Κωνσταντίνος Βαθιώτης: “Νιώθω αηδία για την περισσή υποκρισία”. Χαστούκι στους “φρουρούς” του νομικού μας κόσμου.

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: “Νιώθω αηδία για την περισσή υποκρισία”. Χαστούκι στους “φρουρούς” του νομικού μας κόσμου.

17 Νοεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:405
Μοίρασέ το
 
“Η όψιμη ευαισθησία για το Πολυτεχνείο μαρτυρεί την e contrario αναισθησία για τον απαράμιλλο ανασκολοπισμό των λοιπών, πολύ σοβαρότερων θεμελιωδών δικαιωμάτων μας.”

 
 
Η όψιμη ευαισθησία του νομικού μας κόσμου, για το πολυτεχνείο και όχι για την ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, αποδεικνύει πως… Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ.
 
Δεν μολύνουν απλώς τον αέρα…
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ.
 
Είναι ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ, που τόσο εύστοχα περιγράφει στις σελίδες του βιβλίου του και ο αείμνηστος δημοσιογράφος ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
Είναι η πρώτη φορά, και ελπίζω η τελευταία, που η επέτειος του Πολυτεχνείου συμπίπτει με ένα “καθεστώς”, το οποίο θα ζήλευε τρελά ακόμη και η χούντα του ΄67.
 
Νιώθω αηδία για την περισσή υποκρισία: Μέσα στον εννιαμηνίτικο συνταγματικό κανιβαλισμό που βιώνουμε, μόνο η απαγόρευση των συναθροίσεων για το Πολυτεχνείο ήταν ικανή να ξυπνήσει από την χειμερία νάρκη κάποιους δήθεν φρουρούς του νομικού μας πολιτισμού!
 
Η όψιμη ευαισθησία για το Πολυτεχνείο μαρτυρεί την e contrario αναισθησία για τον απαράμιλλο ανασκολοπισμό των λοιπών, πολύ σοβαρότερων θεμελιωδών δικαιωμάτων μας.
 
Όχι ο κορωνοϊός, αλλά «μέλη σεσηπότα τῆς κοινωνίας ἀπειλοῦν νά μολύνωσι τόν εἰσπνεόμενον ἀέρα»…

 

Πηγή

Προβολές : 405


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα