Μεγαλώνω, και μετράω το χρόνο, τους ανθρώπους και τη ζωή αλλιώς!

Μεγαλώνω, και μετράω το χρόνο, τους ανθρώπους και τη ζωή αλλιώς!

15 Φεβρουαρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:145
Μοίρασέ το

Δεν διαπραγματεύομαι πλέον την ηρεμία μου και την θεωρώ πολύτιμη συντροφιά και πηγή ενέργειας και δύναμης.

 

 

 

Η ωριμότητα, πάει παρέα με την … ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Στην ωριμότητα, μαθαίνεις να κρατάς τα θετικά των ανθρώπων και να απορρίπτεις τα αρνητικά τους, αλλά και να κάνεις επιλογές σ’ αυτούς που θέλεις δίπλα σου.

 

Καλλιόπη

Γράφει ο Τριστάνος

Μεγάλωσα πια· και αποφεύγω τους κομπλεξικούς χαρακτήρες, το πρόχειρο φαγητό, τους φτηνούς ανθρώπους και τα ακριβά πράγματα.

Μεγάλωσα πια· και δεν έχω χρόνο για ανούσιες παρέες και δυσάρεστα βράδια.

Η σωματική και η εγκεφαλική ανάλωση με τα λάθος άτομα, είναι παρελθόν και ψάχνω την οικειότητα και την ίδιου μήκος κύματος συμπεριφορά.

Δεν χρειάζομαι την “οποιαδήποτε” συντροφιά, απλά για να μην είμαι μόνος μου.

Δεν έχω καμία διάθεση να διαπληκτίζομαι με τον κάθε ανόητο, για προφανή ζητήματα.

Προτιμώ τους ανθρώπους που ΔΕΝ τα “ξέρουν όλα” και προσπαθώ να μαθαίνω καθημερινά κάτι καινούριο.

Αντιπαθώ τους ξερόλες, τους μίζερους, τους εγωκεντρικούς και αυτούς που δεν αλλάζουν γνώμη με καμία δύναμη και απόδειξη.

Μεγάλωσα πια· και δεν έχω κουράγιο να τρέχω με τους τρελούς ρυθμούς που κινείται η ανθρωπότητα. Μου είναι αδύνατον να τους ακολουθήσω, γι’ αυτό περιορίζομαι σε αυτά που έχουν ουσία για μένα και όχι σε άχρηστες πληροφορίες.

Γεμίσαμε άχρηστες πληροφορίες και πράγματα που δεν προλαβαίνουμε να διαχειριστούμε.

Δεν διαπραγματεύομαι πλέον την ηρεμία μου και την θεωρώ πολύτιμη συντροφιά και πηγή ενέργειας και δύναμης.

Απομακρύνω οτιδήποτε μπορεί να την ταράξει.

Η αταραξία είναι η μεγαλύτερη προσδοκία μου. Γι’ αυτό σταμάτησα να ανησυχώ, για αυτούς που δεν ανησυχούν για μένα. Μεγάλωσα πια και εκτιμώ κάθε μέρα που διανύω. Το σύμπαν μπορεί να είναι άπειρο, αλλά ο χρόνος μου σίγουρα όχι.

Απολαμβάνω κάθε ώρα, που μπορώ να νιώθω, να βλέπω, να μυρίζω, να ακούω, να αγγίζω τους αγαπημένους μου και τη ζωή. Δίνω περισσότερη βαρύτητα στα απλά πράγματα, στους ήχους των ζώων, στη δύναμη της φύσης, στην ηρεμία και στην ομορφιά της ισορροπίας.

Μου είναι περιττή ανάγκη, κάθετι ακριβό υλικό και δεν μου κάνει καμία αίσθηση, να προσπαθήσω για να το αποκτήσω. Μεγάλωσα πια και μου είναι εντελώς αδιάφορη η γνώμη του κόσμου για μένα.

Διότι αποδέχομαι ΕΓΩ, αυτό που είμαι και δεν επιβάλλω σε κανέναν την παρουσία μου. Ας κοιτάξει ο καθένας την καμπούρα του. Όσο και να μεγάλωσα όμως, δεν σταματώ να ονειρεύομαι, δεν σταματώ να ερωτεύομαι και μέσα μου να καίγομαι.

Δεν σταματώ να προσφέρω, να γελάω, να ταξιδεύω και στη βροχή να χορεύω. Δεν σταματώ να γράφω, να κλαίω, να παθιάζομαι και σκέψεις να μοιράζομαι!

Δεν σταματώ να ζω. Διότι ο θάνατος, δεν είναι η μεγαλύτερη απώλεια στη ζωή. Η μεγαλύτερη απώλεια είναι, ό, τι πεθαίνει μέσα μας ενώ είμαστε ακόμα ζωντανοί!

 

 

Πηγή

Προβολές : 145


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα