Ετοιμάζονται να φέρουν κι άλλες κρίσεις;;; Πυρηνική, χημική ή βιολογική, ενώ αυξημένη είναι και η απειλή στον κυβερνοχώρο.

Ετοιμάζονται να φέρουν κι άλλες κρίσεις;;; Πυρηνική, χημική ή βιολογική, ενώ αυξημένη είναι και η απειλή στον κυβερνοχώρο.

7 Ιουλίου, 2021 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:425
Μοίρασέ το

 

Buffett: Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με τον Covid – Θα έρθει κι άλλη κρίση πυρηνική, διαδικτυακή ή και βιολογική

 

 

 

 

Τα σχέδιά τους, δρομολογημένα εδώ και δεκαετίες… απλά ο κόσμος δεν τους είχε πάρει χαμπάρι.

Η σιγουριά τους ότι θα καταφέρουν να τα ολοκληρώσουν και να μειώσουν κατά τα 3/4 την ανθρωπότητα, προς το παρόν, δείχνει πως  δεν έχει … αντίπαλο δέος.

“Όλα βαίνουν καλώς” γι αυτούς, σύμφωνα με τις προφητείες… 

Τον τελικό λόγο όμως, τον έχει Ο ΘΕΟΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Buffett: Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με τον Covid - Θα έρθει κι άλλη κρίση πυρηνική, διαδικτυακή ή και βιολογική
Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις έχουν πληγεί δυσανάλογα
Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας έχουν επηρεάσει δυσανάλογα τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ η απρόβλεπτη κατάσταση του Covid-19 δεν έχει τελειώσει.
Αυτό ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett, αναγνωρίζοντας ότι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις έχουν πληγεί με τρομερό τρόπο, αλλά οι περισσότερες από τις μεγάλες εταιρείες έχουν εξαιρετικά καλές επιδόσεις.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Berkshire Hathaway κατά τη διάρκεια μια συνέντευξής του στο CNBC, εκτίμησε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει.
«Θέλω να πω, όσον αφορά το απρόβλεπτο… ήταν πολύ απρόβλεπτο, αλλά λειτούργησε καλύτερα από τα αναμενόμενα για τους περισσότερους ανθρώπους και τις περισσότερες επιχειρήσεις.
Και απλώς, χωρίς δικό τους λάθος, αποδεκατίζει τους ανθρώπους και τις ελπίδες τους».

Ευκαιρίες εν μέσω πανδημίας

 

Τον Μάρτιο του 2020, η πανδημία οδήγησε σε διακοπή της οικονομίας των 20 τρισ. δολαρίων.

Χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες τους, ενώ οι μεγάλοι λιανοπωλητές και οι γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου δέχτηκαν αυτούς τους πελάτες.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν για το πρώτο τρίμηνο πέρυσι μειώθηκε κατά 31,4%, το οποίο ήταν άνευ προηγουμένου στη μετά της μεγάλης ύφεσης Αμερική.
Η πανδημία «δεν έχει τελειώσει όμως», είπε ο 90χρονος επενδυτής.

Ο Covid δημιούργησε μια «υπέροχη επιτυχία»
Για ορισμένες επιχειρήσεις όπως οι έμποροι αυτοκινήτων, η πανδημία έφερε ακόμη και απροσδόκητα κέρδη, δήλωσε ο Charlie Munger, αντιπρόεδρος της Berkshire.

“Δεν δημιούργησε μόνο μια επιστροφή στο φυσιολογικό.
Λόγω του κλεισίματος των εργοστασίων και της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι έμποροι έχουν βιώσει ευρύτερα, αν όχι ρεκόρ, κέρδη.

Η Berkshire Hathaway Automotive είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους αντιπροσωπειών στην Αμερική, με περισσότερους από 78 ανεξάρτητους αντιπροσώπους.

Ο όμιλος κατέχει επίσης τις BNSF Railway και NetJets, μια ιδιωτική εταιρεία ναυλωμένων πτήσεων και εταιρειών διαχείρισης αεροσκαφών.

«Όλοι οι έμποροι που έχουμε συνεργάτες σε κάθε αντιπροσωπεία, ένιωσαν ειλικρινά ότι θα είχαν πρόβλημα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο», δήλωσε ο Buffett.

Το μεγαλύτερο μάθημα

Ο Buffett είπε ότι το μεγαλύτερο μάθημα που έμαθε από την άνευ προηγουμένου πανδημία είναι το πόσο άσχημα μπορεί να είναι ο κόσμος σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που αναμένεται να συμβούν.
«Έμαθα ότι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τόσα πολλά όσο νομίζουν ότι ξέρουν.
Αλλά το μεγαλύτερο πράγμα που μαθαίνετε είναι ότι η πανδημία ήταν βέβαιο ότι θα συμβεί και αυτό δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να φανταστεί κανείς», δήλωσε ο Buffett.
«Η κοινωνία έχει έναν τρομερό χρόνο προετοιμασίας για πράγματα που είναι απομακρυσμένα αλλά είναι πιθανά και θα συμβούν αργά ή γρήγορα».

Η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει κάποια κρίση, πυρηνική, χημική ή βιολογική, ενώ αυξημένη είναι και η απειλή στον κυβερνοχώρο.

Κάθε μία από αυτές έχει τρομερές δυνατότητες», είπε ο Buffett.
«Και κάτι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό, αλλά… δεν είναι κάτι που η κοινωνία φαίνεται ιδιαίτερα ικανή να τις αντιμετωπίσει πλήρως».

 

 

Πηγή

Προβολές : 425


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα