Η δωρεάν εκπαίδευση “πέθανε”! Ελεύθερη είσοδος στις σχολές MONO για την “Αρία φυλή” – Οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώνουν τα πανάκριβα τεστ

Η δωρεάν εκπαίδευση “πέθανε”! Ελεύθερη είσοδος στις σχολές MONO για την “Αρία φυλή” – Οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώνουν τα πανάκριβα τεστ

15 Ιουλίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:260
Μοίρασέ το

 

Τα συγκεκριμένα τεστ, εφόσον δεν γίνονται σε κάποια δημόσια δομή, θα πρέπει φοιτητές και καθηγητές να τα πληρώνουν πολύ ακριβά κάθε εβδομάδα.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως το μηνιαίο κόστος για τους ανεμβολίαστους απλά και μόνο για να του επιτρέπεται η είσοδος στα -κατά τα άλλα- δημόσια πανεπιστήμια θα είναι δυσθεώρητο.

Εδώ η Παιδεία έχει πεθάνει δεκαετίες πριν… από την Μεταπολίτευση και εντεύθεν, κι εσείς μιλάτε για … δωρεάν παιδεία;;;
Όσο για το ΕΚΠΑ… τα γράφει εξαιρετικά, ο πάτερ Απόστολος Γάτσιας.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Όσο στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΜΑΣΣΟΝΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.
Η αρχή γίνεται με το ΕΚΠΑ. Εξαναγκάζουν δια της πλαγίας οδού φοιτητές και καθηγητές να εμβολιαστούν.

Επιστροφή φοιτητών στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις κλινικές, στις ανασκαφές και στις γραμματείες του ΕΚΠΑ θα πραγματοποιείται με χρήση μάσκας και θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή σε άτομα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid-test ή PCR test για τον ιό SARS-CoV-2.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της Συγκλήτου που υπογράφει ο πρύτανης Θάνος Δημόπουλος αυτά τα tests, θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε άτομα που δεν έχουν εμβολιασθεί.

Τα συγκεκριμένα τεστ, εφόσον δεν γίνονται σε κάποια δημόσια δομή, θα πρέπει φοιτητές και καθηγητές να τα πληρώνουν πολύ ακριβά κάθε εβδομάδα.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως το μηνιαίο κόστος για τους ανεμβολίαστους απλά και μόνο για να του επιτρέπεται η είσοδος στα -κατά τα άλλα- δημόσια πανεπιστήμια θα είναι δυσθεώρητο.

.

Αναλυτικά η ανακοίνωσηέχει ως εξής:

«Απόφαση Συγκλήτου ΕΚΠΑ: Ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία και τον εμβολιασμό

Η Σύγκλητος, εφόσον και κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος εξακολουθούν να υφίστανται μέτρα περιορισμού των συναθροίσεων λόγω της πανδημίας covid-19 και επιτρέπεται η δια ζώσης πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποφασίζει τα εξής:

1) Τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές, οι ανασκαφές και η πρακτική άσκηση των φοιτητών θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης. Οι Σχολές και τα Τμήματα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, δύνανται να δημιουργήσουν τμήματα με μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων.

2) Σε κάθε υπηρεσία και δομή του ΕΚΠΑ, θα ορίζεται ένας υπεύθυνος ή περισσότεροι, όταν απαιτείται από τη φύση, το μέγεθος ή τη διασπορά της νόσου COVID-19, για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και την προστασία των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι ανωτέρω υπεύθυνοι, θα ενημερώνουν και θα προτρέπουν για την εφαρμογή των εν ισχύ μέτρων και θα αναφέρουν και εισηγούνται στον επικεφαλής της υπηρεσίας ή δομής.

3) Προκειμένου για Τμήματα ή Σχολές, επικεφαλής θεωρείται ο Πρόεδρος του Τμήματος ή ο Κοσμήτορας όταν πρόκειται για μονοτμηματική Σχολή. Επιπλέον, σε κάθε Σχολή, συντονιστικό ρόλο θα έχει ο Κοσμήτορας της Σχολής.

4) Η πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στις κλινικές, στις ανασκαφές και στις γραμματείες θα πραγματοποιείται με χρήση μάσκας και θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή σε άτομα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid-test ή PCR test για τον ιό SARS-CoV-2. Αυτά τα tests, θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε άτομα που δεν έχουν εμβολιασθεί.

5) Να αιτηθεί προς το Υπουργείο Υγείας τη λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων στους χώρους του ΕΚΠΑ για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2021».

 

Πηγή

Προβολές : 260


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα