Κορονοϊός: Τι προβλέπει το σενάριο τρόμου για lockdown τύπου Κίνας στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Τι προβλέπει το σενάριο τρόμου για lockdown τύπου Κίνας στην Ελλάδα

21 Νοεμβρίου, 2020 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:431
Μοίρασέ το

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την εικόνα της πανδημίας στην χώρα, ξεκαθάρισε πως «ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου».

Δεν είναι ρεαλιστική η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου, υποστήριξε.

 

 

Όπως θα αντιληφθείτε, το παρακάτω άρθρο, είναι από κείνα τα τρομολαγνικά ιστολόγια, που μπουκώθηκαν από τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του με  χρήμα για να πανικοβάλουν τον λαό.

Είναι το 6ο στην δεύτερη στήλη.

Η επιλογή μου να αναρτήσω θέμα του είναι για να υπενθυμίσω πως στον χώρο της πληρωμένης δημοσιογραφικής “πορνείας”, ανθίζουν τα … “μπουμπούκια”, με συγκεκριμένη ατζέντα…που γράφει “ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ”.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ … ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΤΑ 186.000 ΕΥΡΩ ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Κορονοϊός: Τι προβλέπει το σενάριο τρόμου για lockdown τύπου Κίνας στην Ελλάδα

 

 

Σε αντιστροφή του όποιου σχεδιασμού οδηγεί η κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στην χώρα από την πανδημία. Από εκεί που συζητείτο η άρση του lockdown φτάσαμε στο να συζητάμε αν θα γίνουμε Ουχάν…

Η προγραμματισμένη ημερομηνία λήξης του lockdown στις 30 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα από πολύ νωρίς φάνηκε πως δεν ήταν πολύ ρεαλιστική. Άλλωστε το Νewsbomb.gr είχε αποκαλύψει πως στο κυβερνητικό στρατόπεδο συζητείτο η παράτασή του για μία με δύο εβδομάδες.

Δυστυχώς το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε, ενώ η επιδημιολογική εικόνα στην χώρα επιδεινώνεται με το σύστημα υγείας να πιέζεται όσο ποτέ άλλοτε. Φτάνουμε έτσι στην μετατόπιση της συζήτησης όχι μόνο όσον αφορά στην παράταση αλλά ακόμα και στην περαιτέρω αυστηροποίηση των ληφθέντων μέτρων.

 

Μιλώντας στο Newsbomb.gr και την δημοσιογράφο Ιωάννα Κατσίμπα, o καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος περιέγραψε με τα πιο γλαφυρά χρώματα το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η χώρα ζητώντας την λήψη ριζοσπαστικών μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του ιού στην χώρα.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.581 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 38 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 87.812, εκ των οποίων το 53.5% άνδρες. 519 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. 156 (30.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.1% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 440 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τούτων δοθέντων ο κ. Βατόπουλος εξήγησε πως «οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί και η ανάσχεση της επιδημίας, δεν σημειώνεται στο βαθμό που θα θέλαμε. Δεν υπάρχει η επιπέδωση που περιμέναμε ότι θα πραγματοποιηθεί σταδιακά».

Ο ίδιος επεσήμανε πως ίσως τα αυστηρότερα μέτρα να είναι μονόδρομος, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, τονίζοντας ότι «ενδεχομένως να χρειάζεται να σκεφτούμε άμεσα την επιβολή ενός αυστηρότερου lockdown, όπως έγινε στην Κίνα, για 15 ημέρες. Τα μέτρα εκεί ήταν πολύ πιο αυστηρά, φυσικά είναι διαφορετικές οι συνθήκες εκεί και εδώ. Πρέπει ωστόσο να εξετάσουμε και άλλα μέτρα για να προβούμε σε ένα τέτοιο βήμα, το οποίο όμως θα μπορούσε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα», είπε ο ίδιος.

Τι είχε συμβεί στην Κίνα

Τα πάντα ήταν κλειστά και μόνο ένας άνθρωπος ανά οικογένεια επιτρέποντας να βγαίνει για περιορισμένο χρονικό διάστημα εκτός σπιτιού προκειμένου να εφοδιαστεί με τα απαραίτητα. Σε πόλεις όπως η Ουχάν αυτό γίνονταν μία φορά την εβδομάδα ενώ σε άλλες πόλεις, δύο.

Το πόσο μακριά ή πόσο κοντά είμαστε σε αυτό το εφιαλτικό σενάριο θα το διαπιστώσουμε τι επόμενες ημέρες και κακό είναι με την τάση μας να καταφέρουμε να μην το ζήσουμε αυτό.

Τι «βλέπει» η κυβέρνηση

Με δεδομένα τα παραπάνω, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την εικόνα της πανδημίας στην χώρα, ξεκαθάρισε πως «ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας εντός του Δεκεμβρίου». Δεν είναι ρεαλιστική η λήξη του lockdown την 1η Δεκεμβρίου, υποστήριξε.

«Η συζήτηση για χρονοδιαγράμματα όταν δίνουμε τη μάχη είναι σε μεγάλο βαθμό άκαιρη. Έχουμε πει πολλές φορές και έχουμε δώσει μία ορατότητα σε όλους τους παράγοντες της αγοράς ότι ξεκινάμε από το πεδίο, το οποίο έχει χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο και μετά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η εστίαση.

Χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, γιατί επικεντρωνόμαστε στη μάχη», εξήγησε.

Μιλωντας στην δημόσια τηλεόραση, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων, ενώ επέδωσε την απόφαση για επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη στην αυξημένη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.

Ενδεικτικό για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας αυτή τη στιγμή είναι κενές μόνο το 15% σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά:

  • Οι ΜΕΘ-non COVID είναι σήμερα 569, οι 445 είναι κατειλημμένες και οι 124 κενές (ποσοστό 22%).
  • Οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 651. Από αυτές, 555 είναι κατειλημμένες και 96 κενές (ποσοστό 15%).
  • Οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας) είναι σήμερα 218. Από αυτές, 210 είναι κατειλημμένες και 8 κενές (ποσοστό 4%).
  • Στα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής, οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 218. Από αυτές, 173 είναι κατειλημμένες και 45 κενές (ποσοστό 20,5%).

Παπαευαγγέλου: Έχουμε πόλεμο -Αν έπεφταν σφαίρες, θα μέναμε στο σπίτι

«Αν και το γενικευμένο lockdown φαίνεται ότι αρχίζει να αποδίδει, πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μείωσης του επιδημικού κύματος με την ατομική μας προσπάθεια και τις προσωπικές μας θυσίες», είπε από την πλευρά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Μη γελιόμαστε, οι άνθρωποι αυτοί χάθηκαν από κορωνοϊό», είπε χαρακτηριστικά. «Έχουμε έναν πραγματικό πόλεμο και αν υπήρχαν σφαίρες, αντί για τον αόρατο κορωνοϊό, σίγουρα δεν θα χαλαρώναμε, δεν θα δυσανασχετούσαμε που πρέπει να μείνουμε σπίτι».

 

Πηγή

Προβολές : 431


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα