Η εικόνα εγκατάλειψης του Γυμνασίου Μαραθώνα και... ο μικρόκοσμος κάποιων τοπικών αρχόντων.

Η εικόνα εγκατάλειψης του Γυμνασίου Μαραθώνα και... ο μικρόκοσμος κάποιων τοπικών αρχόντων.

8 Σεπτεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:98
Μοίρασέ το

Έπεσε στην αντίληψή μου ευχαριστήρια επιστολή του κ. Μπατζέ, μέσω του εκδότη της καρδιάς τους, προς τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο παιδείας, για το σουλουπωμα του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Νέας Μάκρης.

 

 

Πόσο “περήφανοι”, μπορούν να νοιώθουν οι αρμόδιοι του Δήμου Μαραθώνα, γι αυτές τις εικόνες;;;

Λυπάμαι, αλλά πρωτίστως είναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ, η ανάληψη και η ευθύνη καθηκόντων, για όλους τους τοπικούς άρχοντες.

Ο αυτοθαυμασμός και οι τεμενέδες, δείχνουν ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και οι εικόνες, διαψεύδουν.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Και λίγη ορθογραφία, δεν βλάπτει… (έχουμε προμηθευτή ήδη…) !!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ. Αυτός είναι ο λόγος που αν και δημοσιογράφος, δεν ασχολούμαι με τα του τόπου μου…

Η πραγματικότητα, με απογοητεύει τελείως.

 
Έπεσε στην αντίληψή μου ευχαριστήρια επιστολή του κ. Μπατζέ, μέσω του εκδότη της καρδιάς τους, προς τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο παιδείας, για το σουλουπωμα του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Νέας Μάκρης.
 
Και μάλιστα απορεί και για τα 20+ χρόνια που είχαν περάσει από τότε που ίσως κάτι να είχε ξαναγίνει (…….)
 
Να του θυμίσω λοιπόν ότι αυτοί που ευχαριστεί ήταν 20 χρόνια τώρα στην ενεργό δράση και σε καίριες θέσεις και δεν κουνησαν φρύδι για να γίνουν τα αυτονόητα στα δύο σχολεία και ας υπήρχαν τα κονδύλια (🤔🤔🤔🤔🤔)
 
Και τελικώς ήταν οι γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δύο σχολείων που τους έβγαλαν στην σέντρα πανελληνίως, και πίεσαν προς πάσα κατεύθυνση, για να φτάσουμε εδώ, οπότε πρώτους αυτούς θα έπρεπε να ευχαριστήσει, γιατί ήξεραν ότι δεν μπορούσαν πλέον να το κάνουν αβαβά.
 
Αυτά!!

Κείμενο διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Μαραθώνα εστάλη στον Δήμο και τους αρμόδιους φορείς για τις απίστευτες εικόνες εγκατάλειψης που αντίκρισαν επιστρέφοντας στο σχολείο.

Ακολουθεί το κείμενο διαμαρτυρίας και το φωτογραφικό υλικό: 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Μαραθώνα προσερχόμενοι σήμερα 1/9/2020 στο σχολείο μας, επί της οδού Σπηλαίου Πανός 24, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη αλλά καθόλου πρωτόγνωρη για εμάς κατάσταση.

Συγκεκριμένα: 1) τα γραφεία μας είχαν να καθαριστούν από το προηγούμενο σχολικό έτος και, όπως ενημερωθήκαμε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τοποθετημένο προσωπικό καθαριότητας ( παντού συναντάμε αράχνες, ψόφια έντομα, σκουπίδια και σκόνη).

2) Ο προαύλιος χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια, ξερά φύλλα, χόρτα που έχουν φυτρώσει παντού, με αποτέλεσμα να ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι, τόσο εμείς, όσο και οι μαθητές μας με φίδια! Επίσης, σπασμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, κατεστραμμένες και πεσμένες στο έδαφος μπασκέτες, κάδοι σκουπιδιών που ξεχειλίζουν, σχεδόν όλες οι βρύσες σπασμένες και εκτός λειτουργίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού το σχολείο μας δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα, σύνδεση με το διαδίκτυο και τηλεφωνικές γραμμές, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του κοινού και η επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.

Με αγανάκτηση και θυμό αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε την κατάσταση που βιώνουμε εδώ και χρόνια. Έχουμε επανειλημμένα απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο μας: ταβάνια που στάζουν με την πρώτη βροχή, σπασμένοι ανεμιστήρες και σπασμένες κλειδαριές στις τάξεις, πόρτες που δεν κλείνουν, κατεστραμμένες υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Αισθανόμαστε ότι βιώνουμε μια τριτοκοσμική κατάσταση εδώ και χρόνια, αλλά ιδιαίτερα τώρα εν μέσω πανδημίας θα έπρεπε οι σχολικές εγκαταστάσεις να λειτουργούν άψογα, σύμφωνα με τις εντολές του ΕΟΔΥΥ.

Είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε όλα τα έγγραφα τα οποία αποστέλλουμε εδώ και χρόνια στους αρμόδιους σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα του σχολείου μας.

Αναρωτιόμαστε γιατί τα κονδύλια που διατέθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ δεν αξιοποιήθηκαν και για το δικό μας σχολείο.

Για την τεκμηρίωση όλων των προαναφερομένων έχουν επισυναφθεί φωτογραφίες από το σχολικό κτίριο.

 Ο Διευθυντής

Σπυρόπουλος Δ.      

Οι Υποδιευθυντές 

Ζάχος Λ -Ρεμπάπη Γ.

Οι καθηγητές 

Δαγκοβάνου Ι.

Πανταζοπούλου Π.

Βουτσινά Α.

Τριγάζη Χ.

Τρυποσκούφη Δ.

Ζαγάρη Ε.

Καλιτζή Δ.

Πάικος Η.

Καλαϊτζάκης Τ.

Τσιάρα Α.

Ξυδιάς Σ.

Τσάκωνα Β.

Κατσανδρής Α.

Κολοκυθάς Γ.

Ιωαννίδης Κ.

Ευθυμίου Σ.

Λαουράκη Μ.

Μαλεφάκη Μ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δήμος Μαραθώνα

Διεύθυνση Δ/θμιας Εκ/σης Ανατολ. Αττικής

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμν. Μαραθώνα

ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής

 

 


Πηγή

Προβολές : 98


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα