Η “δικαιοσύνη” στην Ελλάδα της ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗΣ. Θα κάθονταν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, αντιμετωπίζοντας βαρύ κατηγορητήριο και ποινές έως και ισόβιας κάθειρξης ... αλλά...απαλλάχτηκαν ...

Η “δικαιοσύνη” στην Ελλάδα της ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗΣ. Θα κάθονταν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, αντιμετωπίζοντας βαρύ κατηγορητήριο και ποινές έως και ισόβιας κάθειρξης ... αλλά...απαλλάχτηκαν ...

3 Οκτωβρίου, 2020 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:635
Μοίρασέ το

Τρέχει με χίλια η φάμπρικα των απαλλαγών.

 

 

Τρέχει με χίλια “η εκπόρνευση της” δικαιοσύνης.

ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ “δικαιοσύνης” ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ – ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ακόμα ένα χρονικό μίας προδιαγεγραμμένης απαλλαγής γράφτηκε την Τετάρτη από την ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς περισσότερα από δέκα χρόνια μετά από το ξέσπασμα του σκανδάλου των θαλασσοδανείων, επτά χρόνια μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και έπειτα από περισσότερα από πέντε από την έναρξη της δίκης για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι 35 κατηγορούμενοι, γνωστοί επιχειρηματίες και τραπεζικά μεγαλοστελέχη άκουσαν το δικαστήριο να ανακοινώνει ομόφωνα την πλήρη απαλλαγή τους για το αδίκημα της απάτης.
 
Μόλις τον περασμένο Ιούλιο, από τις πλάτες τους έφυγαν και οι κατηγορίες της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του Νέου Ποινικού Κώδικα και την απροθυμία της εκκαθαρίστριας εταιρείας PQH να κινηθεί εναντίον τους.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015 με εξαίρεση πέντε από τους 40 που απαλλάχθηκαν για επιμέρους πράξεις, οι 35 κατηγορούμενοι θα οδηγούνταν στο δικαστήριο με τις κατηγορίες της απάτης και της απιστίας, με τις διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Η έρευνα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2013 και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014.

Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, Άγγελος Φιλιππίδης, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Μαρίας Βάτσικα αλλά και η πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου, καθώς και 26 ακόμα επιχειρηματίες και μεγαλοστελέχη τραπεζών θα κάθονταν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, αντιμετωπίζοντας βαρύ κατηγορητήριο και ποινές έως και ισόβιας κάθειρξης, σε μία δίκη που ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου 2016.

 
Περιγράφοντας τη ζημιά που προκλήθηκε σε βάρος της Τράπεζας και του δημοσίου στην πρότασή προς το Συμβούλιο επισημαίνεται ότι «η συνολική εκτιμηθείσα ζημία της περιουσίας της στο ποσό των 209.768.000 ευρώ, με την συνολική ανεπάρκεια προβλέψεων να διαμορφώνεται στο ποσό των 88.077.000 ευρώ- συγκεκριμένα η πιθανή ζημία για τις ελεγχθείσες επιχειρηματικές πιστοδοτήσεις… ανήλθε στο ποσό των 208.154.000 ευρώ».  [Πηγή] –

Για άλλους τα ντόρτια καί οι διπλές καί γι’άλλους οι εξάρες …

 

Καρδίτσα: Αποκλεισμένοι 13 μέρες μετά το πέρασμα του Ιανού – «Μας ξέχασαν χωρίς γιατρούς και τρόφιμα»

Δεκατρείς ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού» από την Καρδίτσα έχουν περάσει κι ακόμη οι κάτοικοι κάτοικοι της Αργιθέας παραμένουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή με το μαρτύριο τους να μην έχει τελειωμό.

Έκκληση για βοήθεια στους αρμόδιους έκανε ο Δημήτρης Γρίβας, εγκλωβισμένος κάτοικος του Λεοντίτου Αργιθέας στην Καρδίτσα καθώς, όπως είπε, ο ίδιος και οι συντοπίτες του είναι αποκλεισμένοι επί 13 ημέρες, από τη στιγμή που τους χτύπησε η κακοκαιρία «Ιανός».

«Ούτε τρόφιμα, ούτε γιατρό έχουμε», είπε νωρίς σήμερα το πρωί ο ο Δημήτρης Γρίβας, κάτοικος της περιοχής, κάνοντας στους αρμόδιους έκκληση για βοήθεια.

Ο κ. Γρίβας σημείωσε πως το ρεύμα επανήλθε μετά από επτά ημέρες και αράλληλα, τόνισε πως δεν υπάρχει συγκοινωνία και πρόσβαση στην κεντρική αρτηρία που είναι το Μουζάκι, ενώ ζήτησε και την παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι.

«Μας λένε ότι δουλεύουν τα μηχανήματα αλλά η κατάσταση είναι απαράδεκτη 13 μέρες μετά την κακοκαιρία. Δεν είχαμε ρεύμα για 7 μέρες, ούτε τηλέφωνα για να επικοινωνήσουμε με κανέναν. Έπρεπε να πετάξουμε όλα τα προϊόντα που καταστράφηκαν» τόνισε μεταξύ άλλων.

 

Πηγή

Προβολές : 635


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα