Μην στερείς στον εαυτό σου, το δικαίωμα στο όνειρο!

Μην στερείς στον εαυτό σου, το δικαίωμα στο όνειρο!

29 Απριλίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:91
Μοίρασέ το

Συνεχίστε και παλέψτε. Δώστε στην ζωή σας όραμα και ελπίδα για να χτίσετε ένα καλύτερο αύριο . Μόνο έτσι η ζωή μας αποκτά χρώμα! Αυτό το χρώμα το αξίζουμε!

 

 

 

 

 

Ποτέ δεν είναι αργά για ένα ταξείδι με καινούργια όνειρα.

Κάθε πρωί να σαλπάρεις μαζί τους.

 

Καλλιόπη

Γράφει ο Σπύρος Σταθάτος

 

Τελικά τι είναι πιο ωραίο σε αυτή τη ζωή; Να είσαι ρεαλιστής ή ονειροπόλος;

Το καθένα έχει την αξία του .

Το να είσαι ρεαλιστής, σε κάνει να πατάς γερά στο έδαφος, να στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου και να προχωράς με σταθερά βήματα προς την επιτυχία.

Από την άλλη, το να είσαι ονειροπόλος , μπορεί να σου εξασφαλίσει μια ζωή με περισσότερο συναίσθημα, αλλά πολλές φορές «ανέφικτη». Είναι γνωστό, ότι όσοι «πετούσαν στα σύννεφα» έπεσαν άσχημα , ενίοτε δε, γκρεμίστηκαν.

Για να μην αφορίσουμε όμως τους ονειροπόλους, θα κρατήσουμε ένα σημαντικό τους στοιχείο , τα όνειρα . Είναι πάρα πολύ ωραίο ο άνθρωπος να έχει όνειρα (στόχους) και να προσπαθεί να τα πραγματοποιήσει. Δεν μπορεί να υπάρξει άνθρωπος, χωρίς όνειρα.

Κάθε ένας από εμάς έχει τα δικά του, τα οποία προσπαθεί να πραγματώσει. Τα όνειρα είναι ο κινητήριος μοχλός για την ζωή μας, γιατί κρύβουν ένα πολύ βασικό στοιχείο, την ελπίδα.

Επειδή «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία», έτσι και τα όνειρα μας δεν έχουν ημερομηνία λήξεως.

Απλά διαμορφώνονται ανάλογα με την εποχή, την ηλικία και κάποιους αντικειμενικούς παράγοντες (κράτος, κοινωνία, οικογένεια).

Το πιο βασικό στοιχείο που παρατηρούμε σε ανθρώπους που έχουν παραιτηθεί από την ζωή, είναι ότι δεν έχουν πια όνειρα. Άνθρωπος όμως χωρίς όνειρα, είναι ένας «νεκρός» άνθρωπος.

Μην σταματάτε λοιπόν να ονειρεύεστε! Κάποια όνειρά σας θα πραγματοποιηθούν και άλλα όχι, καθαρά από θέμα τύχης ή συγκυριών.

Το να είστε ρεαλιστές εδώ, θα σας βοηθήσει να ξέρετε, ποια πράγματα γίνονται και ποια δεν γίνονται . Είναι σημαντικό όμως να μην το βάζετε κάτω .

Συνεχίστε και παλέψτε. Δώστε στην ζωή σας όραμα και ελπίδα για να χτίσετε ένα καλύτερο αύριο . Μόνο έτσι η ζωή μας αποκτά χρώμα! Αυτό το χρώμα το αξίζουμε!

 

Πηγή

Προβολές : 91


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα