Και τώρα μιλούν για διχοτόμηση της Λέσβου!!! GreeK side of island απο ΜΚΟ!!!

Και τώρα μιλούν για διχοτόμηση της Λέσβου!!! GreeK side of island απο ΜΚΟ!!!

23 Μαΐου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:226
Μοίρασέ το
 

Η οργάνωση Moria Corona Awarenss Team, με αφορμή  νορβηγικό δημοσίευμα για την κατάσταση στη Μόρια, μίλησε ξεκάθαρα για την “ελληνική πλευρά” του νησιού, δημιουργώντας έμμεσα ζήτημα “διχοτόμησης”.

 

 

Δεν θ’ αναφερθώ στις ΜΚΟ που χρυσοπληρώνονται για να αφελληνίσουν την Πατρίδα μας… αυτές όλες δρουν ως  “σατανικές οργανώσεις”, με την ανοχή και την στήριξη αυτών που οι ΑΙΛΗΝΕΣ, ψήφισαν για να μας κυβερνούν…

Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ σ’ εκείνους τους  Λέσβιους, που για το χρήμα, συμμετέχουν σ’ αυτόν τον ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και να τους δώσω ευχή και κατάρα, να νοιώσουν πρώτα στις οικογένειές τους και μετά στους ίδιους, την χατζάρα της ΣΑΡΙΑ των ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ.

ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Αλήθεια, ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;;

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ;

Για την κυβέρνηση και για τα πολιτικά κόμματα, δεν αξίζει να αναρωτηθώ… ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

 

Δεν έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που η οργάνωση White Helmets μίλησε για τα σχέδιά της στη “δική της γη” στη Λέσβο και ξαναχτύπησε άλλη οργάνωση.

Η οργάνωση Moria Corona Awarenss Team, με αφορμή  νορβηγικό δημοσίευμα για την κατάσταση στη Μόρια, μίλησε ξεκάθαρα για την “ελληνική πλευρά” του νησιού, δημιουργώντας έμμεσα ζήτημα “διχοτόμησης”.

Η οργάνωση  Moria Corona Awarenss Team, η οποία συστήθηκε για να ενημερώσει τους μετανάστες της Μόρια για τον κορονοϊό, θεωρεί ότι τα ευπρόσδεκτα μέτρα της κυβέρνησης προστάτεψαν τους μετανάστες από τον κορονοϊό των Ελλήνων.

«Από την πρώτη μέρα εμείς -η Moria Corona Awarenss Team και για τόσοι άλλοι πρόσφυγες- καλωσορίσαμε τα μέτρα απομόνωσης της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί μας προστατεύουν από τον κορονοϊό που υπάρχει στην ελληνική πλευρά του νησιού.

Τοποθετήσαμε ακόμα και αφίσες με αυτό το μήνυμα στη δομή και φτιάξαμε και βίντεο. Γνωρίζαμε ότι αυτό θα μας φέρει τόσες πολλές δυσκολίες στους πρόσφυγες, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος».

 

 

 

Όταν ρωτήθηκε η οργάνωση από χρήστη του facebook τι εννοείτε “ελληνική πλευρά”, η οργάνωση απάντησε: «Τους Έλληνες πολίτες της Λέσβου. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο όλες οι περιπτώσεις κορονοϊού συνέβησαν εκεί»(Εικόνα 2). Οπότε οι ακτιβιστές δεν χάσανε ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να δημιουργήσουμε μια αίσθηση κτητικότητας.

Τα περιστατικά αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά πολλαπλασιάζονται χτίζοντας σταδιακά μια νέα κατάσταση. Θυμίζουμε ότι προ λίγων ημερών η τουρκική οργάνωση White Helmets ανάρτησε φωτογραφίες που έδειχναν δίπλα στο Κέντρο της Μόριας, κομμένα ελαιόδεντρα, μετανάστες να σκάβουν και μηχανήματα διαμόρφωση χώρου. Ήταν το νέο πρότζεκ τους στη ““νέα δική τους γη” όπως ανάρτησαν στο facebook” .

 

Μη ξεχνάμε επίσης την  αμφιλεγόμενη έρευνα του Πανεπιστημίου του Τουρκού (Τurku) στη Φινλανδία που έθεσε ζητήματα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών λόγω μεταναστευτικού. Το θέμα τότε είχε αναδείξει το SLpress.gr και στη συνέχεια το εν λόγω Πανεπιστήμιο αναγκάστηκε να αποσύρει την μελέτη, η οποία διενεργήθηκε υπό ύποπτες συνθήκες.

 

Η αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης εκ μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων και περισσότερο της ίδιας της ΕΕ, η “βιομηχανία” ανεξέλεγκτων χρηματοδοτήσεων που έχει στηθεί και περισσότερο η στάση της Τουρκίας συντελούν στη διαμόρφωση άθλιων συνθηκών στους καταυλισμούς.

Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι και μετανάστες φέρουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης.

Ενδεικτικά, κάποιος σχολίασε στη σελίδα των White Helmets:

«Ήμουν στη δομή. Δεν είδα ανθρώπους να πετάνε τα σκουπίδια στους μεγάλους κάδους, αλλά δίπλα στις σκηνές. Το πρόβλημα είναι η κουλτούρα και η υγιεινή».

Φαίνεται πως αυτό το παραδέχεται και η ίδια η οργάνωση White Helmets εν κρίνουμε από το like που εισέπραξε η τοποθέτηση.

 

Πηγή

Προβολές : 226


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα