ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

24 Οκτωβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:395
Μοίρασέ το
 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Συνδυάστε το όλο αυτό και με την ξαφνική επίσκεψη του Λαβρώφ στην Ελλάδα…κάτι αρχίζει και “μορφοποιείται” πολύ άσχημο για την Τουρκία…ο Τράμπ το πήρε το μήνυμα του, ότι αν θέλει να επανεκλέγει..πρέπει να τιμωρήσει την Τουρκία.

Αλλιώς ας ξεχάσει το Λευκό Σπίτι στο Λιβάδι.!!

 

 

 

Από το πρέπει ως το αν θα το πράξει ο Τράμπ, έχει τεράστια διαφορά.

Εγώ, αυτό που βλέπω είναι, πως … τα πιόνια στην παγκόσμια  σκακιέρα, τα κινούν ΟΙ ΛΕΠΡΟΙ της ανθρωπότητας.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Θα πρότεινα στον κύριο Αδαλή, να ακούσει τις δηλώσεις του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ Καθηγητή κ. Δημήτρη Σταθακόπουλου για την τουρκία και την στάση Ερντογάν με Ε.Ε., Ρωσία και ΗΠΑ. (εδώ)

Και θα επιμείνω στο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ για τον κ. Σταθακόπουλου… και ο νοών νοείτο, για τα όσα γράφει ο παρακάτω αρθρογράφος που… μάλλον “δεν τα γράφει όλα”…

Γράφει ο Γιώργος Αδαλής :

ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
Σήμερα αρκετοί από σας μου ζήτησαν την άποψή μου για το κλείσιμο της Πρεσβείας και των Προξενείων των ΗΠΑ στην Τουρκία! Κάποιοι το είδαν θετικά για την Ελλάδα κάποιοι άλλοι όχι.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο από τις ΗΠΑ στην Τουρκία!
 
Υπενθυμίζω ότι το 2018 οι ΗΠΑ είχαν ξανακλείσει την Πρεσβεία τους στην Τουρκία επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας από επιθέσεις τρομοκρατών από Ιρακινούς που δρούσαν στην Τουρκία!
 
Και πάλι τότε είχε γίνει σάλος!
 
Πάντως το κλείσιμο της Πρεσβείας των ΗΠΑ -τότε- στην Τουρκία διόλου τυχαίο δεν ήταν αφού λίγους μήνες μετά, ακολούθησε ένα μπαράζ νομισματικού πολέμου των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας!
 
Ως τις 30 Μαρτίου 2018 η τουρκική λίρα κυμαινόταν κάτω από την ισοτιμία 4 λίρες προς 1 δολάριο.
 
Και ξαφνικά στις αρχές Ιουλίου 2018, γίνεται ένα κατακλυσμιαίο γεγονός και η Τουρκική λίρα αρχίζει να εξευτελίζεται απέναντι στο δολάριο.
 
Για να φτάσει στις 31 Αυγούστου 2018 να υποτιμηθεί πάρα πολύ και να φτάσει στο επίπεδο 1 λίρα προς 6.54 δολάρια ΗΠΑ.
 
Σαφώς και το κλείσιμο της Πρεσβείας -τότε- συνδέεται με την διάλυση της συναλλαγματικής ισοτιμίας στο τουρκικό νόμισμα που ακολούθησε.
 
Τούτη τη φορά δεν κλείνει απλά η Πρεσβεία των ΗΠΑ που βρίσκεται στο νούμερο 110 της Λεωφόρου Ατατούρκ στο Καβακλίντερέ της Αγκυρας, αλλά και όλα τα προξενεία!
 
Κλείνει το Γενικό Προξενείο στο Πολύγωνο Μαχαλεσί της Κωνσταντινούπολης όπως και το Προξενείο στα Αδανα και το προξενικό γραφείο των ΗΠΑ στην Σμύρνη.
 
Και η αναστολή των υπηρεσιών όλης της διπλωματικής υποδομής των ΗΠΑ στην Τουρκία είναι επ’αόριστον!
 
Προφανώς οι Αμερικάνοι αυτοί τη φορά επικαλούνται κάτι πολύ σοβαρότερο από ότι το 2018 (όταν έλεγαν για 4 Ιρακινούς τρομοκράτες) και σαφώς οι απαιτήσεις τους πρόκειται να είναι δεκαπλάσιες απέναντι στον Ερντογάν!
 
Και σαφώς επειδή ο Ερντογάν ξέρει πως «παίζει» το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, είτε θα μαζευτεί άμεσα, είτε θα ζήσει άλλη μια καταστροφική πίεση στην οικονομία του!
 
Κι επειδή όλα αυτά γίνονται μερικές μέρες πριν τις Αμερικάνικες εκλογές, αν μη τι άλλο, ο Τραμπ δείχνει να κατάλαβε αργά, ότι ο Ερντογάν μπορεί να του στοιχίσει την επανεκλογή του!
 
Πάντως το γεγονός θα το παρακολουθούμε και θα ενημερώνουμε και θα έλεγα μάλιστα να κρατάμε και μικρό καλάθι γιατί πολλές φορές, τόσο σοβαρά θέματα επιλύονται με ένα τηλέφωνο ….

 

Πηγή

Προβολές : 395


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα