Κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία! Ιδού η Λευκή Βίβλος για την αστυνόμευση της Ελλάδας. (Παγίδες και ασάφειες σε βάρος των πολιτών)

Κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία! Ιδού η Λευκή Βίβλος για την αστυνόμευση της Ελλάδας. (Παγίδες και ασάφειες σε βάρος των πολιτών)

20 Μαρτίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:618
Μοίρασέ το
Δημιουργείται ένα νέο παγκόσμιο περιβάλλον. Παράγεται μια νέα κοινή συνείδηση, όπου το τοπικό και το παγκόσμιο συμπλέκονται στην καθημερινότητα, όπως για παράδειγμα στην πανδημία, όπου ο εμβολιασμός σε κάθε σημείο της γης μας αφορά γιατί μας επηρεάζει. Όπως στην κλιματική αλλαγή ή στη μόλυνση των θαλασσών, όπου βλέπουμε πια καθαρά «εισαγόμενες» αλλαγές στο δικό μας περιβάλλον και στα δικά μας νερά.

«Έξυπνη»: Χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτομικών συστημάτων στην επιχειρησιακή της λειτουργία.

Ένα μοντέλο «κοινοτικής αστυνόμευσης», που  έχει εφαρμοστεί κυρίως στις ΗΠΑ και κρύβει πολλές παγίδες, όσον αφορά όχι μόνο την αποτελεσματικότητα αλλά και τη σκοπιμότητα πολλές φορές της «συνεργασίας» των μηχανισμών καταστολής με τις τοπικές αρχές.
Στην ουσία, πρόκειται για ένα θεσμικό πλαίσιο που στοχεύει στην αποτελεσματικότερη καταστολή, αλλά και στην απόσπαση της συναίνεσης και της συνεργασίας των λαϊκών στρωμάτων και όλα αυτά, όπως πάντα, στο όνομα της «ασφάλειας των πολιτών».
Μιας αστυνομίας που, σαν κομμάτι του αστικού εποικοδομήματος προσαρμόζεται κάθε φορά με τις κυβερνητικές (εν)αλλαγές υπηρετώντας τους εκάστοτε αντιδραστικούς σχεδιασμούς, με ομοιότητες και «διαφορές» που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τη διαχείριση του συστήματος.
Ένα θεσμικό πλαίσιο, που κάνει πράξη το όραμα για στρατηγικό ρόλο των ΜΑΤ-ΜΕΑ & Σια ως εργαλείο «κοινωνικής συνοχής».
Ελπίζω να αντιλαμβάνονται οι αναγνώστες, τι … έρχεται με την “Λευκή Βίβλο”, που όμως θα είναι … ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Και να θυμίσω τι είχα γράψει εδώ, για την … “ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟ” που είναι η ολοκλήρωση της ΑΤΖΕΝΤΑΣ 21 και η ολοκλήρωση των ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ. Δηλαδή, ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ…
Υ.Γ.2. Και για να γίνει καλλίτερα αντιληπτό τι έρχεται, διαβάστε εδώ… και εδώ

 

Αλλάζουν όλα…

Μετά την Λευκή Βίβλο με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, η οποία θα αλλάξει την Ελλάδα, όπως την ξέρουμε, έρχεται η Λευκή Βίβλος για να επιβάλλει «τάξη και ασφάλεια» στους δρόμους.

Πρόκειται για την πρόταση για νέο συμβόλαιο ασφάλειας μεταξύ πολιτών και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την λεγόμενη Λευκή Βίβλο για την Προστασία του Πολίτη.

Την παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Στην ερώτηση «γιατί τώρα η Λευκή Βίβλος», το υπουργείο απαντά μεταξύ άλλων πως η πανδημία μετά την κρίση στον Έβρο έδειξε πως η ασφάλεια είναι καθημερινή άσκηση διαχείρισης κρίσεων, ότι χρειάζονται νέους θεσμούς και πολιτικές η διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών και η προσπάθεια μείωσης της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Αναφερόμενο στους νέους σημειώνει ότι οι τρόποι που αντιμετωπίζεται η αστυνομία από μέρος των νέων και οι νέοι από μέρος της αστυνομίας απομακρύνει το μέλλον. Παράλληλα, τονίζει πως η βία των ανηλίκων αυξάνεται σημαντικά και οι απαντήσεις δεν μπορεί να είναι μόνο αστυνομικές.

https://youtu.be/JcuJ_vU3P_4

Έτσι λοιπόν στο πρόβλημα της βίας, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην Νέα Σμύρνη, έρχεται η «λύση» της Λευκής Βίβλου.

Σύμφωνα με την Λευκή Βίβλο, η Αστυνομία αλλάζει το πλαίσιο δράσης της, ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Αναφέρεται στην εισαγωγή της Λευκής Βίβλου:

«Δημιουργείται ένα νέο παγκόσμιο περιβάλλον. Παράγεται μια νέα κοινή συνείδηση, όπου το τοπικό και το παγκόσμιο συμπλέκονται στην καθημερινότητα, όπως για παράδειγμα στην πανδημία, όπου ο εμβολιασμός σε κάθε σημείο της γης μας αφορά γιατί μας επηρεάζει. Όπως στην κλιματική αλλαγή ή στη μόλυνση των θαλασσών, όπου βλέπουμε πια καθαρά «εισαγόμενες» αλλαγές στο δικό μας περιβάλλον και στα δικά μας νερά.

Στον αντίποδα, η υπόλοιπη ζωή μας παραμένει και επηρεάζεται από τα φυσικά τοπικά όρια διαβίωσης. Ζούμε ήδη την 4η βιομηχανική επανάσταση και τις συνέπειες της. Η τεχνητή νοημοσύνη, τα μεγάλα δεδομένα, δηλαδή το καύσιμο για τις ρομποτικές εφαρμογές πολλαπλασιάζουν τις παραγωγικές δυνατότητες της ανθρωπότητας, διευρύνουν εκθετικά τους ορίζοντες κατανόησης, συνακόλουθα τις λύσεις και εναλλακτικές στα προβλήματα υγείας, διατροφής, εκπαίδευσης, διασκέδασης, πρόνοιας.

Ο κόσμος στο κινητό μας είναι μια καθημερινή απόδειξη για αυτές τις δυνατότητες. Στον αντίποδα, τα προσωπικά στοιχεία, οι επικοινωνίες ή η παρουσία σε δημόσιους χώρους μπορούν εύκολα να καταγράφονται. Τα όρια δημόσιου και ιδιωτικού, ατομικού και συλλογικού επαναδιαπραγματεύονται».

Εν συνεχεία παρουσιάζονται οι αφορμές, οι οποίες δικαιολογούν την αναγκαιότητα της Λευκής Βίβλου:

  • Ασφάλεια και διαχείριση κρίσεων: O κυβερνοχώρος αποτελεί σήμερα το πλέον περίπλοκο πεδίο ανάπτυξης της εγκληματικής δραστηριότητας.
  • Η πόλωση των κοινωνιών με αφορμή την κρίση λόγω κορωνοϊού: Η δημόσια τάξη απέκτησε νέο περιεχόμενο καθώς τα κράτη και τα Σώματα Ασφάλειας πρέπει να διασφαλίσουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και να προστατεύουν την κοινωνικοοικονομική ζωή.
  • Μετανάστευση: Η ενίσχυση του ισλαμιστικού εξτρεμισμού και η δράση τζιχαντιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων συνετέλεσαν στη δημιουργία διογκωμένων μεταναστευτικών πιέσεων, και στην ενίσχυση της τρομοκρατικής απειλής.
  • Τουρισμός και οικονομία: Οι ασφαλείς κοινωνίες είναι απαίτηση δημοκρατίας και προαπαιτούμενο για την οικονομική ανάπτυξη, την προσέλκυση επενδύσεων και την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Τέλος αναφέρουν πως θα είναι η Αστυνομία του 21ου αιώνα:

 

Εδώ ολόκληρη η Λευκή Βίβλος για την αστυνόμευση της ΕλλάδαςDownload

el.gr

 

Πηγή

Προβολές : 618


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα