Θα μας ελέγχουν παντού – Β.Παπαευαγγέλου: «Θα μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα και μέσα στο σπίτι»!

Θα μας ελέγχουν παντού – Β.Παπαευαγγέλου: «Θα μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα και μέσα στο σπίτι»!

16 Νοεμβρίου, 2020 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:500
Μοίρασέ το

 

Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα μέσα και έξω από το σπίτι για αρκετούς μήνες.

Για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όπως αυτό της Moderna, δήλωσε ότι έχουν υψηλότατα επίπεδα αποτελεσματικότητας, ανώτερα του εμβολίου της γρίπης, ενώ είναι αντικείμενο ευρύτατων μελετών πόσοι θα εμβολιαστούν.

Μάάάάάάάάλστα…

Θα μας ελέγχουν μέσα στα σπίτια μας, ΠΩΣ;

ΜΕ ΥΠΕΡΥΘΡΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ;

ΜΕ DRONES;

Την ώρα που κοιμόμαστε να την βγάζουμε την μάσκα, ή να την φοράμε;

Την ώρα που ένα ζευγάρι έχει ερωτικές περιπτύξεις να τις φοράει ή όχι;

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΙΑΤΡΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟ ΛΑΟ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ.

ΑΗ ΣΙΧΤΙΡ ΣΕ ΑΜΦΟΤΕΡΑ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Ο Μαγιορκίνης στηρίζει άλλη φαρμακευτική εταιρεία και όχι την PFIZER του Κούλη;

Αλλά ξέχασα… όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στις φαρμακευτικές εταιρείες, τον ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ θα βρεις.

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ  ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ “ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ”;;;

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου μαζί με τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη πραγματοποίησαν την σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

 

Όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε κάποιου είδους lockdown, είπε η κ. Παπαευαγγέλου, αναφέροντας παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γερμανία και η Αυστρία που υιοθετούν αυστηρότερα μέτρα.

 

«Είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε χάσαμε δύο νέους ανθρώπους, μάχιμους γιατρούς» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου, λέγοντας ότι αυτό δείχνει ότι κανένας δεν είναι υπεράνω, «είμαστε όλοι ευάλωτοι».

Για τη χρήση της μάσκας

«Πρέπει να δείξουμε την απαραίτητη σύνεση, να περικόψουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα μέσα και έξω από το σπίτι για αρκετούς μήνες. Η μάσκα μειώνει τη μεταδοτικότητα του ιού» ανέφερε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια για την χρήση μάσκας.

Για τα παιδιά και το κλείσιμο των σχολείων

Όπως υπογράμμισε η κυρία Παπαευαγγέλου, τα παιδιά περνούν ηπιότερα την ασθένεια σε περίπτωση που νοσήσουν. Στη χώρα μας έχουμε ένα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, αλλά τα μικρά παιδιά δεν είναι υπερμεταδότες.

Ωστόσο, το κλείσιμο των σχολείων είναι μονόδρομος, για να περιοριστεί δραστικά η κινητικότητα του πληθυσμού που δημιουργούν τα ανοικτά σχολεία (γονείς, μετακίνηση με ΜΜΜ κλπ.).

«Από την επόμενη Δευτέρα ενδεχομένως τα πρώτα θετικά αποτελέσματα»

Η Παπαευαγγέλου σημείωσε πως «ελπίζουμε με βάση τα δεδομένα του ΕΟΔΥ ότι από την επόμενη Δευτέρα θα αρχίσουμε να χαμογελάμε, και να δούμε μείωση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων».

Γκίκας Μαγιορκίνης: «H Θεσσαλονίκη έχει πενταπλάσιο επιδημικό φορτίο»

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης που μίλησε για μια «κοινωνική φούσκα», με περιορισμό των κοινωνικών επαφών στο ελάχιστο δυνατό.

«Έχουμε παρά πολύ δρόμο να διανύσουμε. Σε μικρό χρονικό διάστημα είχαμε μαζική επιδημική έκρηξη με πολλά κρούσματα και θανάτους» προειδοποίησε. 

«Οι δείκτες βαρύτητας της νόσου θα αργήσουν πολύ να βελτιωθούν» τόνισε μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για απόκλιση από τα μέτρα.

Αναφορικέ με την ηλικιακή διασπορά του ιού, «οι ηλικίες 40 με 65 ετών έχουν μεγαλύτερη επίπτωση, ακολουθούν οι ηλικίες 19 με 39 ετών. Εντός του δεύτερου δεκαημέρου του Οκτωβρίου είχαμε εκθετική αύξηση στις ηλικίες 19 με 39 ετών και μετά στις ηλικίες 40 και άνω» αποσαφήνισε.

«Η πλειοψηφία των διαγνώσεων είναι εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης (…) Υπάρχει διαφαινόμενη πιθανή βελτίωση στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη έχει πενταπλάσιο επιδημικό φορτίο. Αν η Αττική ήταν στη θέση της Θεσσαλονίκης θα είχε πάνω από 2.200 διαγνώσεις την ημέρα» δήλωσε δε. 

Πάντως, ο κ. Μαγιορκίνης διευκρίνισε ότι «η Θεσσαλονίκη δείχνει σημεία ταχύτερης βελτίωσης από την Αττική, καθώς είναι μικρότερο αστικό κέντρο, και πιθανώς επειδή τα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν νωρίτερα από την Αττική».

Για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όπως αυτό της Moderna, δήλωσε ότι έχουν υψηλότατα επίπεδα αποτελεσματικότητας, ανώτερα του εμβολίου της γρίπης, ενώ είναι αντικείμενο ευρύτατων μελετών πόσοι θα εμβολιαστούν.

 

Πηγή

Προβολές : 500


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα