Η χλωροκίνη μπορεί να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους στην Αφρική, το Σικάγο και αλλού!

Η χλωροκίνη μπορεί να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους στην Αφρική, το Σικάγο και αλλού!

14 Μαΐου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:85
Μοίρασέ το

Η χλωροκίνη μπορεί να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους στην Αφρική, το Σικάγο και αλλού!

Ο ΠΟΥ και πολλοί άλλοι υποστηρίζουν τη χρήση υδροξυχλωροκίνης (HCQ) εάν η εξέταση SARS-CoV-2 είναι θετική.

Η HCQ είναι ένα παλιό φάρμακο για την ελονοσία, που χρησιμοποιείται επίσης για αυτοάνοσες ασθένειες, αλλά δεν έχει εγκριθεί επίσημα για το Covid-19.

Οι περισσότερες από τις πρόσφατες μελέτες με την HCQ (περισσότερες από 100 στις 18.4.2020, 35 νέες την περασμένη εβδομάδα), οι οποίες έχουν πλέον καταχωρηθεί με ταχεία διαδικασία, θέλουν επίσης να χρησιμοποιούν την HCQ μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα.

Η HCQ χρησιμοποιείται ήδη έτσι, ακόμη και σε εντελώς υγιείς ανθρώπους «για την πρόληψη σοβαρών καταστάσεων».

Χρησιμοποιείται επίσης προφυλακτικά για ιατρικό προσωπικό.

Η συνιστώμενη δόση είναι περίπου 20 φορές υψηλότερη από την προφύλαξη από την ελονοσία! (400-800mg ανά ημέρα). Η «προφυλακτική» χρήση και η παραγωγή (π.χ. στο Καμερούν) της HCQ αυξάνεται σήμερα, ειδικά στην Αφρική.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για μια θετική κλινική επίδραση της HCQ στα θετικά SARS-CoV-2, πόσο μάλλον στα αρνητικά της δοκιμής.

Ωστόσο, η HCQ είναι ένα από τα φάρμακα που προκαλούν σοβαρή βλάβη στα ερυθρά αιμοσφαίρια σε περιπτώσεις κληρονομικής ανεπάρκειας 6-φωσφορικής αφυδρογονάσης γλυκόζης (G6PD).

Τα ερυθροκύτταρα διαρρηγνύονται μαζικά. Τα θραύσματα τους φράζουν τα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία και βλάπτουν λογικά όργανα όπως τα νεφρά και τον εγκέφαλο.

Επιπλέον, τα ερυθροκύτταρα λείπουν στη συνέχεια για τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους υπάρχει σοβαρή δυσκολία στην αναπνοή χωρίς τυπικά σημάδια της πνευμονίας.

Τα οξεία συμπτώματα βελτιώνονται αυθόρμητα μετά τη διακοπή του επικίνδυνου φαρμάκου, χάρη στην ταχεία ομαλοποίηση του αριθμού αίματος.

Άλλες σοβαρές παρενέργειες της HCQ όπως η αρρυθμία ή η βλάβη των ματιών δεν έχουν αυτό το κληρονομικό υπόβαθρο.

Σχεδόν κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει, ότι στην υποσαχάρια Αφρική, για παράδειγμα, η κληρονομική ανεπάρκεια G6PD είναι ευρέως διαδεδομένη στο 20-30% του πληθυσμού.

Αλλά και σε άλλες χώρες, όπου η ελονοσία ήταν ή εξακολουθεί να είναι ενδημική, υπάρχει υψηλός επιπολασμός της ανεπάρκειας G6PD.

Πρέπει επίσης να θυμόμαστε σε οικογένειες με φόντο μετανάστευσης π.χ. στο Σικάγο (10 έως 12%), στη Νέα Υόρκη και αλλού.

Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins προειδοποιεί να μην χρησιμοποιήσει την «ασπιρίνη, ορισμένα αντιβιοτικά (ποια;), μπιζέλια και ναφλαλίνη», αλλά δεν αναφέρει παράγωγα χλωροκίνης!

Εάν τα άτομα με ανεπάρκεια G6PD λάβουν αυτήν την προφύλακτική ή θεραπεία HCQ, τα συμπτώματα θα εμφανιστούν σύντομα.

1-2 ημέρες μετά την έναρξη της θεραπείας, μια πολύ σοβαρή κλινική εικόνα με ξαφνική αδυναμία, ζάλη, αναπνευστική δυσχέρεια και σημάδια βλάβης των οργάνων μπορεί να λήξει θανατηφόρα, εάν το τοξικό φάρμακο δεν σταματήσει αμέσως.

Έτσι, η χρήση του αμφισβητήσιμου τεστ SARS-CoV-2 ως σκανδάλης για τη θεραπεία ή την πρόληψη με επικίνδυνα φάρμακα όπως η HCQ μπορεί να σκοτώσει πολλούς, χωρίς να παρατηρηθεί πανδημία. (Δείτε το σχόλιό μου στο BMJ εδώ)
Αυτή η γενετική ιδιαιτερότητα είναι επίσης συχνή σε χώρες της Μεσογείου και σε όλες τις περιοχές όπου η ελονοσία έχει εμφανιστεί ή εξακολουθεί να εμφανίζεται.

 

Dr. Wolfgang Wodarg

Σχετικά με τον συγγραφέα:

Ο Dr. med. Wolfgang Wodarg, γεννημένος το 1947, είναι παθολόγος και πνευμονολόγος ιατρός, ειδικός για την υγιεινή και την περιβαλλοντική ιατρική, καθώς και για τη δημόσια υγεία και την κοινωνική ιατρική.

Μετά την κλινική του δραστηριότητα ως παθολόγος, ήταν, μεταξύ άλλων, αξιωματικός δημόσιας υγείας στο Σλέσβιχ-Χολστάιν της Γερμανίας για 13 χρόνια, ταυτόχρονα λέκτορας σε πανεπιστήμια και τεχνικά κολέγια και πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το περιβάλλον που σχετίζεται με την υγεία προστασία στον ιατρικό σύλλογο Schleswig-Holstein.
Το 1991 έλαβε υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Βαλτιμόρη, ΗΠΑ (επιδημιολογία).

Ως μέλος του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου από το 1994 έως το 2009, ήταν πρωτοπόρος και ομιλητής στην επιτροπή Enquête «Ethics and Law of Modern Medicine«, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου διετέλεσε πρόεδρος της υποεπιτροπής Υγείας και αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας και Επιστημών.

Το 2009, ξεκίνησε την εξεταστική επιτροπή για τον ρόλο του ΠΟΥ στην H1N1 (γρίπη των χοίρων) στο Στρασβούργο, όπου παρέμεινε ως επιστημονικός εμπειρογνώμονας μετά την αποχώρησή του από το Κοινοβούλιο.

Από το 2011 εργάζεται ως ανεξάρτητος λέκτορας πανεπιστημίου, γιατρός και επιστήμονας υγείας και ήταν εθελοντικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την υγεία στο Transparency International Germany έως το 2020.

 

Μετάφραση

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΛΑΝΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

Bιοχημικός ΜSc

πηγή

Covid-19. Chloroquine may kill many people in Africa, Chicago and elsewhere!

 

 

Πηγή

Προβολές : 85


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα