όχι τόσο ως προς τις αρωματικές νότες, αλλά ως προς το όνομα της μυθικής εκείνης κολόνιας, που μεσουρανούσε την εποχή της Ισπανικής γρίπης και θυμίζει σήμερα την απόλυτη καταστροφή του Βεζούβιου και της στρίγγλας Αίτνας, κάτι ανάλογο, με τις πληγές του Φαραώ, που βιώνουμε στη σημερινή Ελλάδα…

 

“Passoka bleue”

H θηλυκή νότα, του προηγούμενου αρώματος της οδού Χαριλάου Τρικούπη, είναι μετριοπαθής έκδοση του προηγούμενου “Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα”, ή του περίφημου “André”, αλλά δυστυχώς, το μόνο, που επαληθεύτηκε από τα διάσημα ονόματα των αρωμάτων αυτών, είναι ότι πράγματι, τα άγρια έφαγαν τα ήμερα και όσο κι αν το “Passok bleue”, ευελπιστεί να ανταγωνιστεί αρώματα μεγάλων οίκων, είναι αλήθεια, ότι αυτή η κολόνια, δεν κρατάει χρόνια, όπως το “Vie de Tsovole- dosta all”, αλλά μετρά μέρες. Μόλις τη φορέσεις εξατμίζεται.

Σε αντίθεση με το παλιότερο “Eau de Koukouedie”, αγαπημένο άρωμα ηλικιωμένων, που ακόμα και τα φέρετρά τους, έχουν διατάξει να ψεκαστούν με  το περίφημο αυτό άρωμα, του Περισσιού, ειδικότερα σήμερα, τάχα μου λόγω κορωνοϊού κι όχι επειδή οι νότες chypre rouge, δίνουν μια αξεπέραστη κομψότητα, σε λιτές αλλά πρώτης τάξεως κηδείες.

 

“Chypre de Tsipre”

Στο ΣΥΡΙΖΑ, λατρεύουν τον αρχηγό τους και είναι φυσικό, διότι από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, έχει το μεγαλύτερο ταλέντο στην αρωματοποιΐα. Πως να το κάνουμε. Και ποιος μ@@@, δε φόρεσε το 2015, το best seller “Amsifispomid”…

Περίεργο όνομα για άρωμα; Όχι τόσο. Αν διαβάσετε ανάποδα τη λέξη, το “Amsifispomid”, διαβάζεται ως “dimopsifisma” = “δημοψήφισμα”.

Μετά από τέτοιο παρφουμάρισμα, ο νοήμων Ελληνικός λαός, ξέχασε τη συλλαβή “παρ”, στο παρφουμάρισμα και παρέμεινε στα “φουμαρίσματα”…

Και αντί να ρίξει “φούμο”, σε όσους τον επεξεργάζονται κανονικά και υποκλέπτουν την εξουσία λέγοντας ψέματα, αρέσκεται σε “φούμαρα”…

Όσο η Τουρκία εξοπλίζεται σαν αστακός κι οι λοιποί γείτονές μας προοδεύουν, ο Έλληνας καταδέχεται να ζει από επιδόματα, παρασιτεί στο εξαχρειωμένο δημόσιο και συντηρεί το πλέον διεφθαρμένο σύστημα εξουσιών μετά την κακώς εννοούμενη “καμαρίλα” του προ της Αλώσεως Βυζαντίου.

Τότε, που ο Ελληνισμός, παραπαίοντας μεταξύ Λατινικής μίτρας και Τουρκικού φακιόλου, κατέληξε να κατασφάζεται από το Ισλάμ, περιμένοντας την εξ ύψους βοήθεια, και σήμερα το ξανθό γένος, που πρόδωσε ακόμα και τη σύμμαχό του Αρμενία και λούφαξε μπρος στο δράμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

 

“Sub- Pordie», ένα άρωμα για το θολό σήμερα…

Υπόκωφος… π@δή…

Αυτό το άρωμα, είναι το σημερινό “καταλληλότερο”, να περιγράψει τα χάλια μας…

Το μόνο, που απέμεινε από την εποχή της ηρωικής φασολάδας, που έτρεφε μια ένδοξη, πτωχή σε περιττά, αλλά ουσιαστική Ελλάδα, που ανέκαθεν, βάτευαν οι “σύμμαχοί“ της, τιθασεύοντας το δυναμικό της, διατηρώντας την μικρή και αδύναμη με μαεστρία μοναδική από τα παρασκήνια, σαν μικρό φυτό bonsai.

Σε αντίθεση με την “αμερικανική κρυφοχάζαρη” Τουρκία, όπως την αποκαλεί ένας φίλος μου ευφυής, μοναδικός και ταλαντούχος, που ποτέ δεν λαθεύει γιατί απλά, είναι ο καλύτερος και στην πολιτική ανάλυση, που από ψωμόλυσσα, γιγαντώνεται περίεργα και ταχύτατα, αψηφώντας τους πάντες και τα πάντα, χάρι στις “πλάτες”, που έχει…

Και μη χειρότερα…

 

Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός

 

Πηγή

Προβολές : 446


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα