Με το ζόρι, να μην κρατάς κανέναν στη ζωή σου.

Με το ζόρι, να μην κρατάς κανέναν στη ζωή σου.

10 Μαρτίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:231
Μοίρασέ το

 

Να θυμάστε, τίποτε δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή, τα πάντα αλλάζουν ή ανατρέπονται.

Το θέμα είναι να μην χάσουμε τον εαυτό μας και την ψυχή μας. Στο τέλος πάντα γίνεται το ταμείο.

 

 

 

Όταν οι άνθρωποι με τον τρόπο τους θέλουν να φύγουν από κοντά σου, άφησέ τους να φύγουν..

Ο ρόλος που έπρεπε να διαδραματίσουν στην ζωή σου, τέλειωσε…

Κομπάρσοι ήταν…

Μόνο τους πρωταγωνιστές να κρατάς δίπλα σου…

 

Καλλιόπη

 

 

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

 

Στην σημερινή εποχή οι σχέσεις έχουν γίνει πολύ δύσκολες. Οι άνθρωποι είναι περισσότερο απαιτητικοί, φυλακισμένοι στο «εγώ» τους και αρνούνται πολλές φορές να κάνουν υποχωρήσεις. Επικρατεί η λογική του «ό,τι χαλάει το πετάμε, και δεν το επιδιορθώνουμε».

Τι φταίει σε αυτό; Ο άνθρωπος σήμερα δέχεται μεγαλύτερη πίεση κοινωνική, επαγγελματική, οικονομική, σε σχέση με παλαιότερες περιόδους κάτι το οποίο τον έχει κάνει κυνικό . Προσπαθεί που προσπαθεί σε όλα τα επίπεδα, θέλει στην σχέση του να είναι «ανέμελος».

Όταν λέμε «ανέμελος» δεν εννοούμε ξέγνοιαστος , που είναι κάτι επιθυμητό, αλλά απαλλαγμένος από ευθύνες και υποχρεώσεις. Αυτό έχει σαν συνέπεια, όταν εμφανίζονται οι πρώτες δυσκολίες, οι σχέσεις που δεν έχουν βάσεις διαλύονται.

Τι γίνεται όμως, όταν ο ένας από τους δύο αμφιταλαντεύεται και ο άλλος προσπαθεί να σώσει μια σχέση . Είναι εκείνο το σημείο που πρέπει να πάρεις μια απόφαση.

Να σταθμίσεις τα υπέρ και τα κατά μιας σχέσης, για την οποία ο ένας έχει κάνει πίσω και ο άλλος παλεύει μόνος του .

Υπάρχει μια φράση που λέει “δεν κρατάμε κανένα με το ζόρι”. Αυτή η φράση ισχύει παντού.

Όπως δεν μπορείς να πιέσεις κάποιον να κάνει μια δουλειά που δεν του αρέσει , δεν μπορείς να πιέσεις κανένα να σώσει μια σχέση ή να προσπαθήσει γι αυτήν. Αν πιέζεις σε μια σχέση, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δυστυχήσετε και οι δύο.

Οι άνθρωποι σήμερα πρέπει να είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν, να νιώθουν , να αισθάνονται. Δεν μπορεί κανείς να φυλακίσει κανένα, με το πρόσχημα της αγάπης.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να αποχωρήσεις ήρεμα και αθόρυβα, αφήνοντας τον άλλο με τις επιλογές του. Είναι σωτήριο και αξιοπρεπές.

Είναι ευτύχημα οι άνθρωποι να παλεύουν για τις σχέσεις τους , με μια βασική προϋπόθεση όμως. Πρέπει να το θέλουν και οι δύο. Σε αντίθετη περίπτωση «ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα» που λέει και μια σοφή λαϊκή παροιμία!

Ο καθένας, εξάλλου, σε αυτή τη ζωή είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του και αργά ή γρήγορα τις βρίσκει μπροστά του.

Να θυμάστε, τίποτε δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή, τα πάντα αλλάζουν ή ανατρέπονται.

Το θέμα είναι να μην χάσουμε τον εαυτό μας και την ψυχή μας. Στο τέλος πάντα γίνεται το ταμείο.

 

Πηγή

Προβολές : 231


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα