Μην τάζεις εκείνα που δεν έχεις σκοπό να κάνεις. Κάποιος πληγώνεται.

Μην τάζεις εκείνα που δεν έχεις σκοπό να κάνεις. Κάποιος πληγώνεται.

28 Σεπτεμβρίου, 2020 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:110
Μοίρασέ το

Ναι. Αυτό κάνεις κάθε φορά. Ένα τεράστιο κακό σε μια ψυχή. Δεν είναι κακό που δε κάνεις αυτό που λες, κακό είναι που τάζεις αυτό που δεν έχεις σκοπό να κάνεις.

 

 

Μεγάλα λόγια, μικρών “ανθρώπων”, που θέλουν να τροφοδοτούν το αρρωστημένο τους “εγώ” και αδιαφορούν για το κακό που προξενούν…

 

Καλλιόπη

Γράφει η Ιωάννα Ντρε

 

Άνθρωποι γεννημένοι μόνο να μιλάνε. Άνθρωποι που λένε λόγια του αέρα. Μόνο λόγια που τα σκορπίζουν στο πέρασμά τους και που πολλές φορές δεν τα εννοούν.

Απλά κάτι θέλουν να πουν.

Έτσι τη βρίσκουν και θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις και να ιντριγκάρουν τον ακροατή τους να περιμένει κάτι από κείνους. Θέλουν να χαραχθεί στο μυαλό των άλλων η εικόνα τους και ότι τους παρουσιάζουν.

Δε χαράζεται όμως μόνο στο μυαλό τους. Εκείνη τη στιγμή που τάζεις κάτι ή λες ότι θέλεις να κάνεις κάτι και θα το κάνεις αυτομάτως αυτό το “θα” έχει γραφτεί και στη καρδιά τους.

Έχει χαραχθεί βαθιά μέσα τους. Από κείνη τη στιγμή, μέρα με τη μέρα, στη καρδιά αυτή που έταξες αυτό το κάτι, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία άναψες μια σπίθα.

Μια σπίθα που όσο περνά ο καιρός και εσύ ίσως την αναζωπυρώνεις ακόμα περισσότερο με τα λόγια σου, χωρίς πράξεις.

Μια σπίθα που αρχίζει να φλέγεται και να προσμένει, να λαχταράει να αντικρύσει και να ζήσει αυτό που εσύ είχες τη φαηνή ιδέα να αραδιάσεις χωρίς να σκεφτείς και χωρίς να φαντάζεσαι τι κακό μπορείς να δημιουργήσεις σε μια ψυχή.

Ναι. Αυτό κάνεις κάθε φορά. Ένα τεράστιο κακό σε μια ψυχή. Δεν είναι κακό που δε κάνεις αυτό που λες, κακό είναι που τάζεις αυτό που δεν έχεις σκοπό να κάνεις.

 

Πηγή

Προβολές : 110


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα