Καί Γκίκας καί -ἰνης,γιά τό καλό τῆς ὑγείας μας...

Καί Γκίκας καί -ἰνης,γιά τό καλό τῆς ὑγείας μας...

14 Αυγούστου, 2020 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:739
Μοίρασέ το
 
 
Ἔ,ἀπό τό 2012 καί τό βραβεῖο,μέχρι σήμερα,ἀκολούθησαν διακρίσεις,τιμές καί κυρίως οἱ θέσεις !
 
Ἔτσι τόν παρακολουθοῦμε στό πλευρό τοῦ κ. Τσιόδρα ἀφοῦ ἀνήκει ἐπισήμως στήν ἐρευνητική του ὁμάδα. Ὁ Γκίκας Μαγιορκ-ίνης…

 

 
 
Έραψα το στόμα μου, φάσκιωσα τα χέρια μου για να μην πω και να μην γράψω τίποτις… ακόμα και στη διαίσθησή μου που κτύπησε καμπανάκι, την κοπάνησα κι αυτή… της έδωσα έναν χάστο ξεγυρισμένο… για να μην παίρνει θάρρος…
 
Καμιά φορά πρέπει και να το βουλώνω… ν’ αφήνω τον Χατζάρα να μιλάει…και να γράφει… 
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 

…ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό δήλωσε ότι θα γινόταν εθελοντής για το ρωσικό εμβόλιο, αλλά ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν είναι στις προτεραιότητες όσον αφορά τον εμβολιασμό λόγω του καλού επιδημιολογικού προφίλ της».

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «είναι θέμα χρόνου να αποδειχτεί πόσο αποτελεσματικά είναι τα διάφορα εμβόλια», ενώ επισήμανε ότι «είναι επαρκής μία αποτελεσματικότητα από 50% και πάνω σε αυτή τη φάση».

Μέ ἄλλα λόγια διατηρεῖ τίς ἐπιφυλάξεις του ΚΑΙ αὐτός ὅπως ἄγγλοι,γερμανοί καί βεβαίως ὁ ΠΟΥ πού μόλις ἀνακοίνωσε ἡ Ῥωσσία τό έμβόλιο,τούς ἔπιασε μία ταράκα νά τήν πῶ…;

«Βιάστηκε η Μόσχα»: Αντιδράσεις για το ρωσικό εμβόλιο

Γράφει ὁ Σπῦρος Χατζάρας :

Αφού έχει επιφυλάξεις για το ρωσικό Εμβόλιο ο κ. Μαγιορκίνης, λέω καλύτερα να περιμένουμε!!!!

Το Μαγιορκίνης πάντως σαν εξελληνισμένο μου φαίνεται.

Πως λέμε …..Σαραγόσης.
Λέμε και Μαγιόρκα -ίνης. (ἐδῶ)

Πάντως ὁ Μαγιορκίνης εἶναι μία διάνοια,ἔτσι;

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης (MSc) στη Βιοστατιστική και έχει εκπονήσει τη διδακτορική του διατριβή στη Μοριακή Επιδημιολογία Ιογενών Λοιμώξεων (Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών). Ειδικεύτηκε στη Βιοπαθολογία στα Νοσοκομεία «Ανδρέας Συγγρός», «Λαϊκό Νοσοκομείο» και «401»

εργάστηκε από το 2010 μέχρι το 2017 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, υπότροφος «Marie Curie» και υφηγητής του Ιατρικού Συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, λαμβάνοντας συγχρόνως τους τίτλους του Νεαρού Ερευνητικού Υποτρόφου από το Κολέγιο St.Cross και του Ερευνητικού Λέκτορα από το Πανεπιστήμιο.

Από το 2013 μέχρι το 2017 εργάστηκε ως άμισθος επιμελητής κλινικής ιολογίας στο Τμήμα Αναφοράς Ιών, στον οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England) στο Colindale του Λονδίνου.

Είναι μέλος του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και υπότροφος του Βασιλικού Κολεγίου Παθολόγων (Royal College of Pathology) και της Βασιλικής Ιατρικής Κοινότητας (Royal Society of Medicine).

Έχει λάβει το βραβείο ιατρικών επιστημών «Ιωάννη Βλυσσίδη» από την Ακαδημία Αθηνών, το πρώτο βραβείο «Marie Sklodowska-Curie» στην κατηγορία Υποσχόμενο Ερευνητικό Ταλέντο και για την κλινική του συνεισφορά στην Ιατρική Ιολογία εκλέχθηκε στην Υποτροφία του Βασιλικού Κολεγίου Παθολόγων.

Είναι μέλος της ομάδας επικεφαλής (sub-domain lead) του Συνεταιρισμού Κλινικής Μετάφρασης των 100.000 γονιδιωμάτων στον οργανισμού Genomics England.(ἐδῶ)

Τό βραβεῖο 

( Νοέμβριος 2012).Την περασμένη Δευτέρα, ο γάλλος βιολόγος Πιερ Ζολιό στεκόταν πίσω από ένα γυάλινο πόντιουμ στη Λευκωσία της Κύπρου. Ο εγγονός της γαλλοπολωνής νομπελίστριας φυσικού και χημικού Μαρίας Κιουρί μιλούσε αργά και σταθερά εισάγοντας το κοινό στο ερευνητικό έργο ενός νεαρού έλληνα γιατρού. Λίγα λεπτά αργότερα τού ζήτησε να σηκωθεί για να παραλάβει το ομώνυμο βραβείο, την πρώτη τιμητική διάκριση Marie Curie για εξαιρετικά επιτεύγματα στην έρευνα. Ο υπότιτλός του: «Ελπιδοφόρο ερευνητικό ταλέντο».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης είναι ένας από τους τρεις πρώτους νικητές του νέου βραβείου που εγκαινίασε φέτος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή…Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλλίπολη του Πειραιά…Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μπήκε το 1997. Με τη δεύτερη προσπάθεια, όπως λέει ο ίδιος. Κάποιοι λάθος υπολογισμοί στις Πανελλαδικές Εξετάσεις της φυσικής και της χημείας τον ανάγκασαν να τις επαναλάβει την επόμενη χρονιά.

 Ο Αγγελος Χατζάκης, καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, θυμάται όταν ο Μαγιορκίνης χτύπησε την πόρτα του γραφείου του το 1999. «Συνήθως, προσπαθούσαμε να προσελκύσουμε στο εργαστήριο τους καλύτερους φοιτητές. Ο Γκίκας, αντιθέτως, ήρθε σε εμάς από μόνος του. Ζήτησε να εργαστεί εθελοντικά»…

…Σήμερα, ο Μαγιορκίνης είναι εκλεγμένος – αλλά ακόμα αδιόριστος – λέκτορας στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Ειδικεύεται στην μελέτη ανθρώπινων ιογενών νόσων, κυρίως της ιογενούς ηπατίτιδας C (HCV), του ιού HIV και των ενδογενών ρετροϊών. Από τον Νοέμβριο του 2010 ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Οξφόρδης.( Ἀπό :Ενας ερευνητής για το CSI των ιών)

Ἔ,ἀπό τό 2012 καί τό βραβεῖο,μέχρι σήμερα,ἀκολούθησαν διακρίσεις,τιμές καί κυρίως οἱ θέσεις !

 
Ἔτσι τόν παρακολουθοῦμε στό πλευρό τοῦ κ. Τσιόδρα ἀφοῦ ἀνήκει ἐπισήμως στήν ἐρευνητική του ὁμάδα. Ὁ Γκίκας Μαγιορκ-ίνης

Δείτε τα χρήματα, που πήραν Τσιόδρας και Μαγιορκίνης από φαρμακευτικές και τα προγράμματα που διαχειρίζονται

Πάντως αὐτό τό ὄνομα,τό Γκίκας,μοῦ ἔχει κάνει πολύ ἐντύπωσι ! Ἀπό τόν Χαρδούβελη,θυμᾶστε;

Συνεργάτης τοῦ Σημίτη ΚΑΙ ὁ Γκίκας…

Από πού προέρχεται το όνομα Γκίκας; Δέν ξέρω τί ἀκριβῶς μπορεῖ νά ἔχῃ σχέσιν μέ τούς Βλάχους (τό ὄνομα; οἱ Ῥίζες τους –Ῥουμανία– ) μᾶλλον ὅλα.

 
Τό σίγουρο πάντως πού βλέπω, εἶναι πώς τό Γκίκας πρέπει νά ἔχῃ σχέσιν μέ τούς Γκίκα,τήν γνωστή καί μή ἐξαιρετέα οἰκογένεια τῆς Κωνσταντινουπόλεως,ναί,μία ἐκ τῶν Φαναριώτικων οἰκογενειῶν,πού …διέπρεψε σέ ἡγεμόνες τῆς Μολδοβλαχίας καί ἄλλα ὀθωμανικά ὀφφίκια !
 
Καί στήν συνέχεια πολλοί ἀπόγονοί τους ἔμειναν στήν Ῥουμανία καί συνδέθηκαν τά ὀνόματά τους μέ τήν ἵδρυσιν τοῦ Ῥουμανικοῦ κράτους
…Γιά τόν Χαρβούβελη,γνωρίζουμε πώς γεννήθηκε στό χωριό Πούλιθρα Ἀρκαδίας.
 
Καί οἱ ἀμἐσως μετά πληροφορίες μᾶς λένε πώς φοίτησε μέ ὑποτροφία στό Κολλέγιο Ἀνατόλια τῆς Θεσσαλονίκης!
(Ἀπό : Ὁ Γκίκας Χαρδούβελης τοῦ …εἰδικοῦ σκοποῦ…)

Ἄ,ναί ἐκείνους τούς Γκίκα τῆς …Ῥουμανίας : Ἀλβανός,μανάβης καί έν τέλει Πρῖγκηψ ἤτοι : Γκίκας !

Καί ἀφοῦ γνωρίζουμε γιά τόν Γκίκα Μαγιορκίνη,πώς ζοῦσε στήν Καλλίπολη Πειραιᾶ,ὅπως ἐπίσης πώς ἡ συγκεκριμένη συνοικία δημιουργήθηκε ἀπό πρόσφυγες τῆς Ἀνατολικῆς Θράκης καί Δωδεκανησίους,ἔ,ὅλο καί κάποια σχέσι πρέπει νά ὑπάρχῃ μέ ἐκείνους τούς Γκικαίους,μᾶλλον…

 
Προφανῶς,τό ὄνομα Γκίκας ( τό ὁποῖο σημειῶστε δέν ἑορτάζει) πρέπει νά διατηρεῖται παραδοσιακά ὡς ἐνθύμηση τῆς οἰκογένειας,τῆς κληρονομιᾶς…
 
Κάτι πού τό ὁμολογεῖ καί ὁ ἴδιος ὁ Χαρδούβελης :

«Γκίκας ήταν το επώνυμο του παππού του παππού μου…» (ἐδῶ)

Ἔτσι ἔχουμε καί ἕναν Γκίκα καί ἕναν Μαγιορκ-ίνη πού κοπιάζει γιά τό καλό μας,ΚΑΙ αὐτός…!

Μά πώς ν᾿ἀγγίξῃς ἕναν -ίνη;

Τί θά περίμενε κανείς ἀπό ἕναν Καμ -ίνη ;

Ῥῖξτε καί πάλι μία ματιά στά παραπάνω θέματα,ἀξίζει τόν κόπο νά τά ἐνθυμούμεθα…

Ἡ Πελασγική 

Πηγή

Προβολές : 739


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα