Λίγη αιδώς Ρένα Δούρου και ... θαυμαστές  της, γιατί το θράσος σας δεν έχει όρια.  Λίγη αιδώς, γιατί ακόμα ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ.

Λίγη αιδώς Ρένα Δούρου και ... θαυμαστές της, γιατί το θράσος σας δεν έχει όρια. Λίγη αιδώς, γιατί ακόμα ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ.

19 Οκτωβρίου, 2020 15 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:436
Μοίρασέ το
 
Ρένα Δούρου: “Η χθεσινή ημέρα έβαλε ένα ακόμη λιθαράκι στη μακρά διαδικασία για τη δικαίωση των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας του Ιουλίου.”
 

 
 
Δώδεκα ώρες έμεινε στον ανακριτή η Ρένα Δούρου, και επειδή ο ανακριτής δεν ζήτησε την σύλληψη της και της επέτρεψε να φύγει χωρίς όρους, άρχισαν τα γλέντια και τα πανηγύρια από την ίδια και τους … θαυμαστές της, σε σημείο που προκαλεί ΟΡΓΗ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ.
 
 
Οι νεκροί στο ΜΑΤΙ ουρλιάζουν για δικαίωση και η… Δούρου με την κομπανία της, νομίζουν πως θα έρθει και η δικαίωση…
 
 
Ρένα Δούρου και λοιποί θαυμαστές…Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΜΠΛΕΚΕΣΤΕ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.
 
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ… ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ…
 
 
ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ… ΤΑ 11 ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ..
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Στους… θαυμαστές και υπερασπιστές της Δούρου, είδα και κάποια γνωστά  πρόσωπα… και ειλικρινά, λυπάμαι…θα έπρεπε να ντρέπονται.
 
 

Η χθεσινή ημέρα έβαλε ένα ακόμη λιθαράκι στη μακρά διαδικασία για τη δικαίωση των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας του Ιουλίου.

Μιας τραγωδίας που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, ό,τι κι αν γίνει, θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη ψυχή και στο μυαλό μου.
 
Ήταν μια δύσκολη ημέρα γιατί αναβίωσαν δύσκολες μνήμες. Δύσκολες ώρες.
 
Τα δύο τελευταία χρόνια η σκέψη μου ήταν και εξακολουθεί να είναι σε όλους όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους και το Γολγοθά εκείνων που στιγματίστηκαν από την καταστροφή.
 
Η Δικαιοσύνη, μεθοδικά και συντεταγμένα, συνεχίζει το έργο της, το οποίο συνδράμω από την πρώτη στιγμή. Έτσι έπραξα και χθες. Έτσι θα συνεχίσω να πράττω.
 
Τέτοιες στιγμές – στιγμές που έχουν άρρηκτα συνδεθεί με μια ανείπωτη εθνική τραγωδία – δεν προσφέρονται για υψηλούς τόνους, θριαμβολογίες ή πολλά λόγια. Παρά για περίσκεψη. Το οφείλουμε στα θύματα και τους συγγενείς τους.
 
Και μια τελευταία φράση: ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες που έχουν κατακλύσει με μηνύματα το messanger μου αλλά και έχουν κάνει σχετικές αναρτήσεις στους λογαριασμούς τους.
 
ΥΓ: ειδικές ευχαριστίες στους νομικούς μου συμπαραστάτες που με… υπέμειναν.
Theodoros Schinas
Stamatis Kraounakis
Katerina Akrivopoulou
Άννα Κουρουπού
Kate Theochari
Fotini Karistinaki
Παυλος Πολακης
Vaggelis Skoufas
Konstantinos Vitsas
Φώτης Χρυσικός
Sofia Moutsou
Sotiris Sehou
Agamemnon Tatsis
Θοδωρος Ζώτος
Nikos Apostolidis
Sevi Staikou
Νίκος Καραντιλιόν
Olga Petsoglou
Χρίστος Καραμάνος
Christos Kapatais
Παναγιώτης Α. Πετρόπουλος
Μαρία Αμοργιανού
Marios Athanasiou
Κατερίνα Κνήτου
Katerina Logotheti
Χρυσάνθη Αυλωνίτου
Giorgos Alevizopoulos
George Balafas
Λάσκαρη – Κρασοπούλου Βασιλική
Τάκης Χατζηπέρος
Spiros Aggelis
 
 
Ας όψεται ο Ζακ Ζούκενμπεργκ που έχει περιορίσει τον αριθμό των ταγκ και που εμποδίζει να ανταποδώσω σε όλες και όλους τις αναφορές τους! Σας ευχαριστώ!
 

Πηγή

 

Και θυμάμαι εκείνη την ανάρτηση στο παλιό κατηργημένο μου ιστολόγιο, που έκανε πάταγο…

Και ψάχνοντας στο διαδίκτυο την ξαναβρήκα και την κοτσάρω εδώ,  έτσι μήπως κάποιοι από τους υποστηρικτές της Ρένας, αντιληφθούν το μέγεθος των “διοικητικών της εγκλημάτων”, αν και δεν το νομίζω.

Παρ’ όλα αυτά έχω υποχρέωση να τους τα θυμίσω… έτσι γι αυτές τις 102 (επισήμως, γιατί ανεπισήμως οι κακές γλώσσες λένε για πολλούς περισσότερους) ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2018… και για να γνωρίζουν ΤΙ ΕΣΤΙ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ ΤΗΝ “ΑΘΩΩΤΗΤΑ ΤΗΣ”

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Η Δούρου, απειλεί με αγωγή, τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, αν δεν ανακαλέσουν… Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ… ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.

October 1, 2016, 11:23 am

 

 Με φώναξε σήμερα το πρωί, ένας γείτονας… βγήκα έξω…
“Αυτό, ήταν πεταμένο στο δρόμο… έξω από την πόρτα σου”… μου είπε και μου έδωσε έναν φάκελο που στις άκρες του είχε… δυο κομμάτια σιλοτέιπ…


Τον ευχαρίστησα, πήρα τον φάκελλο και μπήκα στο σπίτι μου, να τον διαβάσω με την … ησυχία μου…


“Μπουγιουρντί”… εξώδικη πρόσκληση, το λένε… από τον δικηγόρο της Ρένας Δούρου… της περιφερειάρχισας, καλέ… αμαν πια… είναι δυνατόν να μην την γνωρίζετε την … κυρία;;;… με το οποίο, στην ουσία με απειλεί με αγωγή, αν

δεν ανακαλέσω το σχόλιό μου από αυτή  (http://attikanea.blogspot.gr/2016/09/blog-post_749.html)  την ανάρτηση.

Φέρει ημερομηνία επίδοσης, 23/9/16! 

 Κι όμως είδε ο δικαστικός επιμελητής, πως η πόρτα αυτή, είναι κλεισμένη με αλυσσίδα… και πως υπάρχει δεύτερη πόρτα εισόδου… με γραμματοκιβώτιο… αλλά ο δικαστικός επιμελητής, επέλεξε προφανώς, να πιάσει με… σιλοτέιπ τον φάκελλο… στην κλειστή πόρτα…

Γιατί άραγε;;;;; 
Ν’αφήσω την φαντασία μου να… τρέξει;;;;;

Γράφει λοιπόν που λέτε, ο δικηγόρος της περιφερειάρχησας, τα εξής:

“μεταξύ άλλων αναληθών και καταφρονητικών για την εντολέα μου, και περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δουρου, αναφέρεστε σε αυτήν και με την φράση “Το … κορίτσι, ξέρει που τα δίνει… δίπλα στον Άκη Τσοχατζόπουλο δεν μαθήτευσε; Δηλαδή, τι περιμένατε;”

Η εν λόγω ανάρτησή σας, έχει γίνει δημόσια, ήτοι ενώπιον τρίτων στους οποίους έχετε διαδώσει εν γνώσει σας ψευδή ισχυρισμό για μένα και συγκεκριμέα, ότι “μαθήτευσα”, δίπλα στον Άκη Τσοχαζόπουλο.

Για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μου, πρόκειται να ζητήσω δικαστική προστασία, στρεφόμενη εναντίον σας με αγωγή, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, για την χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης που μου προκαλέσατε”.

Έχει και συνέχεια, το… “μπουγιουρντί”:

“Ήδη με την απόφαση 1959/2015, που έλαβε ευρύτατη δημοσιότηα στον τύπο και τα ΜΜΕ, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, υποχρέωσε εναγόμενο (πρώην υπουργό) νακαταβάλλει στην εδώ εξωδίκως δηλούσα, κατόπιν αγωγής της, το ποσόν των 60.000 ευρώ, νομιμοτόκως από την  επίδοση της αγωγής, ως χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης, καθως και ποσό 2.500 ευρώ, για δικαστικά της έξοδα, επειδή ο εναγόμενος δήλωσε ψευδως σε τηλεοπτική εκπομπή, μεταξύ άλλων, ότι η ενάγουσα ήταν σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας και ότι παρεπιδημούσε στην αυλή του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ κρίθηκε, ότι ο εν λόγω ισχυρισμός, ήταν  συκοφαντικός. Το  δικαστήριο, δέχθηκε ότι ουδεμία σχέση έχει ή είχε ποτέ η εδώ εξωδίκως δηλούσα, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο εναγόμενος, έχει ήδη καταβάλλει μέρος του ανωτέρω ποσού, που κρίθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ως προσωρινώς εκτελεστό”.

Και με καλεί ο δικηγόρος της δούρου, εντός δέκα ημερών από την λήψη της παρούσας να αναρτησω νέα ανάρτηση … και μάλιστα μου υποδεικνύει και το περιεχόμενο…

Ααααα ζητάει ο δικηγόρος, να του κοινοποιήσω και την σχετική εκτύπωση…

Για να δούμε λοιπόν πως… απαιτεί (υποδεικνύει… δηλαδή) η δούρου, δια χειρός του δικηγόρου της, την… οφειλόμενη απάντηση: 

“Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΗΣ.

Η ανάρτησή μου, κατά την οποία ανέφερα ότι η Ρένα Δούρου, δήθεν μαθήτευσε δίπλα στον Τσοχατζόπουλο,  είναι απολύτως ψευδής και την ανακαλώ για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης της θιγόμενης. Η αλήθεια είναι, ότι σύμφωνα με την απόφαση 1959/2015 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αντίστοιχη αναφορά που εγινε από πολιτικό πρόσωπο σε τηλεοπτικό σταθμό, κρίθηκε απολύτως ψευδής και συκοφαντική και προσβλητική για τη προσωπικότητα της θιγόμενης. 

Με την παρούσα ανάρτηση, αναγνωρίζω ότι ουδέποτε η Τένα Δούρου, συμεργάστηκε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, υπό καμία απολύτως εργασιακή ή άλλη ιδιότητα.

Διαφορετικά θα ασκήσω εναντίον σας αγωγή, ενώπιον του αρμόδιου Πολυμελους Πρωτοδικείου, για την χρηματική ικανοποίηση, λόγω της ηθικής βλάβης που μου προκαλέσατε”

Μετά την κοινοποίηση της εξώδικης πρόσκλησης, και πριν γράψω σχετικά, άρχισα να το ψάχνω το θέμα, γιατί αφενός μεν αυτή την εντύπωση είχα μείνει για την ρένα δούρου… πως υπήρξε συνεργάτης του τσοχατζόπουλου… αφετέρου όμως, αν η εντύπωσή μου ήταν λανθασμένη, δεν έχω κανένα πρόβλημα να ζητήσω συγνώμη, διευκρινίζοντας όμως, ότι το σχόλιό μου, δεν έγινε εν γνώσει μου ότι ήταν ψευδές… αντιθέτως, είχε βάση δημοσιεύματα του τύπου μεγάλων εφημερίδων.

Για να δούμε λοιπόν μαζί, τι είχε γραφτεί κατά το παρελθόν, για την ρένα δούρου και τις σχέσεις της με το τζοχατζοπουλαίικο…

Καλλιόπη Σουφλή

1. Ρένα Δούρου: όταν δούλευε στο πλευρό της οικογένειας Τσοχατζόπουλου

 http://www.fimes.gr/2012/06/rena-dourou-tsoxatzopoulos/#ixzz4LqEqkNai

Ποια η σχέση που είχε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρουμε τον Άκη Τσοχατζόπουλο, την Αρετή Τσοχατζοπούλουκαι το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων;

Η κυρία Ρένα Δούρου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν ήξερε ούτε ξέρει τον προφυλακισμένο Ακη Τσοχατζόπουλο. Μια ακόμη όμως σατανική σύμπτωση αποκαλύπτει η «δημοκρατία». 

Αν δεν είναι σατανική σύμπτωση και συνωνυμία, η υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίστηκε «αγκαλιά» με την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή (που και αυτή είναι προφυλακισμένη) σε ΦΕΚ για τη διοργάνωση αθλητικού συνεδρίου επί υπουργίας ενός ακόμη… παπανδρεϊκού που είχε προσχωρήσει στον Ακη, του Γιώργου Λιάνη.

Η επαφή της Ρένας Δούρουμε το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν περιοριζόταν στην «τυχαία», όπως θέλει να την περιγράψει, συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων επί των ημερών του Ακη Τσοχατζόπουλουστο Πεντάγωνο, αλλά φαίνεται ότι είχε διευρυνθεί και σε άλλα υπουργεία, όπως αυτό του υπουργείου Πολιτισμού.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέσα από ένα Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό 1600 και ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2003, όπου στην απόφαση για τη «Συγκρότηση εκτελεστικής – οργανωτικής επιτροπής ΝΠΙΔ για προετοιμασία και υλοποίηση του Συνεδρίου “Αθλητισμός και Γυναίκα”» το όνομα της Ρένας Δούρουφιγουράρει σε περίοπτη θέση με αυτό της Αρετής Τσοχατζοπούλου, της Σοφίας Σακοράφα και της Μαρίνας Λαλιώτη, συζύγου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Αν δεν πρόκειται για προνομιακές σχέσεις, είναι απορίας άξιον με ποια αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια επελέγησαν, κυρίως οι Ρένα Δούρουκαι η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ώστε να βρίσκονται στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ενός συνεδρίου. Μάλιστα, σε αυτό συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες, με αναγνωρισμένη πορεία στον χώρο τους.

Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι η «συνάντηση» της Αρετης Τσοχατζοπούλουκαι της Ρένας Δούρουμόνο συμπτωματική δεν ήταν στην προετοιμασία του επίμαχου συνεδρίου, που για τη διεξαγωγή του απαιτήθηκε να συγκροτηθεί και Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Εκτός και αν πρόκειται για άλλα πρόσωπα και όχι για την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου και την πάλαι ποτέ συνεργάτιδά του στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το συνέδριο με θέμα «Αθλητισμός και Γυναίκα» επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 8 Μαρτίου του 2003, χρονική περίοδο κατά την οποία το κρατικό χρήμα έρεε άφθονο με την περίφημη Πολιτιστική Ολυμπιάδα, που, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες, ήταν ιδέα του τότε υπουργού Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου.

Στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ο Γ. Λιάνης είχε τοποθετήσει την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, την Κατερίνα Παναγοπούλου και τη Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.

 

  1. Ρένα Δούρου: «O κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπάλληλός μου!»

www.protothema.gr/…/rena-doyroy-o-k-akhs-tsoxatzopoylos-htan-…

 

Τι απαντά η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιεύματα που την θέλουν να έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον πρώην υπουργό 

Έξαλλη δείχνει να είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, έπειτα από δημοσιεύματα που τη θέλουν να έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Με ένα μακροσκελές άρθρο που αναρτήθηκε στην προσωπική της ιστοσελίδα, η βουλευτής εξαπολύει τα βέλη της σε όσα της καταλογίζει η εφημερίδα «Δημοκρατία», για τα περί συνεργασίας της με τον πρώην υπουργό, κατηγορώντας το φύλλο ότι είχε ως σκοπό του να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα «γκεμπελικής έμπνευσης», δυσφημιστικά, υβριστικά, και κίτρινα με «ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες».


Αναφερόμενη εν συνεχεία στη «λάσπη», που δέχτηκε, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανέχονται την συκοφάντηση από τα ΜΜΕ « όσων διαφωνούν με αυτά και με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που εκφράζουν». «Σήμερα το «like» ή το «retweet» δεν είναι αθώες κινήσεις: είναι συνειδητές επιλογές με συνέπειες, και ως τέτοιες πρέπει να λογίζονται. Ας το έχουμε όλοι μας υπόψη αυτό», γράφει χαρακτηριστικά.


Με τον τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Άκη», η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ), όταν υπουργοί Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια, ο Γιάννος Παπαντωνίου.


Σημειώνει δε, ότι η υποψήφια βουλευτής με την Αριστερά, Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε “με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών”.


Η κυρία Ρένα Δούρου από την πλευρά της, κλείνοντας το δριμύ κατηγορώ μέσω του καυστικού άρθρου της στην προσωπική της ιστοσελίδα, έστειλε το δικό της μήνυμα στην εφημερίδα σημειώνοντας: «Η λάσπη τους γυρίζει μπούμερανγκ, τους χαρακτηρίζει και εντέλει τους… λερώνει. Αυτούς τους ίδιους τους εμπνευστές της. Τους ηθικούς αυτουργούς της σπίλωσης»



Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Ρένας Δούρου:


Λίγα 24ωρα πριν κλείσει και η δεύτερη προεκλογική εκστρατεία για τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, «αποκαλύψεις» της εφημερίδας «Δημοκρατία» με έφεραν, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπάλληλο του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας κι εγώ μέλος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ)! Η πραγματικότητα είναι ότι συνέβαινε το αντίθετο : ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπάλληλός μου και όχι εγώ εκείνου!


Όση αλήθεια περιέχει η παραπάνω πρόταση, άλλη τόση περιείχαν και τα δημοσιεύματα της συγκεκριμένης εφημερίδας, η οποία αφιέρωσε τρία συνεχόμενα δημοσιεύματα στο καθημερινό της φύλλο συν μια ολόκληρη σελίδα στην κυριακάτικη έκδοσή της για την «αποκάλυψη», η οποία όμως ούτε αποκαλυπτικό ούτε τεκμηριωμένο χαρακτήρα έχει: είναι απλά δυσφημιστική, στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες. Να πληγεί δηλαδή και μέσω εμού, ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, του κατ’εξοχήν αντιπάλου της Ν.Δ. στις πρόσφατες εκλογές.


Σήμερα λοιπόν, μετά από τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, κι ενώ ήταν συνειδητή η επιλογή μου να μην παίξω σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με την απάντησή μου, θεωρώ ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να δώσω τις δέουσες απαντήσεις – πολλώ δε μάλλον που η εφημερίδα ουδέποτε μπήκε στον κόπο να μου ζητήσει την άποψή μου σε όσα ατεκμηρίωτα μου προσάπτει!


Επί της ουσίας λοιπόν.


1ον) Κατηγορούμαι ότι «απέκρυψα» από το βιογραφικό μου τη συνεργασία μου με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, προφανώς γιατί είχα κάτι να κρύψω, δηλαδή τη… συνεργασία μου με τον τότε υπουργό, κ. Άκη Τσοχατζόπουλο! Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η «αποκάλυψη» «δένει» με τα υπόλοιπα προεκλογικά επιχειρήματα της Ν.Δ. σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήθεν συνεργάζεται με το… βαθύ ΠΑΣΟΚ, κ.ο.κ. Ωστόσο θεωρώ βασική αρχή το να μην συγχέουμε την κομματική προπαγάνδα με τη δημοσιογραφία. Για τον απλούστατο λόγο ότι:

 α) σε ένα βιογραφικό 50 λέξεων, είναι φυσικό να κάνει κανείς επιλογές και προτίμησα, λόγω της υποψηφιότητάς μου, να δώσω έμφαση στις πολιτικές, κινηματικές μου δράσεις και όχι στις επαγγελματικές. 

Έτσι, με την ίδια λογική «απέκρυψα» το γεγονός ότι συνεργάστηκα με διαφημιστικές εταιρίες, από τις πιο σημαντικές του χώρου, «απέκρυψα» τα βραβεία, τις υποτροφίες ή το μεταπτυχιακό μου στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου κι Ιδεολογίας. 


β) Αν πράγματι ήθελα να αποκρύψω τη συμμετοχή μου στο ΙΑΑ, δεν θα είχα ανεβάσει δύο (2) φωτογραφίες από συνεδρίασή του, με δική μου συμμετοχή, στην ιστοσελίδα μου, με δημόσια πρόσβαση για όλους, από όπου τις αλίευσε η εφημερίδα για να στηρίξει το δήθεν αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ.

2ον) Το γεγονός ότι μετείχα ως πολιτική αναλύτρια, και μάλιστα με την ευθύνη εκπόνησης εργασιών, στο ΙΑΑ, που είναι ένα ερευνητικό, επιστημονικό Ινστιτούτο, υπό την εποπτεία του ΥΠΕΘΑ, συνιστά μια μένα τιμή, καθώς σε αυτό μετείχαν πανεπιστημιακοί, καταξιωμένοι επιστήμονες, όλων των πεποιθήσεων, καθηγητές και διπλωμάτες, με στόχο την τεκμηριωμένη ενημέρωση όχι μόνο του υπουργείου αλλά όλων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου καθώς και της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Και ας μη θεωρηθεί ότι η συμμετοχή (και οι εργασίες) συνεπαγόταν, όπως άφηναν να εννοηθούν το δημοσιεύματα, υψηλές αμοιβές… Αντιθέτως… Η πληρωμή γινόταν με «μπλοκάκι» (έλαβα μάλιστα και περαίωση για αυτό), σαν να ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας, και πρέπει να παρατηρήσει κανείς εδώ τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που επέβαλλε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο…

«Αλίμονο αν αντιμετωπίζουμε τα αυτοδύναμα επιστημονικά ινστιτούτα των ελληνικών υπουργείων ως κομματικά ενεργούμενα του εκάστοτε υπουργού! Δηλαδή να υποθέσω ότι επί ΝΔ όσοι υπηρέτησαν στο εν λόγω ινστιτούτο ήταν κομματικά ενεργούμενα του εκάστοτε υπουργού; Μόνο πανικόβλητος νους μπορεί να εφεύρει τέτοιες σχέσεις. Πρόκειται για φθηνές πρακτικές με φθηνά αποτελέσματα που φθηναίνουν τον πολιτικό διάλογο», σημείωνα στη συνέντευξη που έδωσα στην εφημερίδα CityPress, στις 13 Ιουνίου 2012.


3ον) Η εφημερίδα συνέχισε τις «αποκαλύψεις», φέρνοντας στη δημοσιότητα συμμετοχή μου το 2003 σε Οργανωτική Επιτροπή για τη διοργάνωση συνεδρίου, υπό την αιγίδα του τότε υπουργού Πολιτισμού Γ. Λιάνη, με θέμα «Γυναίκα και Αθλητισμός». Στην ίδια επιτροπή, μετείχε και η κόρη του κ. Α. Τσοχατζόπουλου, Αρετή! Άρα; Βλ. επανάληψη του επιχειρήματος της 1ης παρατήρησης… Στο σημείο αυτό, αν δεν σπιλωνόταν η υπόληψή μου, το θέμα θα ήταν απλά γελοίο, καθώς η εφημερίδα εσκεμμένα παραλείπει να παραθέσει τα ονόματα (όπως αυτά περιλαμβάνονται στο σχετικό ΦΕΚ) και των άλλων κυριών που μετείχαν στην ίδια Επιτροπή, χωρίς, υποθέτω, να έχουν στενές σχέσεις με την οικογένεια Τσοχατζόπουλου. Ενδεικτικά αναφέρω τις κυρίες: Ειρήνη Παππά, Βούλα Πατουλίδου, Άννα Βερούλη, Σοφία Σακοράφα, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, Αγάπη Βαρδινογιάννη, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Γιάννα Δεσποτοπούλου, κ.α… Περισσότερα λόγια δεν χρειάζονται, νομίζω…


Εν κατακλείδι: πρόκειται για δημοσιεύματα δυσφημιστικά, κατασκευασμένα, με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ελπιδοφόρο, αντιμνημονιακό μήνυμά του στην πολιτική σκηνή. Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες. Δεν παύει όμως, τέτοιου είδους κίτρινα δημοσιεύματα να συνιστούν ντροπή για τον δημοσιογραφικό χώρο, να υποβαθμίζουν τον δημοκρατικό διάλογο, να περιφρονούν τους στοιχειώδεις κανόνες του.


Στο σημείο αυτό τίθεται – και κατά τη γνώμη μου αυτό ίσως να είναι και το σημαντικότερο – ένα θέμα που αφορά στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας και στο σεβασμό της από τα ΜΜΕ. Διότι είναι διαφορετική η άσκηση, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή, κριτικής σε ένα πολιτικό πρόσωπο και διαφορετικός ο ατεκμηρίωτος διασυρμός του, με τρόπο ώστε σήμερα, π.χ. να βρίθουν ένα σωρό ιστοσελίδες ακροδεξιού προσανατολισμού από την… αναπαραγωγή του υβριστικού, δυσφημιστικού, κίτρινου, ατεκμηρίωτου σε βάρος μου δημοσιεύματος της εφημερίδας. Σήμερα, που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούν με αδιαμεσολάβητο τρόπο, αναπαράγοντας σε χρόνο ρεκόρ και χωρίς καμία αίσθηση της στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας (π.χ. της ανάγκης διασταύρωσης), το όποιο δημοσίευμα θεωρηθεί ότι είναι α) αρκούντως προκλητικό β) τολμηρό γ) πικάντικο δ) όλα τα προηγούμενα μαζί, η όποια προσωπική (με την έννοια της υπονόμευσης) επίθεση, παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας. Στην περίπτωσή μου λοιπόν έχει αναπαραχθεί άπειρες φορές το συκοφαντικό δημοσίευμα που με εμφανίζει μέρος του συστήματος, να σιτίζομαι στο περιβάλλον του κ. Α. Τσοχατζόπουλου, να διαθέτω προβληματική επαγγελματική παρουσία (αλίμονο, πώς είναι δυνατόν να προσελήφθην στη βάση του… βιογραφικού μου;) και, να χρησιμοποιώ διγλωσσία, με τις πράξεις μου να αναιρούν το δημόσιο λόγο μου. Συνιστούν αυτά «κριτική»; Σπίλωση χαρακτήρα, ναι. Κατασυκοφάντηση πολιτικού αντιπάλου, σίγουρα. Καταβαράθρωση των δημοκρατικών αξιών, αναμφισβήτητα.


Και πέραν των ευθυνών εκείνων που βρίσκονται πίσω από τα ΜΜΕ που καταφεύγουν, εν γνώσει των συνεπειών και της άκριτης αναπαραγωγής των ασύστολων ψευδών τους, σε τέτοιες μεθόδους, τίθεται και το ζήτημα της ευθύνης των πολιτών. Γιατί τελικά τι είδους ανθρώπους θέλουμε στα βουλευτικά έδρανα; Εκπροσώπους των κομματικών σωλήνων και των κομματικών μηχανισμών, που δεν έχουν βγει ούτε μία μέρα στην αγορά για μεροκάματο, που δεν έχουν καταθέσει ούτε μία φορά το βιογραφικό τους για πρόσληψη, που δεν έχουν γνωρίσει τι θα πει να στέκεσαι στην ουρά του Ταμείου Ανεργίας; «Ατσαλάκωτα» στελέχη σαν εκείνα που από το πρωί ως το βράδυ «παίζουν» με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι παραγωγικά / ενημερωτικά αλλά επιχειρώντας να διασπείρουν ψεύδη, να σπιλώσουν υπολήψεις, να αναπαραγάγουν ό,τι πιο βορβορώδες μπορούν να σκεφθούν σε βάρος εκείνων που θεωρούν πολιτικούς τους αντιπάλους; Γιατί αυτός είναι και ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την πολιτική: όχι ως αντιπαράθεση επιχειρημάτων, κατάθεση προτάσεων και ανταλλαγή απόψεων, αλλά ως ένα παιχνίδι όπου όλα τα κτυπήματα επιτρέπονται και κυρίως εκείνα κάτω από τη ζώνη. Τα βρώμικα και τα ύπουλα. Με μία προϋπόθεση βέβαια: ότι θα είναι αυτοί που θα τα εκτοξεύουν και ποτέ εκείνοι που θα τα δέχονται… Οι πολίτες δεν μπορούν να μένουν λοιπόν «αθώοι του αίματος», επιτρέποντας ή ανεχόμενοι τη σπίλωση και την κατασυκοφάντηση εκ μέρους ΜΜΕ, όσων διαφωνούν με αυτά και με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που εκφράζουν. Οι πολίτες έχουν έτσι και αυτοί τις ευθύνες τους σε αυτό το κύμα παραπληροφόρησης που με εμφανίζει πλέον να έχω πατέρα βιομήχανο ή μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή να είμαι τμήμα του συστήματος επειδή εργάστηκα στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων! Σήμερα το «like» ή το «retweet» δεν είναι αθώες κινήσεις: είναι συνειδητές επιλογές με συνέπειες, και ως τέτοιες πρέπει να λογίζονται. Ας το έχουμε όλοι μας υπόψη αυτό.


Δεν έχω ψευδαισθήσεις: οι «εγκέφαλοι» της δυσφημιστικής σε βάρος μου επίθεσης, ενήργησαν συνειδητά, καταπατώντας κάθε είδους δημοσιογραφική δεοντολογία, στο βωμό κομματικών σκοπιμοτήτων. Η μέθοδος είναι παλιά, γκεμπελικής έμπνευσης και δοκιμασμένη. Έχω ωστόσο να τους στείλω ένα μήνυμα: η λάσπη τους γυρίζει μπούμερανγκ, τους χαρακτηρίζει και εντέλει τους… λερώνει. Αυτούς τους ίδιους τους εμπνευστές της. Τους ηθικούς αυτουργούς της σπίλωσης.


Προσωπικά θα συνεχίσω τον αγώνα μου, με τα μέσα που έχω επιλέξει, δηλαδή τον δημοκρατικό διάλογο και την αντιπαράθεση με επιχειρήματα, για όσα πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν σήμερα, στη κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε, στην πολιτική και την κοινωνία. Θα συνεχίσω να θίγω κατεστημένα, διαπλεκόμενα συμφέροντα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι θα προκαλώ τη σπασπωδική, συκοφαντική αντίδρασή τους. Αν νομίζουν ότι θα σωπάσω, ματαιοπονούν!

3. Τι κρύβει η Ρένα Δούρου…

http://www.press-gr.com/2012/06/blog-post_6589.html

Από το http://www.dimokratianews.gr.

Ενα από τα «νέα και άφθαρτα» πρόσωπα που προβάλλει, με κάθε αφορμή, ο Αλέξης Τσίπρας -στην προσπάθειά του να καταλάβει την εξουσία και να γίνει πρωθυπουργός- είναι η Ρένα Δούρου, η οποία εξελέγη μάλιστα στις 6 Μαΐου και βουλευτής Β΄ Αθηνών. Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία και η ίδια για να κατακεραυνώνει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση.


Είναι όμως έτσι; Ή μήπως η νεαρή βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κρύβει κάτι -τουλάχιστον από το επίσημο βιογραφικό της- που τη συνδέει με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών; Με το ΠΑΣΟΚ (του 2000-2004) του Ακη Τσοχατζόπουλου, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη…

Για την ακρίβεια, η κυρία Δούρου -σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «δημοκρατίας»- ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του υπουργείου Εθνικής Αμυνας την περίοδο που επικεφαλής του ήταν ο (προφυλακισμένος σήμερα για τις μίζες στον Κορυδαλλό) κ. Τσοχατζόπουλος. 

Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε και όταν πήρε τη σκυτάλη του υπουργείου ο Γιάννος Παπαντωνίου. 

Επικεφαλής στο ινστιτούτο αυτό, για το οποίο έχουν γραφτεί κατά καιρούς πολλά, είχε υπάρξει και ο εκλεκτός της οικογένειας Παπανδρέου Δημήτρης Χαλκιώτης, ο οποίος στη συνέχεια ορίστηκε διευθυντής του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ρόλος αναλύτριας

Η σημερινή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εμφανίζεται και ως ένα από τα μαχητικότερα στελέχη του κόμματος, είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία (προδήλως συμπτωματικά) ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις «δραστηριότητές» του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες με τις μίζες (όπως τώρα αποκαλύπτεται) εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Οπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου, που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. 

Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι -αν και πολιτικό πρόσωπο- έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων». 

Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία («καταγγέλλοντας» μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια), δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο;

Αλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσηκωθεί το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα που θα έπρεπε να έχει λάβει υπόψη της η -πολύ ευαίσθητη για σειρά άλλων θεμάτων- βουλευτής.


Οι μελέτες με τις οποίες ασχολούνταν η κυρία Δούρου (όπως και άλλοι) είχαν στόχο -σύμφωνα τουλάχιστον με το αιτιολογικό τους- να βοηθούν τον εκάστοτε υπουργό Εθνικής Αμυνας και το επιτελείο του για τις γεωστρατηγικές αλλαγές και ισορροπίες. 

Οι επιστημονικές γνώσεις που χρειάζονταν ήταν βέβαια σημαντικές, αλλά η κυρία Δούρου τότε βρισκόταν σε πολύ νεαρή ηλικία και είναι άγνωστο αν διέθετε την απαιτούμενη εμπειρία. 

Υπολογίζεται ότι ήταν 26-27 ετών, δεδομένου ότι στο βιογραφικό της δεν αναφέρει έτος γέννησης. 

Επίσης έχει ενδιαφέρον ότι είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της το 1997. 

Και όπως αναφέρει, «συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία,στην Τουρκίακαι την Αγγλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες».


Τα τελευταία χρόνια η κυρία Δούρου είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμενη μάλιστα «υπαρχηγός» του κ. Τσίπρα για τα θέματα αυτά. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι τον συνόδευε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο στην πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (!), όπως και στη συνάντησή του με τους πρεσβευτές των χωρών του G20. 

Σε περίπτωση που κερδίσει μάλιστα τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και σχηματιστεί «κυβέρνηση της Αριστεράς», θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας θα της αναθέσει θώκο, είτε στο υπουργείο Εξωτερικών είτε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

4. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό

June 14, 2012

Την θυμάστε βέβαια την άσπιλη και αμόλυντη πασιονάρια του ΣΥΡΙΖΑ,Ρένα Δούρου,η οποία έγινε γνωστή από τις τηλεοπτικές τις προκλήσεις εις βάρος πολιτικών αντιπάλων ;

Τώρα τελευταία ασπασχόλησε το πολιτικό ρεπορτάζ και για το ότι κρύβει από το βιογραφικό της την συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων επί Ακη Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερες γνώσεις και στον τομέα οργάνωσης εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού.
Πάντα επί ΠΑΣΟΚ εννοείται.

Σας παρακαλούμε να προσέξετε τα ονόματα των ανθρώπων με τα οποία συνεργάστηκε.

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα antinews
Η κυρία Ρένα Δούρου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν ήξερε ούτε ξέρει τον προφυλακισμένο Ακη Τσοχατζόπουλο. Μια ακόμη όμως σατανική σύμπτωση αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία». Αν δεν είναι σατανική σύμπτωση και συνωνυμία, η υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίστηκε «αγκαλιά» με την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή (που και αυτή είναι προφυλακισμένη) σε ΦΕΚ για τη διοργάνωση αθλητικού συνεδρίου επί υπουργίας ενός ακόμη… παπανδρεϊκού που είχε προσχωρήσει στον Ακη, του Γιώργου Λιάνη.
Η επαφή της Ρένας Δούρου με το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν περιοριζόταν στην «τυχαία», όπως θέλει να την περιγράψει, συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων επί των ημερών του Ακη Τσοχατζόπουλου στο Πεντάγωνο, αλλά φαίνεται ότι είχε διευρυνθεί και σε άλλα υπουργεία, όπως αυτό του υπουργείου Πολιτισμού.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέσα από ένα Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό 1600 και ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2003, όπου στην απόφαση για τη «Συγκρότηση εκτελεστικής – οργανωτικής επιτροπής ΝΠΙΔ για προετοιμασία και υλοποίηση του Συνεδρίου “Αθλητισμός και Γυναίκα”» το όνομα της Ρένας Δούρου φιγουράρει σε περίοπτη θέση με αυτό της Αρετής Τσοχατζοπούλου, της Σοφίας Σακοράφα και της Μαρίνας Λαλιώτη, συζύγου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.
Αν δεν πρόκειται για προνομιακές σχέσεις, είναι απορίας άξιον με ποια αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια επελέγησαν, κυρίως οι Ρένα Δούρου και η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ώστε να βρίσκονται στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ενός συνεδρίου.
Μάλιστα, σε αυτό συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες, με αναγνωρισμένη πορεία στον χώρο τους. Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι η «συνάντηση» της Αρετης Τσοχατζοπούλου και της Ρένας Δούρου μόνο συμπτωματική δεν ήταν στην προετοιμασία του επίμαχου συνεδρίου, που για τη διεξαγωγή του απαιτήθηκε να συγκροτηθεί και Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Εκτός και αν πρόκειται για άλλα πρόσωπα και όχι για την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου και την πάλαι ποτέ συνεργάτιδά του στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το συνέδριο με θέμα «Αθλητισμός και Γυναίκα» επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 8 Μαρτίου του 2003, χρονική περίοδο κατά την οποία το κρατικό χρήμα έρεε άφθονο με την περίφημη Πολιτιστική Ολυμπιάδα, που, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες, ήταν ιδέα του τότε υπουργού Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου.
Στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ο Γ. Λιάνης είχε τοποθετήσει την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, την Κατερίνα Παναγοπούλου και τη Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα. Αξια προφανώς η κυρία Ρένα Δούρου που εκπροσωπεί τη “νέα πολιτική δύναμη” που θα σώσει τη χώρα.

Φανταζόμαστε ότι πέρα από την ομάδα του Ακη Τσοχατζόπουλου που πλέον δίνει τη μάχη για την “πρόοδο” της χώρας από το μετερίζι του ΣΥΡΙΖΑ, τον παραπάνω ισχυρισμό θα επιβεβαιώνουν και ένα σωρό πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πλέον στηρίζουν τους ακροαριστερούς κρατιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την κυρία Λούκα Κατσέλη του “λεφτά υπάρχουν” έως τον αγωνιστή της ΓΕΝΟΠ κύριο Φωτόπουλο…

πηγή

4.  ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Η ΟΞΥΖΕΝέ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΜΕΝΗ ΔΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ…ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΠΡΩΗΝ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ, ΜΑΣ ΠΗΓΑΝ 1500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ!!!

Δούρου εάν δεν είχες καμία σχέση με τις λαμογιές του Άκη και των άλλων διεφθαρμένων Σοσια-ληστών του ΠΑΣΟΚ που μας πήγαν πίσω 1500 χρόνια, γιατί αποκρύπτεις από το βιογραφικό σου την πρώην θέση σου στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του Υπουργείου Αμύνης επί Άκη; Καθαρός ουρανός φοβάται τις αστραπές;

 

Συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου η Ρένα Δούρου!!!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) όταν υπουργοί Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Με τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Άκη» η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Άκη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη». 

 Ήταν δηλαδή συνεργάτης αυτών που μας πήγαν 1500 χρόνια πίσω και τολμάει να λέει πως η Χρυσή Αυγή θα μας πάει 500 χρόνια πίσω!!!!

«Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώσει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση. Είναι όμως έτσι;»γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Όπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι αν και είναι πολιτικό πρόσωπο έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων», αναφέρει η εφημερίδα.

Και καταλήγει: «Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία (καταγγέλλοντας μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια) δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο; Άλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα που θα έπρεπε να είχε λάβει υπόψιν της η πολύ ευαίσθητη για σειρά άλλων θεμάτων βουλευτής».

ΠΗΓΗ : Newsbomb 

http://ygro-pyr.blogspot.gr/2012/06/500.html

πηγή

 

  1. Τί προηγήθηκε της κλωτσοπατινάδας στον ΑΝΤ1

 https://national-pride.org/2012/06/07/%CF%84%CE%AF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84/

Ας δούμε πως κλιμακώθηκε το όλο επεισόδιο με τις ακριβείς διατύπωσεις και των τριών εμπλεκομένων πλευρών (Κασιδιάρη, Κανέλλη, Δούρου).

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Στη Χρυσή Αυγή μιλάς για τους χωροφύλακες του 1910; Άσε, εμείς είμαστε οι μόνοι που έχουμε παίξει ξύλο με τους χωροφύλακες
ΚΑΝΕΛΗ: Με γερμανοτσολιάδες δε θα μιλήσω εγώ το 2012

 

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει και λέει για αφοπλισμό των ΜΑΤ. Μη λες για χωροφύλακες σε μένα.
ΚΑΝΕΛΗ: Ούτε εσύ σε μένα για ΚΝΑΤ. Δεν υπερασπίστηκες τη Δημοκρατία
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Είμαστε οι μόνοι που έχουμε πάει κόντρα σε αυτό το σύστημα εξουσίας. Όταν ρώτησαν την Παπαρήγα αν συνεργάζεται με την Αστυνομία, αντί να τους καταγγείλει για προβοκάτορες έλεγε άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Συνεργαστήκατε; Να δούμε τα πλάνα
ΚΑΝΕΛΗ: Είσαι καλά μωρέ; Δεν ασχολούμαι με φασισταριά και πουσταριά
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δεν ασχολείσαι με φασισταριά παλιοκουμμούνι
ΔΟΥΡΟΥ: Πήρατε αναβολή;
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Πήρα λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Ποιο είναι το πρόβλημά σου που πήρα αναβολή; Με τους παλιορουφιάνους; Που είναι μια ρουφιάνα από το κόμμα σου και μας σύρει στα δικαστήρια; Κυρία Δούρου, αναφερθήκατε σε ένα θέμα προσωπικό
ΔΟΥΡΟΥ: Πέρα από την κρίση της οικονομίας έχει κρίση Δημοκρατίας. Ξέρετε ποια είναι η κρίση της Δημοκρατίας; Είναι να έχουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο άνθρωποι που θα πάνε τη χώρα 500 χρόνια πίσω

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Άντε βρε νούμερο (και πέταξε το ποτήρι με το νερό) που θα πάμε 500 χρόνια πίσω τη χώρα. Αεί στο διάολο

ΚΑΝΕΛΗ: Σήκω φύγε από ‘δω

…Και σηκώνεται όρθια και τον κτυπάει στο κεφάλι ενώ αυτός ήταν καθισμένος με ένα φάκελο ή μια εφημερίδα που κρατούσε! Τα υπόλοιπα τα ξέρουμε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 πηγή

 

6. «ΜΙΣΟΣ και ΜΕΝΟΣ» ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ…ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ…!!!

«ΕΠΙΔΡΟΜΗ και ΔΙΑΛΥΣΗ» ΤΟΥ ΥΠ.ΕΘ.Α. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ…ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ…!!!

Τις υποβόσκουσες έριδες και τον φατριασμό στην ομάδα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στην επιφάνεια η παρουσίαση του αμυντικού προγράμματος του Τσιπρο-αριστερού κόμματος, την περασμένη εβδομάδα. 
Η πρώτη εντύπωση είναι ότι η φατρία των αποστράτων κονταροχτυπιέται με τους εμπειρογνώμονες ακαδημαϊκής προελεύσεως για το ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» στην επιδρομή που σχεδιάζουν στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Ομως και οι δύο αυτές κατηγορίες αποτελούνται από πρόσωπα που στη μεγάλη πλειονότητά τους ευεργετήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, επί των ημερών του οποίου είτε βρίσκονταν σε σημαντικές θέσεις είτε εξασφάλιζαν συνεργασίες εισπράττοντας αμοιβές για μελέτες που δεν αξιοποιήθηκαν πουθενά και που ήταν, ως επί το πλείστον, άχρηστες ή έστω περιττές για το στρατιωτικό σύστημα. 
********
Το γεγονός αυτό τις φέρνει σε αντίθεση με τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, με το βασικό δηλαδή 4% που αντιμετωπίζει με καχυποψία όλους όσοι ασχολούνται με την άμυνα. 
********
Αρκετά έξυπνα κράτησε τον εαυτό της έξω από την αντιπαράθεση αυτή η Ρένα Δούρου, η οποία επικεντρώθηκε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (και τώρα στην Περιφέρεια Αττικής), προσπαθώντας να αφήσει να ξεχαστεί η συμμετοχή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του Ακη Τσοχατζόπουλου,έναν οργανισμό που παρήγαγε κατά κόρον μελέτες και αναλύσεις, τις οποίες τα Γενικά Επιτελεία χαρακτήριζαν «αέρα κοπανιστό».
********
Τον τόνο της αντιπαραθέσεως έθεσε προχθές η «Εφημερίδα των Συντακτών», με μια πρωτοφανή προσωπική επίθεση στον έναν από τους εμπειρογνώμονες που παρουσίαζαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τον καθηγητή Κώστα Γρίβα, στο βιογραφικό του οποίου θα βρεθούν επίσης σχέσεις με εργασίες του ΙΑΑ.
******** 
Ομως, οι κατηγορίες που εξαπολύονται εναντίον του δεν έχουν να κάνουν με αυτό. 
Οι πατριωτικές θέσεις που είχε εκφράσει κατά το παρελθόν ανασύρθηκαν για να χαρακτηριστεί «ακροδεξιός» με «αντιμεταναστευτικές θέσεις».
********
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα μόνο επεισόδιο της εσωτερικής διαμάχης, μια και σε πρώτη φάση είχε διαφανεί ότι στην κούρσα προηγούνται οι ακαδημαϊκοί. 
********
Αυτό τουλάχιστον ήταν το συμπέρασμα όσων παρακολούθησαν την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι άκουσαν θεωρητικές και ανεδαφικές απεραντολογίες, τη στιγμή κατά την οποία διάφοροι απόστρατοι που κινούνται στον πολιτικό αυτό χώρο παρέμεναν επιδεικτικά έξω από την αίθουσα. 
Μοναδική εξαίρεση ο Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος, από ό,τι φάνηκε, είχε συνταχθεί με την πλευρά των ακαδημαϊκών και γι’ αυτό είχε τον πρώτο λόγο στην παρουσίαση.
********
Οσο για τον πολιτικό πυρήνα, εκεί τα πράγματα είναι απλά. 
********
Το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι θέλουν να βγάλουν το μένος τους κατά του στρατεύματος με διαλυτικές κινήσεις τις οποίες επενδύουν με συνθηματολογία του τύπου «δημοκρατικός και κοινωνικός έλεγχος». 

 
ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ως εκ τούτου, ο πυρήνας αυτός και όσοι μετέχουν σε αυτόν δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν ούτε τη θεωρητική προσέγγιση των ακαδημαϊκών ούτε την πρακτική των αποστράτων.
 ********
 Η στάση του Τσίπρα
           ———-
Ομως, ως όντα του «κομματικού σωλήνα», έχουν πολύ μεγαλύτερη επιδεξιότητα από όλους τους άλλους, που τους αφήνουν να ελπίζουν, κερδίζοντας χρόνο και κυρίως εξασφαλίζοντας την κομματική νομιμοφροσύνη και των δύο· που προφανώς δεν έχουν σκοπό να τους «αξιοποιήσουν» ούτε στο ελάχιστο.
********
Στην ίδια γραμμή κινείται και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποφεύγει προσεκτικά να εμφανισθεί σε οτιδήποτε έχει σχέση με την άμυνα. 
Και όταν βρίσκεται στην ανάγκη να απαντήσει σε κάποιους από τους υποστηρικτές του κόμματός του για τα θέματα αυτά, υπεκφεύγει με αοριστολογίες κατά τη συνήθη πρακτική της Αριστεράς.
       ———————
Ευθύμιος Πέτρου
Δημοκρατια

πηγή

7. Η κ.Δούρου κάτι κρύβει…νοιώθει ένοχη; κι εμείς βιώνουμε την απόλυτη παράνοια..

… που χτύπησε, σαν κεραυνός, αυτήν τη χώρα!

Φάγανε;;; Ποιοι φάγανε;;; Πότε φάγανε;;;

Θα σας σώσουμε! Πώς θα μας σώσετε;;; Ξέρουμε εμείς!!! Έχουμε τον τρόπο! Ποιον τρόπο;;; Διάφορους!!!

Εμείς πρέπει να κυβερήσουμε!

Όχι… εμείς πρέπει να Κυβερήσουμε!!!

Όχι εσείς…. δεν ξέρετε τί σας γίνεται… εμείς πρέπει να κυβερνήσουμε….

Και η αχρεία… ανέντιμη… σάπια και αισχρή κολοκυθιά παίζεται, από τις 6 Μαΐου, στις δικές μας πλάτες!

Άγριο εμπόριο ελπίδας, σε μια ζωοπανήγυρη διπόδων… που τέτοια δεν έχει ξαναματαδεί τούτος ο τόπος!!!

Διαβάστε λοιπόν το πιο κάτω…

————————————–

———————————-

Έτσι είναι οι Έλληνες πολιτικοί:

 Αυτοί που έχουν λαδώσει το αντεράκι τους στα μουλωχτά, είναι οι πρώτοι που φωνάζουν και ζητούν ευθύνες για το πού πήγαν τα λεφτά.

Το Ρενάκι θα μας πει ότι επί Άκη και Γιάννου προσλήφθηκε αξιοκρατικά και λόγω “προσόντων”στο Ινστιτούτο για να αναλύει μάλιστα την πολιτική της Τουρκίας… ετοιμάζει και “κρεμάλες”ή ειδικά δικαστήρια για αυτούς που συμμετείχαν στο φαγοπότι… για τους άλλους όμως… και όχι για την πάρτη της]

Με τίτλο

«Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο

«Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Ακη» που δημοσιεύει στο εξώφυλλό της, η εφημερίδα «Δημοκρατία» γράφει σήμερα ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) ,όταν υπουργοί Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία, που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Ακη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη».

«Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώσει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση. Είναι όμως έτσι;»γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο.

Οπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του.

Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι ,αν και είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτήν την πτυχή τής επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων», αναφέρει η εφημερίδα και καταλήγει:

«Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία (καταγγέλοντας μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια) δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο; Αλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα, που θα έπρεπε να είχε λάβει υπόψιν της η πολύ ευαίσθητη – για σειρά άλλων θεμάτων – βουλευτής».

http://networkedblogs.com/yF8h8

πηγή

 

8.  «Δημοκρατία»: Η Δούρου δούλευε σε Ινστιτούτο του Άμυνας επί Άκη και Γιάννου

Με τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Ακη» που δημοσιεύει στο εξώφυλλό της, η εφημερίδα «Δημοκρατία» γράφει σήμερα ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) όταν υπουργοί Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Ακη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη».

«Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώσει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση. Είναι όμως έτσι;» γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Οπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. 

Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι αν και είναι πολιτικό πρόσωπο έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων», αναφέρει η εφημερίδα και καταλήγει:

«Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία (καταγγέλοντας μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια) δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο;

 Αλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα που θα έπρεπε να είχε λάβει υπόψιν της η πολύ ευαίσθητη για σειρά άλλων θεμάτων βουλευτής».

από: iefimerida.gr

πηγή  http://borioipirotika.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9183.html

Για να δούμε όμως, πως ακριβώς εξελίχθηκε η κόντρα Ντινόπουλου με τη δούρου, στα δικαστήρια, για το ίδιο επίμαχο ζήτημα που ενόχλησε την … ενάγουσα το σχόλιό μου, και στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑκαθώς… διαφορετικά τα τοποθετεί η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, που δεν μιλάει για καταδίκη… αντιθέτως…

Καλλιόπη Σουφλή

1.  Συζητήθηκε η αγωγή Δούρου κατά Ντινόπουλου για δηλώσεις περί συνεργασίας της με Άκη

 Συνάντηση στα δικαστήρια

 

Δεν επήλθε συμβιβασμός καθώς η κυρία Δούρου ζήτησε από τον πρώην υπουργό να της ζητήσει συγγνώμη, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε – Η περιφερειάρχης Αττικής ζητεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ – Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφασή του

Τα «ξίφη» τους διασταύρωσαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Και αυτό διότι, ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου συζητήθηκε σήμερα η αγωγή που είχε καταθέσει η κυρία Δούρου σε βάρος του πρώην υπουργού, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ (η αρχική αξίωση ανέρχονταν στις 260.000 ευρώ) για τη συκοφαντική δυσφήμιση, που όπως υποστηρίζει, υπέστη από τις δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου, σχετικά με την απασχόλησή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων και ενώ στο «τιμόνι» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρίσκονταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ειδικότερα, η αγωγή της κυρίας Δούρου κατατέθηκε μετά της δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες η ίδια διετέλεσε σύμβουλος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου. Ως γνωστόν ο τελευταίος πριν από περίπου δυο χρόνια καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη για διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος κατά την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων. Όπως δε είχε τονίσει, τότε, η κυρία Δούρου σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αγωγή της, θα διαθέσει το ποσό στις δομές αλληλεγγύης της περιφέρειας.


Ο πρώην υπουργός τής ΝΔ είχε προβεί στις παραπάνω αναφορές τον Μάρτιο του 2014, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για την περιφέρεια, και ενώ μιλούσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Ντινόπουλος, σύμφωνα και με την αγωγή, εμφάνισε την κ. Δούρου ως σύμβουλο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ αναφέρθηκε και σε «παραφυάδες» του ΠΑΣΟΚ που έχουν παρεισφρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, στον «αέρα» της εκπομπής είχε παρενέβη η κυρία Δούρου τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του πρώην υπουργού αλλά «εργαζόμενη με μπλοκάκι στο ΤΕΒΕ στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων».


Σήμερα, με την εκφώνηση της υπόθεσης ο πρόεδρος του δικαστηρίου, κάλεσε τις δυο πλευρές να συμβιβαστούν, ωστόσο η προσπάθεια αυτή δεν απέφερε καρπούς, παρά το γεγονός ότι οι αντίδικοι εμφανίστηκαν θετικοί στο ενδεχόμενο αυτό. Στη συνέχεια, όμως, η κυρία Δούρου τόνισε πως ο κ. Ντινόπουλος θα πρέπει να της και ζητήσει συγγνώμη. Κάτι, που ο πρώην υπουργός δεν αποδέχθηκε με αποτέλεσμα το δικαστήριο να προχωρήσει στην συζήτηση της αγωγής.


Από την πλευρά της ενάγουσας, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, ο οποίος κατέθεσε πως η κυρία Δούρου είχε εργαστεί το 2000 περίπου στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων. «Η Ρένα δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η απασχόλησή της στο Ινστιτούτο δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση πολιτικής. Είναι ψευδή και αναληθή τα όσα ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος, τα σχόλια του ήταν βαθύτατα προσβλητικά» είπε στην κατάθεσή του ο κ. Παπαγιαννίδης.


Πρόεδρος: Γνώριζε ο κ. Τσοχατζόπουλος την κυρία Δούρου;

Μάρτυρας: Θεωρώ πως όχι.
Ο κ. Παπαγιαννίδης αποσαφήνισε πάντως στο δικαστήριο πως ο Αργύρης Ντινόπουλος «δεν είπε πως η Δούρου έπαιρνε μίζες» πλην, όμως, «όπως το έθεσε άφησε στον τηλεθεατή την αίσθηση ότι έχει σχέση με τα εξοπλιστικά».


Ντοκουμέντα

Από την πλευρά του, ο κ. Σπυρίδων Χρυσοφώτης, δικηγόρος και μάρτυρας του πρώην υπουργού, αφού τόνισε ότι η εν λόγω υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί στο δικαστήριο, κατέθεσε πως ο Αργύρης Ντινόπουλος «δεν είπε ποτέ ότι η κυρία Δούρου είναι σύμβουλος του Άκη».

Πρόεδρος: Λέγεται ότι υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα. Υπάρχει η φράση ότι «η κυρία Δούρου ήταν σύμβουλος Τσοχατζόπουλου. Υπάρχουν τέτοια φωτογραφικά ντοκουμέντα;

Μάρτυρας: Δε γνωρίζω, υπάρχει μια φωτογραφία που χορεύει ο πρώην υπουργός και μια γυναίκα στην ομήγυρη που κατ’εμε δεν έχει καμία σχέση με την κυρία Δούρου, δεν είναι εκείνη.

Ακόμη, στην κατάθεσή του ο μάρτυρας επανέλαβε πως η υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί στο δικαστήριο και πως «αν ο κ. Ντινόπουλος ακολουθούσε αυτή την τακτική, τότε θα έκανε δεκάδες αγωγές, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που στο πλαίσιο άσκησης των πολιτικών του καθηκόντων, τον αποκάλεσαν από Τσολάκογλου μέχρι και δοσίλογο που υπογράφει Μνημόνια…».



Δούρου: Έστειλα βιογραφικό

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων, ο πρόεδρος κάλεσε την κυρία Δούρου να εξηγήσει πώς έγινε η πρόσληψή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων. «Υπέβαλα βιογραφικό, αίτηση και πέρασα από συνέντευξη» είπε η κυρία Δούρου. «Δούλευα με άλλους ερευνητές για θέματα που αφορούσαν σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα» προσέθεσε.

Κληθείς από τον πρόεδρο να τοποθετηθεί, ο κ. Ντινόπουλος αναφέρθηκε σε «φωτογραφικό ντοκουμέντο» που όπως είπε υπάρχει, και το οποίο προσκόμισε στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του στο υλικό αυτό, η κυρία Δούρου απεικονίζεται με συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου σε σύσκεψη. «Η κυρία Δούρου είναι σε σύσκεψη με τον κ. Χωραφά, δηλαδή το alter ego του πρώην υπουργού» συμπλήρωσε ο κ. Ντινόπουλος.


Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφασή του.

 πηγή  http://www.protothema.gr/politics/article/464847/suzitithike-i-agogi-dourou-kata-dinopoulou-gia-diloseis-peri-sunergasias-tis-me-aki/

2.  Το παρασκήνιο της δίκης Δούρου-Ντινόπουλου (BINTEO)

 

Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση Ρένας Δούρου- Αργύρη Ντινόπουλου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου το πρωί, συζητήθηκε η αγωγή που είχε καταθέσει η περιφερειάρχης Αττικής κατά του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η περιφερειάρχης Αττικής ζητά αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ (αν και η αρχική απαίτηση ήτσν 360.000 ευρώ) από τον πρώην υπουργό της ΝΔ, θεωρώντας ότι υπέστη ηθική βλάβη από τους ισχυρισμούς του σε τηλεοπτική εκπομπή. σύμφωνα με τους οποίους, υπήρξε σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλου. Το ποσό αυτό, όπως είχε πει η ίδια, θα διατεθεί στις δομές αλληλεγγύης της Περιφέρειας.

Η προσπάθεια συμβιβασμού του προέδρου

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, κ. Σκουτέρης επιχείρησε αρχικώς να μην εκδικασθεί η υπόθεση και τα δύο μέρη να φτάσουν σε συμβιβασμό. Κάλεσε τους αντιδίκους Ρ. Δούρου και Α. Ντινόπουλο ενώπιόν του και τους είπε: «Εχω την γνώμη αυτές οι υποθέσεις δεν πρέπει να φτάνουν στα δικαστήρια και ότι άλλες δουλειές έπρεπε να κάνετε και οι δύο. Ελάτε μια μέρα να δείτε τι υποθέσεις με φτωχά παιδιά συζητούνται στα δικαστήρια».


Δούρου: Θέλω μια «συγνώμη» – Ντινόπουλος: Δεν ζητώ



Η ενάγουσα δήλωσε ότι ήρθε ενώπιον του δικαστηρίου όχι επειδή ήθελε να βγάλει δελτίο τύπου, ούτε επειδή ήθελε να κάνει δηλώσεις στα κανάλια, αλλά επειδή εθίγη η προσωπικότητά της από τους ισχυρισμούς του εναγομένου καθώς την διασυνέδεσε εμμέσως με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου. ‘



«Εγώ θέλω μια συγνώμη, όπως είχα ζητήσει από την πρώτη στιγμή, για να την πάω στην μάνα μου» είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να τονίσει την ηθική ζημία που υπέστη.

Από την πλευρά του ο Α. Ντινόπουλος αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη υποστηρίζοντας ότι η Ρ. Δούρου θέλει να τον ισοπεδώσει ηθικά και πολιτικά.
Κατόπιν αυτών, ο πρόεδρος του δικαστηρίου προχώρησε στην εκδίκαση της αγωγής.


Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες

Μάρτυρας της Ρένας Δούρου ήταν ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, Κατέθεσε πως η κυρία Δούρου είχε εργαστεί το 2000 στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, αλλά δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλου.


«Η απασχόλησή της στο Ινστιτούτο δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση πολιτικής. Είναι αναληθή τα όσα ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος» είπε, εκτιμώντας ότι τα σχόλια του ήταν βαθύτατα προσβλητικά». Σημείωσε επίσης ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ παραδέχθηκε πως η Ρ. Δούρου δεν μετείχε στο πάρτι των εξοπλισμών, αλλά «άφησε στον τηλεθεατή την αχλή ότι είχε σχέση με το σύστημα των μιζών.


Πρόεδρος: Γνώριζε ο κ. Τσοχατζόπουλος την κυρία Δούρου;


Μάρτυρας: Θεωρώ πως όχι.


Ο μάρτυρας υπεράσπισης του Α. Ντινόπουλου ήταν ο δικηγόρος Σπυρίδων Χρυσοφώτης ο οποίος κατέθεσε ότι ο πρώην υπουργός είπε μια ή δύο φορές εκ παραδρομής ίσως, ότι η Ρ. Δούρου ήταν σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλο, εν συνεχεία ωστόσο, επανέλαβε πολλές φορές ότι ήταν απλώς σύμβουλος στο υπουργείο Αμυνας.


Πρόεδρος: Λέγεται ότι υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα. Υπάρχει η φράση ότι «η κυρία Δούρου ήταν σύμβουλος Τσοχατζόπουλου. Υπάρχουν τέτοια φωτογραφικά ντοκουμέντα;


Μάρτυρας: Δε γνωρίζω. Αν «γκουγκλάρει» κάποιος, υπάρχει μια φωτογραφία που χορεύει ο πρώην υπουργός και μια γυναίκα που παλαμοκροτεί αλλά εκτιμώ ότι δεν είναι η ίδια, δεν της μοιάζει.

Υπάρχει άλλη μια στην οποία εμφανίζεται η κα Δούρου σε κάποια σύσκεψη, όπου δίπλα της είναι ο Βαγγέλης Χωραφάς, πρώην διευθυντής του ΕΠΥΕΘΑ. Αν ισχύει αυτό, ξέρω καλά τι σημαίνει, καθώς υπηρέτησε στο ΕΠΥΕΘΑ κατά την θητεία μου. Αν ο κ. Ντινόπουλος ακολουθούσε αυτή την τακτική, τότε θα έκανε δεκάδες αγωγές, καθώς πολλοί πολιτικοί του αντίπαλοι αποκαλούσαν τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από Τσολάκογλου μέχρι και δοσίλογο που υπογράφουν Μνημόνια».


Ο διάλογος-έκπληξη προέδρου και μάρτυρα



Στο σημείο αυτό, η εισηγήτρια δικαστικός ρώτησε τον μάρτυρα για ποιο λόγο ο κ. Ντινόπουλος υποστήριξε ότι είναι σύμβουλος του κ. Τσοχατζόπουλου. Ο μάρτυρας υπεράσπισης είπε πως δεν γνωρίζει και εξιστόρησε μια προσωπική του υπόθεση:



Μάρτυρας: Κι εγώ όταν συνεργάστηκα με δήμαρχο, δεν είχε θέση να με προσλάβει στο δήμο. Βρήκε λοιπόν έναν άλλο τρόπο, καθόλα νόμιμο: Με προσέλαβε σε εταιρεία που υπάγεται στο δήμο απ΄όπου πληρωνόμουν και παράλληλα είχα ρόλο συμβούλου του.



Εισηγήτρια δικαστικός: Γιατί αναφέρατε αυτό το παράδειγμα; Υπονοείτε ότι και η κα Δούρου μπορεί να είχε τέτοιου είδους σχέση;



Μάρτυρας: Οχι, δεν είπα κάτι τέτοιο, απάντησα απλώς σε ερώτηση που μου κάνατε, τι υπέθεσα ότι μπορεί να είχε στο νου του



Πρόεδρος: Συγνώμη κύριε μάρτυρα, μπορείτε να μου πείτε ποιος ήταν αυτός ο δήμαρχος που έκανε αυτή την διαδικασία;



Μάρτυρας: Ηταν νόμιμη…



Πρόεδρος: Παράνομη ήταν



Μάρτυρας: Γιατί ήταν παράνομη;



Πρόεδρος: Ξέρω εγώ γιατί ήταν, πείτε μου εσείς το όνομα και αφήστε



Ο μάρτυρας ανέφερε δύο δήμους, έναν νησιωτικό και έναν ηπειρωτικό όπου είχε προσληφθεί με την εν λόγω διαδικασία.



Πρόεδρος: Τώρα είστε εκεί;



Μάρτυρας: Οχι, παλιότερα



Πρόεδρος: Ας όψεται, τι να γίνει, αφού δεν είστε τώρα… ας όψεται…



Οι καταθέσεις Δούρου-Ντινόπουλου



Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων, ο πρόεδρος κάλεσε την κυρία Δούρου να εξηγήσει πώς έγινε η πρόσληψή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.



Δούρου: «Υπέβαλα βιογραφικό, αίτηση και πέρασα από συνέντευξη. Δούλευα με άλλους ερευνητές για θέματα που αφορούσαν σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα»



Ο Α. Ντινόπουλος στην απολογία του επικαλέστηκε «φωτογραφικό ντοκουμέντο» το οποίο η συνήγορός του προσκόμισε στο δικαστήριο με «κυκλωμένα» τα πρόσωπα της Ρ. Δούρου και έναν ακόμη άνδρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά Ντινόπουλου, στο υλικό αυτό, η κυρία Δούρου απεικονίζεται με συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου σε σύσκεψη. «Η κυρία Δούρου είναι σε σύσκεψη με τον κ. Χωραφά, δηλαδή το alter ego του πρώην υπουργού» είπε ο κ. Ντινόπουλος.



Πρόεδρος: Ξέρετε ποιος είναι ο κ. Χωραφάς στη φωτογραφία; Μπορείτε να μας τον δείξετε; Γιατί δεν ξέρουμε.



Ντινόπουλος: …



Πρόεδρος: Κυρία Δούρου μπορείτε να μας πείτε ποιοι απεικονίζονται στην φωτογραφία; Πού είναι ο κ. Χωραφάς;



Δούρου: Δεν είναι ο κ. Χωραφάς. Είναι καθηγητές πανεπιστημίου και συνεργάτες



Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.


Σήμερα επίσης, στην ίδια αίθουσα, επρόκειτο να εκδικαστούν και άλλες ηχηρές υποθέσεις όπως του Αλέξη Τσίπρα κατά της Bild, (πήρε αναβολή) της Μαργαρίτας Παπανδρέου για δημοσίευμα περί συμμετοχής της στη λίστα Λαγκάρντ (ματαιώθηκε).

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ 

– ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

https://youtu.be/PK6juqLnQUA

Και η απάντησή μου στην ρένα δούρου:

 Κατ’αρχήν, να ξεκαθαρίσουμε κάποιες… “λεπτομέρειες”…

1. Ζήτησα τηλεφωνικά από τον δικηγόρο σου, ρένα δούρου, να μου στείλει αντίγραφο της δικαστικής απόφασης που επικαλείται.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;

2.  ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ  ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ… ΘΙΓΟΜΕΝΗ.

ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΡΤΥΡΩΝ Ή ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ “ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ”.


3. Η αλήθεια είναι πως αγνοούσα παντελώς την εν λόγω δίκη και κανείς δεν μπορεί να με υποχρεώσει να γνωρίζω είτε τους ισχυρισμούς του πολιτικού προσώπου, είτε την αγωγή της … θιγόμενης, είτε ακόμα και την απόφαση του δικαστηρίου.

Άκου, ρένα δούρου, ή μάλλον διάβασε προσεκτικά την απάντησή μου…

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

ΑΛΛΩΣΤΕ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ, ΕΧΕΤΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ… ΚΙ ΕΓΩ, ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ.
ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Σ’ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ… ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.

ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΚΕΨΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΤΕ…

Το αν ήσουν ή δεν ήσουν έμμεσος συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, είναι το λιγότερο… μπροστά στην  πολιτική που ακολουθεί το κόμμα σου και εσύ ως περιφερειάρχης.

Αφού λοιπόν θεωρείς πως σου έθιξα το… ήθος σου, με το σχόλιό μου, να το αποσύρω… αν και έχουν γραφτεί και προηγηθεί, τόσα για το θέμα αυτό σε πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων, που ελάχιστη έως μηδαμινή αξία έχει το δικό μου σχόλιο.

Το να μπορείς να ζητήσεις συγνώμη, αν έχεις βλάψει κάποιον άθελά σου, είναι ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ.

Κι εγώ, έχω μάθει να ζητώ συγνώμη… δεν το θεωρώ ντροπή.

Αναρωτιέμαι  όμως βρε δούρου, σ’αυτές τις εφημερίδες, έστειλες εξώδικα;
Τις απείλησες με αγωγές;
Θα αποτολμήσω να διατυπώσω την άποψή μου… κι αν είμαι λάθος, διόρθωσέ με.

ΟΧΙ… ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕΣ ΜΕ ΑΓΩΓΗ.
ΟΧΙ! ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ … ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Όσο για τον ντινόπουλο, που τα ίδια είπε κι αυτός, σε τηλεοπτική εκπομπή, όπως διάβασα στα blogs που προαναφέρω, η απόφαση του δικαστηρίου (αν υπάρχει, κι αυτό το γράφω, γιατί ο δικηγόρος σου, δεν μου έστειλε την απόφαση) είναι πρωτόδικη…άσε να τελεσιδικήσει το πράγμα… 


Ξέρεις, ρένα δούρου, πιστεύω πως το ΗΘΟΣ των ανθρώπων, δεν ξεπληρώνεται ούτε με δις, ούτε με τρις ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ αποζημίωση από αγωγές.

ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ… ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ.

Έτσι μου έμαθε Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ, που σήμερα κλείνει 26 χρόνια από την μέρα που έφυγε.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ ΒΡΕ ΔΟΥΡΟΥ, ΠΟΙΟ “ΗΘΟΣ”, ΣΟΥ ΕΘΙΞΑ;

ΑΥΤΟ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝ, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕΣ ΛΟΓΟ ΤΙΜΗΣ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕΣ, ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΡΟΦΗ 180ο ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΡΓΟ;;;;

ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΗ ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ.

 ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΙ ΕΛΕΓΕΣ, ΚΟΚΟΝΑ ΜΟΥ ΤΟΤΕ…

ΝΕΏΤΕΡΑ πλάνα απο την συγκέντρωση στο Γραμματικό της 27.6.2014 με τη Ρένα Δούρου

ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

«Δεν θέλουμε ο τόπος μας να γίνει σκουπιδότοπος. Δεν θέλουμε πουθενά να υπάρχουν σκουπιδότοποι», λένε οι κάτοικοι του Γραμματικού, πράγμα που επανέλαβαν και στην ανοικτή διαβούλευση, που κάλεσε η «Δύναμη Ζωής» το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία. 

«Διεκδικούμε να διακοπούν άμεσα τα σχέδια της κυβέρνησης για λειτουργία του ΧΥΤΑ στην περιοχή μας», είπαν οι κάτοικοι στην νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, αφού «μπορούν να εφαρμοστούν οικολογικές δράσεις για την αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων». «Η Φυλή δεν είναι λύση. Είναι ντροπή» τόνισαν για μια ακόμη φορά ενώνοντας τα χέρια με τους αγωνιζόμενους κατοίκους στην άλλη άκρη του λεκανοπεδίου.

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: Τα πρώτα πλάνα απο την σημερινή συγκέντρωση στο Γραμματικό 27.6.2014.

 πηγή

 ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ… ΕΣΥ  ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ… (είδες τι κάνουν τα ψηφαλάκια;;;)

Ρ. Δούρου: Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα έγκλημα διαρκείας!

 

Την παρουσίαση της πρότασης για ένα νέο μοντέλο εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον για μια βιώσιμη, δίκαιη και οικονομικά συμφέρουσα λύση έκανε στο Πνευματικό Κέντρο δήμου Αθηναίων η Ρένα Δούρου, υποψήφια Περιφερειάρχης με τη «Δύναμη Ζωής»

Πρώτη προτεραιότητα η αναθεώρηση του σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων.Τέλος στα σύμμεικτα απορρίμματα.Τέλος στον εφιάλτη της ΟΕΔΑ Φυλής, τόνισε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου και σημείωσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σ’ένα στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε: 

Αυτό της βιώσιμης & δίκαιης,οικονομικά & οικολογικά διαχείρισης απορριμμάτων». Το στοίχημα θα κερδηθεί μόνο αν ηττηθεί η νοοτροπία και η πολιτική του κ Σγουρού, αν ηττηθεί το σύστημα της διαπλοκής που εκπροσωπεί» πρόσθεσε. Στην εκδήλωση παρενέβη και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής που σημείωσε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε την δημιουργία εστιών περιβαλλοντικού χάους όπως αυτή της Φυλής» (παρακάτω διαβάστε βασικά σημεία).

Ολόκληρη η ομιλία της Ρένας Δούρου:

Φίλες και φίλοι,

Να σας καλωσορίσω στη σημερινή μας παρουσίαση. 

Την παρουσίαση της πρότασής μας για ένα νέο μοντέλο εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, βιώσιμο και δίκαιο οικονομικά και οικολογικά.

Ο λόγος περί απορριμμάτων λοιπόν.

Κι εδώ οφείλουμε να μιλήσουμε για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Ένα έγκλημα μακράς διαρκείας. 

Οι φράσεις αυτές χαρακτηρίζουν εύγλωττα, πιστεύω, τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής τα τελευταία 30 χρόνια. 

 
Μεγέθυνση με ένα κλικ.

Και μάλιστα το έγκλημα αυτό έχει και όνομα. Ονομάζεται «Φυλή». Την πιο χειροπιαστή απόδειξη του ανθρώπινου, κοινωνικού, οικολογικού εγκλήματος που διαπράττεται στη βάση ενός, ευθύς εξαρχής στρεβλού μοντέλου. 

Ενός μοντέλου, αυτό του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), το οποίο, περιφρονώντας τις επικρίσεις της κοινωνίας των πολιτών, προωθεί, όχι απλά μια ξεπερασμένη όσο και επικίνδυνη προσέγγιση στη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Αλλά ένα συνειδητά λάθος σχέδιο, στη βάση κρίσιμων παραδοχών, που έρχονται σε αντίθεση με την κοινοτική νομοθεσία που πλέον έχει γίνει, με το νόμο 4042 του 2012, εθνική νομοθεσία. 

Παραδοχών όπως : α) την ύπαρξη τεράστιου όγκου σύμμεικτων προς επεξεργασία απορριμμάτων, που λειτουργούν ως δικαιολογία και προϋπόθεση για τη δημιουργία φαραωνικών εγκαταστάσεων στην Αττική, και ειδική στη Δυτική Αττική. Και β) την ανάγκη εμπλοκής ιδιωτών επενδυτών. 

Συγκεκριμένα, το σχέδιο αυτό έρχεται από μακριά και με την πρόθυμη βοήθεια του απερχόμενου Περιφερειάρχη στοχεύει να δεσμεύσει τα πράγματα για τα υπόλοιπα 30 χρόνια. Αποκλείοντας δηλαδή κάθε διαφορετική προσέγγιση που θα στηρίζεται στη διαλογή στην πηγή, με ήπιες μεθόδους, στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, μέσα σε ένα αποκεντρωμένο, δημόσιο, φιλικό προς τον πολίτη και το περιβάλλον πλαίσιο.

Ωστόσο αυτό που αποκλείει ο σημερινός ΠΕΣΔΑ, που δεν προβλέπει καμία διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης, δεν είναι απλά «μία», διαφορετική άποψη. Ο ΠΕΣΔΑ αποκλείει τη νομιμότητα.

Αυτήν ακριβώς που εκφράζεται από τον 4042/12, που ενσωματώνει την Κοινοτική οδηγία 2008/98.

Αποκλείει δηλαδή την πλήρη αλλαγή του πλαισίου διαχείρισης των απορριμμάτων, επιβάλλοντας νέο σχεδιασμό, δίνοντας έμφαση στην πυραμίδα, η οποία στηρίζεται στην Πρόληψη – την Προετοιμασία για Επανάχρηση – την Ανακύκλωση – άλλου είδους ανάκτηση – την ασφαλή τελική διάθεση. Στόχος: η μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς κάτοχος ειδικού διδακτορικού για να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή και εθνική πλέον νομοθεσία κινούνται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που κινείται σήμερα ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, εκ του νόμου επικεφαλής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ο οποίος επιχειρεί να δεσμεύσει το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων σε μια αδιέξοδη, οικονομικά επώδυνη για τους πολίτες και οικολογικά καταστροφική, πολιτική.

 

Φίλες και φίλοι,

Το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι για κάποιους χρυσοφόρα ευκαιρία.

Για κάποιους άλλους, πολύ περισσότερους, όπως τους κατοίκους της Φυλής, είναι κατάρα θανάτου.

 

Για την πλειοψηφία των κατοίκων της Αττικής έρχεται στο προσκήνιο μόνο όταν κλείνει η Φυλή και σωρεύονται τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια.

 

Όμως για έναν άνθρωπο, το πρόβλημα των απορριμμάτων αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία οικοδόμησης πελατειακών σχέσεων με αιρετούς και εργολαβικά συμφέροντα προκειμένου να διαιωνίσει την πολιτική του παρουσία, την κυριαρχία και τον έλεγχο της Περιφέρειας Αττικής.

 

Πρόκειται για τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, που φέρει ακέραιη μια τριπλή ευθύνη: εκείνη της αποδοχής, της μη αξιολόγησης και της μη αναθεώρησης, ως όφειλε σεβόμενος τη νομιμότητα να πράξει, του ΠΕΣΔΑ.

Και επαναλαμβάνω «ως όφειλε σεβόμενος τη νομιμότητα να πράξει».

 

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, ο οποίος συντάχθηκε – ας μην το ξεχνάμε ποτέ παρακαλώ – με όλες τις μνημονιακές αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, υποστηρίζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ότι «υλοποιεί το ΠΕΣΔΑ, που είναι νόμος του κράτους» σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, που αποφασίστηκε το 2003 και επικαιροποιήθηκε το 2006. Και άρα, ισχυρίζεται, ότι δεν έχει ευθύνη επί της ουσίας.

Ωστόσο ο απερχόμενος Περιφερειάρχης οφείλει να απαντήσει:

 

Τι τον εμπόδισε μέχρι σήμερα να κινήσει τη διαδικασία αναθεώρησης του σχεδιασμού ως επικεφαλής της Περιφέρειας και ως πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ; Και τούτο γιατί δεν μπορούσε να αγνοεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση της Περιφέρειας, ότι ο ΠΕΣΔΑ αμφισβητείται ριζικά, ότι έχει αποτύχει και ότι θα έπρεπε να είχε προ πολλού αναθεωρηθεί.

 

Ο ίδιος αγνόησε συνειδητά τις διαμαρτυρίες των πολιτών.

 

Τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Φυλής, τις κινητοποιήσεις της Κερατέας, τις αντιδράσεις των πολιτών του Γραμματικού.

Για ποιο λόγο;

Μα γιατί στηρίζει πλήρως και συνειδητά τον σχεδιασμό του 2003 – 2006.

 

Και αυτό δεν είναι μια εκτίμηση που κάνουμε εμείς, από κάποιο αντιπολιτευτικό μένος.

 

Αυτή η εκτίμηση προκύπτει από το γεγονός, ότι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, εκτελώντας τις μνημονιακές εντολές της κυβέρνησης, προχωρά το σχέδιο των τεσσάρων Μονάδων Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων, με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) – μια επιλογή δηλαδή που ήδη αμφισβητείται στην ΕΕ -, με εγγύηση του Δημοσίου  για μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων.

 

Και όλα αυτά μέσα σε συνθήκες απόλυτης αδιαφάνειας: οι πολίτες δεν ερωτώνται, δεν ενημερώνονται.

 

Ουδείς, λόγου χάρη, από τους υπέρμαχους των 4 φαραωνικών αυτών εγκαταστάσεων, δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει το εξής παράδοξο.

 

Το πώς εξηγείται, σε περίοδο πρωτόγνωρης για τη χώρα μας οικονομικής κρίσης, όταν η κατανάλωση πέφτει κατακόρυφα,  τα απορρίμματα στην Αττική να παραμένουν στα προ επταετίας επίπεδα…

 

Αν υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός, τότε θα μιλάμε για τεράστια κοινωνική, οικονομική και οικολογική καταστροφή.

 

Γιατί θα είναι ένας σχεδιασμός που θα κινείται σε αντίθετη προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία, κατεύθυνση, θέτοντας έτσι εν αμφιβόλω το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πλαίσιο.

 

Και τούτο έγινε σαφές στην άκρως αποκαλύπτική περίπτωση του ΧΥΤΑ Γραμματικού – έργου επικίνδυνου για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον – για το οποίο οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος παραπέμπουν τον απερχόμενο Περιφερειάρχο και την ανάδοχο εταιρία στον εισαγγελέα για παράνομη χωροθέτηση. 

Οι επιθεωρητές επιβεβαίωσαν ότι ο ΧΥΤΑ παραβιάζει την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και τα κριτήρια χωροθέτησης καθώς κατασκευάζεται πάνω σε ρέμα ενώ εγκυμονεί κινδύνους για τον υδροφόρο ορίζοντα.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από σχετική απόφαση- κόλαφο για την Περιφέρεια, της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που είχε επισημάνει προβληματική χωροθέτηση με κίνδυνο ρύπανσης των υδάτων. Οι εξελίξεις αυτές εκθέτουν την Περιφέρεια Αττικής και το ΥΠΕΚΑ καθώς επί χρόνια επέδειξαν αδιαφορία στις καταγγελίες των πολιτών για σειρά παρανομιών, για ύπαρξη ρεμάτων, για υψηλό υδροφόρο ορίζοντα, κ.α.

 

Η περίπτωση Γραμματικού είναι ενδεικτική: συμπυκνώνει τη φιλοσοφία της απερχόμενης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής: άσκηση πολιτικής εν κρυπτώ, μακριά από τον έλεγχο των πολιτών, σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, προς όφελος εργολαβικών συμφερόντων.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Στην τεκμηριωμένη κριτική που ασκούμε όχι μόνο εμείς αλλά κινήσεις πολιτών, επιστήμονες, φορείς, ακούμε να επαναλαμβάνεται μονότονα από την πλευρά του απερχόμενου Περιφερειάρχη ότι θα χαθεί χρόνος, ότι θα χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια, ότι δεν υπάρχει ρεαλιστικό αντισχέδιο, κοκ.

 

Πρόκειται για χοντροκομμένα ψέματα.

Και μάλιστα συνειδητά.

 

Γιατί όλα αυτά θα συμβούν ακριβώς αν δεν υπάρξει ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, όπως υποστηρίζει η «Δύναμη Ζωής», στο πλαίσιο μιας νέας διαχείρισης που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, δεν θα επιβαρύνει τον δημότη μέσα από αύξηση των δημοτικών τελών, που θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια αν ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί για τις 4 Μονάδες Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων. Θα έχει δημόσιο χαρακτήρα, θα διατηρεί τον δημόσιο έλεγχο στη λειτουργία του συστήματος και θα είναι φιλική προς το περιβάλλον καθώς στοχεύει στη διαφύλαξη και όχι την εκχώρηση των φυσικών πόρων και τη διαφύλαξη του περιβαλλοντικού πλούτου.

 

Το δικό μας σχέδιο είναι ολιστικό, αφορά δηλαδή την εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων διαχείρισης, που αναγνωρίζουν ρόλο και λόγο στις τοπικές κοινωνίες.

 

Και αυτή είναι μια σημαντική πτυχή.

Με την έννοια ότι το πρόγραμμά μας επιδέχεται βελτιώσεων ύστερα από παρέμβαση κοινωνικών φορέων, πολιτών, τεχνοκρατών, επιστημόνων, στο πλαίσιο μιας διαδραστικής σχέσης.

 

Δεν κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια.

 

Επιζητούμε τη βελτίωση του προγράμμάτός με ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες.

 

Δεν επιβάλλουμε στις κοινωνίες. Ούτε αποκρύπτουμε, όπως κάνει ο απερχόμενος περιφερειάρχης μέσω του ΠΕΣΔΑ, κρίσιμα δεδομένα.

 

Γνωρίζουμε όμως τι πρέπει να απορρίψουμε για να γίνουν τα απορρίμματα από πρόβλημα, παράγοντας πλούτου για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες.

 

Το μοντέλο διαχείρισης που προτείνουμε διαθέτει παραγωγικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό και οικολογικό χαρακτήρα. Στηρίζεται στις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και τους πόρους κάθε περιοχής, προωθεί τη συνέργια και την ισορροπία μεταξύ των τριών τομέων παραγωγής και επιτρέπει τη διανομή της παραγόμενης αξίας στο σύνολο του πληθυσμού.

 

Το σχέδιο της «Δύναμης Ζωής» προτάσσει δύο αρχές: την αρχή της πρόληψης και την αρχή της ελαχιστοποίησης της παραγωγής αποβλήτων προς επεξεργασία και τελική διάθεση.

 

Φίλες και φίλοι, 

Όταν η «Δύναμη Ζωής» αναλάβει τη Διοίκηση της Περιφέρειας θα γίνει μία νέα αρχή στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

Και τούτο με την όσο το δυνατόν ευρύτερη κοινωνική στήριξη και με τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Μια αρχή που θα βάζει τέλος στα σύμμεικτα απορρίμματα.

Μια αρχή που θα βάζει τέλος στον εφιάλτη της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής.

Μια αρχή που θα βάζει τέλος στο σχέδιο για τις 4 μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων με τα ΣΔΙΤ.

Δεσμευόμαστε έτσι:

  • Να μην εγκατασταθούν στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων Φυλής νέες μονάδες επεξεργασίας (βιοξήρανσης, δεύτερου ΕΜΑΚ, κομποστοποίησης προδιαλεγμένου υλικού και αεριοποίησης).
  • Να εκπονηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει και κλίμακα μείωσης του όγκου των απορριμμάτων που θα πηγαίνουν για ταφή για όσο διάστημα λειτουργεί η εγκατάσταση σαν χώρος τελικής διάθεσης.
  • Να γίνει μεταφορά της μονάδας καύσης των νοσοκομειακών εκτός αστικού ιστού.
  • Να υπάρξει ένταξη της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων Φυλής και της ευρύτερης περιοχής σε άμεσο πρόγραμμα περιβαλλοντικής αξιολόγησης –αποκατάστασης.
  • Να γίνει ο ΠΕΣΔΑ, από κατάλογος έργων, εργαλείο δουλειάς, με σχεδιασμό, παρακολούθηση, αξιολόγηση των επιδόσεων, διορθωτικές, αν χρειαστεί, παρεμβάσεις.

Οι πρώτες μας ενέργειες θα είναι:

  • Η ανάπτυξη Βάσης δεδομένων
  • Η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και η δημιουργία διασυνδεδεμένης βάσης δεδομένων για την παραγωγή –διαχείριση αποβλήτων για όλους τους ΟΤΑ –τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια.
  • Το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής αξιολόγησης- αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής της ΟΕΔΑ Φυλή
  • Το πρόγραμμα εξεύρεσης νέων χώρων για τη δημιουργία υποδομών διαδημοτικού –περιφερειακού χαρακτήρα.
  • Η πρόσκληση προς τους ΟΤΑ για Κατάρτιση Τοπικών σχεδίων διαχείρισης και την οργανική ένταξη των τοπικών δράσεων, αρμοδιότητας των ΟΤΑ, στο περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης.

Φίλες και φίλοι,

Η «Δύναμη Ζωής» διεκδικεί από την κυβέρνηση:

  1. Την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την οργάνωση και λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων  του ΕΔΣΝΑ με στόχο:
  • τη προαγωγή της διαφάνειας και της ευρείας συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων,
  • τον κοινωνικό έλεγχο της λειτουργίας των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων,
  • την υποχρέωση εκπόνησης τοπικών σχεδίων διαχείρισης και την οργανική ένταξη των τοπικών δράσεων, αρμοδιότητας των ΟΤΑ, στα περιφερειακά σχέδια διαχείρισης.
  1. Την ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων, με πρόβλεψη αναλογικής χρηματοδότησης για:
  • αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις διαχείρισης,  
  • δράσεις σε επίπεδο κατοικίας, γειτονιάς και δήμου
  1. Την επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου για:  
  • τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, ιδιαίτερα αυτά που διαχειρίζονται δημόσιους πόρους, για την ανάπτυξη και ανατροφοδότηση δράσεων διαλογής στη πηγή, ανακύκλωσης και ανάκτησης.
  • την λειτουργία και τον έλεγχο λειτουργίας των Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών

Φίλες και φίλοι

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε.

Αυτό της βιώσιμης και δίκαιης, οικονομικά και οικολογικά, διαχείρισης των απορριμμάτων,

Για να γίνουν τα απορρίμματα από πρόβλημα, πλεονέκτημα, τόσο για τις κοινωνίες όσο και για τους δήμους.

Και το στοίχημα αυτό θα κερδηθεί μόνο αν ηττηθεί η νοοτροπία και η πολιτική του απερχόμενου Περιφερειάρχη.

Αν ηττηθεί το σύστημα της διαπλοκής και της εξυπηρέτησης των εργολαβικών συμφερόντων, που αυτός εκπροσωπεί.

Η «Δύναμη Ζωής» με τη στήριξη ενός όσο το δυνατόν ευρύτερου κοινωνικού μετώπου, μπορεί να κάνει πραγματικότητα αυτό το στοίχημα ζωής για την Αττική.

Αρχίζουμε σήμερα τον αγώνα για το αύριο

Για ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων

Μικρής κλίμακας, με έμφαση στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση,

Καθώς και στην ανάπτυξη και την απασχόληση,

Με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον

Με δημόσιο χαρακτήρα και κοινωνικό έλεγχο, 

Για να αποκτήσει η Αττική ένα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στην υπηρεσία των πολιτών της,

Με αξιοπρέπεια

Με αλληλεγγύη,

Με ανθρωπιά.

 

Ν. Χουντής: Θέμα διάσωσης της Αττικής η σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων

«…Σας βεβαιώνω, Δεν υπάρχει χωροθέτηση ΧΥΤΑ που να έγινε την τελευταία 15ετία στην Ελλάδα που να μην είναι προβληματική». 

Σε αυτό το συμπέρασμα, φτάνει και η Έκθεση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που επισκέφτηκε την Ελλάδα, μετά από Αναφορές πολιτών…..

Σε άλλο σημείο η Έκθεση έρχεται να επιβεβαιώσει ότι εφαρμόζεται αυτό που όλοι μας ξέρουμε εδώ και δεκαετίες  «αδιαφανής προσέγγιση από τις κρατικές αρχές,  λήψεις αποφάσεων  κεκλεισμένων των θυρών,  Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων copy- paste, αφήνοντας το κοινό απληροφόρητο…»

  

Η Επιτροπή Αναφορών ζητάει  για το Γραμματικό τον επανέλεγχο του ΧΥΤΑ και των συνοδευτικών του έργων, από μηδενική βάση, μέσω της αναθεώρησης της άδειας κατασκευής του, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εξαιρετικά σημαντικής κοινοτικής Οδηγίας 2008/1/ΕΚ της λεγόμενης  IPPC.

Η Έκθεση αναφέρεται και στην δραματική πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα στη Φυλή, και τονίζει ότι «η κατάσταση του περιβάλλοντος στη Φυλή είναι ένα μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου, τουλάχιστον για τις επόμενες 3 γενιές» .

Τι κάνουμε όμως σήμερα; Αντί να διορθώσουμε την Φυλή, ετοιμαζόμαστε να δημιουργήσουμε μια νέα Φυλή στο Γραμματικό,  αφού, όπως βεβαιώνουν οι πλέον αρμόδιες υπηρεσίες, ο ΧΥΤΑ Γραμματικού κατασκευάζεται πάνω σε ρέματα, που έχουν αποκρυφτεί στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, πράγμα που θα οδηγήσει σε σοβαρότατη ρύπανση.  Έφτασαν, μάλιστα  να σχεδιάσουν έναν ολόκληρο ΧΥΤΑ χωρίς να γίνει  1 γεώτρηση…»

«…Ποιους εξυπηρετεί η υπάρχουσα κατάσταση;  Τα ίδια συμφέροντα, τα ίδια κατεστημένα, που κολλημένα σε πολιτικά εκτροφεία, για δεκαετίες απομυζούσαν και απομυζούν το χρήμα του ευρωπαίου και του έλληνα φορολογούμενου. 

Είναι φανερό ότι τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει, τόσο η Περιφέρεια όσο και το Υπουργείο, αποτελούν απόρροια σωρείας λαθών  δεκαετιών στον σχεδιασμό της διαχείρισης απορριμμάτων. Αντί να βαδίζουμε προς   τις πιο πρακτικές των προηγμένων περιβαλλοντικά χωρών,  που σέβονται τον πολίτη, που θεωρούν τα σκουπίδια όχι απόβλητα αλλά πόρο που μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί, εμείς συνεχίζουμε εδώ και δεκαετίες να είμαστε στις τελευταίες χώρες στη διαχείριση των απορριμμάτων. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, είμαστε λίγο μπροστά από την Ρουμανία, ως προς την ανακύκλωση. Θάβουμε το 80% των απορριμμάτων μας, αντί να ανακυκλώνουμε όπως κάνουν οι προηγμένες χώρες.

Αντί να προωθήσουμε την πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων που θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της πολιτικής και την ανακύκλωση Προωθούμε: την υγειονομική ταφή (ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ).

Τι προωθεί αντί για τα παραπάνω το Υπουργείο και η Περιφέρεια σήμερα; Προωθεί τα ΣΔΙΤ των μεγάλων εργοστασίων. Γιατί θέλουν 3 υπερδιαστασιολογημένα εργοστάσια στην Αττική, όταν υπάρχει νομική υποχρέωση σταδιακής μείωσης των απορριμμάτων; Γιατί προτιμάνε τη μηχανική ανακύκλωση αντί της ανακύκλωσης στην πηγή, που κοστίζει λιγότερο και βάζει τον πολίτη ενεργά να συμμετέχει στη διαδικασία;  Γιατί θεωρούν ανίκανο τον έλληνα πολίτη; Η απάντηση είναι μία: μεγάλοι τζίροι-μεγάλα κέρδη. Και ενώ έχουν γονατίσει ήδη τον έλληνα πολίτη με δεκάδες δυσβάσταχτους φόρους, ετοιμάζουν νέα χαράτσια για να ταΐσουν τις ιδιωτικές εταιρίες που θα αναλάβουν τη διαχείριση των εργοστασίων και των χώρων ταφής, με κόστος όχι μόνο για τον πολίτη αλλά και για το περιβάλλον.

Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Δε πρέπει να αφήσουμε την Αττική γη  να ρυπαίνεται από τα απόβλητα των ΧΥΤΑ. Δε μπορούμε να ανεχθούμε να συνεχίζεται αυτό το έγκλημα που γίνεται στη Φυλή και να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν νέοι χώροι «περιβαλλοντικού χάους, ανθρώπινου  πόνου και αρρώστιας», και σε άλλες περιοχές της Αττικής».

 πηγή

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΙΩΤΗΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ, ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΔΑΜΑΣΚΟΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ… ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ… ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.

 
Η ΚΑΥΤΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΙΚΑ, ΠΡΟΣ ΔΟΥΡΟΥ – ΛΑΤΣΗ

 

GREECE – Waste Management // Ο απόλυτος ευτελισμός – εξευτελισμός της έννοιας της κυκλικής οικονομίας. // Συνημμένο το πλήρες έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Λονδίνο   06-09-2016

Φίλες και Φίλοι, ( ΑΝ και εδώ το 99% της λίστας αποδεκτών μου με μισείτε ΟΛΟΙ ΣΑΣ )

Συνημμένο το πλήρες έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διευκρινίζει ότι από την Ε.Ε.  δίνεται προτεραιότητα στην χρηματοδότηση έργων και νέων εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων όταν τηρούνται πλήρως οι στόχοι της ιεράρχησης των αποβλήτων,δεν παρεμποδίζεται η χωριστή συλλογή και δεν υπάρχει κίνδυνος πλεονάζουσας δυναμικότητας.

Δεν είναι επιλέξιμη η κατασκευή νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής -ΧΥΤ (ακόμη και υπολειμμάτων-ΧΥΤΥ πολλώ δε μάλλον σύμμεικτων-ΧΥΤΑ), παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ενώ θα χορηγείται χρηματοδότηση για νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας υπολειμματικών αποβλήτων (όπως η αποτέφρωση ή η μηχανική βιολογική επεξεργασία),μόνο σε περιορισμένες και καλώς αιτιολογημένες προτάσεις.

Συνεπώς, θα πρέπει να δίνονται κίνητρα και να εφαρμόζονται πολιτικές για να μετατοπιστεί το βάρος της διαχείρισης αποβλήτων σε ανώτερα ιεραρχικά στάδια: κατά σειρά προτεραιότητας πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, αξιοποίηση. 

Σήμερα στην Ελλάδα σε ποια Περιφέρεια με το ΠΕΣΔΑ -εγκεκριμένο ή υπό διαμόρφωση- και σε ποιό Δήμο με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων,   δίνεται προτεραιότητα στα ανώτερα και ποιοτικότερα στάδια διαχείρισης αποβλήτων ??

Ποια Περιφέρεια ή ποιός Δήμος προωθεί ουσιαστικά με μέτρα, κίνητρα/αντικίνητρα και σχεδιασμό εγκαταστάσεων την πρόληψη την επαναχρησιμοποίηση και την διαλογή στην πηγή?? Να εξετάσουμε την Περιφέρεια Αττικής και να δούμε τι γίνεται εκεί ?? Θα ηταν ΕΝΑ καλό CaseStudy !!!!! 

Στην ουσία όλοι ζητούν χρηματοδότηση για την κατασκευή μεγάλων ΧΩΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ (ΧΥΤ) γιατί αναμένουν μεγάλους όγκους αποβλήτων (είτε σύμμεικτων είτε υπολειμμάτων διαλογής), ακόμη μεγαλύτερους από αυτούς που ομολογούν στις μελέτες τους,  καθώς οι πραγματικές επιδώσεις των μονάδων διαλογής συμμείκτων ή των ΚΔΑΥ (που υποτίθεται ότι παραλαμβάνουν μπλε κάδο με προδιαλεγμένα ανακυκλώσιμα) θα είναι πολύ μικρότερες από τις προσδοκώμενες (δηλαδή κατά κοινή ομολογία ανάκτηση του 30-35% % των ιδεατά ανακυκλώσιμων ή των ζυμώσιμων) και υγειονομική ταφή των υπολοίπων ως υπόλειμμα. Γι αυτό οι εργολάβοι-κατασκευαστές των μεγάλων μονάδων μηχανικής διαλογής των συμμείκτων γελάνε και χαίρονται με αυτούς τους σχεδιασμούς: Γιατί και θα πληρωθούν την κατασκευή των εργοστασίων διαλογής συμμείκτων ή προδιαλεγμένωνμπλε κάδου και θα πληρωθούν τη λειτουργία των εργοστασίων διαλογής (με εξασφαλισμένη τιμή ανά τόνο διαλογής-τονοδιαλογή) και ακολούθως θα κατασκευάζουν και θα λειτουργούν μεγάλους ΧΥΤ και μονάδεςκομποστοποίησης που θα παράγουν ακατάλληλο κομπόστ (CompostLikeOutput-CLO ….osic ;όρος) που πάλι θάβεται ή χρησιμοποιείται ως υλικό επιχωμάτωσης-κάλυψης των σκουπιδιών στους ΧΥΤ και θα πληρώνονται ανά τόνο υπολείμματος που θάβουν. 

Και όταν αναφέρουμε μεγάλους όγκους αποβλήτων εννοούμε ότι μεγάλο ποσοστό της συνολικά παραγόμενης ποσότητας αποβλήτων αναμένουν/σχεδιάζουν ότι θα οδηγηθούν αναγκαστικά στη χείριστη περιβαλλοντικά λύση της υγειονομικής ταφής, καθώς δεν αναλαμβάνονται οι αναγκαίες πρωτοβουλίες και δεν προωθούνται οι μελέτες οι σχεδιασμοί, η ευαισθητοποίηση του κοινού, τα κίνητρα, τα μέτρα, οι εξοπλισμοί και οι εγκαταστάσεις που θα περιορίσουν τον παραγόμενο όγκο σκουπιδιών, ή θα εκτρέψουν απορριπτόμενα υλικά (ως σκουπίδια) για επαναχρησιμοποίηση ή θα εκτρέψουν σημαντικό ποσοστό αποβλήτων προς ανακύκλωση (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, μέταλλα, ξύλα κ.α.) ή προς κομοστοποίηση (οργανικά υλικά, υπολείμματα τροφής-αποφάγια και φυτικά υπολείμματα-κλαδέματα), ώστε η εναπομείνασα ποσότητα που δεν επιδέχεται ανακύκλωση ή άλλη αξιοποίηση να είναι το ελάχιστο δυνατό κλάσμα της συνολικά παραγόμενης. 

Ακόμη όμως και για αυτό το ελάχιστο υπολειμματικό κλάσμα που προκύπτει με την εξάντληση της προσπάθειας σε προηγούμενα ανώτερα στάδια διαχείρισης η λύση της υγειονομικής ταφής είναι η χείριστη και προκρίνονται άλλες όπως η Μηχανική Βιολογική Επεξεργασία (ΜΒΑ) και η αποτέφρωση που είναι ανεκτές για περιορισμένη εφαρμογή και για τις οι οποίες σε κάθε περίπτωση απαιτείται ειδική αιτιολόγηση.

Ο απόλυτος ευτελισμός -εξευτελισμός της έννοιας της κυκλικής οικονομίας.

Πληρώνουμε κάποιους για να ”χαϊδεύουν”και να ”χτενίζουν”ένα αξιοποιήσιμο απόβλητο με περιεχόμενη αξία γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι στο τέλος το μεγαλύτερο ποσοστό του θα το θάψουμε! Γιατί από κακής ποιότητας πρώτη ύλη δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε καλό-ποιοτικό τελικό προϊόν! Από σάπιο κρέας με πολύ λίπος δεν γίνεται να φτιάξουμε λαχταριστό και υγιεινό φιλέ μινιόν! Από ρυπασμένα σύμμεικτα σκουπίδια δεν μπορεί η καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία διαλογής (με μαγνητικούς, βαρυτικούς, και εξελιγμένους οπτικούς διαχωριστές) στο πιο σύγχρονο εργοστάσιο διαλογής να εξάγει/διαχωρίσει ποιοτικά ανακυκλώσιμα υλικά (μέταλλα, πλαστικό χαρτί, γυαλί). Είναι διαπιστωμένο και μετρημένο στην πράξη από τους εργολάβους τέτοιων εργοστασίων διαλογής ότι η οικονομικά βιώσιμη διαλογή σε εργοστάσια συμμείκτων πιάνει ταβάνι στο 30-35% των εισερχομένων. Δηλαδή από αυτό το ποσοστό και πάνω η σχέση: αξία παραγόμενου προϊόντος/κόστος κόστος παραγωγής είναι <1 -=”” span=””> κάτω του κόστους παραγωγής, μάλλον το προορίζει για ενεργειακή αξιοποίηση-καύση παρά για ανακύκλωση. Και εάν ζυμώνουμε τα διαχωρισμένα από σύμμεικτα οργανικά για να παράξουμεεδαφοβελτιωτικό υλικό-κομπόστ, τότε αυτό είναι επιμολυσμένο/δηλητηριασμένο από τα ταυπόλοιπασυνδιατεθιμένα απόβλητα και τόσο κακής ποιότητας που είναι ακατάλληλο για αξιοποίηση στις καλλιέργειες και κατευθύνεται μόνο για ταφή σε ΧΥΤΑ ή σε κάποιες περιπτώσεις για αποκατάσταση εξοφλημένων λατομείων ή την κατασκευή αναχωμάτων ή την ανάπλαση απογυμνωμένων εδαφικά περιοχών. Σε απλά Ελληνικά ρίχνουμε λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο και επιβαρύνουμε το περιβάλλον! Εάν αυτή η διαχείριση μετρηθεί/αποτιμηθεί αποκλειστικά οικονομικά και παραβλέψουμε το περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος θα ήταν προτιμότερο να θάψουμε εξαρχής αυτά τα σκουπίδια, αντί να τα περιφέρουμε σε εργοστάσια υποτιθέμενης διαλογής (συγκρίνοντας το οικονομικό κόστος  και μόνο των σημερινών αποτελεσμάτων μηχανικής διαλογής με αυτό της ταφής).  

Άρα είναι καιρός να το πάρουμε απόφαση και να πάμε από την αρχή …όχι με την όπισθεν του φορτηγού μεταφοράς προς ανατροπή των σκουπιδιών σε ένα ΧΑΔΑ ή ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ ,όπως ..σοφά…προβλέπει το ΤΣΔ της Τρίπολης!!!

αλλά με συνείδηση και ευθύνη και την απόλυτη πεποίθηση και αδιαμφισβήτητη επιστημονική αλήθεια ότι το σκουπίδι ή δεν το παράγεις (πρόληψη) ή όταν το παράγεις η ορθή/ασφαλής περιβαλλοντικά και οικονομική διαχείριση είναι να το διαχωρίσεις σωστά και ανά είδος, αμέσως με την παραγωγή του (διαλογή στην πηγή). 

Οι μονάδες διαλογής ή αξιοποίησης αποβλήτων (ΚΔΑΥ και μονάδες ζύμωσης-κομποστοποίησης οργανικών) είναι πράγματι παραγωγικές όταν είναι προσανατολισμένες σε διακριτούς τύπους άρα και ρεύματα  προδιαλεγμένων αποβλήτων (χαρτί, πλαστικό, γυαλί μέταλλο κλπ διαλεγμένων στην πηγή από τον παραγωγό-πολίτη), δηλαδή όταν υποδέχονται καλής ποιότητας προδιαλεγμένα  υλικά και κάνουν τελική διαλογή (ξεσκαρτάρισμα) σε αυτά τα ποιοτικά υλικά, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουν ψηλά ποσοστά ανάκτησης (άνω του 80% ανακυκλώσιμο κλάσμα και <20 span=””> 

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή από την μετατόπιση του βάρους της διαχείρισης των σκουπιδιών στα αρχικά-ανώτερα στάδια κουβαλάει νερό στο μύλο των εργολάβων των σκουπιδιών και βλάπτει το περιβάλλον και την τσέπη μας.

Με Τιμή

Κυριάκος Γκίκας

ΥΓ – Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακόμα ΔΕΝ έχει δείξει ενδιαφέρον για την περίφημη Μονάδα ανακύκλωσης στο Ζευγολατιό Κορινθίας με το μηδενικό υπόλειμμα??????

Να πάω να μαζέψω Ραδίκια στο ΧΑΔΑ Λουτρακίου – Κορινθίας ή στο ΧΑΔΑ Άγιος Βλάσης – Τρίπολης ? ή να κρατηθεί μυστικό η Πατέντα ανακύκλωσης της εν λόγω εταιρίας και μας την πάρουν οι Κουτόφραγκοι και μείνουμε άνεργοι ????

ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ

ΠΡΟΣ

  •  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ   ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ    ΒΟΥΡΝΑΖΟΥ 4 & ΤΣΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑΣΥΖΕΥΞΙΣ Τ.Κ. : 11521   ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ
  • ·        Εισαγγελία Περιβάλλοντος
  • ·        Περιφέρεια Αττικής
  • ·        ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – Gkikas From Regio by Anonymous k2BvscH5t on Scribd

πηγή


Κι αυτό…δες ρένα δούρου… γιατί σε καταγγέλουν, ρένα;;;;


Χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το Γραμματικό – Κάτοικοι άρπαξαν τα μικρόφωνα και κατήγγειλαν την Ρένα Δούρου (φωτο)

Πηγή

Και γαμώ το φελέκι μου μέσα, τους το είχα γράψει προεκλογικά των Γραμματικιωτών και των Μαραθωνητών, ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ…

ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΝ… ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!

Μέχρι κι αυτός, ο πολυαγαπημένος μου φίλος, ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ, πίστεψε πως… θα τηρήσεις τον λόγο σου… πως έχεις πολιτικό ήθος…. και λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων σου, διαπίστωσε πόσο τους … ξεγέλασες… ή να το πω αλλιώς;;;

 



ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ ΒΡΕ ΔΟΥΡΟΥ, ΠΟΙΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ ΕΘΙΞΑ;

 

ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΣΜΕΥΟΣΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ  ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ, ΔΕΝ ΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ;;; (εδώ)

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ;; (εδώ)  και εδώ

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ… 

ΕΔΩ, ΔΕΝ ΘΙΓΕΤΑΙ ΤΟ … ΗΘΟΣ ΣΟΥ, ρένα δούρου;

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΒΡΕ ΔΟΥΡΟΥ, ΠΟΙΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ ΕΘΙΞΑ;


ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ;

 Αναρωτιέμαι, βρε δούρου, ποιό ήθος σου έθιξα;

 Αναρωτιέμαι, βρε ρένα δούρου, ποιό ήθος, σου έθιξα;;;

H Ρένα Δούρου και η αμαρτωλή Siemens

 
Τρία χρόνια μετά την επαίσχυντη και ζημιογόνα κατά περίπου 2 δισ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο εξωδικαστική συμφωνία συμβιβασμού της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με τη Siemens, η οποία, εκτός των άλλων, λειτούργησε και ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον εξαγνισμό της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ανοίγει εκ νέου τις πόρτες του Δημοσίου στην αμαρτωλή πολυεθνική. 

Οι Γερμανοί συμμετείχαν σε διαγωνισμό και με προσφορά περίπου 3,5 εκατ. ευρώ έβαλαν και πάλι το δάχτυλο στο μέλι του κρατικού κορβανά… Και όλα αυτά τη χρονική περίοδο κατά την οποία η Επιτροπή της Βουλής προχωρά στην αναψηλάφηση του σκανδάλου και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει «άκυρο» τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Με απόφασή της, στις 8 Ιουνίου 2015, η Περιφέρεια Αττικής έσπευσε να κατοχυρώσει σύμβαση υπέρ της γερμανικής εταιρείας για το έργο «Συντήρηση Εξοπλισμού Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας και λειτουργίας Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας». Η Siemens των μαύρων ταμείων, της μίζας και των γνωστών υποθέσεων διαφθοράς με την εμπλοκή «γαλαζοπράσινων» πολιτικών αξιωματούχων βρήκε τον τρόπο να ξαναρχίσει τις μπίζνες με το ελληνικό δημόσιο. Αυτήν τη φορά με τη βούλα της αυτοπροσδιοριζόμενης ως αριστερής ηγεσίας στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας.

Η απόφαση της ηγεσίας της Περιφέρειας να δώσει το έργο της συντήρησης του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΚΔΚ) στη Siemens δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα, αφού, πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της, η παράταξη της Ρένας Δούρου «Δύναμη Ζωής» είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος είχε προκηρυχθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή: δηλαδή, από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού.

η συνέχεια, εδώ

Όλα αυτά, ρένα δούρου, που είναι ένα μικρό οδοιπορικό στην πολιτική σου, δεν θίγουν το ήθος σου;

Θιχτηκες από ένα σχόλιό μου, που στο κάτω κάτω της γραφής,  είχε γίνει φέιγ βολάν από τις εφημερίδες, χρόνια πριν κάνω εγώ μια μικρή νύξη;

Μετά απ’όλο αυτό το δημοσιογραφικό οδοιπορικό, ρένα δούρου, σου ζητώ ταπεινά συγνώμη, που έθιξα το.. ήθος σου…

Πώς το αποτέλμησα εγώ, μια πληβεία… μια εξαθλιωμένη ΕΛΛΗΝΙΔΑ, να το κάνω αυτό, σε μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ, ΑΜΕΜΠΤΟΥ ΗΘΙΚΗΣ;


ΑΝΑΚΑΛΩ…  ΑΝΑΚΑΛΩ…. ΑΝΑΚΑΛΩ (πώς λέει ο παππάς και επαναλαμβάνει ο νονός/η νονά, στα βαπτίσια… ΑΠΑΤΕΞΑΜΗΝ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ, ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ, ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ) ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΓΟΝΑΤΙΣΤΗ ΣΥΓΝΩΜΗ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1.  Μια ερώτηση μόνο, βρε ρένα μου… κι αν θες την απαντάς:

ΔΕΝ  ΗΞΕΡΕΣ… ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ, ΤΙ ΣΟΪ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΥΦΛΗ, πριν μου στείλεις το εξώδικο;;;;

 

Υ.Γ.2. Έφαγα πολλές ώρες για να σου απαντήσω ρένα δούρου…

Κι αυτή τη μέρα, την είχα φυλαγμένη ΜΟΝΟΝ για τον ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ… που σαν σήμερα, έφυγε από τη ζωή, πριν από είκοσι έξι χρόνια…

Όσο ζω, δεν θα ξεχάσω ποτέ, πως μου την λέρωσε το εξώδικό σου, που ένας περαστικός βρήκε ΣΗΜΕΡΑ, πεταμένο έξω από την αυλόπορτά μου (που είναι κλειστή με αλυσσίδα και δεν την ανοίγω ποτέ, γιατί υπάρχει άλλη πόρτα εισόδου και εξόδου με γραμματοκιβώτιο) και έγραφε ημερομηνία επίδοσης, 23-9-2016.


 

Υ.Γ.3. Και κάτι τελευταίο, ρένα δούρου:

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ρένα δούρου, ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ, ΜΕ ΗΘΟΣ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ… ΚΑΙ Μ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΗΘΟΣ ΜΕ ΑΝΑΘΡΕΨΕ.

Πες στον δικηγόρο σου , να το δει… και να διαβάσει και τα σχόλια…  (εδώ)




Υ.Γ. 4. Για ΗΘΟΣ, ρένα δούρου, μπορώ να μιλήσω εγώ και όσοι με γνωρίζουν…

Εσύ;;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Και το λινκ της ανάρτησης, που φυσικά δεν υπάρχει πλέον, αλλά το είχα σώσει στο αρχείο μου εδώ

Προβολές : 436


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα