Εμβολιασμούς χειμώνα – καλοκαίρι θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Εμβολιασμούς χειμώνα – καλοκαίρι θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

15 Απριλίου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:796
Μοίρασέ το

Θα βασιστεί κυρίως σε αυτό της Pfizer, αλλά και της Moderna, με την Pfizer να έχει αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες πως το εμβόλιο της προσφέρει ανοσία 6-8 μήνες, έτσι οι πολίτες θα πρέπει να εμβολιάζονται δύο φορές τον χρόνο. 

Μήπως τα πράγματα, είναι πολύ απλά…;

ASTRAZENECA και JOHNSON @ JOHNSON, ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΙΖΑ, και … προτίμησαν τα μπόλια της PFIZER και της MODERNA;

Και η κυβέρνηση του κουλοβριου, που επιμένει στα μπόλια της ASTRAZENECA, τα οποία έχουν κάνει τα περισσότερα ζώα, τι θα κάνει;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Σε… δυο βάρκες ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας, για τα εμβόλια.

Ρε, δεν πας να πνιγείς, λέω εγώ…

Ή μάλλον καλλίτερα, διάβασε το σχόλιο που θα αναρτήσω σε λίγο, κάτω από  δική σου ανάρτηση, και να το λάβεις πολύ σοβαρά υπόψη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να συνεχίσει το 2022 τους εμβολιασμούς μόνο με mRNA εμβόλια, καθώς θα διακόψει τα συμβόλαια της με την AstraZeneca και Johnson & Johnson, ενώ δεν φαίνεται να δείχνει διατεθειμένη να προμηθευτεί το Sputnik V. 

Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως θα βασιστεί κυρίως σε αυτό της Pfizer, αλλά και της Moderna, με την Pfizer να έχει αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες πως το εμβόλιο της προσφέρει ανοσία 6-8 μήνες, έτσι οι πολίτες θα πρέπει να εμβολιάζονται δύο φορές τον χρόνο. 

Σύμφωνα με τη «La Stampa», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σκοπεύει να ανανεώσει για το 2022 τα συμβόλαια με τις εταιρίες AstraZeneca και Johnson & Johnson μετά τα περιστατικά θρόμβωσης που καταγράφηκαν σε ανθρώπους που τα είχαν κάνει.

Αυτό, όπως εξηγεί η ιταλική εφημερίδα, πρακτικά σημαίνει ότι το ερχόμενο έτος οι Ευρωπαίοι πολίτες θα εμβολιάζονται μόνο με εμβόλια που έχουν ως βάση το mRNA, όπως είναι αυτό της Pfizer και της Moderna.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με τους ηγέτες πολλών κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποφάσισε ότι τα συμβόλαια με τις εταιρίες που παράγουν αυτά τα εμβόλια δεν θα ανανεωθούν μετά τη λήξη τους» έγραψε η «La Stampa», αναφερόμενη στην AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Πρόσθεσε ότι η πληροφορία της προέρχεται από πηγές του ιταλικού υπουργείου Υγείας, οι οποίες, ωστόσο, δεν θέλησαν να κατονομαστούν.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι την Τρίτη οι ΗΠΑ αποφάσισαν να διακόψουν τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Johnson & Johnson λόγω εξαιρετικά σπάνιων περιστατικών θρομβώσεων σε έξι ασθενείς. Είχε προηγηθεί σε πολλές χώρες ανάλογος προβληματισμός για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Δ.Κούβελας: «Υπάρχουν ανάλογοι θάνατοι και με τα άλλα εμβόλια – Οι κλινικές μελέτες έγιναν τσαπατσούλικα»

Για το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα, μίλησε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας.

«Δεν ξέρω γιατί έγινε μπλέξιμο με την ΑstraZeneca. Και τα τρία εμβόλια που κυκλοφορούν στην αγορά δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά στις ανεπιθύμητες ενέργειες. Δεν είναι κάτι τρομακτικό. Αλλάζουν οι ηλικίες, το φύλο. Δεν έχουν ιδιαίτερους κινδύνους τα εμβόλια» σημειώνει.

Παράλληλα, τονίζει πως υπάρχουν ανάλογοι θάνατοι και στα άλλα εμβόλια, από άλλη αιτία και πως όλα τα φάρμακα έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες.

«Ξαναβρίσκουμε μπροστά μας το ότι δεν τα εντοπίσαμε στις κλινικές μελέτες γιατί έγιναν λίγο τσαπατσούλικα. Αλλά δεν έγινε κάτι. Είναι χαμηλές οι ανεπιθύμητες ενέργειες» πρόσθεσε.

Επίσης, σημείωσε πως μέσω του προφίλ των ανεπιθύμητων παρενεργειών που έχουν τα εμβόλια να δίδονται στοχευμένα.

 

«Για παράδειγμα, της AstraZeneca να μη γίνεται στις μικρότερες γυναίκες και να γίνεται σε άνδρες. Στους ηλικιωμένους, άνω των 87 που δεν κάνουν αντισώματα με Pfizer, θα μπορούσαν να τους χορηγούνται τα εμβόλια της AstraZeneca» δήλωσε.

 

Πηγή

 

 

Προβολές : 796


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα