Θεμέλιος κανόνας στην ζωή είναι ο σεβασμός του εαυτού σου κι ο σεβασμός της ζωής του άλλου.

Θεμέλιος κανόνας στην ζωή είναι ο σεβασμός του εαυτού σου κι ο σεβασμός της ζωής του άλλου.

22 Ιουλίου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:121
Μοίρασέ το

 

Εκείνος που κυριαρχεί και ελέγχει το άλλο άτομο, έναν σκοπό έχει, να διατηρήσει αυτή την σχέση μεταξύ τους να έχει πάντα τον απόλυτο έλεγχο της σχέσης. Κατά αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει πάντα αυτό που θέλει.

 

 

 

 

Αγάπη σημαίνει σεβασμός… κανείς δεν κυριαρχεί στον άλλον…το μόνο που κυριαρχεί είναι το δόσιμο στον άλλον, χωρίς όρια και όρους… 

Τον σεβασμό και την ευγένεια, να την δείχνεις μόνον σ’ αυτούς που την αξίζουν…

 

Καλλιόπη

 

Γράφει η Μαρία Σταματοπούλου

Άνθρωποι κάθε κοινωνικού επιπέδου, ανεξαρτήτως πνευματικού ή οικονομικού επιπέδου, άνθρωποι που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν υγιείς νοητικά και ψυχικά.

Άνθρωποι που τσακίζουν την ψυχολογία, σακατεύουν την αυτοπεποίθηση, σε κάθε σχέση , σε κάθε τομέα της ζωής. Όλα συμβαίνουν τόσο μεθοδικά, τυλιγμένα σε ένα όμορφο πακέτο υπερβολικής αγάπης είτε σε ένα όμορφο χαμόγελο, αρκούν όμως αυτά ώστε να αρρωστήσουν τον άνθρωπο που τα εισπράττει.

Εκείνος που κυριαρχεί και ελέγχει το άλλο άτομο, έναν σκοπό έχει, να διατηρήσει αυτή την σχέση μεταξύ τους να έχει πάντα τον απόλυτο έλεγχο της σχέσης. Κατά αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζει πάντα αυτό που θέλει.

Ψυχολογικός εκβιασμός. Αυτό βιώνει το άτομο που τα δέχεται.

Τις περισσότερες φορές , ο συναισθηματικά ευάλωτος χαρακτήρας εξαναγκάζεται να υποταχθεί, εν μέρει είτε ολοκληρωτικά σε εκείνον που επιβάλλεται, γιατί αν δεν το κάνει θα υποστεί τις συνέπειες.

Φωνές και οτιδήποτε εκτός φυσιολογικών ορίων, αποτελεί κακοποίηση, χειραγώγηση.

Πολύ συχνά ο αδύναμος χαρακτήρας δεν συνειδητοποιεί την κακοποίηση μέχρι να αρχίσει να υποφέρει ψυχολογικά ή και σωματικά ή να του το επισημάνει κάποιος τρίτος.

Τότε χτυπά το καμπανάκι μέσα του.

Αναγνωρίζει τα σημάδια της χειριστικής συμπεριφοράς, παύει να συγχωρεί, να δικαιολογεί αυτή την συμπεριφορά και σταδιακά βγαίνει από την συναισθηματική παγίδα.

Εφόσον ο χειριστικός άνθρωπος δεν ζητά βοήθεια και το σημαντικότερο δεν αναγνωρίζει την συμπεριφορά του και εφόσον ο αδύναμος χαρακτήρας κάνει πολλαπλές προσπάθειες και γίνεται καθρέπτης του θύτη, εκεί σίγουρα “το θύμα” δεν μπορεί να κάνει πολλά.

Εάν το έχει αποφασίσει συνειδητά να βγει από μία τέτοια σχέση μα αδυνατεί να βγει από την σχέση, ζητά βοήθεια από έμπιστους ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Ζητά βοήθεια από επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Το πρώτο βήμα έγινε. Η αναγνώριση. Η αποδοχή. Ύστερα η φροντίδα του εαυτού. Η αγάπη στον εαυτό.

Κανένας δεν αξίζει να ανέχεται τέτοια συμπεριφορά.

Θεμέλιος κανόνας στην ζωή είναι ο σεβασμός του εαυτού του, ο σεβασμός της ζωής του.

 

Πηγή

Προβολές : 121


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα