Η ευρωπαϊκή δημοκρατία βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθώς οι κυβερνήσεις της Ολλανδίας και της Εσθονίας καταρρέουν με την Ιταλία επίσης στο χείλος του γκρεμού

Η ευρωπαϊκή δημοκρατία βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθώς οι κυβερνήσεις της Ολλανδίας και της Εσθονίας καταρρέουν με την Ιταλία επίσης στο χείλος του γκρεμού

18 Ιανουαρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:272
Μοίρασέ το

Το συμφέρον, ο νεποτισμός, ο συμβιβασμός, η μπλόφα, ο εκφοβισμός, οι στροφές και οι μυστικές συμφωνίες είναι μεταξύ των εργαλείων που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη και τη διατήρηση της εξουσίας εντός των εγχώριων κυβερνήσεών τους, οι οποίες αποδεικνύονται αδύναμες και αναποτελεσματικές στο πλαίσιο του συνασπισμού.

 

 

 

Οι λαοί αφυπνίζονται και διαπιστώνουν τον πραγματικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι το θετικό από την Παγκόσμια Απάτη του κορονοϊού, που τους αφύπνισε και τους έκανε να δουν κατάματα τον ρόλο των ηγεσιών τους…

Η ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ Βαβέλ τους γκρεμίζεται.

Το τι θ’ ακολουθήσει, δεν είναι γνωστό. 

Τίποτε όμως δεν κερδίζεται χωρίς αγώνες και αίμα.

Η γραμμή αίματος που άφησαν πίσω τους εδώ και εκατοντάδες χρόνια, μια χούφτα σατανικών ερπετών που κυβερνούν τα κράτη, πρέπει να τελειώσει.

ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Σκάνδαλα και ιδιοτέλεια έχουν συγκλονίσει και ανατρέψει κυβερνήσεις σε όλο το μπλοκ της ΕΕ, ενώ οι Βρυξέλλες σέρνουν τα πόδια τους στην ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας εμβολιασμών για τον κορωναιό και την αύξηση των περιορισμών κλειδώματος για τους  πληθυσμούς.

Τόσο τρομερό ήταν η εξάπλωση του εμβολίου coronavirus σε όλη την Ευρώπη που έχει λάβει όλη την εστίαση από το δημοκρατικό έλλειμμα που ξαφνικά έπληξε το μπλοκ με δύο κυβερνήσεις να καταρρέουν και ένα τρίτο στο χείλος του γκρεμού σε διάστημα μικρότερης της εβδομάδας.

 

Εύλογα, πολλοί Βρετανοί, ευτυχής να κοπεί παρασυρόμενα, θα chortling πάνω από την πλήρη αγγλικά πρωινά τους σε αυτό το ηπειρωτικό χάος.

Επίσης σε rt.com

Vials of the Covid-19 vaccine and Pfizer logo
«Απαράδεκτο»: 6 χώρες της ΕΕ προτρέπουν το μπλοκ να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις των εμβολίων pfizer Covid-19, καθώς ο Καναδάς επισημαίνει επίσης ζητήματα εφοδιασμού

Γιατί δεν ήταν γραφτό να εξελιχθεί έτσι το μεγάλο πρότζεκτ. Οι αποκαλούμενες προηγμένες δυτικές δημοκρατίες εκτίθενται ως κλίπες των κεκτημένων συμφερόντων, χειραψίες στα γεμάτα καπνό δωμάτια, και η απληστία για την εξουσία με αποτέλεσμα τις κυβερνήσεις μειοψηφίας που δημιουργούνται από τεχνητές αλλά πολιτικά πρόσφορες συμφωνίες που λειτουργούν σε μια άκρη μαχαιριών.

Είναι η δημοκρατία στα χειρότερά της.

Ο φιλελεύθερος λαμπαδηφόρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε είναι ο τελευταίος που υπέκυψε. Ήταν έτοιμος να ξεπεράσει την καταιγίδα που έχει συγκλονίσει την Ολλανδία, αφού 26.000 γονείς κατηγορήθηκαν άδικα για απάτη σε παροχές παιδιού μεταξύ του 2013 και του 2019.

Αλλά ήταν πεπεισμένος να U-στροφή για την υπόσχεσή του να παραμείνει στην εξουσία από τους εταίρους του συνασπισμού, δείχνοντας πόσο ξινή αυτές τις πολιτικές γάμους της ευκολίας μπορεί να γυρίσει όταν τα πράγματα πάνε άσχημα.

Υπό το πρόσχημα της μεγαλοψυχίας, Rutte είπε: “Με αυτή την απόφαση, η κυβέρνηση θέλει να κάνει δικαιοσύνη σε όλους εκείνους τους γονείς που έχουν άνευ προηγουμένου αδικηθεί.” Αν και παραιτείται από τον βασιλιά της Ολλανδίας, δεν έχει σχέδια να πάει πουθενά και θα παραμείνει στο γραφείο ως επιστάτης PM μέχρι τις εκλογές που διεξάγονται το Μάρτιο.

Μέχρι τότε, τολμώ να πω, θα ελπίζει ότι το χειρότερο της πανδημίας θα έχει φυσήξει παρελθόν, το βρώμικο σκάνδαλο οφέλη ξεχάσει και θα είναι business as usual. Με το Λαϊκό Κόμμα του για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία σχεδόν 20 μονάδες σαφές από τον πλησιέστερο αντίπαλό του στις δημοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή, θα μπορούσε ακόμη και να είναι σε θέση να κυβερνήσει χωρίς την ταλαιπωρία των μικρών εταίρων.

Αυτό το τελευταίο σκάνδαλο θα μπορούσε να αποδειχθεί το καλύτερο πράγμα που θα συμβεί στον Rutte εδώ και αρκετό καιρό. Ποιος θα το έκανε;

Επίσης σε rt.com

Outgoing Dutch Prime Minister Mark Rutte speaks at a press conference in The Hague, the Netherlands, January 15, 2021. © Bart Maat / ANP / AFP
«Αθώοι άνθρωποι τραυματίστηκαν»: Η ολλανδική κυβέρνηση παραιτείται λόγω του σκανδάλου κακής διαχείρισης των επιδοτήσεων παιδικής μέριμνας

Εν τω μεταξύ, πιο βόρεια, η εσθονική κυβέρνηση κατέρρευσε επίσης με τον πρωθυπουργό Γιόρι Ράτας να παραιτείται μετά την παραίτηση ενός εξέχοντος επιχειρηματία και ενός βασικού κυβερνητικού συμβούλου για απρέπεια σχετικά με την ανάπτυξη ακινήτων του Πόρτο Φράνκο ύψους 39 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ο Ρούτε, ο Ράτας βρίσκεται επίσης σε μια συμφωνία κατανομής της εξουσίας, με το συντηρητικό κόμμα Πατρίδα και το ευρωσκεπτικιστικό δεξιό Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα της Εσθονίας και όπως τα περισσότερα κόμματα με λαϊκίστικη φιλοδοξία, αν μυρίσουν αίμα στο νερό, τότε θα επιτεθούν. Καλύτερα να τους οδηγήσει από τη μυρωδιά με την παραίτηση, ελπίζοντας ότι η καταιγίδα περνά και να ανασυνταχθούν εγκαίρως για τις επόμενες εκλογές.

Και πάλι, αυτό είναι κατάφωρη πολιτική σκοπιμότητα, δεν έντιμοι άνδρες αυξομείωση στο ηθικό υψηλό έδαφος.

Αλλού, στην Ιταλία, ο πρώην πρωθυπουργός Matteo Renzi έχει τραβήξει τους υπουργούς του κόμματος Italia Viva από την κυβέρνηση συνασπισμού που υποστηρίζει στη Ρώμη, αφήνοντας τον νυν ηγέτη του έθνους Τζουζέπε Κόντε στο χείλος του γκρεμού μετά από επιχειρήματα για το σχέδιο αποκατάστασης 222 δισεκατομμυρίων ευρώ μετά τον κορωναιό. Αν δεν μπορεί να παροτρύνει τον Renzi να επιστρέψει στην ομάδα, προσφέροντας του πιθανώς πιο προσοδοφόρους ρόλους για τους φίλους του, τότε οι Ιταλοί θα πρέπει να είναι μακριά στις κάλπες.

 

Με περισσότερους από 70.000 νεκρούς από τον κορωναϊκό και μια εξάπλωση εμβολίων να έχουν επικριθεί ευρέως, οι ημέρες της αυξανόμενης δημοτικότητας για τον Κόντε και τον μεγαλύτερο εταίρο του συνασπισμού, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, βρίσκονται στο παρελθόν και ο λαϊκιστής σαΐντ Ματέο Σαλβίνι και το Κόμμα της Λέγκας του είναι έτοιμοι να ορμήσουν. Δικαιολογημένα, οι Ιταλοί είναι δυσαρεστημένοι. Θέλεις πραγματικά να το κάνουμε αυτό τώρα;

Ενώ οι Ιταλοί είναι σίγουρα συνηθισμένοι σε συνασπισμούς στην εξουσία, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν υπάρξει επιτυχία. Από την ίδρυση της Ιταλικής Δημοκρατίας το 1946, είχε περισσότερες από 60 διαφορετικές κυβερνήσεις –σχεδόν μία το χρόνο– και 29 πρωθυπουργούς. Ο ίδιος ο Κόντε έχει ηγηθεί δύο από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2018.

Η συνεχής δολοπλοκίες και ίντριγκα που εμπλέκονται στην κατανόηση της εξουσίας καθιστούν σχεδόν αδύνατο να κυβερνήσουν όταν οι υπεύθυνοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους κοιτάζοντας πάνω από τους ώμους τους προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει κανείς που περιμένει να τους μαχαιρώσει στην πλάτη.

Ενώ η Ιταλία επιδεικνύει την κυβέρνηση συνασπισμού στην πιο ετοιμοθάνατη, αυτό το ιδιοτελές ύφος της πολιτικής που μοιράζονται οι Κάτω Χώρες, η Εσθονία και άλλοι εκθέτει τη σήψη στον πυρήνα του ευρωπαϊκού σχεδίου.

Διότι αυτό το είδος διακυβέρνησης σημαίνει ότι πολλοί πολιτικοί που ηγούνται των κυβερνήσεων που απαρτίζουν την ένταξη στην ΕΕ απλά δεν είναι συνδεδεμένοι για να αντιμετωπίσουν ιδέες του γαλάζιου ουρανού, πανευρωπαϊκά ζητήματα και την προκλητική, σχεδόν αδύνατη οικοδόμηση συναίνεσης που απαιτείται για την αποτελεσματική εφαρμογή της ολοένα στενότερης ένωσης.

Επίσης σε rt.com

Svein Andersen, the first in Norway to receive the Pfizer Covid-19 vaccine on December 27, 2020
Pfizer μείωση Covid-19 παραδόσεις εμβολίων στην Ευρώπη, ενώ εντείνει την παραγωγή, η Νορβηγία λέει

Το συμφέρον, ο νεποτισμός, ο συμβιβασμός, η μπλόφα, ο εκφοβισμός, οι στροφές και οι μυστικές συμφωνίες είναι μεταξύ των εργαλείων που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη και τη διατήρηση της εξουσίας εντός των εγχώριων κυβερνήσεών τους, οι οποίες αποδεικνύονται αδύναμες και αναποτελεσματικές στο πλαίσιο του συνασπισμού.

Αλλά συνεχίζουν να χειρίζονται αυτά μόλις είναι στο κορυφαίο τραπέζι στην Ευρώπη, αυτή τη φορά με τα μάτια 400 εκατομμυρίων πολιτών στράφηκαν προς αυτούς.

Γνωρίζοντας από πού προέρχονται αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες, αυτό σημαίνει απλώς ότι οι αποτυχίες τους είναι τόσο κατανοητές όσο και αναπόφευκτες.

Αν πρόκειται για σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, το μόνο που μπορώ να πω είναι, δόξα τω Θεώ για το Brexit.

 

Πηγή

Προβολές : 272


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα