Καθηγητής Γεωπολιτικής Κ. Γρίβας: Είναι κοντά το «θερμό» επεισόδιο με Τουρκία (βίντεο)

Καθηγητής Γεωπολιτικής Κ. Γρίβας: Είναι κοντά το «θερμό» επεισόδιο με Τουρκία (βίντεο)

9 Ιουνίου, 2020 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:285
Μοίρασέ το
 
“Αυτήν τη στιγμή όντως μας έχουν στριμώξει στα σχοινιά και δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το ελληνικό σύστημα εξουσίας.
 
Οπότε πράγματι, αν κάνει κάτι η Τουρκία, νομίζω, ότι αναγκαστικά θα πάμε σε στρατιωτική αντίδραση, θα πάμε δηλαδή σε θερμό επεισόδιο, γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της ελληνικής αδράνειας.”
 

 
 
ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑ… ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΛΕΓΕΤΑΙ!
 
Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΙΧΑΝ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ, ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ, ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ…
ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ.
 
ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ.
 
ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ: “ΠΑΣΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΖΗΣΩ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”… όταν ένας ψευτοκορονοϊός, τον στέλνει στο σπίτι του, με μάσκα και γάντια, ακόμα και όταν κάνει μπάνιο.
ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΕΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΨΟΦΙΣΟΥΝ.
 
ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΙΩΜΕΝΟΙ… ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ, ΑΡΚΟΥΝ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
 
Όλη αυτή η κατάσταση έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της ελληνικής αδράνειας, εκτιμάει ο αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής της ΣΣΕ και του ΕΚΠΑ, Kωνσταντίνος Γρίβας.
 
Την ανησυχία του, ότι η αδράνεια από την ελληνική πλευρά έχει φέρει τη χώρα στο σημείο «μηδέν» με την Τουρκία, με αποτέλεσμα το «θερμό» επεισόδιο να είναι κοντά, σε περίπτωση που η γείτονα κάνει την παραμικρή κίνηση που παραβιάζει κυριαρχικά μας δικαιώματα, εξέφρασε, μιλώντας στον FOCUS FM, o αναπληρωτής καθηγητής Γεωπολιτικής της ΣΣΕ και του ΕΚΠΑ, Kωνσταντίνος Γρίβας. 
 
«Αυτήν τη στιγμή όντως μας έχουν στριμώξει στα σχοινιά και δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το ελληνικό σύστημα εξουσίας.
 
Οπότε πράγματι, αν κάνει κάτι η Τουρκία, νομίζω, ότι αναγκαστικά θα πάμε σε στρατιωτική αντίδραση, θα πάμε δηλαδή σε θερμό επεισόδιο, γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της ελληνικής αδράνειας.
 
Δε μπορεί να βγαίνει χτες ο αρμόδιος υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ και να λέει ξεκάθαρα, ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και εμείς τόσο καιρό να μην έχουμε ανακηρύξει τη δική μας ΑΟΖ και να μην έχουμε επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια», υποστήριξε ο κ. Γρίβας.
 
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο η Άγκυρα να προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή κάτω από την Κρήτη, ο ίδιος έκανε λόγο για «παραβίαση κατακόκκινων γραμμών», σημειώνοντας ότι αν η ελληνική πλευρά απαντήσει μόνο με διπλωματικές ενέργειες, θα έχουμε περάσει σε μία «νέα ιστορική περίοδο».
 
 
Η Τουρκία φοβάται την ελληνική στρατιωτική ισχύ
 
 
Για την επιχειρησιακή ικανότητα Ελλάδας και Τουρκίας, ο κ. Γρίβας υποστήριξε ότι «η Τουρκία φοβάται την Ελλάδα. Είναι ένας από τους λόγους, που θέλει να μας αποδομήσει γεωπολιτικά. Μας φοβάται γενικώς και φοβάται και την ελληνική στρατιωτική ισχύ ιδιαίτερα. Και τη φοβάται και αυτή τη στιγμή, που μιλάμε. Σε αντίθεση με τις άκρως ηττοπαθείς και ύποπτες αντιλήψεις, που έχουν επιχειρήσει να κυριαρχήσουν στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κάποιο στρατιωτικό πλεονέκτημα από πλευράς της Τουρκίας αυτή τη στιγμή. Βέβαια, στο μέλλον η κατάσταση αυτή θα ανατραπεί, όπως πάνε τα πράγματα, εάν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε ο κ.Γρίβας.
 
Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «όντως η Τουρκία πάρα πολύ δύσκολα θα επέλεγε μία ενέργεια, που θα την οδηγούσε σε ΄΄θερμό΄΄ επεισόδιο, πολλώ δε μάλλον σε μεγαλύτερης κλίμακας πολεμική αναμέτρηση.
 
Και ακριβώς για αυτό το λόγο προειδοποιεί για τις ενέργειές της, δε θέλει να μας αιφνιδιάσει, δε θέλει να μας οδηγήσει σε μία σπασμωδική αντίδραση.
 
Προαναγγέλλει τις ενέργειές της και αφήνει μετά σε ένα πλέγμα από εμπειρογνώμονες, διαμορφωτές γνώμης, ΄΄κομμάτι” του πολιτικού συστήματος, που υποτίθεται, ότι λειτουργούν με ρεαλιστικό τρόπο, ουσιαστικά να προετοιμάσουν το ελληνικό σύστημα, ώστε να μην αντιδράσει, με τη λογική ΄΄μα θα κάνουμε πόλεμο τώρα;΄΄ και να τα βρούμε».
 
[iEpikaira: Περάστε και από ΕΔΩ!]
Πηγή: ethnos.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

 

Πηγή

Προβολές : 285


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα