Μαζικοί εμβολιασμοί από τον στρατό; Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και ποιος ξέρει τι θα φέρει (βίντεο)

Μαζικοί εμβολιασμοί από τον στρατό; Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και ποιος ξέρει τι θα φέρει (βίντεο)

26 Δεκεμβρίου, 2020 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:601
Μοίρασέ το

Χαρακτηριστικό είναι, ότι τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα, τα σχέδια ακόμα δεν είναι συγκεκριμένα, για το πως θα χρησιμοποιηθεί ο στρατός στην εφαρμογή των εμβολιασμών.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 
Θα δούμε τα εμβόλια COVID-19 να χορηγούνται σε αμάχους από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Εθνική Φρουρά του Οχάιο θα έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού κατά του COVID-19. To Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ έδωσε στην Εθνική Φρουρά του Οχάιο θεώρηση που της επιτρέπει να χορηγεί εμβόλια COVID-19 στον γενικό πληθυσμό του Οχάιο.

Βλέποντας τα εμβόλια COVID-19 να χορηγούνται σε αμάχους από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα μπορούσαν όλα αυτά να οδηγήσουν;

 
  • Μήπως ξεκινήσει εθελοντικά ο εμβολιασμός από τους καλοπροαίρετους στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ, που εργάζονται για τον εμβολιασμό των ανθρώπων, ενάντια σε έναν θανατηφόρο ιό και στη συνέχεια, όταν οι άνθρωποι έχουν αποδεχθεί τους εθελοντικούς εμβολιασμούς από τον στρατό, τα πράγματα γίνουν πιο σκληρά και καταστούν υποχρεωτικά;
  •  
  • Μήπως οδηγούμαστε σε υποχρεωτικούς, αναγκαστικούς εμβολιασμούς του άμαχου πληθυσμού υπό την απειλή των όπλων;
  •  
  • Κι αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τα όπλα -κι αυτό είναι μια εξωφρενική υπόθεση- μήπως η χρήση του στρατού σε μια τέτοια διαδικασία έχει στόχο την αποδόμηση της εικόνας εμπιστοσύνης που έχουν οι λαοί συνήθως, για τον στρατό, τον οποίο θεωρούν ως μια δύναμη άμυνας και προστασίας της χώρας τους;
  •  
  • Κι αν κάποιος αρνείται τον εμβολιασμό, τι είναι πιθανό να κάνει ο στρατός;
  •  
  • Γιατί ο στρατός να εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία;

Όλα αυτά είναι μια σειρά από εύλογες απορίες κι ερωτήματα που δημιουργούνται σε κάποιον πολίτη, που βλέπει αυτές τις πρακτικές να εφαρμόζονται.

Σε όλο τον κόσμο οι πολίτες, απλά παρακολουθούμε τα γεγονότα να συμβαίνουν με φοβερή ταχύτητα για εμάς, χωρίς εμάς.

Σχέδια καταρτίζονται με τέτοια ταχύτητα, που ούτε καν οι εμπλεκόμενοι δεν προλαβαίνουν να καταλάβουν πως θα δράσουν και τι πρέπει να κάνουν.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα, τα σχέδια ακόμα δεν είναι συγκεκριμένα, για το πως θα χρησιμοποιηθεί ο στρατός στην εφαρμογή των εμβολιασμών.

Ο Ταγματάρχης Τζον Χάρις, στις ΗΠΑ, είπε ότι τα μέλη της Εθνικής Φρουράς του Οχάιο θα αρχίσουν να λαμβάνουν δόσεις του εμβολίου COVID-19, ανοίγοντας το δρόμο, ώστε να βοηθήσουν στον εμβολιασμό όλων των πολιτών του Οχάιο.

Δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα χρησιμοποιηθεί η Εθνική Φρουρά των ΗΠΑ στη διανομή του εμβολίου.

Ο κυβερνήτης Mike DeWine δήλωσε, ότι προβλέπει το πως θα χρησιμοποιηθεί η Φρουρά, για να φέρει το εμβόλιο COVID-19 σε κάθε γωνιά δυσπρόσιτων περιοχών του Οχάιο.

Όσον αφορά την Ελλάδα προς το παρόν έχουμε δει εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων να παρίσταται στην διαδικασία της ενημέρωσης από τους ειδικούς, σχετικά με την εξέλιξη της Covid-19 στη χώρα.

Κατά την εμφάνισή του ο Αρχηγός του Στρατού, Κωνσταντίνος Φλώρος, αναφέρθηκε στην σημασία των μέτρων για τον κορωνοϊό και στην συνεισφορά του Στρατού σε αυτή την κατεύθυνση, που όπως είπε θα αφορά την επιτήρηση και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα του testing, μέσω των 130 σταθμών που έχουν ήδη δημιουργηθεί, για την διενέργεια rapid test, χωρίς όμως να διευκρινίζει, τι είδους συμμετοχή θα είναι αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το enikos.gr ήδη, το ΓΕΕΘΑ έχει εγκαταστήσει στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έναν Σταθμό Διοίκησης με επικεφαλής Ταξίαρχο του Στρατού και διακλαδικό επιτελείο το οποίο βρίσκεται σε πολύ στενή συνεργασία με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

Στρατιωτικά κλιμάκια στα 5 Κέντρα της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Καρδίτσας και Ιωαννίνων, θα έχουν τον έλεγχο της παραλαβής των εμβολίων, της φύλαξης και της διανομής τους στα εμβολιαστικά κέντρα.

Θα καταγράφουν ακόμη και πόση ώρα ή πόσες ώρες έκαναν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Πέρα από την ευθύνη μεταφοράς των εμβολίων στα συνολικά 1.000 εμβολιαστικά κέντρα έχουν και την ευθύνη ανάπτυξης 170 κέντρων ελέγχου κορωνοϊού, όπου θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλλονται σε τεστ.

 

Πηγή

Προβολές : 601


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα