Κ.Μητσοτάκης: «Είμαστε μία μικρή χώρα που δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνη της με τις φαρμακοβιομηχανίες»

Κ.Μητσοτάκης: «Είμαστε μία μικρή χώρα που δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνη της με τις φαρμακοβιομηχανίες»

4 Φεβρουαρίου, 2021 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:408
Μοίρασέ το

Προφανώς το Ισραήλ και η Ουγγαρία είναι μεγαλύτερες χώρες από την Ελλάδα

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ Μητσοτάκης, θεωρεί την Ελλάδα, “μικρή χώρα” και θέλει συμβουλάτορες για να διαπραγματευτεί με τις ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΦΙΕΣ!!!!!!!!!!!!

ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΩΣ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. 

ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ… 

ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΕΙ.

ΕΒΡΑΙΕ, ΜΗΝ ΓΕΛΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΑΤΙΣΑΜΕ.

ΔΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ … ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΟΣΩΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ, ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ, ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως… μία «μικρή χώρα», προσθέτοντας παράλληλα πως δεν «θέλει να διαπραγματεύεται μόνος του με τις φαρμακοβιομηχανίες». 

Μάλλον σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το Ισραήλ και η Ουγγαρία είναι μεγαλύτερες χώρες από την Ελλάδα, αν και έχουν μικρότερο πληθυσμό και μικρότερη έκταση, παρόλα αυτά μπόρεσαν και διαπραγματεύτηκαν μόνες τους και προμηθεύτηκαν εμβόλια.

Την ώρα που η χώρα μας περιμένει από την ΕΕ πότε θα δεήσει, καθώς μετά το φιάσκο με την AstraZeneca έχει μείνει χωρίς εμβόλια και μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες την θέλουν να τρέχει πανικόβλητη να προμηθευτεί το ρωσικό Sputnik V.

«Μπορώ να σας πω, ως μια μικρή χώρα, δεν θέλω να διαπραγματεύομαι μόνος μου με τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητσοτάκης στο Reuters, ο οποίος αφήνει τους Ευρωπαίους να αποφασίζου για το μέλλον της Ελλάδας.

«Είμαι χαρούμενος που η Ευρώπη διαπραγματεύτηκε συνολικά. Ναι, υπήρξαν επιπλοκές, ναι, υπήρξαν ζητήματα, αλλά ας μην ξεχνάμε τη μεγάλη εικόνα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι αμφιβάλλει κατά πόσον η Ελλάδα θα ήταν σε θέση να αποκομίσει τον αριθμό των εμβολίων που τώρα έχει εξασφαλίσει αν δεν υφίστατο η κεντρική αγορά και διανομή με βάση τον πληθυσμό κάθε χώρας-μέλους, και το ίδιο πιθανότατα ισχύει και για τα μικρότερα κράτη της ΕΕ, από την Πορτογαλία έως την Εσθονία, αλλά ακόμη και για μεγαλύτερα μέλη, όπως η Ιταλία.

«Μπορεί κανείς να συζητήσει σχετικά με την παράδοση και εάν έγινε ο σωστός χειρισμός όχι όμως να αμφισβητήσει την κύρια απόφαση», είπε ο πρωθυπουργός.

 

 

Πηγή

Προβολές : 408


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα